Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

letacina

#626 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

pemanapemani wrote:
letacina wrote:
pemanapemani wrote:O Radončiću konkretno priloga nije bilo, ali ga je kroz mnogobrojne druge priloge povezivao s kriminalom, reketarenjem, prijetnjama, ucjenama što je imalo osnova, međutim, otkud onda odjednom onako srdačan odnos prema Radončiću? Da ovdje ne spominjem tek Dodika, Silajdžića, Tihića, Bakira Izetbegovića i druge, koji su nekoliko mjeseci najveće zlo u ovoj zemlji pa nakon toga poželjni sagovornici i gosti po kojima se jedno vrijeme prestaje
pljuvati dok šefovi interesi ne promijene kurs. :D

Ne mora baš biti manekenka, ali da, za rad na televiziji je potreban fizički izgled jer je to i vizualni medij. Nekom ko izgleda kao trokrilni orman i ne zna izgovoriti slovo r stvarno nije mjesto na televiziji. Žalosno je da onakve pojave poput Nejre Aganović zauzimaju mjesto mladim i sposobnim voditeljima (ne navodi mi OBN kao kontraargument, da te odmah preduhitrim. Ti su još gori)!!

Nije me briga, meni u pasošu piše nationality: Bosnia and Herzegowina, a s druge strane znam kojem narodu ili etnikumu pripadam. Što se tiče naziva Bosanac on se počinje upotrebljavati vrlo kasno, tek u 20. stoljeću. Za vrijeme srednjovjekovne države stanovnici Bosne su se zvali Bošnjanima, da bi dolaskom Osmanlija taj termin bio zamijenjen turciziranim verzijom Bošnjak ( nastalu dodavanje nastavka ak na korijen, primjeri: Poljak, Slovak), koji se održao sve do propasti Austro-Ugarske imperije kada se polako sve više počinje upotrebljavati naziv Bosanac dok se Bošnjak gotovo u potpunosti prestaje koristiti sve do 93. kada je vraćeno kao historijsko ime.
Ali što bi ti znao ovo :D
Ma ja, što bih ja to znao kad nisam Bošnjak nego jebeni ostali. A kako je to odvajkada zapisano, mi nemamo pravo na BiH, nego Vi sa vašim partnerima iz druga dva naroda. Uostalom, srednjovjekovne stanovnike Bosne poistovjećivati sa današnjim nazivom Bošnjak je malo nebulozno. Znam, sad ćeš napisati onu staru dobru o islamofobiji.
Mislim da nije primjereno vrijeđati fizički izgled osobe. Ako ti misliš da si ljepši, da imaš bolju dikciju, mislim da ovi sa FTV ne bi imali ništa protiv da te zaposle. Ovako je shupački vrijeđati ljude. Da vidimo tebe na djelu, pa da ćaskamo o tvojim karakteristikama.
Navedi prilog u kojem bar jednom prozivaju Radončića imenom i prezimenom. Ljudi ne vjeruju svojim očima, a trebaju skontati neki zakukuljeni prilog koji se kao odnosio na Radončića.
Ti gostovanja Izetbegovića, Radončića, Silajdžića... smatraš kao nabacivanje lopte Lagumdžiji, a ja kao medijski prostor da iznesu svoje stavove. Ne znam da ih baš gospodin Hadžiomerović ispreskače kada su gosti u emisiji.

Koliko je tebi godina?

Naravno, što bi ti išta znao, tebi znanje ne treba da bi pričao o stvarima o kojima pojma nemaš :mrgreen: .
Srednjovjekovne stanovnike Bosne ja poistovjetio s današnjim Bošnjacima :? ? Kolika ti je dioptrija? Ja sam tebi objasnio korijen imena Bosanac i koji nazivi su mu prethodili, ali očito ti neke stvari ne kapiraš baš najbolje. Vidim da si poletio da u meni prepoznaš avazovca, ali ne trči pred rudu momak :mrgreen:

Ja ne vrijeđam njen fizički izgled. Djevojka je debela i to nije uvreda nego je fakat. Uopšte nije bitno je li ja imam bolju dikciju, bolji izgled, nastup... Naime ja ne radim kao voditelj, ona radi. Kontaš?

