Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post Reply
sandokann

#626 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by sandokann »

lavic wrote: Kako nisu ako su poginuli 3 Maja, sto je skoro pa mjesec dana kasnije? :dance:
Na ovo sam kontao:
- "JNA nije agresor u BiH" (I.A.,5. April 1992 )
sandokann

#627 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by sandokann »

osrbih_do_groba wrote:
sandokann wrote:
kako ce biti agresorski ako je rat zvanicno zapoceo 6. aprila ´92?
Bemli ga kolega, ti mi na nekoj drugoj temi ( mescini o Fatmiru ) rece da si borac ARBiH?! Koji ti se onda desio sa memorijom?
Bio. Danas to ne postoji.
joint union

#628 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by joint union »

sandokann wrote:
veljaca wrote:Tacan broj poginulih 3.maja 1992 u Dobrovoljackoj ulici u Sarajevu je 6 ......
U cemu je problem da se to utvrdi sudskom presudom i izbaci prostor za bilo kakvo manipulisanje u buducnosti?
Ne vjerujes Kukanjcu? Pa kome ces onda vjerovati? Možda ćurguz da ti da provjerenu informaciju? I ide ...mart, april, maj, juni... Ili je u PC drugacije?
Chisum

#629 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Chisum »

sandokann wrote:
osrbih_do_groba wrote:
sandokann wrote:
kako ce biti agresorski ako je rat zvanicno zapoceo 6. aprila ´92?
Bemli ga kolega, ti mi na nekoj drugoj temi ( mescini o Fatmiru ) rece da si borac ARBiH?! Koji ti se onda desio sa memorijom?
Bio. Danas to ne postoji.

Sta, jesi to naprasno poceo da dozivljavas "prosvjetljenje", pa ti nije jasno zasto i kako AGRESIJA, i koja je uloga JNA u svemu tome??

Svaka ovakva revizija, u kojoj se iskustvo, sopstveno saznanje, na kraju krajeva, placeno krvlju i sopstvenom kozom, iskljucuje ne bi li se stvari relativizirale, naravno - pod uslovom da osoba zaista govori istinu, i da je zaista provela rat na ovoj strani - podsjeti me na ono shupka "exliberala" koji je svojevremeno pisao na ovom forumu, pokusavajuci, kroz svaki svoj post da "okadi grijehe" ostajanja na nasoj strani i relativizira svaki moguci zlocin i nedjelo cetnika.
Last edited by Chisum on 18/05/2012 15:57, edited 2 times in total.
lavic

#630 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by lavic »

sandokann wrote:
lavic wrote: Kako nisu ako su poginuli 3 Maja, sto je skoro pa mjesec dana kasnije? :dance:
Na ovo sam kontao:
BiH je stekla nezavisnost 1Marta, tako da formalno pravno se JNA moze smatrati agresorskom vojskom.
Saraj`vo

#631 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Saraj`vo »

lavic wrote:
sandokann wrote:
Na ovo sam kontao:
BiH je stekla nezavisnost 1Marta, tako da formalno pravno se JNA moze smatrati agresorskom vojskom.
De ba šta vam je, jel to zbog promjene u klix ili šta. Gdje ste bili 4 godine i više.
Chisum

#632 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Chisum »

lavic wrote:
sandokann wrote:
Na ovo sam kontao:

Inace citirati Aliju i njegove duboke misli je isto kao i odmotavati one kineske fortune cookies...

