Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
osa wrote:..., nezavisna hrvatska i jednakopravnost hrvata u bih, pa tko bi odustao od takve politike...
Lijepo zvuči kao forma, ali joj sadržina smrdi!
Sve dok se ne budu zalagali za ravnopravnost i Srba i Bošnjaka i Hrvata i Kineza,... na cijelom državnom području BiH – takvu politiku - „ravnopravnosti samo za jedan narod na određenom području“ - ne mogu podržati!
I Slobodan Milošević se „samo branio“ , nikog nije ugrožavao, „najveći mirotvorac na Balkanu“ – sve lijepe parole, a sadržina – BLJAK!
Jazz_Junkie wrote: Ako biraci SDP-a marksizam smatraju mastarijom, odakle im onda pravo da se uopce vise nazivaju ljevicarima i nasljednicima socijalizma u BiH??
Je li tebi neko vec objasnio da Marx i Engels nisu bili jedini kijevi mislioci na svijetu? Da ih je bilo i prije njih i poslije njih?
To sto je KPJ prihvatila marksizam kao bozju rijec ne isljucuje sve ostale lijeve mislioce.
Marksizam je kao mir u svijetu - lijepa utopija. Nazalost, neostvariva.
GandalfSivi wrote:
HSP - Ustase kojima nije mrsko kada ih tako zovu. Cinjenica stoji. S druge strane, ova stranka, kao i njeno vojno krilo (HOS), za vrijeme rata, a i poslije su bili puno vise probosanski orijentisani, nego oba HDZ-a zajedno.
Оstaće i činjenica da su probosanske Ustaše su sasvim prihvatljive za SDPovce. Za pouku i dugo sjećanje...
To sto su prihvatljivi za RS, kao i svi kvislinzi, ocigledno nije belaj.
Donji ste, Dodikovac. Get down...
Jazz_Junkie wrote:
U liberalnim demokratijama, znaci reprezentativnim demokratijama ili gradjanskoj drzavi, nema prirodnih koalicija. Medjutim, socijaldemokrati na Zapadu najdalje idu do konzervativnih stranaka. HSP je ekstremna desnica!
Jazz_Junkie wrote:
U liberalnim demokratijama, znaci reprezentativnim demokratijama ili gradjanskoj drzavi, nema prirodnih koalicija. Medjutim, socijaldemokrati na Zapadu najdalje idu do konzervativnih stranaka. HSP je ekstremna desnica!
Lagumdziji bi i Le Pen bio prikladan partner za koaliciju, jer ipak "dijele ista proogramska nacela".
Corto Maltese wrote:Upravo me je drug iz Rijeke, predsjednik mjesnog odbora SDP, pozvao da proslavimo novu godinu. Na upit: "Jeste li u koaliciji sa HSP", odgovorio je: "Nismo, jesi li lud!?" Mislim da znam gdje ću dočekati 2011.
Ako je moguce, zatrazi azil u Hrvatskoj. Tamo ces biti pod paskom Zokija MIlanovica, koji je 3,5 milimetara lijevo od HDZ.
Svaki Bošnjak koji želi SDS i HDZ na vlasti treba glasati za SDA, svaki Srbin ili Hrvat koji želi SDA na vlasti neka glasa za "svoju" nacionalnu stranku (Zlatko Lagumdžija, 27. septembar, 2002).
NIJAZ DURAKOVIĆ: Zlatko je moj najveći pobačaj. Simpatičan dečko, makar imao skoro 50 godina. Ja se osjećam kriv, jer sam ga izmislio, favorizirao i politički promovirao. Od "kuc-majstora" iz bivše informativne službe CKSKBiH doveo sam ga do predsjednika svega i svačega i, objektivno, najvećeg političkog moćnika u Federaciji BiH. Ujedno mi nije jasno što mu ja smetam. Njegovim ambicijama nema kraja, a ja mu u tome nisam nikakva konkurencija. Možda "ambiciozni dečko" ima grižu savjesti, možda mi se iz imaginarnih razloga sveti, možda je somnambulan, inhibiron iliti frustriran, ko će ga znati? Ja mu u osnovi želim uspješnu političku i svaku drugu karijeru. Veliki Miljković je rekao: "Ubi me prejaka riječ." Bojim se da će mog svojevremenog favorita, dragog i ambicioznog Zlatka, ubiti prejaka ambicija (Dani, 276)
osa wrote:..., nezavisna hrvatska i jednakopravnost hrvata u bih, pa tko bi odustao od takve politike...
Sve dok se ne budu zalagali za ravnopravnost i Srba i Bošnjaka i Hrvata i Kineza,... na cijelom državnom području BiH – takvu politiku - „ravnopravnosti samo za jedan narod na određenom području“ - ne mogu podržati!
I Slobodan Milošević se „samo branio“ , nikog nije ugrožavao, „najveći mirotvorac na Balkanu“ – sve lijepe parole, a sadržina – BLJAK!
nemoj politiku miloševića porediti s politikom hrvata, ta komparacija bi više išla uz politiku jedan čovjek jedan glas, centralizam, jedan narod-tri vjere, ma previše je očiglednih poveznica da bi promašio....
samo budala može reći da poznaje, bilo koji narod.
Ti kao specijalac, pedagog, policajac, penzioner...ukratko, trol...predstavljao si se kao najveci poznavalac svega i svacega. I sad lafo ne poznajes Srbe? Pa Srbi ce te se odreci ako ovu procitaju.
nemoj politiku miloševića porediti s politikom hrvata, ta komparacija bi više išla uz politiku jedan čovjek jedan glas, centralizam, jedan narod-tri vjere, ma previše je očiglednih poveznica da bi promašio....
Eno neko ukrao žvake iz trafike u Sisku... komplikovano je ovo za tebe
samo budala može reći da poznaje, bilo koji narod.
Ti kao specijalac, pedagog, policajac, penzioner...ukratko, trol...predstavljao si se kao najveci poznavalac svega i svacega. I sad lafo ne poznajes Srbe? Pa Srbi ce te se odreci ako ovu procitaju.
moguće, ti se ne sekiraj, tebe neće, krv nije voda...