Povratak u BiH?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Locked

Namjeravam se vratiti u BiH

da
66
36%
ne
86
46%
već sam se vratio/la
33
18%

Total votes: 185

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#626 Re: Povratak u BiH?

Post by KatarinaKosaca »

ssmmiilleeyy wrote:nemoj da obrazlažemo koje su Pogodnosti kad si UDANA za Stranca :D

Znaci stavila si guzu na sigurno i sad pametujes kako je ovdje lijepo.... kad znas i sama da nije
Netačno. Guza mi je u BIH. Hajd, bar nešto pogodi od svega :D

ssmmiilleeyy wrote:A ti ocigledno nisi nikada isla mokrih Gaca kuci dok ti plata kasni 6 mjeseci (a gazda kupio novog terenca)
Nisam, nisam. Sve mi palo sa neba, sve oko mene fini ljudi i glatko.. :D
ljubav_aha

#627 Re: Povratak u BiH?

Post by ljubav_aha »

kad imas novac,pasose,svugdje je dobro,kad nemas novac i pasose,nije dobro bilo gdje,znaci,bez novca nema ni zadovoljstva ,lokalno,globalno :D
KatarinaKosaca

#628 Re: Povratak u BiH?

Post by KatarinaKosaca »

ssmmiilleeyy wrote:A odmah sam te provalio da radis za sebe ili negdje u Drzavnoj,jer da bi shvatila zivot malih Ljudi moras pricati s njima doziviti njihovo stanje
Kad je tako lako, što ti ne radiš za sebe? Uzmi 2000KM od MKO i registriraj se . Počni, pa da ti bude lako... Eto, rješenje za osvježenje...
_Ismail_

#629 Re: Povratak u BiH?

Post by _Ismail_ »

RtrnOfSalisbury wrote:ja bi se samo osvrno na ono gore navedeno sexualno desavanje na medjurasnom nivou da ne kazem sarenom nivou:
ima jedna pjesma iz nasega narodnoga blaga koja ko da potvrdjuje to sexualno desavanje:

svaka tica dobro pjeva ali kos ali kos
i domacin dobro hm ... hm ... ali gost ali gost

sto znaci i do domacina je ali i do tice da ne recem kljuna
Hahahahaha, daj molim te reci šta ide umjesto toga hm.... hm....., hahahahaha, ako je bezobrazno onda nemoj. Što me ba ignorišeš, nisi mi pojasnio taj nick u tebe ti :-)
Ko mi ono non-stop čačka po roštilju? Bolan k'o da si mi u oko dirn'o kad mi roštilj diraš, ha ja, pa ti kontaj šta god hoćeš i okani mi se roštilja. Treba li crtati?
Jel mi se učinilo ili je fakat neko pisao da, biva, neko iz dijaspore bi želio da uloži novac u BiH ali, biva, ne smije zbog šarenih brakova? Ili, može bit, ne smije zbog grmljavine u Zimbabveu? Hahahahahaha :lol:
Ovaj pdf postaje sve zabavniji.

A sada malo ozbiljno. Ako nekoga zbilja zanima ozbiljno partnerstvo, ulaganje, investiranje u BiH neka mi se slobodno javi na PP (privatne poruke). Valjda je jasno da ne mogu ovdje pisati opširnije o tom poslu? Uopće nije nužno da je potencijalni partner (partneri, poželjnija je opcija da nas više bude u tom poslu) iz dijaspore.
jefferson

#630 Re: Povratak u BiH?

Post by jefferson »

KatarinaKosaca wrote:
doboj wrote:Ne znam po cemu je realna kritika pljuvanje?
Gdje je zapisano i u kojem zakonu ili odrednici piše šta je realno? Nije nikako realno spominjati rasno mješanje brakove kao primjer jedne zemlje u čijim nekim državama je to još uvijek misaona imenica... To nije realno.
NIje realno da 95% postova nekoga bude isključivo "realna kritika" u kojoj se osporavaju i nečije privatne vrijednosti.... i ismijavanje svrhe života (roštilj je svrha života). To ništa nije realno.
Nigdje ne pise, ali zato si ti tu da nam kazes sta je kritika a sta pljuvanje, zar ne?
Jos uzmes za pravo da odredjujes ko je patriota a ko ne na osnovu forumskih postova, i eto, sad mirna Bosna a i hercegovina, znamo ko su unutrasnji a ko vanjski neprijatelji :lol:
djani s

#631 Re: Povratak u BiH?

