Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
adna*

#626 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by adna* »

jel neko mozda cuo da slovenci na granici provjeravaju koliko bosanci nose para?
Ridjobrki

#627 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Ridjobrki »

adna* wrote:jel neko mozda cuo da slovenci na granici provjeravaju koliko bosanci nose para?
Najčešće uzimaju DNK od starijih muškaraca ali znaju i za pare pitati.
Vitezanin

#628 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

Oni u biti kao trebaju to provjeravati, ali još nikada nisu. PO zakonu te imaju pravo vratiti s granice ako nemaš para koliko je propisano zakonom da moraš imati kad ulaziš u SLO. :D :D :D :D :D
StupskaBitanga

#629 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by StupskaBitanga »

Azurna obala :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Francuska :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vitezanin

#630 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

StupskaBitanga wrote:Azurna obala :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

:faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1:
laalaa

#631 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by laalaa »

Evo jedan grad koji bih toplo preporucila, pogotovo malo "starijima" i porodicama: Minhen!
Osim za Oktoberfest kad ga toplo preporucijem svima.

Image

Minhen je jako lijep, prostran, uredjen i siguran grad, sa dosta zelenih povrsina i jezera (sto u gradu, sto u blizoj okolini. Engleski vrt je, kazu, najveci gradski park u svijetu (veci i od Central parka).

Image

Uz veliki broj muzeja i istorijskih objekata, olimpijsko selo, BMW, 6 velikih pivovara, veliki broj ugostiteljskih objekata, i naravno, nezaobilazne pivnice i biregarten-i, sigurno vam nece biti dosadno. Osim ako ste u svojim kasnim teenage/ranim 20tim, jer po meni za vas bas i nema neke dobre zabave. Ima nekih klubova na prostoru jedne bivse fabrike, ali nista posebno (ne mora biti istina, ovo je samo moje misljenje).

Image

Image

Image

Ima Minhen i svojih iznenadjenja, kao npr. nudisti u Engleskom vrtu (mislim da se vide na slici gore) ili recimo ovi momci i djevojke.

Image

Osim toga Minhen je jako blizu mjestima kao Fussen, gdje je dvorac koji je (opet navodno) posluzio kao inspiracija Disney-u.

Image

Ili prelijepim lednickim jezerima i Alpima.

Image
Simply_Red

#632 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Simply_Red »

@dr.Gonzo raport sa ozore molicu :D
fatamorgana

#633 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by fatamorgana »

Bio dvije hefte, preporučujem svima!

Image
Mannequin

#634 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Mannequin »

Minhen je grad za sve dobne skupine! Svi mogu pronaci nesto zanimljivo i sigurno je pun pogodak nebitno u koje doba godine da se posjeti :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#635 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Truba »

Image

učiti i putovati je dobro
le piaf

#636 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by le piaf »

Simply_Red wrote:ljudi je li iko putovao u Indiju?
sta te zanima :D
laalaa

#637 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by laalaa »

Mannequin wrote:Minhen je grad za sve dobne skupine! Svi mogu pronaci nesto zanimljivo i sigurno je pun pogodak nebitno u koje doba godine da se posjeti :)
Napomenuh da je u pitanju moje licno misljenje. Minhen je meni jako zanimljiv, iako mi je na prvi pogled bio hladan i ustogljen, da ne kazem dosadan. Pogotovo u poredjenju npr. sa Berlinom, u kojem osjetite zivot cim izadjete na ulicu - bukvalno se osjeti puls grada.

Minhen je po meni pravo mjesto za one (ja rekoh malo "starije") kojima je vise do laganini vecerica, pokoje pive u dobrom drustvu, razgovora, a malo manje do klubova i nocnih izlazaka, mada naravno ima i toga u Minhenu, od obicnih kafana (pogotovo Grckih i ex-Yu) do elitnih mjesta.

