Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#626 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by plain vanilla »

ladyblue18 wrote:Ja se osisala. :D Ne skroz kratko, ali poprilicno :skoljka: :D I nije lose :D
ma bravo :kiss:
rekoh ja tebi da ja znam sto ti ne znas :D
bez_ideje

#627 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

I ja se osisala :mrgreen:
Sad sam ko bumbar....
Ostavila citavu duzinu....pa sisala slojeve od vrha glave ,imam i siske XD
Aurora Borealis

#628 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Aurora Borealis »

bez_ideje wrote:I ja se osisala :mrgreen:
Sad sam ko bumbar....
Ostavila citavu duzinu....pa sisala slojeve od vrha glave ,imam i siske XD
Cekaj, zar nisi ti imala onu velikacku kosu do pola ledja sto se sjaji k'o s reklame? :oops: Bas me zanima kako ti izgleda novi uradak :-D Postavi nam sliku, ne bilo ti zapovjedjeno. Ja evo vagam da li da nastavim pustati ili da se ponovo osisam na 2-3 cm.
bez_ideje

#629 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Postavim slike cim operem kosu :lol: :lol: :lol:
Cudna sam sama sebi.....meni je bila poprilicno ravno osisana kosa....pa je tezina vukla da se ispravlja u gornjem dijelu....a posto hocu da pustim kosu da bas duga naraste...bolje ce biti ovako u slojevima,sad mi se toliko ufrcka u gornjem dijelu..ko cuko sam :-) :mrgreen:
Taman,kad mi ovaj najduzi dio naraste duze od struka,najkraci ce preci ramena :skoljka:
Sreca pa mi kosa pravo brzo raste,inace bi se teska srca odlucila na ovo :oops: racunam do ljeta.....bit ce tu negdje
inspire_me

#630 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

bez_ideje wrote:Postavim slike cim operem kosu :lol: :lol: :lol:
Cudna sam sama sebi.....meni je bila poprilicno ravno osisana kosa....pa je tezina vukla da se ispravlja u gornjem dijelu....a posto hocu da pustim kosu da bas duga naraste...bolje ce biti ovako u slojevima,sad mi se toliko ufrcka u gornjem dijelu..ko cuko sam :-) :mrgreen:
Taman,kad mi ovaj najduzi dio naraste duze od struka,najkraci ce preci ramena :skoljka:
Sreca pa mi kosa pravo brzo raste,inace bi se teska srca odlucila na ovo :oops: racunam do ljeta.....bit ce tu negdje
Oj blago tebi. Ja pustam kosu sigurno vec 3-4 godine i cini mi se da nikako ne mice :roll: :roll: Sisam je svako 3-4 mjeseca, i taman osisam toliko koliko mi poraste za taj period ili se bar meni tako cini. Ima li jos neko slicnih problema? Ima li kakav cudotvorni napitak ili tabletica za brzi rast kose :D :D
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#631 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

hajde mi dajte ideju za transformaciju duge kose koja sad izgleda ovako, samo malo duza :

Image

ja bih promjenila kalup ali ostavila duzinu...
hajte zene :D
zamzija

#632 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Hahahahahhahaha, ja hoću da se ošišam nakratko godinama, al ne da mi frizerka, nema šanse, otišla kod druge, neće ni ona, kažu imaš lijepu kosu, bio bi zločin :D
I onda samo oblikuju, skrate vrhove, i kažu da uživaju dok je suše, a ja ih gledam jesu li normalne, meni treba pola sata 45 minuta da osušim i oblikujem kosu, ruke me zabole i iznerviram se :D
Tako da ništa do daljnjeg od moje kratke kose :D
alica.k

#633 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

zamzija wrote:Hahahahahhahaha, ja hoću da se ošišam nakratko godinama, al ne da mi frizerka, nema šanse, otišla kod druge, neće ni ona, kažu imaš lijepu kosu, bio bi zločin :D
I onda samo oblikuju, skrate vrhove, i kažu da uživaju dok je suše, a ja ih gledam jesu li normalne, meni treba pola sata 45 minuta da osušim i oblikujem kosu, ruke me zabole i iznerviram se :D
Tako da ništa do daljnjeg od moje kratke kose :D
ja ne mogu takvih frizerki, ne bi joj dala ni da me pipne nit platila te "strucne" savjete.

halo zeno, ako kazem SISAJ imas da me osisas i to je to. nek rade svoj poso a ne da mi pametuje oko toga sta hoce sta nece, eto ona zna bolje od tebe.

zato volim svoju frizerku :D narucila me sutra u 10, nadam se da necu opet prespati :(
BJB

#634 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by BJB »

Shishke, ako ti pristaju, i mozda nesto ovakoImage
Image
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#635 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

plaho, plaho... :-D siskice sam imala, ali su narasle.
mada bih ja nesto jos drasticnije za promjenu :D
smedja je kosa, mozda jedan veci svjetliji pramen na vrhu glOve popracen ostrim rezovima uz lice... hm... da mi je neku sliku sa takvom frizurom pa da i frizerka ima pojma o cemu pricam :D
zamzija

#636 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Ja sam gledala nedavno na TV-u, da su sad moderni pramenovi od pola glave nešto kao što nosi Drew Barrimore, kao tamna kosa do pola, i onda idu svijetli pramenovi
Ovako nešto slično:
Da pokušaš ?