Dobro se zna ko je ovdje agresor, i kada je sve pocelo - davno prije svakog metka, tako da mi te njegove "do podne ovo, popodne ono" umotvorine nista ne znace.
lavic

#633 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by lavic »

BiH je stekla nezavisnost 1Marta, tako da formalno pravno se JNA moze smatrati agresorskom vojskom.[/quote]
De ba šta vam je, jel to zbog promjene u klix ili šta. Gdje ste bili 4 godine i više.[/quote]

Tako sam napisao da bi bio korektan, a sto se mene tice trebalo je svo ono oderat, pa nek onda kukaju.
Kad se sjetim da smo onoga sa transportera sa Otoke razmjenili zivog, fol on ce srusit zgradu zoljom i srezat nekoga "sijacem", ebo pleme seljacko.
Chisum

#634 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Chisum »

lavic wrote:
Tako sam napisao da bi bio korektan, a sto se mene tice trebalo je svo ono oderat, pa nek onda kukaju.
Kad se sjetim da smo onoga sa transportera sa Otoke razmjenili zivog, fol on ce srusit zgradu zoljom i srezat nekoga "sijacem", ebo pleme seljacko.
Zivog, da... ali kako je pizda ridala kad je pala... :) trebalo je snimiti, pa fino zalijepiti do onog snimka kad mu se kurcic pred civilima digao.
sandokann

#635 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by sandokann »

Chisum wrote:

Sta, jesi to naprasno poceo da dozivljavas "prosvjetljenje", pa ti nije jasno zasto i kako AGRESIJA, i koja je uloga JNA u svemu tome??

Svaka ovakva revizija, u kojoj se iskustvo, sopstveno saznanje, na kraju krajeva, placeno krvlju i sopstvenom kozom, iskljucuje ne bi li se stvari relativizirale, naravno - pod uslovom da osoba zaista govori istinu, i da je zaista provela rat na ovoj strani - podsjeti me na ono shupka "exliberala" koji je svojevremeno pisao na ovom forumu, pokusavajuci, kroz svaki svoj post da "okadi grijehe" ostajanja na nasoj strani i relativizira svaki moguci zlocin i nedjelo cetnika.
I sam znas da je rijec AGRESIJA zvanicno odbacena od MS.
Sto se tice Sarajeva, o cemu i mogu govoriti, DA bila je opsta agresija na grad od strane JNA. Ali neshvatljivo je da je ona najbolja komandno - vojna organizacija jednostavno zamjenjena sa pripadnicima koji su sprovodili agresiju. Kako rece General Sefer: " Zarobljeni oficir agresorske vojske postao je vrhovni komadant vojsci koja ga je zarobila".
Kasnije, kada sam bio u mogucnosti citati, cuti... razne dogovore, shvatio sam da se najmanje radilo o Armiji koja se borila za BiH, pod plastom te borbe rukovodstvo je stvaralo jednonacionalnu teritoriju.
Da citiramo Aliju: " BiH je nase sredstvo, a nikako cilj".
Chisum

#636 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Chisum »

sandokann wrote:
Chisum wrote:

I sam znas da je rijec AGRESIJA zvanicno odbacena od MS.
Sto se tice Sarajeva, o cemu i mogu govoriti, DA bila je opsta agresija na grad od strane JNA. Ali neshvatljivo je da je ona najbolja komandno - vojna organizacija jednostavno zamjenjena sa pripadnicima koji su sprovodili agresiju. Kako rece General Sefer: " Zarobljeni oficir agresorske vojske postao je vrhovni komadant vojsci koja ga je zarobila".
Kasnije, kada sam bio u mogucnosti citati, cuti... razne dogovore, shvatio sam da se najmanje radilo o Armiji koja se borila za BiH, pod plastom te borbe rukovodstvo je stvaralo jednonacionalnu teritoriju.
Da citiramo Aliju: " BiH je nase sredstvo, a nikako cilj".

To sto je JNA, garant u implementaciji cina agresije, te njen stub, agresije zapocete od strane velikosrpskih umobolnika, te kasnije i njihovi protezei, komandni kadar karadzicevih cetnika, i sa nase strane imala svesrdnu pomoc u vidu prodanih dusa, prodanih snova o Bosni, sitno-piljara koji su sanjali samo o fildzanu i 5 bogatih "begova", a ne o Bosni, tzv. Srpska Dalekometna Artiljerija, to ti NE DAJE PRAVO da relativizujes jednu i jedinu istinu, i, na kraju, JEDINU SUSTINU ove citave price, koja glasi:

Na Sarajevo, na Bosnu, medjunarodno priznatu drzavu, izvrsena je AGRESIJA u kojoj je stub svega bila JNA, po direktnom nalogu Beograda, naravno, cijim su venama tada uveliko tekle Garasinove ideje, bolesni vlazni snovi ViVovitica-KaVVovac-KaVVobag, a to ko je odbacio rijec AGRESIJA, zasto i kada, to me, da budem iskren - zaboli kurac.