Al' da ne duljim... :-D
Simply_Red

#638 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Simply_Red »

le piaf wrote:
Simply_Red wrote:ljudi je li iko putovao u Indiju?
sta te zanima :D
mislio sam otići, onako sam, hipički par mjeseci :D ma onako, šta voliš, šta ne voliš :D
Curve

#639 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Curve »

bio u Jordanu 20 dana, extraaaaaaa
skokno do mrtvog mora par dana, mazo se onim muljem :lol: :lol:
sve super, ali vrucinaaa uhh :-) :-)
pirmin

#640 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by pirmin »

Moze li mi neko preporuciti neki fin smjestaj za dvije starije osobe u Neumu? :)
dr.Gonzo

#641 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by dr.Gonzo »

Simply_Red wrote:@dr.Gonzo raport sa ozore molicu :D
Fantasticnih 7 dana, odusevljen sam mjestom koje je dosta veliko, a pogotovo ljudima. Skupilo se 30000 dusa iz stotinjak raznih zemalja(od Novog Zelanda do Islanda), i ni najmanjeg problema, no judgement, samo pozitivna energija. Preporuka bez rezervi. U svakom slucaj, idem i dogodine :mrgreen:
žena sa broja 6

#642 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by žena sa broja 6 »

Mannequin wrote:Minhen je grad za sve dobne skupine! Svi mogu pronaci nesto zanimljivo i sigurno je pun pogodak nebitno u koje doba godine da se posjeti :)
Slažem se. Ja sam proljetos bila i mogu reći da mi se baš svidio. :) Posebno zelene površine, parkovi...

U nastavku tog putovanja, bila sam i u Švicarskoj, obišla par njihovih gradova i tu bih izdvojila Bern. Malo je reć' da me taj grad oduševio svojom ljepotom. :) Voljela bih opet otići, ali ovaj put da imam duže vremena da ostanem.
Vitezanin

#643 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

Dajte ljudi nekakav svoj putopis, ne mora biti dugačak, sa slikama, detaljima puta i tako. Čime ste išli, koliko love... Da ne bude "Ja bio ovdje, bio tamo super mi bilo itd." i da se na tome završi. :)
dr.Gonzo

#644 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by dr.Gonzo »

Je l' zna neko kakva je situacija sa vizama za Indoneziju, za gradjane BiH? Razmisljam o zimovanju na Baliju :mrgreen:

Vidim da je ambasada nedavno otvorena, a na stranicama naseg MVP pise samo da je viza potrebna.

Da li je neko potuvao(pogotovo sa BiH pasosem) i kakva su iskustva?
minjonja

#645 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by minjonja »

kako je najjeftinije doci do pariz? :D cime ste vi isli, koliko je kostalo...
chengaba

#646 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by chengaba »

StupskaBitanga wrote:Azurna obala :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ma Francuska gdje god da odeš :thumbup:
Prije desetak dana bio na Alpama, Azurnu obalu već odradio! :thumbup: :thumbup:
vox-populi

#647 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vox-populi »

minjonja wrote:kako je najjeftinije doci do pariz? :D cime ste vi isli, koliko je kostalo...
Imas iz Dubrovnika direktni let, EasyJet-om. Cini mi se oko 300€ je povratna, sada u sezoni. Od septembra bi trebalo biti jeftinije.
Sunrise00

#648 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Sunrise00 »

vox-populi wrote:
minjonja wrote:kako je najjeftinije doci do pariz? :D cime ste vi isli, koliko je kostalo...
Imas iz Dubrovnika direktni let, EasyJet-om. Cini mi se oko 300€ je povratna, sada u sezoni. Od septembra bi trebalo biti jeftinije.
dje ovo jeftino majke ti :D odes na expedia.com i mozes naci kartu za jedno 400 KM :D aha, evo vidim da je u sezoni :D pardon :D ali fakat se moze naci za oko 400 KM, minjonja poslala bih ti link ali nesto nece :D
logme

#649 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by logme »

Ove godine bio u Irskoj, obisao Dublin i spustio se do juga Irske. Pokusacu staviti par slika, mislim da nisu jos uvijek nisu bile. Eh da bilo fenomenalno :D

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Prosle godine sam bio u New York-u, ako stignem nakacicu koju sliku. A iduce godine, eh nadam se da cu iduce godine postaviti par slika iz Azije :D
minjonja

#650 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by minjonja »

Sunrise00 wrote:
vox-populi wrote:
dje ovo jeftino majke ti :D odes na expedia.com i mozes naci kartu za jedno 400 KM :D aha, evo vidim da je u sezoni :D pardon :D ali fakat se moze naci za oko 400 KM, minjonja poslala bih ti link ali nesto nece :D
ma ja sam kontala nesto da iskombinujem sa autobusima i vozovima, nesto sam ja sabirala i oduzimala i dosla do cifre od 300 maraka, samo to treba sve i telefonski provjeriti i rezervisati. ma imam dovoljno vremena, tek u decembru bi trebala tamo ici, ako uopste odem (coldplay ima koncert :skoljka: ). blago tebi ti si gore, jesil otisla na glastonbury festival? :D
Post Reply