Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
-
adna*
#626 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
jel neko mozda cuo da slovenci na granici provjeravaju koliko bosanci nose para?
- Ridjobrki
#627 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Najčešće uzimaju DNK od starijih muškaraca ali znaju i za pare pitati.adna* wrote:jel neko mozda cuo da slovenci na granici provjeravaju koliko bosanci nose para?
- Vitezanin
#628 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Oni u biti kao trebaju to provjeravati, ali još nikada nisu. PO zakonu te imaju pravo vratiti s granice ako nemaš para koliko je propisano zakonom da moraš imati kad ulaziš u SLO.

-
StupskaBitanga
#629 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Azurna obala
Francuska

Francuska
- Vitezanin
#630 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
StupskaBitanga wrote:Azurna obala![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Francuska![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
laalaa
#631 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Evo jedan grad koji bih toplo preporucila, pogotovo malo "starijima" i porodicama: Minhen!
Osim za Oktoberfest kad ga toplo preporucijem svima.

Minhen je jako lijep, prostran, uredjen i siguran grad, sa dosta zelenih povrsina i jezera (sto u gradu, sto u blizoj okolini. Engleski vrt je, kazu, najveci gradski park u svijetu (veci i od Central parka).

Uz veliki broj muzeja i istorijskih objekata, olimpijsko selo, BMW, 6 velikih pivovara, veliki broj ugostiteljskih objekata, i naravno, nezaobilazne pivnice i biregarten-i, sigurno vam nece biti dosadno. Osim ako ste u svojim kasnim teenage/ranim 20tim, jer po meni za vas bas i nema neke dobre zabave. Ima nekih klubova na prostoru jedne bivse fabrike, ali nista posebno (ne mora biti istina, ovo je samo moje misljenje).

Ima Minhen i svojih iznenadjenja, kao npr. nudisti u Engleskom vrtu (mislim da se vide na slici gore) ili recimo ovi momci i djevojke.

Osim toga Minhen je jako blizu mjestima kao Fussen, gdje je dvorac koji je (opet navodno) posluzio kao inspiracija Disney-u.

Ili prelijepim lednickim jezerima i Alpima.

Osim za Oktoberfest kad ga toplo preporucijem svima.

Minhen je jako lijep, prostran, uredjen i siguran grad, sa dosta zelenih povrsina i jezera (sto u gradu, sto u blizoj okolini. Engleski vrt je, kazu, najveci gradski park u svijetu (veci i od Central parka).

Uz veliki broj muzeja i istorijskih objekata, olimpijsko selo, BMW, 6 velikih pivovara, veliki broj ugostiteljskih objekata, i naravno, nezaobilazne pivnice i biregarten-i, sigurno vam nece biti dosadno. Osim ako ste u svojim kasnim teenage/ranim 20tim, jer po meni za vas bas i nema neke dobre zabave. Ima nekih klubova na prostoru jedne bivse fabrike, ali nista posebno (ne mora biti istina, ovo je samo moje misljenje).

Ima Minhen i svojih iznenadjenja, kao npr. nudisti u Engleskom vrtu (mislim da se vide na slici gore) ili recimo ovi momci i djevojke.

Osim toga Minhen je jako blizu mjestima kao Fussen, gdje je dvorac koji je (opet navodno) posluzio kao inspiracija Disney-u.

Ili prelijepim lednickim jezerima i Alpima.

- Simply_Red
#632 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
@dr.Gonzo raport sa ozore molicu 
- fatamorgana
#633 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bio dvije hefte, preporučujem svima!

- Mannequin
#634 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Minhen je grad za sve dobne skupine! Svi mogu pronaci nesto zanimljivo i sigurno je pun pogodak nebitno u koje doba godine da se posjeti 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#635 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

učiti i putovati je dobro
- le piaf
#636 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
sta te zanimaSimply_Red wrote:ljudi je li iko putovao u Indiju?
-
laalaa
#637 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Napomenuh da je u pitanju moje licno misljenje. Minhen je meni jako zanimljiv, iako mi je na prvi pogled bio hladan i ustogljen, da ne kazem dosadan. Pogotovo u poredjenju npr. sa Berlinom, u kojem osjetite zivot cim izadjete na ulicu - bukvalno se osjeti puls grada.Mannequin wrote:Minhen je grad za sve dobne skupine! Svi mogu pronaci nesto zanimljivo i sigurno je pun pogodak nebitno u koje doba godine da se posjeti
Minhen je po meni pravo mjesto za one (ja rekoh malo "starije") kojima je vise do laganini vecerica, pokoje pive u dobrom drustvu, razgovora, a malo manje do klubova i nocnih izlazaka, mada naravno ima i toga u Minhenu, od obicnih kafana (pogotovo Grckih i ex-Yu) do elitnih mjesta.
Al' da ne duljim...
- Simply_Red
#638 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
mislio sam otići, onako sam, hipički par mjesecile piaf wrote:sta te zanimaSimply_Red wrote:ljudi je li iko putovao u Indiju?
- Curve
#639 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
bio u Jordanu 20 dana, extraaaaaaa
skokno do mrtvog mora par dana, mazo se onim muljem
sve super, ali vrucinaaa uhh

