Dino Merlin 2011
Moderator: _BataZiv_0809
- no_crnjak
#626 Re: Dino Merlin 2011
ma zlatan...kad se samo sjetim Hano hajde de xD
- Vitezanin
#627 Re: Dino Merlin 2011
Italija se vratila.
-
Kenan-sa
#628 Re: Dino Merlin 2011
vemus wrote:Da li ga zaboli sta o njemu i pjesmi misli 15-tak nerealiziranih covjeculjaka sa ukupno 100 KM u dzepu?poznanik wrote:vemus wrote:Vec vidim kako vi svi ovdje pjevusite pjesmu za par dana....![]()
A samo Dino genijalac moze nakucati 30 strana ovog foruma za 2 sata!
![]()
![]()
Dovedi ga nek pročita sadržaj ovih 30-tak strana...nek' "genijalac" sazna šta se o njegovoj pjesmi misli i piše
-
dezurni_ucenik
#629 Re: Dino Merlin 2011
jooj sto bih volio da ispadne na kraju da je ovo plagijat ....
- Boom71
#630 Re: Dino Merlin 2011
Meni je ukupan dojam pravo dobar.
Pjesma je OK,a i sve ostalo.
Ona voditeljice Maja je bezze skroz.

Pjesma je OK,a i sve ostalo.
Ona voditeljice Maja je bezze skroz.
- Haris033
#631 Re: Dino Merlin 2011
Ufff, kako sam se naježio kada sam čuo onu verziju na violini, što je svirala Ksenija Milošević...
Da je bio pametan i samo da je ubacio tekst na gpre spomenutu melodiju, garantujem da bi pjesma ove godine bila broj 1!!! Ovako, moje prognoze su da će ući u finale, a tamo će se plasirati negdje oko 10. mjesta i opet zahvaljujući glasovima susjednih zemalja... Takođe, svidjela mi se izvedba iste pjesme u inerpretaciji tri djevojke koje su bile back vokali Mariji Šerifović, iz čega se može zaključiti da od tri verzije pjesme ona njegova je (po meni) najlošija...
Btw, može li neko postaviti link za ove druge dvije verzije pjesme "Love in rewind"???
Btw, može li neko postaviti link za ove druge dvije verzije pjesme "Love in rewind"???
- nineinchnails
#633 Re: Dino Merlin 2011
E nek je ona cickava "magistar klavira"
Cuj "magistar" klavira............ko tu titulu izmisli, Tito dragi, .......i Mozart se u grobu okrece. Imal' magistar frule? Il' mozda "doktor klavirskih znanosti"....
Maja Sar je nova izmisljena muzicka zvijezda sa bezveznim vokalom koju gura "ni sam ne znam ko", ali je u zadnje vrijeme "svuda" i imao sam predosjecaj da ce se uvaliti i u Eurosong (predosjecaj me nije prevario).
Meni je ono sve skupa jedna velika katastrofa sa glupim "lutkarskim" imidzom i koreografijom..........jao fuj. Posto u zadnje vrijeme na eurosongu dobro kotiraju fuj pjesme, za ovu pjesmu prognoziram dobar plasman
Maja Sar je nova izmisljena muzicka zvijezda sa bezveznim vokalom koju gura "ni sam ne znam ko", ali je u zadnje vrijeme "svuda" i imao sam predosjecaj da ce se uvaliti i u Eurosong (predosjecaj me nije prevario).
Meni je ono sve skupa jedna velika katastrofa sa glupim "lutkarskim" imidzom i koreografijom..........jao fuj. Posto u zadnje vrijeme na eurosongu dobro kotiraju fuj pjesme, za ovu pjesmu prognoziram dobar plasman
- jazzer
#634 Re: Dino Merlin 2011
Pricao Dino sinoc kako je, prije puno godina, trazio posao u zeljezari u Ilijasu ali su ga odbili...
Kakvu bi nam svima uslugu napravili da su ga primili...

- Wutkica
#635 Re: Dino Merlin 2011
Kad se prije skupilo 29 strana
pjesma je neobicna....nije losa 
- al_akhisari
#636 Re: Dino Merlin 2011
...odslusah pjesmu, pa rekoh da iznesem i ja koju o istoj
iskreno, po saznanju da ce dm biti nas predstavnik na ovogodisnjoj evroviziji, pitao sam se "sta ocekivati"...znajuci kakve su vokalne mogucnosti dine, nisam se nadao pjesmi tipa harijeve "lejle", tako da je ovo sto sam cuo, na neki nacin ocekivano...po meni, pjesma je bas u fazonu onoga sto dino "fura", pocevsi od muzike, stajlinga
, teksta...