Mnogo vise vjerujem svojim ocima i svom nahodjenju, jer sam i svjedok i ucesnik ovog vremena, a i smatram se dovoljno zrelim i informisanim da sve sto mi podastru, dobro izvagam, A ONDA SMJESTIM U JEDAN KONTEKST - koji ti zaobilazis, pokusavajuci stvari pojednostaviti - pa time i ovo "odbacivanje rijeci agresija", a i ove Alijine fortune cookie budalastine, po kojima ce ostati poznat, ni najmanje ne mijenjaju ono sto tvrdim i u sta vjerujem.
sandokann

#637 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by sandokann »

Chisum wrote:
To sto je JNA, kao garant i stub agresije zapocete od strane velikosrpskih umobolnika, te kasnije i njihovi protezei, komandni kadar karadzicevih cetnika, i sa nase strane imao svesrdnu pomoc u vidu prodanih dusa i sitno-piljara koji su sanjali samo o fildzanu i 5 bogatih "begova", a ne o Bosni, tzv. Srpska Dalekometna Artiljerija, to ti NE DAJE PRAVO da relativizujes jednu i jedinu istinu, i, na kraju, JEDINU SUSTINU ove citave price, koja glasi:

Na Sarajevo, na Bosnu, medjunarodno priznatu drzavu, izvrsena je AGRESIJA u kojoj je stub svega bila JNA, po direktnom nalogu Beograda, naravno, cijim su venama tada uveliko tekle Garasinove ideje, bolesni vlazni snovi ViVovitica-KaVVovac-KaVVobag, a to ko je odbacio rijec AGRESIJA, zasto i kada, to me, da budem iskren - zaboli kurac.

Mnogo vise vjerujem svojim ocima i svom nahodjenju, jer sam i svjedok i ucesnik ovog vremena, a i smatram se dovoljno zrelim i informisanim da sve sto mi podastru, dobro izvagam, A ONDA SMJESTIM U JEDAN KONTEKST - koji ti zaobilazis, pokusavajuci stvari pojednostaviti - pa time i ovo "odbacivanje rijeci agresija", a i ove Alijine fortune cookie budalastine, po kojima ce ostati poznat, ni najmanje ne mijenjaju ono sto tvrdim i u sta vjerujem.
Da je Armija tada imala cilj ubijati agresorske vojnike u gradu, sve ih je mogla poubijati u kasarnama. U tadasnjoj Armiji je postojalo nacelo pravednog rata i noc ranije niko ni metka nije smio ispaliti na opkoljene u Marsalci. O tome se radi. Zasto bi neko iz Armije pucao na kolonu koja se povlaci, u takvoj Armiji sa takvim nacelima? Medjutim, tada je vlast usko saradjivala sa svakavim paravojnim formacijama u gradu, sto se poslije pokazalo, i vjerovatno imala svoje ljude za sto vecu destabilizaciju.
I ne znam sto bi takvo razmisljanje bilo relativizacija rata?
Chisum

#638 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Chisum »

sandokann wrote:
Chisum wrote:
To sto je JNA, kao garant i stub agresije zapocete od strane velikosrpskih umobolnika, te kasnije i njihovi protezei, komandni kadar karadzicevih cetnika, i sa nase strane imao svesrdnu pomoc u vidu prodanih dusa i sitno-piljara koji su sanjali samo o fildzanu i 5 bogatih "begova", a ne o Bosni, tzv. Srpska Dalekometna Artiljerija, to ti NE DAJE PRAVO da relativizujes jednu i jedinu istinu, i, na kraju, JEDINU SUSTINU ove citave price, koja glasi:

