Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
junkers

#626 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by junkers »

1pajdo wrote: Razne udruge su se ogradile od tog postupka na stadionu , kao i sami klub i građani, uostalom ti momci i nisu iz Širokog Brijega nego iz Omiša i to je djelo pojedinca, a ne kolektivno ludilo jednog naroda, ali naravno to FTV nije objavio nego udri gdje stigneš od Bakira, jednostavno sotoniziranje Hrvata.
to nije jedini incident u tom gradu(čuj gradu),nejse da ne idemo u OT.
tbv

#627 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tbv »

1pajdo wrote:
junkers wrote:[quote="1pajdo"
To je kozmetika... Pa samo pogledaj izmedju redova, evo 60 minuta o širokobriježanima, etiketiranje jednog naroda fašistima, nacistima...

a šta je taj narod u lištici uradio da napravi otklon od fašizma?ja mislim da ti ne moram navoditi primjere
Razne udruge su se ogradile od tog postupka na stadionu , kao i sami klub i građani, uostalom ti momci i nisu iz Širokog Brijega nego iz Omiša i to je djelo pojedinca, a ne kolektivno ludilo jednog naroda, ali naravno to FTV nije objavio nego udri gdje stigneš od Bakira, jednostavno sotoniziranje Hrvata.
ma niste vi fasisti, vi samo tezite da od BiH napravite Medjugorje... samo za to treba jos desetak Srebrenica, jos veci progon onih koji kriz ne priznaju, jos crkvi na Fatinim zemljama, jos krizova po bosanskim brdima... e tu jeste ugruzeni, jer stvarno za to nemate sredstava i muda...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#628 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plain vanilla »

zagazaga wrote:
1pajdo wrote:
Ne radi se ni toliko o očuvanju hr jezika koliko jednostavno o pravu jednog naroda na tv koji drugi narod opstruira..

Drugim segmentima npr. predglasavanje, izabiranje Hrvatima Komšića, platforma sa HSP-eom i Lijanom kojih hrvatska većina nisu izabrala nego HDZ, jednostavno izbacivanje Hrvata iz politike.

Da se razumjemo ne volim ni je Čovića, kriminalca gdje treći entitet postao njegova prčija i ne bi ga se moglo osuditi (držao bi sve sudove, a i ovako je), ali kad pogledam onog Lagumdžiju i njegove stavove 1 čovjek 1 glas i djela onda mi i takav Čović bude prihvatljiv...
Dakle, hrvatska politika ovisi o bošnjačkoj, (ne Čovičeva), dakle dosta toga je do vas kao najbrojnijeg naroda, ovako samo ujedinjujete Hrvate i Srbe i to dovodi do nestabilnosti (neki bi rekli do raspada)....
sve ovo što si naveo si u pravu ali šalješ na pogrešnu adresu......sve to su ustavom i zakonima obezbjedili oni koji su do sad bili u vlasti a Čović je jedan od njih
Nije problem izbor Komsica, ljudi su ga izabrali jer je najbolji kandidat, nije to usmjereno protiv Hrvata, kako to oni vole misliti
Problem je mogucnost izbora Komsica
Dakle, problem je u zakonu, a ne u Komsicu

Ljubic je bio osmislio platformu, na osnovi nje dobio glasove
Lagumdzija mu sve to ponudio, on odbio i otisao mrskom Covicu (da ne trazim sad izjave Ljubica o HDZ-u, znas na sta mislim)

Malo je ovo dublji problem od sebicnosti Bosnjaka, zar ne?
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#629 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 1pajdo »

junkers wrote:
1pajdo wrote: ovako samo ujedinjujete Hrvate i Srbe i to dovodi do nestabilnosti (neki bi rekli do raspada)....
netačno,ujedinjuju se ustaše i četnici,uostalom nikad se nisu ni razjedinili od 41.a za raspad se ne sekiraj,da se ne ponavljam,ni u puno gorem vaktu to nije moglo.
Gledaj, ovo za raspad sam stavio u zagradu jer mislim da nije moguć i naveo sam da bi to neki rekli, da se razumjemo Hrvat sam, Hrvatska je moja država, to se mora prihvatiti ali je i BiH također jer sam tu rođen i živim. I nisam za raspad jer bi srbima išlo najviše, granice bi bile nerealne, Srbija bi bila na 20 km od Zagreba, nove nestabilnosti, a i sukobi, jednostavno svom narodu želim najbolje u BiH pa makar to bio i entitet ako bi to bilo funkcionalno rješenje (a nezz ne odlučujem ja).