...meni je pjesma simpa, samo bih volio da sam cuo i verziju na bosanskom jeziku, pa da mogu odvagati ( malo mi je nerazumljiv dinin engleski
sve u svemu, mislim da je pjesmica, onako slagerska i da moze ( a ne mora ) postici uspjeh ( s tim da je ovo uspjeh relativna i diskutabilna stvar - sta je nama uspjeh na euroviziji )...
...razumijem da postoje ljudi koji ne vole i ne gotive ono sto dino radi ( tako i da se nekima nece svidjeti niti ova pjesma ), niti nacin na koji radi ono sto radi...ali, zaista sam iznenadjen kolicinom otpora ili bljuvotina izrecenih na racun, svidjelo se to nekome ili ne, ali jedne od rijetkih nasih zvijezda...
...P.S. iako nisam pretjerani ljubitelj onoga sto radi ( iako s vremena na vrijeme poslusam nesto od repertoara ), ipak vise volim slusati ga kako pjeva, a ne prica
...meni je pjesma simpa, samo bih volio da sam cuo i verziju na bosanskom jeziku, pa da mogu odvagati ( malo mi je nerazumljiv dinin engleski
...razumijem da postoje ljudi koji ne vole i ne gotive ono sto dino radi ( tako i da se nekima nece svidjeti niti ova pjesma ), niti nacin na koji radi ono sto radi...ali, zaista sam iznenadjen kolicinom otpora ili bljuvotina izrecenih na racun, svidjelo se to nekome ili ne, ali jedne od rijetkih nasih zvijezda...
...P.S. iako nisam pretjerani ljubitelj onoga sto radi ( iako s vremena na vrijeme poslusam nesto od repertoara ), ipak vise volim slusati ga kako pjeva, a ne prica
- Le_La
#637 Re: Dino Merlin 2011
nineinchnails wrote:E nek je ona cickava "magistar klavira"Cuj "magistar" klavira............ko tu titulu izmisli, Tito dragi, .......i Mozart se u grobu okrece. Imal' magistar frule? Il' mozda "doktor klavirskih znanosti"....
Ima i magistar frule, na Mozarteumu u Salzburgu, ako si zainteresovan(a)
- Wutkica
#638 Re: Dino Merlin 2011
ja bih ovo prokomentarisala da nasi ljudi zavide na uspjehu i mrze neuspijeh...tako da kako god okrenes ne valjamo jedni drugimaal_akhisari wrote:...odslusah pjesmu, pa rekoh da iznesem i ja koju o istojiskreno, po saznanju da ce dm biti nas predstavnik na ovogodisnjoj evroviziji, pitao sam se "sta ocekivati"...znajuci kakve su vokalne mogucnosti dine, nisam se nadao pjesmi tipa harijeve "lejle", tako da je ovo sto sam cuo, na neki nacin ocekivano...po meni, pjesma je bas u fazonu onoga sto dino "fura", pocevsi od muzike, stajlinga
, teksta...
...meni je pjesma simpa, samo bih volio da sam cuo i verziju na bosanskom jeziku, pa da mogu odvagati ( malo mi je nerazumljiv dinin engleskisve u svemu, mislim da je pjesmica, onako slagerska i da moze ( a ne mora ) postici uspjeh ( s tim da je ovo uspjeh relativna i diskutabilna stvar - sta je nama uspjeh na euroviziji )...
-
VjecitiStudent
#639 Re: Dino Merlin 2011
Ima li kakva nagrada za najstarijeg ucesnika Evrovizije?
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#640 Re: Dino Merlin 2011
Joj sto volim vidjeti ove ljubomorne pljuvache.
Sve fol kontra Dine a svi mu sinoc gledali emisiju.
Sve fol kontra Dine a svi haman na koncertu, a sve mu se pjesme na pamet znaju.
Strašno, koliko mi mozemo pljuvati po nashim ljudim.
Nek su Brega i Cola bolji od Dine jebo Dinu, sta ce on, bolje da ga nema metilj, bolje slusati ciganske trube i kuj kuj manijakuj od Dininih pjesama.
Crknite od ljubomore.
Sve fol kontra Dine a svi mu sinoc gledali emisiju.
Nek su Brega i Cola bolji od Dine jebo Dinu, sta ce on, bolje da ga nema metilj, bolje slusati ciganske trube i kuj kuj manijakuj od Dininih pjesama.