Da je Armija tada imala cilj ubijati agresorske vojnike u gradu, sve ih je mogla poubijati u kasarnama. U tadasnjoj Armiji je postojalo nacelo pravednog rata i noc ranije niko ni metka nije smio ispaliti na opkoljene u Marsalci. O tome se radi. Zasto bi neko iz Armije pucao na kolonu koja se povlaci, u takvoj Armiji sa takvim nacelima? Medjutim, tada je vlast usko saradjivala sa svakavim paravojnim formacijama u gradu, sto se poslije pokazalo, i vjerovatno imala svoje ljude za sto vecu destabilizaciju.
I ne znam sto bi takvo razmisljanje bilo relativizacija rata?
Relativizacija, nego sta!

Iz jedostavnog razloga sto vec u pogledu na samo otvaranje te krvave partije saha stavljas teziste na pogresnu stranu... nasa Armija je mogla, a i nije morala da postoji, incident bi i mogao, a i nije morao da se desi, odbrana Sarajeva je mogla, a i nije morala da pocne - JNA bi, te ono u sta se pretvarala, u oba slucaja nastavila provoditi u Beogradu zadatu joj zadacu, nastavila jedan davno skovan i razradjen plan, o kojem sam gore vec pisao, koji je vise i pticama na grani jasan - Velika Srbija.

Sve o cemu govoris su tek varnice u jednom mnogo sirem, mnogo dubljem ponoru, koji, niti je poceo pomenutim incidentom, niti je njim mogao zavrsiti, niti mu je isti na bilo koji nacin promijenio tok, osim sto smo na ovaj nacin sami sebi spasavali zivote, spasavali grad i njegove gradjane.

I mada ja nemam ni najmanju potrebu i namjeru da se pravdam ni za jednu jedinu agresosrku zrtvu, niti prema istima, zivim ili mrtvim, osjecam bilo sta osim gadjenja i mrznje, morao sam se javiti na ovu temu jer - jedno je pricati o izolovanom incidentu, te nagadjati sta bi bilo i sta se moglo, a sta nije trebalo uraditi, a drugo je kroz taj izolovani incident pokusavati opisati i determinisati nesto mnogo sire, mnogo mracnije i komplikovanije i, iz takve prespektive i sa takvom pocetnom, pogresnom premisom, potpuno nesagledivo.
sandokann

#639 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by sandokann »

Chisum wrote:
Relativizacija, nego sta!

Iz jedostavnog razloga sto vec u pogledu na samo otvaranje te krvave partije saha stavljas teziste na pogresnu stranu... nasa Armija je mogla, a i nije morala da postoji, incident bi i mogao, a i nije morao da se desi, odbrana Sarajeva je mogla, a i nije morala da pocne - JNA bi, te ono u sta se pretvarala, u oba slucaja nastavila provoditi u Beogradu zadatu joj zadacu, nastavila jedan davno skovan i razradjen plan, o kojem sam gore vec pisao, koji je vise i pticama na grani jasan - Velika Srbija.

Sve o cemu govoris su tek varnice u jednom mnogo sirem, mnogo dubljem ponoru, koji, niti je poceo pomenutim incidentom, niti je njim mogao zavrsiti, niti mu je isti na bilo koji nacin promijenio tok, osim sto smo na ovaj nacin sami sebi spasavali zivote, spasavali grad i njegove gradjane.