Momak, nemoj se ljutiti, ali stvarno ne namjeravam više odgovarati na tvoje priglupe postove.
Niko te ne tjera da "tako pametno" odgovaraš na "priglupe" postove, momče. Evo boldirano, pa vidi kako si uporedio srednjovjekovni naziv Bošnjani sa današnjim Bošnjak. Bosanac je za mene (ponavljam, za mene) legitimni nasljednik srednjovjekovnih Bošnjana, a naravno može označavati sve građane BiH, pa i pripadnike naroda, meni ne smeta.
Sad, ako je djevojka debela ne treba raditi kao novinar, jer pobogu, nije ugodna tvome oku.
Ma ustvari nema veze. Eto priznajem, narcis Zlatko je odgovoran za sve nedaće koje su snašle ovu zemlju i FTV ga godinama podržava u zlim namjerama. Vozdra.

O jebote :mrgreen: :mrgreen: . Ime Bošnjak nije nikakav današnji naziv, nego pojam star stotinama godina koji se počeo upotrebljavati za stanovnike Bosne u 15. stoljeću. Do tada se koristio naziv Bošnjanin. Šta je tu nejasno?

Momak, još jednom kažem nemoj se ljutiti ali ti jednostavno nisi u stanju voditi ozbiljan razgovor. Uzmi nekad pročitaj neku knjigu pa nauči nešto u životu, umjesto da blebećeš gluposti i praviš budalu od sebe.

Pozdrav!
pemanapemani

#627 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by pemanapemani »

Neka si ti u stanju voditi ozbiljan razgovor. Prvo dobro pročitaj šta pišem, pa komentariši, a nemoj izvlačiti ono što tebi odgovara. Želio sam reći da današnji narod Bošnjaci nema veze sa srednjovjekovnim Bošnjanima. Odnosno ima, ali kao i današnji bosanski Srbi i Hrvati. Bošnjanima su se nazivali svi stanovnici BiH u to vrijeme, a Bošnjaci su danas samo jedan od konstitutivnih naroda, eto u tome je razlika. Ti si fino napisao da je to praktički isto, u srednjem vijeku Bošnjanin i Bošnjak, u komunizmu Bosanac, danas Bošnjak.
To što iznosiš neistine da sam negdje napisao da je eto naziv Bošnjak sletio sa Marsa nekad 93., to mačku o rep okači pametni i načitani momče.

P.S. Možda je idealistički, ali ja sebi ne mogu dati za pravo da laprdam o Bakiru i ekipi. Kada uradim nešto slično i stavim glavu u torbu, tada ću imati pravo da se pravim pametan i serem kako su oni eto reketaši, kriminalci, ublehe itd. Naravno, to tebi kao pametnom momku koji odgovara na sva priglupa pitanja ne treba ništa značiti. Savjete o čitanju dijeli svojim ukućanima i prijateljima. Vozdra pametni momče.
avicena

#628 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by avicena »

Alfa_Ze wrote: Iz gore prezentiranog, FTV od jednog predplatnika mjesecno dobije 1,5 KM. Valjda ce ovaj podatak ''kriticarima'' FTV-a zacepiti labrnju, a imaju i izbor - da za svoje novce gledaju program RTRS, ili jos bolje BHRT-a koji uzima polovinu mjesecne rtv takse.
Neću začepiti 'labrnju' ako se i deset MOJIH centi usmjeri u nešto u šta ne smatram da treba da ide. Zamisli da tebi Radončić naplaćuje svoju predizbornu nekom prikopčanom uplatnicom za internet. Ti bi šutio?
dimitrix