Crknite od ljubomore.
Last edited by F&N on 22/02/2011 09:06, edited 1 time in total.
- sinus
#641 Re: Dino Merlin 2011
Mene podsjeća dosta na Styx - Boat on the river ( mislim melodijom )
Last edited by sinus on 22/02/2011 09:06, edited 1 time in total.
- Neelix
#642 Re: Dino Merlin 2011
kakva otrcana floskulaWutkica wrote:ja bih ovo prokomentarisala da nasi ljudi zavide na uspjehu i mrze neuspijeh...al_akhisari wrote: na vrijeme poslusam nesto od repertoara ), ipak vise volim slusati ga kako pjeva, a ne prica
imas jedno i viska
-
Cruella de Villa
#643 Re: Dino Merlin 2011
F&N wrote:Joj sto volim vidjeti ove ljubomorne pljuvache.
Sve fon kontra Dine a svi mu sinoc gledali emisiju.
Crknite od ljubomore.
Budimo realni, prije rata je dino bio dobar pjevać, te pjesme mu i valjaju i te pjesme ja recimo i dan danas slušam...ono sinoć je bila blago je reci katastrofa....engleski je uzasan, melodija kao za slagera
- Skyfox
#644 Re: Dino Merlin 2011
ovo je najcesce pitanje ovih danaVjecitiStudent wrote:Ima li kakva nagrada za najstarijeg ucesnika Evrovizije?
-
Bibi33
#645 Re: Dino Merlin 2011
jazzer wrote:Pricao Dino sinoc kako je, prije puno godina, trazio posao u zeljezari u Ilijasu ali su ga odbili...
![]()
- Better Man
#646 Re: Dino Merlin 2011
Nick mi je po pjesmi koju izvodi jedna od največih alternativnih grupa i u Soundgarden meni najdraža grupa i ta mi je pjesma prva bila na pameti kad sam smišljao nick.. Nema niko ništa protiv Merlina, već realno ocjenjuje kvalitetu onog što pravi. Svi smo se složili da mu je engleski očajan i da se ništa ne razumije i da će morati upisatio kurs istog ili nek je otpjeva na bosanskom, da mu se ne bi smijali na lošem engleskom. Rekao sam da je pjesma klasična Eurosong zajenbancija i zbog toga možda i napravi rezultat, ali sam kvalitet i vrijednost su upitne i nema ih. Ako se vi zadovoljavate prosjekom i jeftinim pjesmuljcima koje nam serviraju pojedini umjetnici sa ovih prostora, onda Vas iskreno žalim.hedonism wrote:Posto ce tema vjerovatno brzo pod kljuc, da i ja kazem nesto![]()
Procitah svih 25 stranica i prosto ne mogu da vjerujem koliko ogorcenih, iskompleksiranih, ironicnih i kakvih sve ne ljudi ima..Sta je s vama? Moze li iko u ovoj Bosni bit da valja? Niste ni culi pjesmu vec ste je popljuvali i ismijali. Dodje mi da se zabrinem gdje zivim, znaci-ocrne te a ni da ti sansu daju..
Sta ljudi toliko imaju protiv Merlina, nikad mi nije bilo jasno. Plagijator? Neka je, ako ti se ne svidja-nemoj ga slusat, al nemoj ni ismijavat ljude koji ga vole. Kosevo napunio 2 puta, 60.000 ljudi bilo (ili koliko vec) a niko ga ne voliPola vas je bilo al niste cool ako priznate. Ovdje se ide po principu, ako prvi osudi-valja imat herca pa se usprotivit, rizikovat da te ne ismijaju.
Generalno, volim Merlina, bila sam na Kosevu, bila sam u Areni (Zenica); slazem se da puno i nepotrebno prica, ali volim njegove pjesme.
Sto se tice ove pjesme (sto i jest tema!)- na prvu mi se nije svidjela, na drugu vec bolje.. Obzirom da mi je Engleski struka a nisam ga razumjelaAli vjerujem da ce se to popravit do Eurosonga.. slazem se s komentarom da je haman u zadnji cas pjesma prepjevana na Engleski...Mada, vjerujem da ce uc u uho i da cemo je pjevusit za koji dan i bit ponosni kad se izvede u NJemackoj...htjeli to priznat il ne..