Image
ALexis

#637 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

a to mi izgleda kao nesto sto je davno izraslo ili da se nema za frizure :D
slabo ja pratim modu :lol:

hvala u svakom slucaju
bez_ideje

#638 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

BJB wrote:Image
Eh,meni je sad tacno ovakva.... :shock: :mrgreen:
bez_ideje

#639 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

inspire_me wrote:
bez_ideje wrote:Postavim slike cim operem kosu :lol: :lol: :lol:
Oj blago tebi. Ja pustam kosu sigurno vec 3-4 godine i cini mi se da nikako ne mice :roll: :roll: Sisam je svako 3-4 mjeseca, i taman osisam toliko koliko mi poraste za taj period ili se bar meni tako cini. Ima li jos neko slicnih problema? Ima li kakav cudotvorni napitak ili tabletica za brzi rast kose :D :D
Ojjjj,meni bi za 3-4 godine do koljena bila,kad je ne bi kratila :shock:
Mada,kazu da je duzina genetski odredjena......tj.maksimalna duzina kose.....ja u to bas i ne vjerujem
Elem...dobra stranica je long hair community.......ima tamo svasta,tamo bas grive do koljena uzgajaju.....
pa procackaj malo
Lounge Act

#640 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lounge Act »

frizura je predivna :thumbup:
a ova sto nosi Drew Barrimore mi je prestrasna, stvarno izgleda kao da nema za frizure :lol: kada bih vidjela neku tako s tim "modernim" pramenovima mislim da bi mi prvo plao na pamet- ima li ogledalo kod kuce :lol:
ALexis

#641 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

mene sad ubi u pojam sto imam ogromnu kolicinu kose na raspolaganju a ne znam sta cu sa njom

:run:
Cholina_Lokica

#642 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cholina_Lokica »

Jah kazu sad najnoviji hit to od tamnijeg prema svjetlijem :-) Elem imam to na glavi, poletila da budem u hollywod stilu, i izgledam k'o da nemam cenera za farbe :lol: :lol: :lol: :lol:
Lounge Act

#643 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lounge Act »

ma hajd sta ima veze, isfuras malo pa promijenis, frizuru je najlakse promijenit :wink:
i ja sam imala svojih uspona i padova, bila sam crna, crvena, ljubicasta, mislim da sam isprobala sve nijase smedje i pepeljasto plave boje iz koje sam izasla jer mi je bilo tesko odrzavati, a i kosa mi je bila suha i brzo je pucala na vrhovima. sad sam tamno, tamno smedja i cini mi se da mi ta najbolje pase i pari mi uz obrve :D
Last edited by Lounge Act on 15/03/2011 22:46, edited 2 times in total.
Cholina_Lokica

#644 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cholina_Lokica »

Ma ok je kad je pustena kosa, s obzirom kakva sam cupava, to nije toliko upadno, medjutim ne svidja mi se kad svezem kosu, i onda tjeme tamno kad se okrenem rep/pundza bijeli, pa je bas shega :lol:
Mariella

#645 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

ALexis wrote:hajde mi dajte ideju za transformaciju duge kose koja sad izgleda ovako, samo malo duza :

Image

ja bih promjenila kalup ali ostavila duzinu...
hajte zene :D
Image
Image
Image
Image

Ev ima li ovdje ista zanimljivo :D
ALexis

#646 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

e dusa draga :-D

opet mi je to sve 'mlako'. varijacije na temu siske i valovi... a ja bih nesto zesce, da se vidi da sam se sisala :D
mah, i nemam bas nekih opcija sa dugom kosom, to bi i bilo to u principu.

hvala :kiss:
Mariella

#647 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Za nesto drasticno bi ipak morala skratit :D A ako ces duzinu ostavljati jedino sto mozes i mjenjati su siske, stepenasto i sl. plus naravno farbanje ili pramenovi :)
alica.k

#648 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

ma alexis osisaj se ba na kratko :D
ALexis

#649 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

po svemu sudeci bit ce stepenaste siske, jedan svjetliji pramen a ostatak kose ravno osisan.

ne znam da li da tanjim kosu, posto mi je bas gusta? nekako mi to ruzno izgleda kad pocnu vrhovi da pucaju. izleda kao da je kosa od pocekta glave ostecena...
mhm...
vaca

#650 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by vaca »

Image

8-)
Post Reply