#629 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by dimitrix »

avicena wrote:
Alfa_Ze wrote: Iz gore prezentiranog, FTV od jednog predplatnika mjesecno dobije 1,5 KM. Valjda ce ovaj podatak ''kriticarima'' FTV-a zacepiti labrnju, a imaju i izbor - da za svoje novce gledaju program RTRS, ili jos bolje BHRT-a koji uzima polovinu mjesecne rtv takse.
Neću začepiti 'labrnju' ako se i deset MOJIH centi usmjeri u nešto u šta ne smatram da treba da ide. Zamisli da tebi Radončić naplaćuje svoju predizbornu nekom prikopčanom uplatnicom za internet. Ti bi šutio?
:lol: :lol: ja samo postujem Vox Populi.A o stranackoj pripadosti 60 minuta je smijesno govoriti,kao da pricamo za koga je glavni urednika Avaza. :lol:
Alfa_Ze

#630 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

avicena wrote:
Nije u pitanju tvoj ‘’princip’’ ili tih ‘’deset centi’’, nego nesto sasvim drugo. To i sam znas !!
FTV je samo ¼ ili 25% bilo cijeg nezadovoljstva, a koje je usmjereno protiv politicke pozadine ovog javnog emitera.

Sta je sa ostalih 75% koje uzimaju ostala dva emitera BHT i PTPC ?? Jesu li oni profesionalni i korektni ?? Imaju li oni politicku pozadinu, koja tebi ocit ne smeta, a istu placas kroz svojih 6 markica ??

Dakle, ne radi se o nikakvoj dosljednosti nego o ciljanom pljuvanju po FTV-u !!

Jos kad bi se izjasnio koju politicku opciju preferiras, brzo bi ustanovili dijagnozu tvog nezadovoljstva !! :dance:
tabloid

#631 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by tabloid »

Alfa_Ze wrote:

Govorim o ''AFERI TESTAMENT'' u Bosnjackom istitutu - zaduzbini Adila Zulfikarpazica, u koju je neko upetljao Zlatku Lagumdziju.

P R E S U D A :
Sutkinja Općinskog suda Sarajevo Lejla Fazlagić donijela je 22. novembra 2010.presudu kojom se odbija tužbeni zahtjev pet srodnika Adil-bega Zulfikarpašića za poništenje testamenta kojim su Adil-beg i njegova supruga Tatjana svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu ostavili Bošnjačkom institutu - Fondaciji Adila Zulfikarpašića u Sarajevu
Polupo si loncice.Iz ove presude se vidi da su srodnici htjeli dio kolaca,koju je Zulfikarpasic ostavio Bosnjackom institutu.Ali Sud je njihov zahtjev odbio.

A sto se tice Lagumdzije,on i Hasibovic su u Upravnom odboru Instituta,gdje su pravili malverzacije sa imovinom.Istraga se u Tuzilastvu vodi protiv njih,Sud ce dati svoju konacnu odluku.

Teska im robija bila. :lol:
avicena

#632 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by avicena »

Alfa_Ze wrote:
Sta je sa ostalih 75% koje uzimaju ostala dva emitera BHT i PTPC ?? Jesu li oni profesionalni i korektni ?? Imaju li oni politicku pozadinu, koja tebi ocit ne smeta, a istu placas kroz svojih 6 markica ??

Dakle, ne radi se o nikakvoj dosljednosti nego o ciljanom pljuvanju po FTV-u !!

Jos kad bi se izjasnio koju politicku opciju preferiras, brzo bi ustanovili dijagnozu tvog nezadovoljstva !! :dance:
Ovi gore nisu tema i ne diskutujem jer zanimljivo je kako se skreće fokus sa onoga o čemu se priča i prenosi na nešto drugo i time zaspama kao na temi o KPJ.

Zar ja ne smijem reći da mi se ne dopada takvo uređivanje programa i da ja rado to ne bih finansirao kada bi me se pitalo, ali eto nesreća nas koji imamo fiksne brojeve telefona da nas se ne pita. Jedna od brojnih nakarada u ovoj zemlji. Zar nam se ukusi moraju poklapati? Neki mogu biti pjevači i da ne pjevaju i vole ih slušati....