Eto, slobodno me napadnite, u Bosni smo, bar se tu ne ustrucavamo..
p.s. @better_man: molim te, budi ljubazan i odgovori mi na par pitanja. cemu taj nick, od cega si ti to bolji covjek, od nekog drugog covjeka il od covjeka kakav si nekad bio? posto either way![]()
![]()
![]()
![]()
i, jel tebi vise neprijatno na ovom forumu, gdje si predmet svakodnevne sprdancije i ismijavanja![]()
tolikoooo,,,odoh poslusat Dinu jos jednom![]()
![]()
![]()
![]()
-
F&N
#647 Re: Dino Merlin 2011
Ma ja ne zelim da se uopste raspravljam o tome kakva je pjesma, meni se svidja tebi ne i tu sva prica prestaje oko pjesme.Cruella de Villa wrote:F&N wrote:Joj sto volim vidjeti ove ljubomorne pljuvache.
Crknite od ljubomore.
Budimo realni, prije rata je dino bio dobar pjevać, te pjesme mu i valjaju i te pjesme ja recimo i dan danas slušam...ono sinoć je bila blago je reci katastrofa....engleski je uzasan, melodija kao za slagera
Ali ovoliko pljuvanja po liku i djelu covjeka cija je pjesma simbol odbrane Sarajeva i BiH, koji je dokazo ko je i sta je vishe puta, koji je nash sugradjanin, SARAJLIJA.
Sta sad smeta sarajevski naglasak i šuškanje, nekad smo se ponosili tim
Da je neko drugi iz hrvatske bio bi neko "ko prati modne trendove i..."
Ali jok kod nas nashe vrle "SENAD AVDIC" pametne glave samo znaju pljuvati, a vjerujem da je za njih trn u oku i sto Dinu mozes vidjeti u Begovoj petkom, sto nema podocnjake od alkohola i nema zute, prljave od duhana, brkove.
Kome se ne svidja nek mu se ne svidja boli me, ali ne morate pljuvati po covjeku koji se nije prodo Beogradu ni Zagrebu, koji se ne stidi svog identiteta, svoje drzave NIGDJE.
-
F&N
- velikibrnjo
#649 Re: Dino Merlin 2011
I ja sve vrijeme sebi ne mogu doci od kolicine pljuvanja na covjeka koji nas vazda negdje dobro izreklamiraF&N wrote:Ma ja ne zelim da se uopste raspravljam o tome kakva je pjesma, meni se svidja tebi ne i tu sva prica prestaje oko pjesme.Cruella de Villa wrote:F&N wrote:Joj sto volim vidjeti ove ljubomorne pljuvache.
Crknite od ljubomore.
Ali ovoliko pljuvanja po liku i djelu covjeka cija je pjesma simbol odbrane Sarajeva i BiH, koji je dokazo ko je i sta je vishe puta, koji je nash sugradjanin, SARAJLIJA.
Sta sad smeta sarajevski naglasak i šuškanje, nekad smo se ponosili timvaljda sad smo u manjini u vlastitom gradu pa se trebao stiditi... Smeta kako izgleda.
Da je neko drugi iz hrvatske bio bi neko "ko prati modne trendove i..."
Ali jok kod nas nashe vrle "SENAD AVDIC" pametne glave samo znaju pljuvati, a vjerujem da je za njih trn u oku i sto Dinu mozes vidjeti u Begovoj petkom, sto nema podocnjake od alkohola i nema zute, prljave od duhana, brkove.
Kome se ne svidja nek mu se ne svidja boli me, ali ne morate pljuvati po covjeku koji se nije prodo Beogradu ni Zagrebu, koji se ne stidi svog identiteta, svoje drzave NIGDJE.
-
VjecitiStudent
#650 Re: Dino Merlin 2011
"amerika i engleska bit ce zemlja proleterska"vatrenipoljubac wrote:Pjesma nije losa, treba vremena da 'udje u uho' .
Izbor DM za predstavnika nije los jer on ima ono sto je falilo dosadasnjim predstavnicima (izuzetak je Hari), a to je iskustvo. Pretpostavljam da ce DM iskoristiti iskustvo i uspjesno izlobirati po Evropi za koji glas vise. To ga jedino moze izvadit. Cini mi se da je odnos ovakav:1/3 pjesma+vokalne sposobnosti i 2/3 iskustvo na sceni+promocija. Ove 2/3 nas vade. Zivi bili pa vidjeli.
Prosla dva pobjednika su upravo i pobijedili zahvaljujuci iskustvu i lobiranju
Eurovision 2009, Rybak, born 13 May 1986
Eurovision 2010. Lena, born 23 May 1991
...
Trebali smo poslati nekoga rodjenog 3. juna