Post by djani s »

KatarinaKosaca wrote:
djani s wrote:Zasto je BiH jadna zemlja?
Zato što je prije samo (u povjesti 16 godina je samo) bila totalno srušena, zato što je pola njenih stanovnika ne voli i nastoji da je sruši, zato što je vode nesposobni ljudi i zato što, evo, i onaj ko je iz nje otišao ima stalnu potrebu da je gnječi, pa makar i na forumu.
Osobno, više je volim kad vidim da je tako... ali, eto, pokušala sam ti dati odgovor zašto sam stavila taj pridjev.
1. Bilo je i drugih zemalja koje su mnogo gore prosle u ratu pa su se oporavile! Njemacka je bila sravnjena i jos je morala placati ratnu odstetu ( i jesu zasluzili da je placaju ) pa su opet izgradili jaku i funkcionalnu drzavu.

2. Da su finansijske donacije, sredstva namijenjena za povratak izbjeglih i ostale razne vrste pomoci ulozene na pravi nacin a ne u dzepove raznih "patriota", mozda bi vecina zavedenog naroda ( pravoslavnog i katolickog ) shvatila gdje im je domovina a ne da budu i dalje zavedeni od raznih kabadahija i njihovih "patriota".

3. Nasposobni ljudi vode zemlju hm...nego ko glasa za te ljude? Je li oni sami kazu "mi cemo vladati" ili ih neciji glasovi dovedu u tu poziciju. ( ma sigurno im dijaspora daje glasove, nismo mi )

4. I bas ti ljudi koji gnjece i pljuju tu zemlju salju ne bas zanemarljiva sredstva u tu istu zemlju, koji paradoks. A razne vrste "patriota" u BiH koji odmah skacu ako se kritikuje BiH gledaju kako mimo reda i zakona "odrade" nesto sto im je potrebno a mogu misliti kako se zloupotrebljava sluzbeni polozaj.
vox-populi

#632 Re: Povratak u BiH?

Post by vox-populi »

Jednog dana, kada budem imao njemacki pasos i uvijek otvorenu opciju "bjezanja" nazad u Njemacku kada nesto podje po zlu, onda cu i ja glumiti noja, zabiti glavu u pijesak i srati kako u BiH i nije tako lose. Jer koliko sam primjetio na ovoj temi ovako pricaju osobe koje uglavnom imaju neku rezervnu opciju, za ne daj Boze.
ssmmiilleeyy

#633 Re: Povratak u BiH?

Post by ssmmiilleeyy »

vox-populi wrote:Jednog dana, kada budem imao njemacki pasos i uvijek otvorenu opciju "bjezanja" nazad u Njemacku kada nesto podje po zlu, onda cu i ja glumiti noja, zabiti glavu u pijesak i srati kako u BiH i nije tako lose. Jer koliko sam primjetio na ovoj temi ovako pricaju osobe koje uglavnom imaju neku rezervnu opciju, za ne daj Boze.

:kiss: :D
luckylaka

#634 Re: Povratak u BiH?

Post by luckylaka »

zena je u pravu za svako slovo!
pa ima vas nekoliko, dezurni ste na ovim temama. godinama se vec zna sta stoji u vasim postovima. kad se klikne na profil, ove teme su one u kojima ste najaktivniji. sta najaktivniji-jedino aktivni.
bolan, ne laje kuja radi sela...

pustopoljina

Upravo to.Jedni te isti nas ubjedjuju kako u BiH nista ne valja i uvijek zavrsavaju sa onim,,pa vrati se ako je dobro,,.Sigurno me nece nagovoriti ni,,Jeferson,, ni ,,ljubav aha,,da li i kada da se vratim ali prestanite srati vise po BiH.
ljubav_aha

#635 Re: Povratak u BiH?