Ti bi da dijagnosticiraš? :mrgreen: Pa hajd' pokušaj pogoditi, ali imaš pravo samo jednom. :mrgreen:
Alfa_Ze

#633 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

avicena wrote: Ovi gore nisu tema i ne diskutujem jer zanimljivo je kako se skreće fokus sa onoga o čemu se priča i prenosi na nešto drugo i time zaspama kao na temi o KPJ. :roll:

Zar ja ne smijem reći da mi se ne dopada takvo uređivanje programa i da ja rado to ne bih finansirao kada bi me se pitalo, ali eto nesreća nas koji imamo fiksne brojeve telefona da nas se ne pita. Jedna od brojnih nakarada u ovoj zemlji. Zar nam se ukusi moraju poklapati? Neki mogu biti pjevači i da ne pjevaju i vole ih slušati....
Gledanost, je JEDINA ocjena kvaliteta programa sve tri emitera .Kako god okrnes, koju god anketu pogledas, gledanost FTV-a je daleko veca nego ( zbirna gledanost ) ostala dva emitera !!
avicena wrote: Ti bi da dijagnosticiraš? :mrgreen: Pa hajd' pokušaj pogoditi, ali imaš pravo samo jednom. :mrgreen:
avicena

#634 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by avicena »

Alfa_Ze wrote: Gledanost, je JEDINA ocjena kvaliteta programa sve tri emitera .Kako god okrnes, koju god anketu pogledas, gledanost FTV-a je daleko veca nego ( zbirna gledanost ) ostala dva emitera !!
MARECO INDEX
Prema ispitivanju agencije Mareco Index Bosnia, kao i prema podacima bh. marketinških agencija i ovdašnjih TV stanica, najgledaniji program ove jeseni imala je Mreža plus, kojeg slijedi program Pink BH, dok je Federalna televizija, nakon što je dugo godina neprikosnoveno držala vodeću poziciju, tek na trećem mjestu.

Iza FTV-a, na četvrtom mjestu po gledanosti se nalazi NTV Hayat, peta je OBN televizija, šesta ATV, sedma BHT1, osma je Radio Televizija Republike Srpske, dok je BN televizija na devetom mjestu... Listom najgledanijih nije obuhvaćena TV1, čiji su programski sadržaji još u povoju, ali koji, sudeći po reakcijama javnosti, polako osvajaju svoje mjesto kod bh. gledatelja.

Kako god, bh. televizijska produkcija i programski sadržaji bh. TV stanica i dalje zaostaju za onima u regiji, mada i u susjednima Hrvatskoj i Srbiji televizijom ubjedljivo vladaju sapunice i reality programi.

Mjerenje gledanosti TV programa direktan je faktor koji utiče na podjelu milionskih iznosa na TV tržištu, a dosadašnje TV kuće u BiH se bore i sa pojavom novih TV stanica koje traže svoje mjesto ' pod suncem'
Ne pretjeruj!
Početak kraja reklamnog monopola FTV-a

... kolač već se godinama dijeli u uskom, zatvorenom krugu povlaštenih marketinških mešetara od kojih je većina u sukobu interesa! Centralnu ulogu u ovoj priči igraju tri osobe: vlasnik privatne agencije Mareco Reof Kljajić, predsjednik Udruženja UMI (Udruženje medijske industrije) Adnan Bilal, koji je istovremeno i direktor marketinga FTV-a (!), te predstavnik marketinških agencija Neven Kulenović, koji je istovremeno i zamjenik predsjednika UMI-ja! U trouglu Kljajić-Bilal-Kulenović dijeli se glavnina od stotinjak miliona vrijednog marketinškog kolača.

ISTRAŽIVANJE BEZ PROVJERE
Privatna agencija Mareco Reofa Kljajića zadužena je za mjerenje gledanosti - Mareco koristi famozni peoplemetar za koji većini ljudi nije jasno kako funkcioniše. Navodno najprecizniji i najuspješniji način da se prikupe informacije o broju gledalaca TV programa, Peoplemetar je sistem mjerenja gledanosti koji televizijskim kućama donosi i oduzima milione maraka marketinške zarade. Sumnje i kritike su česte na račun peoplemetra, prije svega je pitanje da li su TV kućanstva dobro izabrana, jer ona stvaraju sliku gledateljstva Bosne i Hercegovine. U BHRT-u tvrde da mjerenje televizijske gledanosti u Bosni i Hercegovini nije zasnovano na pouzdanim, nezavisnim i transparentnim podacima i zato su izašli sa zahtjevom da se agencije koja će u narednoj godini raditi ovaj delikatni posao izabere na tenderu.