A to za ustaše i četnike objesi mačku o rep, Dodik bruji o odcjepljenju samo da bi muljao narod i bio na vlasti, kao i Čovič o medu i mlijeku u trećem i Lagumdžija o cjelovitoj Bosni i njenim "građanima Bosancima" (a to se nikad neće dogoditi jer su se nacije iskristalizirale).
plain vanilla

#630 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plain vanilla »

1pajdo wrote:
junkers wrote:
1pajdo wrote: ovako samo ujedinjujete Hrvate i Srbe i to dovodi do nestabilnosti (neki bi rekli do raspada)....
netačno,ujedinjuju se ustaše i četnici,uostalom nikad se nisu ni razjedinili od 41.a za raspad se ne sekiraj,da se ne ponavljam,ni u puno gorem vaktu to nije moglo.
Gledaj, ovo za raspad sam stavio u zagradu jer mislim da nije moguć i naveo sam da bi to neki rekli, da se razumjemo Hrvat sam, Hrvatska je moja država, to se mora prihvatiti ali je i BiH također jer sam tu rođen i živim. I nisam za raspad jer bi srbima išlo najviše, granice bi bile nerealne, Srbija bi bila na 20 km od Zagreba, nove nestabilnosti, a i sukobi, jednostavno svom narodu želim najbolje u BiH pa makar to bio i entitet ako bi to bilo funkcionalno rješenje (a nezz ne odlučujem ja).

A to za ustaše i četnike objesi mačku o rep, Dodik bruji o odcjepljenju samo da bi muljao narod i bio na vlasti, kao i Čovič o medu i mlijeku u trećem i Lagumdžija o cjelovitoj Bosni i njenim "građanima Bosancima" (a to se nikad neće dogoditi jer su se nacije iskristalizirale).
Zasto ne rece Hrvat sam, BiH je moja drzava, to morate prihvatiti
e moj pajdo..lako je kad imas rezervnu domovinu, pitajte Franju zasto ste sad tu gdje jeste
tbv

#631 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tbv »

1pajdo wrote: Gledaj, ovo za raspad sam stavio u zagradu jer mislim da nije moguć i naveo sam da bi to neki rekli, da se razumjemo Hrvat sam, Hrvatska je moja država, to se mora prihvatiti ali je i BiH također jer sam tu rođen i živim. I nisam za raspad jer bi srbima išlo najviše, granice bi bile nerealne, Srbija bi bila na 20 km od Zagreba, nove nestabilnosti, a i sukobi, jednostavno svom narodu želim najbolje u BiH pa makar to bio i entitet ako bi to bilo funkcionalno rješenje (a nezz ne odlučujem ja).

de mi reci prijatelju koji su to cinjenicni argumenti da si ti, koji si rodjen u BiH, i koji zivis u njoj Hrvat, a da je Hrvatska tvoja drzava? ...zelim da znam prije nego to prihvatim...
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#632 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 1pajdo »

tbv wrote:
1pajdo wrote:
junkers wrote:[quote="1pajdo"
To je kozmetika... Pa samo pogledaj izmedju redova, evo 60 minuta o širokobriježanima, etiketiranje jednog naroda fašistima, nacistima...

a šta je taj narod u lištici uradio da napravi otklon od fašizma?ja mislim da ti ne moram navoditi primjere
Razne udruge su se ogradile od tog postupka na stadionu , kao i sami klub i građani, uostalom ti momci i nisu iz Širokog Brijega nego iz Omiša i to je djelo pojedinca, a ne kolektivno ludilo jednog naroda, ali naravno to FTV nije objavio nego udri gdje stigneš od Bakira, jednostavno sotoniziranje Hrvata.
ma niste vi fasisti, vi samo tezite da od BiH napravite Medjugorje... samo za to treba jos desetak Srebrenica, jos veci progon onih koji kriz ne priznaju, jos crkvi na Fatinim zemljama, jos krizova po bosanskim brdima... e tu jeste ugruzeni, jer stvarno za to nemate sredstava i muda...
Moj post gore nisi komentirao, a ni postupke bakira, nego tu valjaš predrasude o čitavom narodu, a u biti ne vidim razliku između vas ni nas...mi pravimo crkve, vi džamije i svi jednostavno zapišavamo prostor. :roll:
popajic

