kako da je osvojim opet

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Not My Idea

#626 Re: kako da je osvojim opet

Post by Not My Idea »

delboj wrote: vrijeđa me zato što ja šutim,neću da se svađam,frka oko novca,na njeno mrzim te ja njoj vraćam sa volim te,na njeno odlazi iz mog života ja šutim i kažem ok,kako želiš,nekad sam trčao za njom,ludio,plako,sad to ne radim,i kad se smire strasti sama mi kaže da joj najviše ide na živce moja šutnja kad se zakačimo oko nečega,ja joj kažem,neću da se svađam,biće mi poslije žao na riječima koje sam ti rekao,previše te volim,u braku smo,nije baš lako se razići
delboj wrote: ne mogu se drukčije ponašati,jbg,nekad sam molio,kumio,tražio komunikaciju,razgovor,izlaske,kad mi je dojadilo prestao sam tako se ponašati,ne mogu više,previše je volim da bi joj rekao bilo šta ružno,a ona svojim uvredama to traži
delboj wrote: kako se postaviti kad ti neko danima govori idi iz mog života,mrzim te,hoću trazvod,9. dan braka mi je rekla da hoće razvod zato što nisam htio da se svađam,i što je najgore,kad se to malo smiri,vrlo rijetko krivicu vidi u sebi
delboj wrote: živimo u stanu čiji je vlasnik njen stric,ostavio joj stan,drugim riječima njen stan,a idem zato što mi par dana govori da izađem iz njenog života a danas i da izađem iz stana,pa ako već tako hoće,nek joj i bude,ne molio je ja više ništa,nekad sam to radio,više ne
kakavdanakneiskustvu wrote:pošalji je u 5 p.m. pa ćeš vidjeti kako če se ponašati

nazalost (ili na tvoju srecu?!), mislim da vi necete ostat u tom sado-mazo braku.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#627 Re: kako da je osvojim opet

Post by anthraxQ »

Nije ljubav kada ti neko kaže za mater da je !urva. Niti je ljubav slušati to i ostati sa takvom osobom.

Patologije ima kod nje, ali i kod tebe druže.

Ljubav nije degradirati sebe, svoje samopoštovanje i život zbog nervoza nekoga.

Postojiš i ti tu negdje. Nadji se.
6.april

#628 Re: kako da je osvojim opet

Post by 6.april »

Jedan od osnovnih najosnovnijih temelja braka je POŠTOVANJE.
Vi ga nemate.
Žao mi je ali vaš brak ne vrijedi spašavati. Ne rađajte djecu samo će se patiti gledajući vas tako.
HAVANA

#629 Re: kako da je osvojim opet

Post by HAVANA »

Da mi je iz oka ispala,pogledo je više ne bi...Nema se tu šta prevazilazit. :roll: Iššššššššš
Čovjek

#630 Re: kako da je osvojim opet

Post by Čovjek »

Prvo što pomislih je da se ovom temom obratio ovaj naš problematični ministar... :D

Ali šalu na stranu, stvarno imaš zeznut problem. Prvenstveno taj što te opčinila ta Španjolka. Nije to dobro, jer ako je nekad budeš sreo s drugim muškarcem, možeš imati još veće probleme na psihičkoj bazi.
Dobro je što tražiš savjet od drugih ljudi. S toga bih ti ja savjetovao da pokušaš iz glave izbaciti razmišljanje o toj ženi, da pokušaš obustaviti kontakt sa njom, nakon toga, ako te ona zaista želi sama će ti se javit kad joj zafališ...ukoliko se ne javi siguran sam da ćeš kroz vrijeme sam doći do nekih realnih odluka i rješenja.

Opet vidi se da je tvoj problem vrijeme, čini se kao da razmišljaš o ženidbi, pa ti to stvara dodatno opterečenje.

Da bi se rasteretio, priušti sebi negdje neku masažu barem 2 puta mjesečno... i to je dobro za psihu, a Boga mi i pomogne u svakom pogledu. ;-)
žulijan asanž

#631 Re: kako da je osvojim opet

Post by žulijan asanž »

prijatelju, kada ti je to rekla i zbog čega? jesi li joj uradio nešto? jesi li uradio nešto što joj smeta? jel se tvoja mama petlja u vaš brak?

za sad znamo samo da je ona tebi rekla nešto ružno za tvoju majku. koja je pozadina svega? jel se svađate često?

jedno sam siguran, svaka akcija ima reakciju. niko neće iz čista mira i baš bezveze nekome reći tako užasnu stvar. nešto je moralo prethoditi tome.
Ghost_Rider_XXX