....

Posljednja vijest
UMI DONIO ODLUKU DA SE RASPIŠE TENDER ZA MJERENJE TV GLEDANOSTI
Pred zaključenje ovog broja SB, doznali smo da je prigovor BHRT-a urodio plodom: napokon je održana sjednica UMI-ja kojoj je prisustvovalo svih petanest članica. Nakon duge i na momente vrlo burne rasprave, donesena je odluka da se uputi javni poziv svim agencijama koje se bave mjerenjem TV gledanosti da se prijave na javni konkurs-tender.
“Ovo ne znači da Mareco agencija do sad nije radila dobar posao, ali zbog iskazanog nezadovoljstva pojedinih članica vrijeme je za promjenu”, kazao je za SB predsjednik UMI-ja Adnan Bilal.
Alfa_Ze

#635 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

avicena wrote:
Alfa_Ze wrote: Gledanost, je JEDINA ocjena kvaliteta programa sve tri emitera .Kako god okrnes, koju god anketu pogledas, gledanost FTV-a je daleko veca nego ( zbirna gledanost ) ostala dva emitera !!
[url=http://**%20No%20links%20**.ba/mediji/onur-i-seherzada-vladaju-malim-ekranima]MARECO INDEX[/url]
Prema ispitivanju agencije Mareco Index Bosnia, kao i prema podacima bh. marketinških agencija i ovdašnjih TV stanica, najgledaniji program ove jeseni imala je Mreža plus, kojeg slijedi program Pink BH, dok je Federalna televizija, nakon što je dugo godina neprikosnoveno držala vodeću poziciju, tek na trećem mjestu.
Iza FTV-a, na četvrtom mjestu po gledanosti se nalazi NTV Hayat, peta je OBN televizija, šesta ATV, sedma BHT1, osma je Radio Televizija Republike Srpske, dok je BN televizija na devetom mjestu... Listom najgledanijih nije obuhvaćena TV1, čiji su programski sadržaji još u povoju, ali koji, sudeći po reakcijama javnosti, polako osvajaju svoje mjesto kod bh. gledatelja.

Kako god, bh. televizijska produkcija i programski sadržaji bh. TV stanica i dalje zaostaju za onima u regiji, mada i u susjednima Hrvatskoj i Srbiji televizijom ubjedljivo vladaju sapunice i reality programi.

Mjerenje gledanosti TV programa direktan je faktor koji utiče na podjelu milionskih iznosa na TV tržištu, a dosadašnje TV kuće u BiH se bore i sa pojavom novih TV stanica koje traže svoje mjesto ' pod suncem'
Ne pretjeruj!
to sto si prezentirao, samo pokazuje potvrdu onoga sto sam vec napisao !! :wink: :D
avicena

#636 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by avicena »

Alfa_Ze wrote: to sto si prezentirao, samo pokazuje potvrdu onoga sto sam vec napisao !! :wink: :D
Alio Bakir kaže da je najgledanija. :shock: A pada rejting. A što si ti radije na forumu nego pred malim ekranom dok traje najgledanija emisija? :mrgreen:
Alfa_Ze

#637 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

avicena wrote:
Alfa_Ze wrote: to sto si prezentirao, samo pokazuje potvrdu onoga sto sam vec napisao !! :wink: :D
Alio Bakir kaže da je najgledanija. :shock: A pada rejting. A što si ti radije na forumu nego pred malim ekranom dok traje najgledanija emisija? :mrgreen:
Evo upravo se zavrsi ''60 minuta'', bio Avdo Avdic. :thumbup:
Dakako da je najgledanija, to i drugi kazu !! :dance:
kv99

#638 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by kv99 »

ProkletaJeAmerika wrote:Jedino na FTV onakvi uhljupi i agitpropovci kao taj Avdo Avdić mogu uopšte imati posao.

