Koliko sam vidio postoje četiri knjige. Par pitanja. Jel se mogu kupiti u Sarajevu. Ako mogu, gdje. Koliko koštaju. Ako neko zna bio bih zahvalan.
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- nemam_ideje
#626 Re: Game of thrones
Odlična serija. Kao što moji predhodnici već napisaše pregledao sam deset epizoda u roku od 24 h
Sad me zanimaju knjige
Koliko sam vidio postoje četiri knjige. Par pitanja. Jel se mogu kupiti u Sarajevu. Ako mogu, gdje. Koliko koštaju. Ako neko zna bio bih zahvalan.
- hana_montana
#627 Re: Game of thrones
uzmi lagunina izdanja,jeftinija su i imas 6 knjiga, kod sahinpasica.. cini mi se da u paketu dvije kostaju 38km
hrvatsko izdanje je malo skuplje ja sam u splitu dvije knjige platila oko 90km
hrvatsko izdanje je malo skuplje ja sam u splitu dvije knjige platila oko 90km
-
mrgreen
-
DON_eARL
#629 Re: Game of thrones
Kako je nama koji smo iz sedmice u semicu očekivali nove epizode?Gandalf wrote:u srijedu sam 'nako bezze pogledao prvu epizodu a danas sam već završio 10. i kažem sebi " što se zeznuh, što ne sačekah da se snimi više od ovih 10 epizoda" - serija prilično dobra, spržio sam je za čas - nove epizode tek u aprilu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#630 Re: Game of thrones
nije mi jasno gdje žurite
pomalo gledajte
razmišljajte po pregledanom i laganini
pomalo gledajte
razmišljajte po pregledanom i laganini
- Magarece_godine
#631 Re: Game of thrones
pillars of the earth je slična ...
- Truba
#632 Re: Game of thrones
zabilježit ću pa ispitati
jesu to stubovi zemlje? čuo sam za to ali nisam znao da ima fantastike
elem nova sezona izlazi u aprilu?
neću stići početi čitati treću knjigu na vrijeme
jesu to stubovi zemlje? čuo sam za to ali nisam znao da ima fantastike
elem nova sezona izlazi u aprilu?
neću stići početi čitati treću knjigu na vrijeme
- karanana
#633 Re: Game of thrones
ja sam konto procitati i prvu knjigu i onda nastaviti citati da budem ispred epizoda. medjutim nisam daleko stigo ni sa prvom knjigom tako da nista od prvo citati pa onda gledati.
stubovi zemlje nije losa mini-serija. pogledo sam je prije par sedmica. ne bih rekao da ima fantastike, nego vise je istorijska drama, mada, neke stvari nisu istorijski tacne ali mislim da su dobro prikazali stanje drustva nekad tada u 10.-11. vijeku.
stubovi zemlje nije losa mini-serija. pogledo sam je prije par sedmica. ne bih rekao da ima fantastike, nego vise je istorijska drama, mada, neke stvari nisu istorijski tacne ali mislim da su dobro prikazali stanje drustva nekad tada u 10.-11. vijeku.
- alica.k
#634 Re: Game of thrones
i ne lici na game of thrones ni po cemu :S
- karanana
#635 Re: Game of thrones
a borba za krunu u stubovima zemlje?alica.k wrote:i ne lici na game of thrones ni po cemu :S
to me je bas podsjetilo na game of thrones....fol izdaja kralja, ovo-ono.
- sadowl
- Magarece_godine
#637 Re: Game of thrones
Da, u tom smislu sam mislio da su serije slicne ...karanana wrote:a borba za krunu u stubovima zemlje?alica.k wrote:i ne lici na game of thrones ni po cemu :S
- alica.k
#638 Re: Game of thrones
jedno je fantastika, drugo nije :S ja sam na to mislila.Magarece_godine wrote:Da, u tom smislu sam mislio da su serije slicne ...karanana wrote:a borba za krunu u stubovima zemlje?alica.k wrote:i ne lici na game of thrones ni po cemu :S
- Magarece_godine
#639 Re: Game of thrones
Evo sad nesto kontam, mene na ekranu fasciniraju mačevi, oklopi, dvorci, kraljevi .... taj neki srednjovjekovni način života .... Game of thrones sam pregledao za nekoliko dana ... Za dva dana sam pregledao Stubove .. Najdraži film mi je Hrabro srce (opet mačevi ...)