#632 Re: kako da je osvojim opet

Post by Ghost_Rider_XXX »

delboj wrote:
žulijan asanž wrote:prijatelju, kada ti je to rekla i zbog čega? jesi li joj uradio nešto? jesi li uradio nešto što joj smeta? jel se tvoja mama petlja u vaš brak?

za sad znamo samo da je ona tebi rekla nešto ružno za tvoju majku. koja je pozadina svega? jel se svađate često?

jedno sam siguran, svaka akcija ima reakciju. niko neće iz čista mira i baš bezveze nekome reći tako užasnu stvar. nešto je moralo prethoditi tome.

to je bilo poodavno,nisam joj vala ništa rekao da bi imala razloga takve riječi uputiti,znam da ja ne bi tako postupio,nisam htio svađu onako kako ona to zamišlja,uvreda na uvredu,pa je onda krenula i sa tim o mojoj mami ne bi li me izazvala,sad su drugi razlozi zbog kojih imam takav utisak,nisam spavao kod kuće
I kako je hanuma reagovala na tovje cjelonoćno izbivanje?
Tvrdokorna mrlja

#633 Re: kako da je osvojim opet

Post by Tvrdokorna mrlja »

nije ona sama vise problem tu,problem je sto ti srozava samopouzdanje za buducnost,jer ocito je da je zla krv pustena,te cete se vjerovatno razici,a onda zivot ide dalje.

sta god da se dogadja u zivotu,ne daj na sebe.to za pocetak.
Ghost_Rider_XXX

#634 Re: kako da je osvojim opet

Pa nije te ni nazvala da vidi jesi li živ?
madnessa

#635 Re: kako da je osvojim opet

Post by madnessa »

Sada pitanje za sve ove koji su se uživili u tu priču da je ona loša, a on jadničak na ranu privit... Jeste li ikad bili u vezi u kojoj se slamate da zaradite, da pomognete svom partneru u rješavanju problema, hoćureći davali svoj maksimum, a ta osoba samo šutjela? Šta god da uradite ta osoba samo šuti... Ne možete je ni obradovati ni razljutiti... Jeste li ikada imali problem da nekog volite više nego ikog na svijetu, vjerovali u njegovu/njenu dobrotu, ali jednostavno niste znali šta čuči u glavi i srcu te osobe? Dok se vi slamate, pokušavate shvatiti koji je najbolji put kojim biste krenuli ne bi li vam oboma bilo bolje, ne spavate noćima i nakon što sve to kažete druga osoba samo gleda u jednu tačku i šuti, ne pomaže vam svojim stavom, viđenjem situacije, ne pokušava vas utješiti. Jako frustrirajuće... Onda počnu uvrede, ne biste li proizveli bar neku reakciju s druge strane. Onda vidite da ni to ne pali, pa počnete prijetiti krajem veze, izbacivanjem iz stana... Naravno ovo su scene koje se dešavaju kada više ne možete podnijeti i kada vam treba podrške i pomoći od nekog s kim živite i za koga živite, kada je previše izazova i stresa, kada vam treba razgovor i možda ni sami ne vidite izlaz iz situacije u kojoj se nalazite...
Svako ko misli da je veza nešto jednostrano, da se problemi rješavaju sami od sebe ili da nekomuniciranje pomaže se vara. Komunikacija je ključ. To ne podrazumijeva vrijeđanje, nego povjeravanje osobi s kojom ste o problemima i mukama s kojima se susrećete. To zbližava... Ako išta žene vole to je pričanje o problemima, tzv. emotivno pražnjenje...

Delboj, ako odeš iz stana vjerovatno ćeš joj time pokazati da ti je svejedno, da ti je draže i lakše dići ruke od svega nego boriti se za to što imate. Jednostavno će ona tako pomsiliti... Umjesto da dižeš ruke od svega, trpaš probleme pod tepih i misliš da će par riječi poput "volim te" riješiti sve pokušaj se uključiti u vaš brak, raditi skupa s njom i pričati o stvarima koje je muče i možda pokazati joj da je slušaš i razumiješ. Izađi joj u sustret i pokušaj uraditi ono što ti i sama kaže da joj treba. Nemoj gledati dublje značenje nego uradi baš ono što ti kaže da joj nedostaje, nešto što ste ranije imali, a sada nemate... Razgovor možda? Poklon s vremena na vrijeme?