Kad ga slušaš, isto ko da čita Berijine zaključke, a sav se uživi u ulogu.
Jbg, sta ces kad ne moze svako da dobije posao u bastionu slobode , demokratije i novinarskog profesionalizma zvanom RTRS ;-)i
Jel nam zato dolazite jer nema mjesta ili sto ovako trenirate demagogiju :lol:
stari grad Visegrad

#639 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stari grad Visegrad »

ProkletaJeAmerika wrote:Jedino na FTV onakvi uhljupi i agitpropovci kao taj Avdo Avdić mogu uopšte imati posao.

Kad ga slušaš, isto ko da čita Berijine zaključke, a sav se uživi u ulogu.
More bit da ce Avdu Advica zaposliti RTRS da je malo prosvjetli i uljudi.
RTRS se uscula na fashizam.
Pisake do koljena.
stari grad Visegrad

#640 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

ProkletaJeAmerika wrote:Pa ni ne znate koliko ste u pravu, po slobodi medija i profesionalnosti neke veće razlike između FTV i RTRS baš i nema.

Koliko ste zatupljeni najbolje govori da vam je najbolja odbrana "a vidi RTRSa", ko da vam je Mićko idol. U stvari, izgleda da jeste, Vožd vam na sve moguće načine pokušava emulirati svog nesuđenog partnera, "Mićka", samo što mu to ne ide baš najbolje.
Zar ne gledas RTRS svako vece? Ili ti dosadilio svako vece isti "snimak"... bal, bla, bla, ispiraju mozgove, a posljie ce se jslusaocima sva Evropa smijati posto su sa rs-marsa pali. :lol:

Vidim da ti smeta FTV, pa zato tebi i spominjem tebi omiljenu RTRS. Mora da ne preskaces vesti? I tebi se mozak ispira :lol:
NightSkyWalker

#641 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

stari grad Visegrad wrote: Vidim da ti smeta FTV,
A tebi ne smeta da ti se laze u lice? Ne smeta ti da jedan novinar popljuje jednog politicara a onda ga sutradan pocne dizati u nebesa? Zaskripi li to po tvojoj inteligenciji i trunku?
stari grad Visegrad

#642 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

ProkletaJeAmerika wrote:Izađi koji put sa sastanaka SDP u mjesnoj zajednici, vidjet ćeš da i oko tebe ima onih koji drugačije misle i, mošmislit, Vožda i njegovih uvlačiguza se uopšte ne boje nit imaju išta od njih.
Malo podcjenjujes sagovornije :lol: ali je to tvoj problem (sto ne kontas sta je ko) ali nije bitno... Razgovarao sa minimum 10 000 ljudi--toliko.
A ti se obrazuj slusajuci RTRs alal vera, mozda na kraju znadnes istpricati nesto o Nemanicma i jadnim srbima :lol: sto jedino i poducavaju :lol:
stari grad Visegrad

#643 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

NightSkyWalker wrote:
stari grad Visegrad wrote: Vidim da ti smeta FTV,
A tebi ne smeta da ti se laze u lice? Ne smeta ti da jedan novinar popljuje jednog politicara a onda ga sutradan pocne dizati u nebesa? Zaskripi li to po tvojoj inteligenciji i trunku?
Kad bih ja tebi ispricao sta meni smeta potrosio bih sve KB na serveru.
Je li tebi smeta 60 Minuta??? :lol: Ako ti smeta onda ne gledaj. :lol:

Dodik je popljuvao svaku molekulu drzave Bosne i Hercegovine, sto o tome ne pricas? A obogatio se na racun Bosne i Hercegpvine. Bosna mu je sve dala. Fuj.
Nego se ti hvatas jednog novinara sta je on jednom rekao??? Napisi mu pismo.
Last edited by stari grad Visegrad on 03/01/2011 22:25, edited 1 time in total.
stari grad Visegrad

#644 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

ProkletaJeAmerika wrote:Bujrum, otvori temu o RTRS-u pa tamo o njima koliko hoćeš.