I mada ja nemam ni najmanju potrebu i namjeru da se pravdam ni za jednu jedinu agresosrku zrtvu, niti prema istima, zivim ili mrtvim, osjecam bilo sta osim gadjenja i mrznje, morao sam se javiti na ovu temu jer - jedno je pricati o izolovanom incidentu, te nagadjati sta bi bilo i sta se moglo, a sta nije trebalo uraditi, a drugo je kroz taj izolovani incident pokusavati opisati i determinisati nesto mnogo sire, mnogo mracnije i komplikovanije i, iz takve prespektive i sa takvom pocetnom, pogresnom premisom, potpuno nesagledivo.
Plan Velike Srbije, u BiH, je u potpunosti sproveden - izuzev najstarije dzamije u Ustikolini. To nije tema ovdje, jer je pokretac vec upozorio, mene, da se drzim zadate teme, ali jeste pitanje koje sam formulisao. Ako Armija BiH, u danima prije slucaja Dobrovoljacka, nije vrsila likvidacije
agresorskih
vojnika u opkoljenim kasarnama, zasto bi to uradila naspram kolone koja se povlaci iz grada? Znaci odlazi! Ako nije to uradila Armija BiH, a misljenja sam da nije, postavlja se pitanje ko je, i kome je stalo da cijelim slucajem manipulise? Meni je, otprilike, jasno da je u slucaju ukljucen onaj faktor koji je koristila vlast i za likvidaciju nemuslimana u gradu.

Na odredjeni nacin pitam i tebe, ako vec kazes da si tada bio u gradu i da ti je manje - vise poznato o tadasnjim desavanjima?
cindrlimindrli

#640 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by cindrlimindrli »

sandokann wrote: Ako Armija BiH, u danima prije slucaja Dobrovoljacka, nije vrsila likvidacije

agresorskih
vojnika u opkoljenim kasarnama, zasto bi to uradila naspram kolone koja se povlaci iz grada
Ovdje se ne radi o pukoj likvidaciji ili egzekuciji tih smradova. Podsjecanja radi, oni su u svom zarobljenistvu
drzali predsjednika drzave kao taoca, a takve stvari se definisu kao terorizam. Opste je poznato da se sa teroristima
ne pregovara i da za njih ne vaze pravila Zenevske Konvencije. Doslo je do razmijene vatre u kojoj su neki od
terorista fasovali metak. Zamisli da sad neka grupa ljudi otme Tadica i pokusa na miran nacin izaci iz Beograda?
Mislis da bi iko od njih prezivio?
Chisum

#641 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Chisum »

Pa cekaj, je l' se zajebavas ili sta?

Ti, koliko sam shvatio, mada znajuci kakvi su pisali na ovom forumu ne uzimam nista zdravo za gotovo, tvrdis da si bio tu tih dana, a onda se iscudjavas, aman, kako to da se u gradu kojem se steze omca oko vrata, i sprema klanica koje je vec uveliko pocela i cije slike su vec, kroz sukob u Hrvatskoj, uveliko poznate i gradjanima ovog grada i zemlje (slike na kojima JNA jasno i nedvojbeno drzi stranu velikosrpske politike), desava jedan ovakav incident??

Meni je daleko veci problem sto se naslo dovoljno mnogo onih nesretnika koji su slusali poruke poput "mirno spavajte", "armija nije agresor" i slicna sranja, umjesto da su se spremali se na otpor, udarali gdje god su mogli, ma koja da je cijena.

Drugo, u gradu u kojem se svaki sat, svaki minut desava nesto novo, nesto sto u jednom trenutku daje nadu i zivot, a vec u drugom zvuci kao smrt i kraj, u gradu u kojem svaki stanovnik bude i prodje po stotinu puta, slusajuci sta se desava i kako se stvari vrtoglavo mijenjaju, ti pitas zasto je jedan dan bio drugaciji od drugog, zasto su juce odbrambene snage djelovale ovako, a vec danas ne....