#633 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by popajic »

1pajdo wrote:

Rodjen u BIH, a Hrvatska tvoja drzava :?
Samo ti to prihvataj , ko ti brani , ali da je to normalno...ma, nije , nikako !
Za raspad ne brini. Nece ga biti . Kao ni treceg - prizeljkivanog :D
Gradjani Bosanci zdravi i zivi , hvala na pitanju - i oni su se iskristalisali :D
1pajdo

#634 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 1pajdo »

tbv wrote:
1pajdo wrote: Gledaj, ovo za raspad sam stavio u zagradu jer mislim da nije moguć i naveo sam da bi to neki rekli, da se razumjemo Hrvat sam, Hrvatska je moja država, to se mora prihvatiti ali je i BiH također jer sam tu rođen i živim. I nisam za raspad jer bi srbima išlo najviše, granice bi bile nerealne, Srbija bi bila na 20 km od Zagreba, nove nestabilnosti, a i sukobi, jednostavno svom narodu želim najbolje u BiH pa makar to bio i entitet ako bi to bilo funkcionalno rješenje (a nezz ne odlučujem ja).

de mi reci prijatelju koji su to cinjenicni argumenti da si ti, koji si rodjen u BiH, i koji zivis u njoj Hrvat, a da je Hrvatska tvoja drzava? ...zelim da znam prije nego to prihvatim...
Zato što se osjećam tako, dijelim istu vjeru, kulturu, tradiciju i povijest s ostatkom svog naroda. Jednostavno nacija je stvar osjećaja i pripadnosti. Ako je tako po tvom onda ni Argentinci nisu nacija, jer su Španjolci, pa recimo i Prusi koji su danas svi Nijemci, hoćemo li za Baske reći da su Španjolci?
plain vanilla

#635 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plain vanilla »

Meni ne smeta sto se osjecas Hrvatom (vidis sto sam dobrica)
ali mi smeta sto Hrvatsku stavljas ispred BiH

Hrvati trebaju lupiti sakom od stol i reci -BiH je nasa domovina!
E onda bismo imali o cemu pricati

a dotad :zzzz:
tbv

#636 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tbv »

1pajdo wrote:Moj post gore nisi komentirao, a ni postupke bakira, nego tu valjaš predrasude o čitavom narodu, a u biti ne vidim razliku između vas ni nas...mi pravimo crkve, vi džamije i svi jednostavno zapišavamo prostor. :roll:
nema se sta komentirati, citam izmedju redova, dosta mi je poznato iza cega sta lezi... sto se tice zapisavanja, vi zapisavate cijelu BiH, ja nisam ni bosnjak ni musliman, ali koliko znam te dzamije su tu bile i prije rata, a to sto vama nije uspijelo da im zatrete trag, to je vas ne uspijeh...
laker

#637 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by laker »

I sta kaze ona Ashton?Sta rece State Department?Ne daju,pa ne daju treci entitet!
E bas su to tvrdolinijasi!!Sram ih bilo!! :lol: :dance:
:bih:
Kasips

#638 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kasips »

plain vanilla wrote:Meni ne smeta sto se osjecas Hrvatom (vidis sto sam dobrica)

Pa pajdo je lupio davno šakom u stol i rekao "BiH je moja domovina, doduše to je hrvatska Bosna i Hercegovina, i doduše samo u Hercegovini... ustvari samo u nekim općinama Hercegovine. Ali to je moja domovina!!"
Last edited by Kasips on 12/02/2011 14:57, edited 1 time in total.
tbv

#639 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tbv »