Da se razumijemo, ne kažem da ona radi ispravne stvari, nešto što bi ti htio da ona radi, ali sve dok ona ne čuje šta ti misliš o vašem životu, kako bi ti riješio problem ili reagovao po nekom pitanju neće ni ona promijeniti šablon ponašanja. Ona radi onako kako zna, a mogla bi to promijeniti kada bi ti istupio i nešto rekao...
Ghost_Rider_XXX

#636 Re: kako da je osvojim opet

delboj wrote:
babyline wrote:nista sacekaj da je prodje i zamoli da te primi nazad.... pa uzivaj do slijedece neprilike... pa opet na forumu i ..

ne vjerujem da ću je moliti,tolika budala nisam
Prijatelju kako god okreneš ti si budala. Ne mislim ovo na uvrjedljiv način, ali Freuda mi nisi mi jasan.

Možda fakat samo traži reakciju od tebe. Uleti joj kroz vrata, poizbijaj štokove, počupaj lustere, viči na nju, pojedi dvije staklene flaše, pa kud puklo da puklo.
Mojne priče da si pacifista, jer svi mi nosimo zvjeri u sebi samo ih treba znati probuditi.

Na kraju ili ćete se kresnut na kuhinjskom stolu ili veš mašini dok centrifugira ili ćeš otići uz pratnju policije ko kakav državanik, u svakom slučaju ćeš znati na čemu si.
Cholina_Lokica

#637 Re: kako da je osvojim opet

Post by Cholina_Lokica »

Ali ja nikako ne mogu da shvatim da ne reaguje lik ni na sta :-)
Hajde sve, i ja sam pacifista (Srbija do Pacifika :mrgreen: ), ne volim svadje i sve to, ali da mi neko jednom pocne sa vrijedjanjem, bilo bi krvi do koljena :D
Not My Idea

#638 Re: kako da je osvojim opet

Post by Not My Idea »

pa njemu je samopouzdanje ispod nule.

vjerovatno misli da je jedno veliko nista bez nje. tuzno...
madnessa

#639 Re: kako da je osvojim opet

Post by madnessa »

delboj wrote:nije to baš tako oko šutnje kao što si napisala,moja šutnja započne kada se iz rasprave,svađe,krene sa uvredama,oko svega normalno pričamo,oko svih problema,ali kad ona krene vrijeđati,ja stanem sa pričom jer nema normalne rasprave kae te neko vrijeđa
problem je što je sa njom u situacijama kakva je sad nemoguće pričati,ona samo zna vrijeđati i prijetiti
Pošto sam se ovako uživjela u ovaj problem da nastavim u istom tonu... :mrgreen:

Velika sam pričalica i počesto mi je jezik brži od pameti, ali postoje stvari koje se nikad ne diraju, jer su svete. Sad bih se složila da moraš biti jasan i glasan po ovom pitanju. Stvari stvarno gledam subjektivno sada, a pogotovo zato što nisam upućena u vaše probleme... Jesi li joj ikada rekao da pretjeruje sa uvredama, da ti to nikako ne prija i oštro podvukao crtu? Postoje granice koje se ne smiju preći, a ona očito prelazi tvoje granice, a ti samo to posmatraš... Svi znamo maksimum koji osoba s kojom smo podnosi i ukoliko nam je stalo to ne prelazimo... Ili ih ona ne zna (iz ma kojih razloga) ili ti nemaš granice...

Ukoliko su uvrede vezane za tvoju mamu isključivo možda da malo razmotriš njihov odnos, a onda svoju poziciju u svemu tome... Vrlo često se muškarci izvuku iz razmirica koje imaju nevjesta i svekrva i budu samo posmatrači. Svaka od žena u tvom životu, dakle i mama i žena, moraju znati koju ulogu imaju u tvom životu i ne mogu preuzimati ulogu one druge. Mama mora znati da ona samo može biti mama, a žena mora znati da, ma kolike majčinske i zaštitničke porive ima, može biti samo partner u tvom životu... Moraju se trpjeti, ali ti tu moraš podvući crtu. Ne kažem da uopšte dolazi do njihovih razmirica, ali tvoja draga očito ne vidi značaj tvoje mame u tvom životu kada je tako olako spušta na nizak nivo. Postoje razlozi zašto se nekome mama ne spominje u negativnom kontekstu, a to je zato što se ta osoba poštuje iz spoznaje koliki značaj ima u životu nama dragih osoba. Možda nam se mame ne sviđaju, ali ih moramo poštovati.