Na ovaj grad i na ovu zemlju je izvrsena AGRESIJA, i to je sva sustina! I nema te suplje price i razvodnjavanja koje ce promijeniti tu cinjenicu.
A to sto je ubijena grupa agresorskih vojnika, agresorske vojske koja ce, ma koju oznaku sebi kasnije prisivala na uniformu, cetiri godine napadati na ovaj grad, vojnika koji bi se, poput ostalih, s tom kolonom popeli na brdo, pojeli po sendvic, a onda nazad na posao - ozezi po gradu, granatiraj, pali i ubijaj - to je moj najmanji problem u ovoj svoj prici, i zadnje sto bih ikada uradio je da se pravdam i izvinjavam nekome, niti to treba da cini bilo koji drugi stanovnik ovog grada, koji je na svojoj kozi osjetio rat, bio on civil ili vojnik.

A, sto se Velike Srbije tice, onima kojima je mila, ostavljam da i dalje sanjaju.
Hadzi Lojo

#642 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Hadzi Lojo »

Pa zar ne vidite da vas Sandokan pokusava navuci na tanak led?
Halo ba, kakva jna koja je petokrake nosala samo u BiH, dok su u Srbiji iste zamjenili sa cirilicnim jna i to jos pocetkom 91. Da je ta jna pomlatila cetnike jos u startu na njihovim demonstracijama sile pocevsi od Srbije pa do Hrvatske onda bi mogli reci da su ostali jna.
Ta jna je prije desavanja u Dobrovoljackoj naoruzala teroristicku cetnicku bandu sirom ex YU, pokusavajuci stvoriti veliku Srbiju. Ta jna je i zvanicno prestala biti jna jos 91 godine i postala vojska jugoslavije.
Ta jna je unistila moj grad i moju drzavu.
Ma stoku je trebalo zadrzati kao taoce i streljati za svaku ispaljenu granatu na Sarajevo .
Horasio_Sarajlic

#643 Dobrovoljačka 2013'

Post by Horasio_Sarajlic »

"U petak 03.05. sa okupljanjem u 08:00 ispred Spomen crkve u Miljevićima (Istočno Sarajevo) počet će četvrto obilježavanje "stradanja" pripadnika JNA. Polazak je zakazan za 08:30, za razliku od predhodnih godina građanima Sarajeva neće biti dozvoljen pristup mjestu obilježavanja za vrijeme trajanja samog obilježavanja, dok je organizator skupa/obilježavanja najavaio dolazak oko 150. članova porodica, prijatelja i predstavnika vlade Republike Srpske."

Kao i svih predhodnih godina isti pamflet, isti scenario, iste face i isti likovi pod nazivom "članovi porodica i prijetalja stradalih" doći će i ove godine na samo obilježavanje.Izuzme li se u obzir da svake godine dolaze iste dvije gospodje Jela Milanović koja je izgubila brata ali ne u Dobrovoljačkoj 03. maja 1992.g već 02. maja 1992. na Skenderiji i starija gospođa koja je izgubila sina.Organizator skupa kao i svih predhodnih godina drži se teze da je stradalo 45. pripadnika JNA, onda bi se svaka normalna osoba zapitala gdje su rodbina,familija, prijatelji i poznanici ostalih 44. pripadnika JNA na obilježavanjima svake godine !?

Zahvaljujući spisku organizatora (ime i prezime kao i JMB svakog člana moraju se dostaviti MUP-u KS) članova delegacije na obilježavanju i zahvaljujući pojedinicima iz MUP-a Kantona Sarajevo kao i boračkim organizacijama pregledavajući slike događaja od prvog obilježavanja 2010. i upoređujući sa spiskom članova delegacije doslo se do zaključka da je od 2010. do 2012. uz majku koja je izgubila sina, na obilježavanju događaja u Dobrovoljačkoj bilo je samo četiri direktna člana porodica stradalih i to 2012. (gospodja sijede kose koja je imala verbalni okršaj sa borcima Armije BIH 2012.g), suprug Jele Milanović koja je izgubila brata ali ne u Dobroviljačkoj vec na Skenderiji, kao i otac stradalog mladića u Dobrovoljačkoj, te jos jedno lice član porodice koje je prisustvovalo obilježavanju 2011. godine