1pajdo wrote:
tbv wrote:de mi reci prijatelju koji su to cinjenicni argumenti da si ti, koji si rodjen u BiH, i koji zivis u njoj Hrvat, a da je Hrvatska tvoja drzava? ...zelim da znam prije nego to prihvatim...
Zato što se osjećam tako, dijelim istu vjeru, kulturu, tradiciju i povijest s ostatkom svog naroda. Jednostavno nacija je stvar osjećaja i pripadnosti. Ako je tako po tvom onda ni Argentinci nisu nacija, jer su Španjolci, pa recimo i Prusi koji su danas svi Nijemci, hoćemo li za Baske reći da su Španjolci?
jednostavno, NIJE...
harisl

#640 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by harisl »

1pajdo wrote:
tbv wrote:

Pa nista onda... Treba li onda Sarajevo direktno sa Zagrebom rjesavati probleme Hrvata u BiH? Koji ce vam djavo izbori?
1pajdo

#641 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 1pajdo »

plain vanilla wrote:Meni ne smeta sto se osjecas Hrvatom (vidis sto sam dobrica)

BiH jeste moja domovina, naravno i drago mi je ako pobijedi u sportu i navijam za nju i budućnost mi je u njoj ali sam povezan i sa Hrvatskom, to sam dobio rođenjem,

A za stanje u BiH kriv je rat, udaljavanje među narodima zbog toga, a u zadnje vrijeme političari koji siju mržnju da bi ostali na vlasti jer drugačije i ne mogu, a ne neki Hrvat koji više voli Hrvatsku nego Bosnu što je i logično.
1pajdo

#642 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 1pajdo »

A to za ustaše i četnike objesi mačku o rep, Dodik bruji o odcjepljenju samo da bi muljao narod i bio na vlasti, kao i Čovič o medu i mlijeku u trećem i Lagumdžija o cjelovitoj Bosni i njenim "građanima Bosancima" (a to se nikad neće dogoditi jer su se nacije iskristalizirale).[/quote]
de mi reci prijatelju koji su to cinjenicni argumenti da si ti, koji si rodjen u BiH, i koji zivis u njoj Hrvat, a da je Hrvatska tvoja drzava? ...zelim da znam prije nego to prihvatim...[/quote]

Zato što se osjećam tako, dijelim istu vjeru, kulturu, tradiciju i povijest s ostatkom svog naroda. Jednostavno nacija je stvar osjećaja i pripadnosti. Ako je tako po tvom onda ni Argentinci nisu nacija, jer su Španjolci, pa recimo i Prusi koji su danas svi Nijemci, hoćemo li za Baske reći da su Španjolci?[/quote]

Pa nista onda... Treba li onda Sarajevo direktno sa Zagrebom rjesavati probleme Hrvata u BiH? Koji ce vam djavo izbori?[/quote]

Gledaj, Zagreb je druga zemlja i on neće rješavati probleme Hrvata u BiH, može jedino dati podršku Hrvatima u BiH, kao što je i Josipović izjavio, dakle što god da Hrvati zajednički odluče da će podržati svoj narod, ali ništa više od toga. Ne znam što su se neki pobunili zbog te izjave i nazvali ga fašistom, vjerojatno zato što nije kao Mesić koji zbog svog animoziteta prema Hercegovcima (jer je kroz povijest bila povezivana sa ustaštvom 41-45, a on teška komunjara) išao na mlin bošnjačkoj politici, a i povezivan je s muslimanskim lobijima.
Znači, Hrvati u BiH moraju se sami izboriti za svoj položaj i ravnopravnost u BiH, a ako dobiju razumjevanje u Sarajevu( malo vjerojatno) zajednički mogu stati srpskom separatizmu za odcjepljenje na kraj.
BiH-x

#643 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BiH-x »

1pajdo wrote:ovako samo ujedinjujete Hrvate i Srbe i to dovodi do nestabilnosti (neki bi rekli do raspada)....
Izvini, ali ova prica da su Hrvati bili odani BiH dok ih Bosnjaci nisu "otjerali u zagrljaj sa Srbima" je jednostavno netacna, i to potvrdjuje, izmedju ostalog, vas Hercegbosanac Tvrtko Milovic:

Dobre odnose Hrvata i Srba u BIH, nisu izmislili ni Dodik ni Čović, oni nikad nisu ni prestali:

http://--- NO LINKS ---/index.php?option ... w&id=25708

Procitaj cijeli intervju ako vec nisi....zanimljiv je.
ČikaJosip

#644 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ČikaJosip »

1pajdo wrote:Znači, Hrvati u BiH moraju se sami izboriti za svoj položaj i ravnopravnost u BiH, a ako dobiju razumjevanje u Sarajevu( malo vjerojatno) zajednički mogu stati srpskom separatizmu za odcjepljenje na kraj.