skokno do mrtvog mora par dana, mazo se onim muljem
sve super, ali vrucinaaa uhh
- pirmin
#640 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moze li mi neko preporuciti neki fin smjestaj za dvije starije osobe u Neumu? 
- dr.Gonzo
#641 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Fantasticnih 7 dana, odusevljen sam mjestom koje je dosta veliko, a pogotovo ljudima. Skupilo se 30000 dusa iz stotinjak raznih zemalja(od Novog Zelanda do Islanda), i ni najmanjeg problema, no judgement, samo pozitivna energija. Preporuka bez rezervi. U svakom slucaj, idem i dogodineSimply_Red wrote:@dr.Gonzo raport sa ozore molicu
- žena sa broja 6
#642 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Slažem se. Ja sam proljetos bila i mogu reći da mi se baš svidio.Mannequin wrote:Minhen je grad za sve dobne skupine! Svi mogu pronaci nesto zanimljivo i sigurno je pun pogodak nebitno u koje doba godine da se posjeti
U nastavku tog putovanja, bila sam i u Švicarskoj, obišla par njihovih gradova i tu bih izdvojila Bern. Malo je reć' da me taj grad oduševio svojom ljepotom.
- Vitezanin
#643 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Dajte ljudi nekakav svoj putopis, ne mora biti dugačak, sa slikama, detaljima puta i tako. Čime ste išli, koliko love... Da ne bude "Ja bio ovdje, bio tamo super mi bilo itd." i da se na tome završi. 
- dr.Gonzo
#644 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Je l' zna neko kakva je situacija sa vizama za Indoneziju, za gradjane BiH? Razmisljam o zimovanju na Baliju 
Vidim da je ambasada nedavno otvorena, a na stranicama naseg MVP pise samo da je viza potrebna.
Da li je neko potuvao(pogotovo sa BiH pasosem) i kakva su iskustva?
Vidim da je ambasada nedavno otvorena, a na stranicama naseg MVP pise samo da je viza potrebna.
Da li je neko potuvao(pogotovo sa BiH pasosem) i kakva su iskustva?
- minjonja
#645 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
kako je najjeftinije doci do pariz?
cime ste vi isli, koliko je kostalo...
- chengaba
#646 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ma Francuska gdje god da odešStupskaBitanga wrote:Azurna obala![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Francuska![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prije desetak dana bio na Alpama, Azurnu obalu već odradio!
- vox-populi
#647 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Imas iz Dubrovnika direktni let, EasyJet-om. Cini mi se oko 300€ je povratna, sada u sezoni. Od septembra bi trebalo biti jeftinije.minjonja wrote:kako je najjeftinije doci do pariz?cime ste vi isli, koliko je kostalo...
- Sunrise00
#648 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
dje ovo jeftino majke tivox-populi wrote:Imas iz Dubrovnika direktni let, EasyJet-om. Cini mi se oko 300€ je povratna, sada u sezoni. Od septembra bi trebalo biti jeftinije.minjonja wrote:kako je najjeftinije doci do pariz?cime ste vi isli, koliko je kostalo...
- logme
#649 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ove godine bio u Irskoj, obisao Dublin i spustio se do juga Irske. Pokusacu staviti par slika, mislim da nisu jos uvijek nisu bile. Eh da bilo fenomenalno

Prosle godine sam bio u New York-u, ako stignem nakacicu koju sliku. A iduce godine, eh nadam se da cu iduce godine postaviti par slika iz Azije

Prosle godine sam bio u New York-u, ako stignem nakacicu koju sliku. A iduce godine, eh nadam se da cu iduce godine postaviti par slika iz Azije
- minjonja
#650 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ma ja sam kontala nesto da iskombinujem sa autobusima i vozovima, nesto sam ja sabirala i oduzimala i dosla do cifre od 300 maraka, samo to treba sve i telefonski provjeriti i rezervisati. ma imam dovoljno vremena, tek u decembru bi trebala tamo ici, ako uopste odem (coldplay ima koncertSunrise00 wrote:dje ovo jeftino majke tivox-populi wrote:Imas iz Dubrovnika direktni let, EasyJet-om. Cini mi se oko 300€ je povratna, sada u sezoni. Od septembra bi trebalo biti jeftinije.minjonja wrote:kako je najjeftinije doci do pariz?cime ste vi isli, koliko je kostalo...
odes na expedia.com i mozes naci kartu za jedno 400 KM
aha, evo vidim da je u sezoni
pardon
ali fakat se moze naci za oko 400 KM, minjonja poslala bih ti link ali nesto nece