Da skratim... Moraš sam poštivati stvari i osobe koje ona vrijeđa u trenucima bijesa, a zatim dati doznanja dragoj da i ti imaš granice i da nije jedina koja može da ostavi. Očito na neki način joj daješ doznanja da se može poigravati sa tvojim osjećajima i tebi bitnim stvarima, pa tako lako izbacuje iz stana i vrijeđa... To što je ubijeđena da je voliš (sam joj to govoriš dok te ona šikanira) po cijenu vlastite sreće joj daje krila da te maltretira i vrijeđa... Budi malo muško... ;-)
madnessa

#640 Re: kako da je osvojim opet

Post by madnessa »

delboj wrote:
Not My Idea wrote:pa njemu je samopouzdanje ispod nule.

vjerovatno misli da je jedno veliko nista bez nje. tuzno...

ne mislim vala,samo ne želim da vrijeđam osobu koju volim
Ko ti govori da moraš da se spustiš na njen nivo? Moraš da zaštitiš sebe i prekineš njeno vrištanje... To se može i odlučnijim stavom, samo jednim glasnim "Ma dosta više!"... Cijeni sebe, pa će i ona... Sve dok ti misliš da je njeno prisustvo u tvom životu bitnije od tebe samog piši Huso materi... Neki ljudi samo pogledom zaustavljaju divljanje, a ti k'o dijete koje se ukakilo... Šutiš i još joj time govoriš kako je ti voliš, da ti možda i to godi...

Ne moraš je vrijeđati, ali možeš biti odlučan i jasan...

P.S. Joj što volim situacije "nakaki se, pa onda liži". Jesi kad pokušao biti iskren i reći joj da izvinjenjem nije popravila stvari i da joj ne opraštaš?
Not My Idea

#641 Re: kako da je osvojim opet

Post by Not My Idea »

a sta mislis da odes psihologu umjesto da se ovdje jadas?

tebi ocito treba pomoc, supruga te psihicki zlostavlja a ti joj se ne znas ili ne smijes suprotstavit.
i nemoj mi samo rec da je tako zato sto je volis.
simbabimba

#642 Re: kako da je osvojim opet

Post by simbabimba »

Ne znam...ona ili je baš prava prostakuša i jedini razlog njenog nedoličnog ponašanja (blago rečeno) leži u manjku odgoja i vaspitanja ili ti pokušava pritisnuti pravo dugme pa je u očekivanju tvoje reakcije otišla predaleko? Ti najbolje znaš s kim imaš posla valjda - ako ona u sred normalnog razgovora/rasprave samo flipne i krene sa uvredama to je baš dno dna i možda su joj se u kući inače tako stvari završavale galamom, je li joj stari baraba?

Ako je razlog njenog vrištanja i vrijeđanja (ali ovo opet nema opravdanja) taj što si ti inertan i užasno inferioran u svakom smislu u vašem odnosu, onda se fakat malo trzni. Ženama generalno ne odgovara da glume muško u kući, mislim masa ih je sposobna sve izorganizovati, osmisliti, realizovati (i zaraditi) ali ipak više vole da se to sve dešava pod okriljem i figurom voljenog muškarca - pokaži snagu i svoju ulogu u toj vašoj zajednici.

Bezveze mi je i to što si samo tako "poslušno" izašao iz stana. Možda je i tu očekivala nekakvu reakciju, borbu, a ti samo otišao. Mislim, prijatelji su mi tako pukli, ona mu je rekla da pokupi stvari ne bi li mu poslala signal koliko su u ozbiljnim go.nima pa da se trgne i skonta da počnu spašavati brak, a on se na prvu uhvatio torbe, izašao iz stana, ona skontala da mu više nije stalo i kraj...

Razmisli dobro, opet ti najbolje znaš kakva ti je situacija kod kuće...mi ti ovdje baratamo s premalo podataka, ali eto, nekad i takvo objektivno mišljenje sa strane debelo pomogne.
dječak sa šibicama

#643 Re: kako da je osvojim opet

Post by dječak sa šibicama »

Ako nesto ne volim, to je rasprava o nekome ko se nema priliku braniti (i nakon sto se cuje samo jedna strana price)

Nazalost, i sam cesto padam u tu zamku.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#644 Re: kako da je osvojim opet

Post by anthraxQ »

Ona njemu kaže da mu je mater !urva, on njoj ne.

I?

Eto to ti je dovoljno....
dječak sa šibicama

#645 Re: kako da je osvojim opet

Post by dječak sa šibicama »

Pa naravno da nece reci da je on njoj to rekao, a ona njemu nije :roll:

Rekoh, treba cuti i drugu stranu price, da bi se neutralac u raspravu ukljucio.
anthraxQ

#646 Re: kako da je osvojim opet

Post by anthraxQ »

dječak sa šibicama wrote:Pa naravno da nece reci da je on njoj to rekao, a ona njemu nije :roll:

Rekoh, treba cuti i drugu stranu price, da bi se neutralac u raspravu ukljucio.
Pa ideš pod pretpostavkom da joj nie odg na to, jer je sam rekao da nije.