Ne znam s kakvim "naivčinama" se ti družiš, ali s kim god ja popričam na tu temu, niko se ne pravi lud i svi znaju da je tzv "informativni program" FTV preko polupismenog Bakira i ekipe bivših šofera i konobara u stvari privatni brlog Iznoguda Lagumdžije. Da bar hoće osnovati i platiti svoju televiziju pa da mu je ja ne moram plaćati, al jbg, parazit ostaje parazit, to je preduboko ugrađeno u DNK stranke. Još vi pričate o "foteljašima", živa komedija.
Ti bi da pljujes po Lagaumdziji i Bakiru. I trazis istomsljenike? Mali prosetaj oko kuce, koga interesuje tvoje pljuvanje? Jasne su tvoje namjere. Voooz.
stari grad Visegrad

#645 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

ProkletaJeAmerika wrote:[
Ova tema je politička pozadina FTV, koja se svodi na to gore. Ako ti smeta, tuži me Voždu ili ugasi PC, mene ne plaćaš ko ja tu FTV.
Ti ne placas FTV. a i da placas ne moras gledati 60 minuta. Bakir je profesionalac i ima svoju emisiju. Je li mislis da svakom gledaocu treba da se svidi svaka emija da bi placao predplatu na tv. Stvarno??? :run:
nosara

#646 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

ProkletaJeAmerika wrote:
stari grad Visegrad wrote:
ProkletaJeAmerika wrote:Izađi koji put sa sastanaka SDP u mjesnoj zajednici, vidjet ćeš da i oko tebe ima onih koji drugačije misle i, mošmislit, Vožda i njegovih uvlačiguza se uopšte ne boje nit imaju išta od njih.
Malo podcjenjujes sagovornije :lol: ali je to tvoj problem (sto ne kontas sta je ko) ali nije bitno... Razgovarao sa minimum 10 000 ljudi--toliko.
U ti se obrazuj slusajuci RTRs alal vera, mozda na kraju znadnes istpricati nesto o Nemanicma i jadnim srbima :lol: sto jedino i poducavaju :lol:
Bujrum, otvori temu o RTRS-u pa tamo o njima koliko hoćeš.

Ne znam s kakvim "naivčinama" se ti družiš, ali s kim god ja popričam na tu temu, niko se ne pravi lud i svi znaju da je tzv "informativni program" FTV preko polupismenog Bakira i ekipe bivših šofera i konobara u stvari privatni brlog Iznoguda Lagumdžije. Da bar hoće osnovati i platiti svoju televiziju pa da mu je ja ne moram plaćati, al jbg, parazit ostaje parazit, to je preduboko ugrađeno u DNK stranke. Još vi pričate o "foteljašima", živa komedija.
Koja je tvoja politicka opcija, ako se smije znat...? Malo je pickasto kritikovat sve i svakog, a kriti svoje misljenje... Onda...? Ili se stidis...? :D
nosara

#647 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

ProkletaJeAmerika wrote:
nosara wrote: Koja je tvoja politicka opcija, ako se smije znat...? Malo je pickasto kritikovat sve i svakog, a kriti svoje misljenje... Onda...? Ili se stidis...? :D
Ja svoje mišljenje previše cijenim da bih ga apriori smiještao u raznorazno, šareno etiketirane kofere i onda branio i ono što mi se ne sviđa, "po partijskoj dužnosti". Imam i previše samopoštovanja za to, pa se valjda zbog tog ni ne bavim politikom više nego ona sa mnom.
:lol:

Stid je jebena stvar...

Mozes imat politicku opciju i bit samokritican... To je do tebe... Ali krit za koga navijas, a kakit protiv nekih drugih, to je malo bljak... Ne moze ti se odgovorit na adekvatan nacin, tako da se polemika pretvara u tvoje nervozno pljuckanje i lijevo i desno... Jest dobro za tvoje zivce, ali nije muski...
Bosnolog

#648 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

Bakir bi treabao dobiti vise prostora na FTV u toku sedmice da vodi debate i politicke emisije uz vise reportaza i analiza otamo gdje ne zalaze etnotorvski vlastodrsci,Tamo gdje je obican narod zaboravljen,ostavljen i prepusten samom sebi bez ikakve brige i pomoci,.....Da nije te emisiije 60 minuta mnogo smece,politicki nemoral i kriminala ne bi ugledalo svjetlosti dana,..Mnoge istrage su povedene nakon informacija koje su odaslane u javnost zahvaljuci Bakiru i njegovoj emisiji,....