Pa, bacite neku preporuku za nešto slično ... serija il' film, nema veze ...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#640 Re: Game of thrones
evo ti na brzinu jedan, ali dalje traži na temi predviđenoj za toMagarece_godine wrote:Evo sad nesto kontam, mene na ekranu fasciniraju mačevi, oklopi, dvorci, kraljevi .... taj neki srednjovjekovni način života .... Game of thrones sam pregledao za nekoliko dana ... Za dva dana sam pregledao Stubove .. Najdraži film mi je Hrabro srce (opet mačevi ...)
http://www.imdb.com/title/tt0320661/
- xamp
#641 Re: Game of thrones
Ima kupit u svjetlost knjizari.
- alica.k
#642 Re: Game of thrones
bas prije par dana je neko na temi o preporukama filmova trazio, pa je bilo tonu prijedlogaMagarece_godine wrote:Evo sad nesto kontam, mene na ekranu fasciniraju mačevi, oklopi, dvorci, kraljevi .... taj neki srednjovjekovni način života .... Game of thrones sam pregledao za nekoliko dana ... Za dva dana sam pregledao Stubove .. Najdraži film mi je Hrabro srce (opet mačevi ...)
- alibaba_i_30_godina
#643 Re: Game of thrones
Ima i ona serija Borgias, glavni lik je korumpirani papa ... onako, interesantna je, moze se gledati. Tek je bila prva sezona prosle godine, sad nekad u aprilu treba da pocne i druga sezona.Magarece_godine wrote:Evo sad nesto kontam, mene na ekranu fasciniraju mačevi, oklopi, dvorci, kraljevi .... taj neki srednjovjekovni način života .... Game of thrones sam pregledao za nekoliko dana ... Za dva dana sam pregledao Stubove .. Najdraži film mi je Hrabro srce (opet mačevi ...)
- nellington
#644 Re: Game of thrones
Fascinacija mačevima... šta bi Freud rekao na to?Magarece_godine wrote:Evo sad nesto kontam, mene na ekranu fasciniraju mačevi, oklopi, dvorci, kraljevi .... taj neki srednjovjekovni način života .... Game of thrones sam pregledao za nekoliko dana ... Za dva dana sam pregledao Stubove .. Najdraži film mi je Hrabro srce (opet mačevi ...)
A sad ozbiljno - probaj Hero sa Jet Lijem, i tamo ima mačeva - jeste da je drugo podneblje, ali eto
- Truba
- Magarece_godine
#646 Re: Game of thrones
Joj druže ... piva ti je za ovaj filmChmoljo wrote:evo ti na brzinu jedan, ali dalje traži na temi predviđenoj za toMagarece_godine wrote:Evo sad nesto kontam, mene na ekranu fasciniraju mačevi, oklopi, dvorci, kraljevi .... taj neki srednjovjekovni način života .... Game of thrones sam pregledao za nekoliko dana ... Za dva dana sam pregledao Stubove .. Najdraži film mi je Hrabro srce (opet mačevi ...)
Pa, bacite neku preporuku za nešto slično ... serija il' film, nema veze ...![]()
http://www.imdb.com/title/tt0320661/
-
hava123
#647 Re: Game of thrones
Upravo pogledah 10 seriju prve sezone i mogu reci da sam odusevljen
Dal se snimala druga sezona? ako nije kad ce,zna neko? 
-
hava123
#648 Re: Game of thrones
cuj to! super!
jel se moze gdje skinuti torrent ili ga jos nisu stavili? 
- alica.k
#649 Re: Game of thrones
u aprilu je premijera.hava123 wrote:cuj to! super!jel se moze gdje skinuti torrent ili ga jos nisu stavili?
- karanana
#650 Re: Game of thrones
mislim, ne znam jeli po knjigama patuljak brzo zaplati. sudeci po prvoj sezoni i kao sto neko vec rece ovdje: niko nije nedodirljiv, vrlo je moguce da ce patuljak biti rahmetli.
ali ja se ipak nadam da ce scenaristi serije na neki nacin probati da pozive patuljka sto duze, ako ga vec nisu sredili sa ovim sto je snimljeno do sada za drugu sezonu.
ali ja se ipak nadam da ce scenaristi serije na neki nacin probati da pozive patuljka sto duze, ako ga vec nisu sredili sa ovim sto je snimljeno do sada za drugu sezonu.