Post by ljubav_aha »

luckylaka wrote:zena je u pravu za svako slovo!
pa ima vas nekoliko, dezurni ste na ovim temama. godinama se vec zna sta stoji u vasim postovima. kad se klikne na profil, ove teme su one u kojima ste najaktivniji. sta najaktivniji-jedino aktivni.
bolan, ne laje kuja radi sela...

pustopoljina

Upravo to.Jedni te isti nas ubjedjuju kako u BiH nista ne valja i uvijek zavrsavaju sa onim,,pa vrati se ako je dobro,,.Sigurno me nece nagovoriti ni,,Jeferson,, ni ,,ljubav aha,,da li i kada da se vratim ali prestanite srati vise po BiH.
:lol: nij tebi laHko :D ja sam davno napisala,povratak u BiH niej za mene,vise puta sam lijepo naspiala razloge,stoga nemam pojma o cemu pises :lol:
ljubav_aha

#636 Re: Povratak u BiH?

Post by ljubav_aha »

ssmmiilleeyy wrote:
vox-populi wrote:Jednog dana, kada budem imao njemacki pasos i uvijek otvorenu opciju "bjezanja" nazad u Njemacku kada nesto podje po zlu, onda cu i ja glumiti noja, zabiti glavu u pijesak i srati kako u BiH i nije tako lose. Jer koliko sam primjetio na ovoj temi ovako pricaju osobe koje uglavnom imaju neku rezervnu opciju, za ne daj Boze.

:lol: :thumbup:
ssmmiilleeyy

#637 Re: Povratak u BiH?

Post by ssmmiilleeyy »

ljubav_aha wrote:
ssmmiilleeyy wrote:

:lol: :thumbup:

:kiss: :kiss:

Mi Crnci se moramo drzati zajedno :D :D
HAVANA

#638 Re: Povratak u BiH?

Post by HAVANA »

Jel me ko zvao? :D

E jesi levat,dje si mackanje izabro?Kod njih nema dvojno drzavljanstvo,moras se odreci naseg.Ne valja ti poSo. :D
vox-populi

#639 Re: Povratak u BiH?

Post by vox-populi »

HAVANA wrote:Jel me ko zvao? :D

E jesi levat,dje si mackanje izabro?Kod njih nema dvojno drzavljanstvo,moras se odreci naseg.Ne valja ti poSo. :D
druze @HAVANA, nisam na tebe mislio :)

A sto se mora, nije tesko.
melb26sa

#640 Re: Povratak u BiH?

Post by melb26sa »

HAVANA wrote:Jel me ko zvao? :D

Ma ne moras - ovdje njemci koji uzimaju americko igraju pametno pa prvo nabave dokument iz njemacke prije nego uzmu americko i onda bez problema imaju oba drzavljanstva. Vjerovatno nasi koji su se odrekli bosanskog drzavljanstva mogu nabaviti isti dokument i opet uzeti bosansko.
Dokument je: Beibehaltungsgenehmigung
vox-populi

#641 Re: Povratak u BiH?

Post by vox-populi »

melb26sa wrote:
Ma ne moras - ovdje njemci koji uzimaju americko igraju pametno pa prvo nabave dokument iz njemacke prije nego uzmu americko i onda bez problema imaju oba drzavljanstva. Vjerovatno nasi koji su se odrekli bosanskog drzavljanstva mogu nabaviti isti dokument i opet uzeti bosansko.
Ne mozemo dobiti taj dokument jer preduslov je sporazum o dvojnom drzavljanstvu izmedju Njemacke i BiH koji ne postoji. USA i DE imaju potpisan taj sporazum, zato je i moguce imati oba pasosa.
_Ismail_

#642 Re: Povratak u BiH?