Dobrovoljačka 2010.- 2012

Image
Sa lijeve strane od novinarke u bijelom, majka stradalog pripadnika JNA, otac stradalog pripadnika JNA, sestra stradalog pripadnika JNA 02.05. na Skenderiji, lice u odijelu član organizacije boraca Istočno Sarajevo, lice skrštenih ruku gradjanin Istočnog Sarajeva

Image
Lice sa ružom predstavnik boračke organizacije Vlade Republike Srpske, lice u sivom odijelu obezbjeđenje/vozač Vlade Republike Srpske

Image
Sa lijeve strane opštinski viječnik Istočno Novo Sarajevo, pripadnik MUP-a RS., uposlenik Vlade RS, lice u sivom odijelu obezbjeđenje/vozač Vlade Republike Srpske, predstavnik boračke organizacije Vlade Republike Srpske, Saša Košarac (političar), Slavko Jovičić (političar), član boračke organizacije RS-a, obezbjeđenje Vlade RS

Image
Saša Košarac (političar), Aleksandra Pandurević (političar), član organizacije boraca Istocno Sarajevo, poslanik u skupštini RS-a iz SDS-a (sva tri lica)

Image
Predsjednik boračke organizacije RS. Pantelija Čurguz, Saša Košarac, lice sa narandžastim prslukom u ruci redar angažovan od strane organizaora za sto je i plačen sa 50KM, lice odmah do novinar, mladić u sivom saoku član mladih SDS Istocno Sarajevo, žena plave kose novinarka RTV Istocno Sarajevo

Image
Sa lijeve strane otac i majka stradalog pripadnika JNA, član boračke organizacije RS-a, sestra stradalog pripadnika JNA na Skenderiji, Petar Đokić, Saša Košarac, viječnik SNSD-a u parlamentu RS.

Na sceni je svih ovih godina obmanjivanje BH. javnosti, laži organizatora i koristenje samg obilježavanja u političke i druge svrhe, jednostavno ovo je politički skup svake godine, gdje nema porodica stradalih ljudi koji nisu ni stradali tog trećeg maja 1992. u Dobrovoljačkoj, vec se objedinjuju događaju iz drugog i trećeg maja predstavljajući ih kao "zločin u Dobrovoljačkoj)

Spisak "stradalih" od strane vlasti, boračkih organizacija i dr. u Dobrovoljačkoj i crvenom označeni zaista stradali vojnici koje navodi Milutin Kukanjac stradali drugog i trećeg maja 1992. na Skenderiji, Domu Armije i Dobrovoljačkoj.

