Posteno, vecina ih nece priznati, ti nisi jedan od njih._BataZiv_0809 wrote: @ljevoruki-ma sta zna doslo sta je Breka
Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
- ljevoruki
#626 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#627 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
breuer wrote:Kaže se: Na Breki
P.S. Da nam to i ti nisi rezident Breke
Non sequitur
Da imam na raspolaganju neogranicena sredstva i da kupujem stan u Sarajevu, tacno ne znam gdje bih uzeo stan, ali znam gdje ne bih
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#628 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Drugar, trudim se da ljude ne procjenjujem po okolnostima koje nisu mogli birati.ljevoruki wrote:Posteno, vecina ih nece priznati, ti nisi jedan od njih._BataZiv_0809 wrote: @ljevoruki-ma sta zna doslo sta je Breka
Niko od nas nije birao gdje ce ga majka roditi, ali je izabrao neke druge stvari i o tome se moze i mora diskutovati.
Volim i postujem grad u kojem zivim, imam prema njemu veliku naklonost, dozivio sam puno lijepih stvari ovdje, pa ako vec moram i to spomenuti-ovdje je rodjena najvaznija osoba u mom zivotu, moja mati.... Medjutim srce najvise i najiskrenije titra pred Zenicom i to je tako
-
breuer
#629 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Nisam nisam, ali je bilo nekih prilika da pređem gore i iz određenih razloga mi je to nažalost propalo. Npr. živio sam jedno vrijeme u Potoklinici-Logavina, to je zaista po mom mišljenju jedno od najljepših naselja za život u Sarajevu također. Zavisi malo i od pozicije stana naravno, ali pogled, uslovi, blizina, mirnoća...predivno_BataZiv_0809 wrote:breuer wrote:Kaže se: Na Brekiekstra objasnjenje, radujem se onom sto imamo dogovoreno
![]()
P.S. Da nam to i ti nisi rezident Breke![]()
Non sequitur
Da imam na raspolaganju neogranicena sredstva i da kupujem stan u Sarajevu, tacno ne znam gdje bih uzeo stan, ali znam gdje ne bih
Tu su još i naselje "Sunca", ne ono na šta ljudi odmah pomisle kad se to kaže, već na sredini Dalmatinske lijevo (iznad SDA
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#630 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Od pobrojanih se slazem za Potoklinicu i Metalku u Kovacicima. Dzidzikovac je takodjer sasvim solidan, kao i Sunca, ali eto mene ono brdo nervirabreuer wrote:
Nisam nisam, ali je bilo nekih prilika da pređem gore i iz određenih razloga mi je to nažalost propalo. Npr. živio sam jedno vrijeme u Potoklinici-Logavina, to je zaista po mom mišljenju jedno od najljepših naselja za život u Sarajevu također. Zavisi malo i od pozicije stana naravno, ali pogled, uslovi, blizina, mirnoća...predivno
Tu su još i naselje "Sunca", ne ono na šta ljudi odmah pomisle kad se to kaže, već na sredini Dalmatinske lijevo (iznad SDA), početak Vilsonovog i na Kovačićima one dvije zgrade od crvene opeke, Džidžikovac, na Kovačima ima par prelijepih mahala, u svakom slučaju teško šta od novogradnje da se izdvaja po ovom pitanju.
Od onoga sto sam vidio, odusevio me stan od jedne poznanice u Kralja Tomislava/Kosevskoj, odmah preko puta Bombona
Takodjer lokacija moje kancelarije na M. Dvoru je fenomenalna, s tim da su stanovi mali (taman za kancelarije, ne znam za zivot vise od 2 osobe) i zgrade su poprilicno stare, a to znaci sijaset nekih mirisa, kao i odredjene neugodnosti s instalacijama.
Za Kovace stvarno ne znam, nisam imao prilike boraviti duze, ali vjerujem na rijec
Od starijih zgrada, uvijek mi je bila interesantna ona na raskrsnici kod Skenderije, preko puta Vrhovnog suda, s Rajfajzenom u prizemlju. Kao i ona, nisam siguran da li je zovu Zvijezda, iako ima natpis Metalka, preko puta Drvenije.
Od novogradnje, ona zgrada ispod tranzita, a iznad Cobanije, djeluje mocno. Pogled joj je stvarno nevjerovatan, narocitno nocu. Eh sad ne znam kakva joj je komunikacija sa naseljem ispod i moras li stalno koristiti tranzit gdje god da ides. Pretpostavljam da ne, ali nisam vidio kako je to rijeseno.
Ima toga jos, nazalost prelazimo gabarite teme, ali mislim da bi bilo zanimljivo raspravljati o tome sta bi ko izabrao kada bi mogao birati sta god zeli
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#631 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Zgrada iza Holiday Inna,Franca Lehara ulica,gore Kranjcevica ulica od bijele fasadne cigle gdje se snimala Viza,sve ekstra,barem meni.
-
breuer
#632 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Jeste kvalitetna zgrada itekako, ali lokacija joj je suviše isturena na veoma prometnu komunikaciju i sa unutrašnje strane je grozan parking, zato bih ja uvijek prije birao zgrade preko puta iste, također sa fasadnom opekom i mnogo boljom pozicijom. To su one zgrade "iza" Unisovih nebodera, koje imaju parkovske površine skoro do Holidaya!mali_milojica wrote:Zgrada iza Holiday Inna,Franca Lehara ulica,gore Kranjcevica ulica od bijele fasadne cigle gdje se snimala Viza,sve ekstra,barem meni.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#633 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Vise sam mislio na cijeli taj dio oko Holidaya i te zgrade,extra mi je sve,ne.bih se bunio za stan bilo gdje tu 
- nKrkan
#634 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Dođite u Velešiće 
-
__Phoenix__
- MOSALJOZE
#636 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Gdje navikneš
Ende
Ende
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#637 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Tu zivi moja prva sarajevska ljubavmali_milojica wrote:Vise sam mislio na cijeli taj dio oko Holidaya i te zgrade,extra mi je sve,ne.bih se bunio za stan bilo gdje tu
-
klixo
#638 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ilidza tacnije Luzani i Pejton.
- strong69
#639 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ne zovi nikoganKrkan wrote:Dođite u Velešiće
- jao_situacije
#640 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
eh kako je nekad tu bilo, kako se lopte igralo gdje je sad altamali_milojica wrote:Zgrada iza Holiday Inna,Franca Lehara ulica,gore Kranjcevica ulica od bijele fasadne cigle gdje se snimala Viza,sve ekstra,barem meni.
gađali unitic grudvama pa te zaganja onaj securitas
lopte ispred alhosa na platou
eh ta vremena
- nKrkan
#641 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Samo da nema one yebene rampe i čekanja da voz prođestrong69 wrote:Ne zovi nikoganKrkan wrote:Dođite u VelešićeNi ja nisam znao kako je gotivno naselje. Pozitivno iznenadjen.