Post by _Ismail_ »

vox-populi wrote:
melb26sa wrote:
Ne mozemo dobiti taj dokument jer preduslov je sporazum o dvojnom drzavljanstvu izmedju Njemacke i BiH koji ne postoji. USA i DE imaju potpisan taj sporazum, zato je i moguce imati oba pasosa.

Zna li neko s kim to sve BiH ima sporazum o dvojnom državljanstvu?
KatarinaKosaca

#643 Re: Povratak u BiH?

Post by KatarinaKosaca »

_Ismail_ wrote:Zna li neko s kim to sve BiH ima sporazum o dvojnom državljanstvu?
Hrvatska, Srbija i Skandinavske zemlje, koliko ja znam. Crna Gora skoro dala prijedlog.
vox-populi

#644 Re: Povratak u BiH?

Post by vox-populi »

KatarinaKosaca wrote:
_Ismail_ wrote:Zna li neko s kim to sve BiH ima sporazum o dvojnom državljanstvu?
Hrvatska, Srbija i Skandinavske zemlje, koliko ja znam. Crna Gora skoro dala prijedlog.
Plus Holandija.
Hemel

#645 Re: Povratak u BiH?

Post by Hemel »

vox-populi wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Plus Holandija.
nije tacno...
vox-populi

#646 Re: Povratak u BiH?

Post by vox-populi »

Hemel wrote: nije tacno...
moguce, tako mi rekose kada sam bio tamo.
HAVANA

#647 Re: Povratak u BiH?

Post by HAVANA »

Kako mi onda drug ,žena , djeca...imaju holandsko državljanstvo pored bosanskog :?
Ja imam belgijsko...
Zoya

#648 Re: Povratak u BiH?

Post by Zoya »

KatarinaKosaca wrote:
Ne Norveska, barem nije bilo kad sam ja dala zahtjev za Norvesko drzavljanstvo. Morala sam se prvo odreci Bosanskog.
ljubav_aha

#649 Re: Povratak u BiH?

Post by ljubav_aha »

HAVANA wrote:

Kako mi onda drug ,žena , djeca...imaju holandsko državljanstvo pored bosanskog :?
Ja imam belgijsko...
HAVANA,ti si bio u belgiji ne u holandiji,wow,cijelo vrijeme sam mislila da si zivio u holnadiji :)
Hemel

#650 Re: Povratak u BiH?

Post by Hemel »

HAVANA wrote:

Ja imam belgijsko...
mogu oni imati ali dobitkom holandskog automatski gube bosansko... :wink:
sreca pa nisu trazili napismeno odricanje kao za neke druge zemlje...

| 27.09.2011 | 15:00 UTC
Emine Bozkurt pozdravila odluku Ustavnog suda BiH

Zastupnica socijaldemokrata u Evropskom parlamentu i glasnogovoronica za Bosnu i Hercegovinu Emine Bozkurt izrazila je danas zadovoljstvo zbog odluke Ustavnog suda BiH o nalogu revizije Zakona o državljanstvu.

Više od milion ljudi, koji su pobjegli tokom rata i posjeduju dvojno državljanstvo, rizikuju da izgube bh. državljanstvo početkom 2013. godine. "Zakon predviđa da državljanstvo BiH gube građani koji imaju dvojno državljanstvo druge države koja nema bilataralni ugovor s BiH. Bilateralne ugovore s BiH sada imaju samo Švedska i Srbija, a neke države uopće ne sklapaju bilateralne ugovore o državljanstvu, kao naprimjer SAD i Kanada", navela je u svom saopćenju Emine Bozkurt nakon odluke Ustavnog suda BiH. "Sama činjenica da bi od početka 2013. morali birati između bh. i drugog državljanstva dovodi bh. dijasporu u tešku i nepravednu situaciju. Oni nisu napustili svoju državu zato što su htjeli, nego zato što su morali", smatra Bozkurt. Ustavni sud BiH, odlučujući o žalbi člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića, ocijenio je da Zakon o državljanstvu Bosne i Hercegovine nije u skladu s Ustavom BiH
Last edited by Hemel on 27/09/2011 21:10, edited 1 time in total.
Locked