Ako ćeš tako rezonovati stvari, onda slobodno se forum može ugasiti, jer svako fura svoju stranu priče.

Stipu to...
Ma.Le.Na

#647 Re: kako da je osvojim opet

Post by Ma.Le.Na »

uf :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
jednom kad se takve uvrede iznesu...nema te magije kojom se mogu izbrisati iz glave
da ne govorim da ta strana dobije moc pa misli da vazda moze tako
uopce se ne postujete vas dvoje..
bila sam i ja u vezama u kojima sam ja vrijedjala :cry: ...mlado GLUPO ludo...i znam sta to znaci i kako utice..
sad nakon jaaaaako puno godina i dalje me pece savjest za neke stvari...i znam da su te veze bile zaista pogresne..da se nismo postovali ..
sada se dobro pazim sta i kako reci...ne kazem da hodam po jajima :-) ..ali zaista ..ako se pazis u komunikaciji sa STRANCIMA do kojih ti nije ni stalo...pa kako se tek trebas paziti s nekim koga volis i do koga ti je stalo..

te najblize nam ljude vrlo cesto tretiramo najgore...a ovamo stranca persiras i cinis sve da ne uvrijedis :-)
nema smisa zar ne?
postovanje postovanje i postovanje
onoliko koliko sam do sada naucila to je jedan od temelja na kojima pociva veza/brak...
suncokret_1984

#648 Re: kako da je osvojim opet

Post by suncokret_1984 »

neko gore rece "uzdaj se use i u svoje kljuse", to ti je najpametniji savjet koji ti je dat kako si izlozio svoj problem..
prvo smatram da ga nisi dovoljno dobro izlozio, niko od nas ne moze znat sta se krije u pozadini svega toga, nece ona bez razloga pocet histerisat i takve uvrede govorit, realno ja smatram da po tvojoj prici ona nije normalna, ja na takav nacin ne bih vrijedjala ni najgoreg neprijatelja, a kamoli osobu s kojom dijelim svoje najintimnije trenutke..
sad je pitanje ima li ona stvarno razloga da se tako ponasa (a za mene ne postoji opravdan razlog, ali nisamo svi isti) ili ona treba strucnu pomoc (u svakom slucaju mislim da je treba)..

svako od nas ima razlicite granice tolerancije, sto je za nekog normalno, to je drugom van svake pameti..u tvom slucaju vidim da ti vise ne mozes da trpis neke stvari, sjedi i raskontaj koji je kljucni problem, zbog cega to nastaje, ako smatars da nema tvoje krivice, pokusaj razgovarat da ona potrazi strucnu pomoc, ako je toliko volis..
mada nije mi jasno kako negog volis nakon takvih uvreda, dvoje ljudi su zajedno da bi im bilo lijepo, a ne da takve stvari prolaze u braku, to vise nije brak, za mene to vise nije nista..

da ne shvatis pogresno, ja ne idealiziram brak, i za mene su svadje normalna stvar, nesuglasice, ali sve sto dvoje normalnih ljudi mogu rijest, to vise nije problem..

ovo kod vas bas prelazi svaku granicu normalne komunkacije, i ja razumijem tebe sto ti sutis kad ona podje s takvim ponasanjem, ja bih joj zalupila vratima i poslala je u neku stvar, nije mene moja mati rodila da bi je ona nazvala k.., i da bi se tako ponasala..

ne znam, napisa ja tebi svasta, ali ti sam najbolje znas srz cijelog odnosa, i granice do kojih mozes ici, sretno u svakom slucaju!
LovableF34

#649 Re: kako da je osvojim opet

Post by LovableF34 »

madnessa wrote: Jeste li ikad bili u vezi u kojoj se slamate da zaradite, da pomognete svom partneru u rješavanju problema, hoćureći davali svoj maksimum, a ta osoba samo šutjela? Šta god da uradite ta osoba samo šuti...
Jeste li ikada imali problem da nekog volite više nego ikog na svijetu, vjerovali u njegovu/njenu dobrotu, ali jednostavno niste znali šta čuči u glavi i srcu te osobe? Dok se vi slamate, pokušavate shvatiti koji je najbolji put kojim biste krenuli ne bi li vam oboma bilo bolje, ne spavate noćima i nakon što sve to kažete druga osoba samo gleda u jednu tačku i šuti, ne pomaže vam svojim stavom, viđenjem situacije, ne pokušava vas utješiti. Jako frustrirajuće...
ufff ... been there, ništa gore :-?
theTruePath

#650 Re: kako da je osvojim opet

Post by theTruePath »

sta je s basicmanom? :D
Post Reply