Sjecam se derke nakon Gluhe Bukovice i apsurda kada je lokalni hodza osudeni pedofil radio sve godine ( pet godia) nakon podizanja optuznice .Nakon presude on ode direktno u Mesihat kod Cerica u njegove Cerovate da se sakrije pod njegove ahmedijske skute,a djevojcu i roditelje nikada nisu pokusali obici ili je pokusali zastititi,....Tek nakon presude i medijske hajke vajni Reis se sjetio svog ugnjetavanog i omalovazenog umeta i dijeteta koje je bilo zrtva njegovog uposlenika i pedofila,..... :roll:

Micko je frustriran Bakirom,a nakon izgubljenih presuda protiv njega pokusava da mu napakuje reketiranje,Medijski mrak je prvi preduslov diktature i jednoumlja..... :razz:

Vaskovic se treba cuvati da ne dozivi sudbinu Kopanje,...... :idea:
stari grad Visegrad

#649 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

ProkletaJeAmerika wrote:Otkud ti znaš šta ja plaćam ili ne plaćam, o vrli mudrače?

Dok plaćam, komentarisaću, a i da ne plaćam komentarisao bih samo s manje konkretnog prava. Baš onako kao što i vi komentarišete TV1 stranke za BiH, a ne morate je ni plaćati. Nema to veze sa "sviđanjem" već sa rađenjem onog za šta su plaćeni, a to je da budu JAVNI, a ne SDP-ov servis.

To se zove demokratija i sloboda mišljenja, kontaš? Ako ne, idi pitaj Vožda ima li toga kod njega, živo me interesuje šta će ti reć.

Što se Bakira tiče, možda je profesionalni konobar ili šofer kao i resto te ekipe, ali profesionalni novinar bez škole nikako ne može bit. Inače sam i ja iskusni, profesionalni ginekolog.
Po Zakonu o Javnom RTV sistemu Bosne i Hercegovine, svako domaćinstvo koje posjeduje radio ili TV prijemnik obavezno je mjesečno plaćati RTV taksu koja od koje se finansiraju javni rtv sistemi. Npr. u BiH od RTV takse od ukupno sakupljenog novca BHRT ide 50%, RTRS i FTV po 25% i to je zakonski definisano.
Plaćajte RTV taksu, jer će se to kad tad morati sve platiti i zaostalo. Zakon je jasan i isti za sve.
Dakle FTV ide 25% od rtv predplate. Nisma siguran u ovaj podadak, ako nije promjenjen.
Znaci od tvoje bijedne rtv predplate 25% ide FTV.
Tvoj problem je sto nista ne shvatas o SDP-u i njihovom progarmu. Ali ja ne mislim da razjasnjavam, ne da mi se.
A trece Bakir je diolomirao novinarstvo.
Tvoje klonirano prisitvo ima za cilj pljuavnaje po Ftv-u i po Bakiru.

Demokrtaija nije pljuvanje. Pljuj po svom domu i svom dvoristu ako ti je do pljuvanja, pljuj po rodbini i prijateljima.

Mozes reci svije misljenje a pljuvanje, kleveta i lazi nisu dozvoljenji, bices sam popljuvan, a na kraju banovan. Sto za tebe nema veze opet ces se klonirati.
Eto bas zbog tebe i slicnih iz inata glasati cu SDP :lol:
Last edited by stari grad Visegrad on 03/01/2011 23:33, edited 1 time in total.
Alfa_Ze

#650 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

ko lafo, niko ne gleda '' 60 minuta '' :lol: :lol: pa cemu onda kritike onog sto ne gledaju ?? :? :?
Locked