1. Bešlić Kruno ..................Vojnik.............Skenderija ...............02.05.1992.
2. Blagojević Aleksandar .... Vojnik............Skenderija .............. 02.05.1992.
3. Bojanić Nebojša .............Vojnik.............Skenderija .............. 02.05.1992.
4. Vitković Dragan...............Vojnik.............Skenderija ..............02.05.1992.
5. Gajić Zoran......................Vojnik
6. Gvozdenović Obrad .........Poručnik.........Skenderija .............02.05.1992.
7. Gluhović Aleksandar ........Rezervna vojna policija
8. Divović Goran "Divac" ......Vojnik ...........Kuhinjsko vozilo ......02.05.1992.
9. Ðukić Miodrag .................Vojnik ............ Dobrovoljačka .......03.05.1992.
10. Janjić Milomir........................................................................03.05.1992
11. Jelić Slobodan ................Vojnik ........... RU Ðoro Đaković .....03.05.1992.
12. Jovanić Boško .................Potpukovnik ..Dobrovoljačka ........03.05.1992.
13. Jovanović Nebojša .........Vojnik
14. Jovanović Srećko ............Vojnik ......... RU Ðuro Đaković .......03.05.1992.
15. Kastrati Nihad ................ Poručnik .....Skenderija .................02.05.1992.
16. Kociš Robert ....................Vojnik
17. Labudović Marko ............Kapetan ...... Skenderija ................02.05.1992.
18. Mihajlović Boško .............Pukovnik ..... Dobrovoljačka .........03.05.1992.
19. Mojsilović Milomir ..........Vojnik .........Skenderija ................02.05.1992.
20. Nikolić Mladen ................ Vojnik .........Skenderija ................02.05.1992.
21. Nikolić Srđn .................... Vojnik .........Skenderija ................02.05.1992.
22. Ninkov Predrag ................Vojnik .........Kafić .........................29.04.1992.
23. NN Vesna .........................Građansko lice..Kino Sutjeska .....03.05.1992.
24. NN Čedo .......................... V P-rez ZATVOR 5. 92
25. NN Dževad .......................Portir ..........Dom JNA ................02.05.1992.
26. Nović Perica .....................Vojna policija ..Komanda 2. VO ...02.05.1992.
27. Pajović Radoš ..................Vojnik .........Skenderija .............. 02.05.1992.
28. Petrović Vitomir ..............Vojnik
29. Petrović Vlastimir ............Vojnik
30. Petrović Gradimir .............Pukovnik .....Dobrovoljačka .......03.05.1992.
31. Popović Branko ................Vojnik ...........Skenderija ............02.05.1992.
32. Radulović Dr Budimir ........Pukovnik ......Sanitetsko vozilo ..03.05.1992.
33. Rakić Željko ......................Vojnik ...........Skenderija ...........02.05.1992.
34. Ritan Stevo ........................Vojnik
35. Rotić Kozafer .....................Vodnik
36. Simić Ivica ..........................Desetar ........Dobrovoljačka ..........03.05.1992.
37. Sokić Miro ..........................Pukovnik ......Sanitetsko vozilo ......03.05.1992.
38. Tomović Zdravko ................Vojnik ..........Dobrovoljačka ..........03.05.1992.
39. Urošević Saša ......................Vojnik ..........Kafić .........................29.04.1992.
40. Cvetković Ivica ....................Poručnik ......Skenderija ................02.05.1992.
41. Cerović Predrag ..................Vojnik ...........RU Đuro Đaković ......03.05.1992.
42. Šuko Nurmela .....................Građansko lice ..Sanitetsko vozilo ..03.05.1992.

Spisak "stradalih" sa stranice MUP-a RS koji su "izletili" sa podacima da bi kasnije iste i izbrisali
http://www.mup.vladars.net/zl_lat/r_zlocin_lat.htm

Dakle svake godine ista priča, a jedini zaključak svega jeste da se ovo političko obilježavanje treba i mora zabraniti !!
muha_sa

#644 Re: Dobrovoljačka 2013'

Post by muha_sa »

It_is_a_Leclerc

#645 Re: Dobrovoljačka 2013'

Post by It_is_a_Leclerc »

Ratni zločin nad oružanom i na gotovs spremnom armijom. :-) :-)
Kal El

#646 Re: AW: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Kal El »

I ko da gledam,sutra će doći ona crna žena koja oplakuje a ne zna nikoga..ko da su joj muža i sve sinove ubili koliko ta žena zna plakati :S
armin071

#647 Re: AW: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by armin071 »

Kal El wrote:I ko da gledam,sutra će doći ona crna žena koja oplakuje a ne zna nikoga..ko da su joj muža i sve sinove ubili koliko ta žena zna plakati :S

Poznata glumica iz jos poznatijeg srpskog filma 8-)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#648 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by japin_mutapi »

Image
Jolpaz

#649 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Jolpaz »

http://www.youtube.com/watch?v=ORSHWWRagxg

Mala napomena za ove koji same sebe lažu, hebo ih Dobrica gay tata nacije...

Jedna si jedina...

:bih:
stari grad Visegrad

#650 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by stari grad Visegrad »

Neka se zna za sva vremena i nkea se pamti!!
U Dobrovoljackoj podignti spomenik "Pobjeda ARBiH nad JNA i Srbije".
Post Reply