I Hrvati i Muslimani su sljepi. Ne vidimo da je ovo voda na mlin Srbima. Umjesto da Muslimani podrže hrvatske težnje za ravnopravnosti i tako pridobiju našu podršku, i Hrvati da skontaju da im prijatelj nije u BL, samo tako možemo zaustaviti da Srbija ne pređe Drinu za 20-30 godina.
Komrad

#645 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Komrad »

ČikaJosip wrote:
1pajdo wrote:Znači, Hrvati u BiH moraju se sami izboriti za svoj položaj i ravnopravnost u BiH, a ako dobiju razumjevanje u Sarajevu( malo vjerojatno) zajednički mogu stati srpskom separatizmu za odcjepljenje na kraj.

I Hrvati i Muslimani su sljepi. Ne vidimo da je ovo voda na mlin Srbima. Umjesto da Muslimani podrže hrvatske težnje za ravnopravnosti i tako pridobiju našu podršku, i Hrvati da skontaju da im prijatelj nije u BL, samo tako možemo zaustaviti da Srbija ne pređe Drinu za 20-30 godina.
Zasto Hrvati nebi podrzali nase teznje koje se odnose na institucionalnu ravnopravnost svih naroda na svakom pedlju drzave... ?
Komrad

#646 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Komrad »

BiH-x wrote:
1pajdo wrote:ovako samo ujedinjujete Hrvate i Srbe i to dovodi do nestabilnosti (neki bi rekli do raspada)....
Izvini, ali ova prica da su Hrvati bili odani BiH dok ih Bosnjaci nisu "otjerali u zagrljaj sa Srbima" je jednostavno netacna, i to potvrdjuje, izmedju ostalog, vas Hercegbosanac Tvrtko Milovic:

Dobre odnose Hrvata i Srba u BIH, nisu izmislili ni Dodik ni Čović, oni nikad nisu ni prestali:

http://--- NO LINKS ---/index.php?option=com_content&task=view&id=25708

Na kraju krajve.. koalicija izmedju Dodika i Covica je potpisana prije izbora
1pajdo

#647 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 1pajdo »

BiH-x wrote:

http://--- NO LINKS ---/index.php?option=com_content&task=view&id=25708

Nisam pročitao intervju, ne može otvoriti :-) , ali ono što ću ti reći sve su ti to bili interesi u pitanju, svak je gledao kako sebi doprinjeti, a ne zbog onoga drugoga, sve ti je to politika. kao narodi Hrvati i Srbi se niakd nisu slagali.
ČikaJosip

#648 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ČikaJosip »

Komrad wrote:
ČikaJosip wrote:

Zasto Hrvati nebi podrzali nase teznje koje se odnose na institucionalnu ravnopravnost svih naroda na svakom pedlju drzave... ?

Pa to je valjda neupitno da će svak podržati. Jer ako ne podrži onda nije demokrata nego tiranin.
Ali ne gleda se samo ravnopravnost građana. Treba se gledati i ravnopravnost naroda. Jer je činjenica da i hrvatski i srpski, a i muslimanski narod žele pored građanske i nacionalnu ravnopravnost.
Komrad

#649 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Komrad »

1pajdo wrote:
Nisam pročitao intervju, ne može otvoriti :-) , ali ono što ću ti reći sve su ti to bili interesi u pitanju, svak je gledao kako sebi doprinjeti, a ne zbog onoga drugoga, sve ti je to politika. kao narodi Hrvati i Srbi se niakd nisu slagali.

Osim u borbi protiv muslimana
mO k3

#650 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

pajdo... tebi da su i pare i jare... pa ne moze
Post Reply