Mc Donalds u Sarajevu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Za ili protiv McDonalds restorana u Sarajevu?

Za
32
78%
Protiv
6
15%
Boli me briga
3
7%

Total votes: 41

drndalo

#626 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by drndalo »

minjonja wrote:
JThomas wrote:gledala si jel tarirala, a nisi gledala koliko ti stavlja :D

naknadne reklamacije se ne uvažavaju :D
ma nisam nista ni rekla, samo necu nikad vise otici. svakako sam na dijeti, bye bye unhealthy stuff :D
Nije mi jasno kako si se dala napraviti budalom, ako te na oci pokrala... Pa makar bacila odmah u smece svih 200 gr. ali ima da ti ih da 200 ako ti ih naplati... Na takav bezobrazluk sam odavno poceo vracati gorom mjerom, prvo kulturno, ali nemilosrdno... "Jeste li vi sigurni da je ovdje 200 gr.? Molim vas da mi ponovo izvagate da se i ja uvjerim...?" *ebala bi ti 3 generacije unazad, al' u sebi... I napravila sta trazis od nje... Pa poslije vise nikad ne dodji... Ali ne daj da te prave budalom na tvoje vlastite oci...

I da, luk mirise, posebno u cevapima... Bez toga to nije to... Doduse, nisu za svaku priliku...
Korisnicko ime

#627 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Korisnicko ime »

minjonja wrote:
JThomas wrote:ćevapi ne smrde, nego mirišu :D
luk, luk, ubi luk.... :D
Dosao Mujo na sastanak s Fatom i poljubi je.
Ona ce: "Joj sto ti smrdi luk iz usta!"
On: "A onih deset cevapa ne osjetis?"...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#628 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ladyblue18 »

Karanana :lol: :lol: :lol: :sax:
vox-populi

#629 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by vox-populi »

Concerning price:

danas isli na rucak u McD.

- 1955 Burger Maxi menu (najveci burger koji se prodaje, plus velika porcija pomfirta, plus velika cola)
- Big Mac
- Hamburger
- Cheeseburger
- Chickenburger

ovo sve kostalo 9,89€. Nas dvoje se najeli ko budale.
respo

#630 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by respo »

oj nedime nedime kad me vidis jebi me
2407

#631 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by 2407 »

vox-populi wrote:Concerning price:

- 1955 Burger Maxi menu (najveci burger koji se prodaje, plus velika porcija pomfirta, plus velika cola)
- Big Mac
- Hamburger
- Cheeseburger
- Chickenburger

Bas mi je drago zbog vas :-D
vox-populi

#632 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by vox-populi »

2407 wrote: Bas mi je drago zbog vas :-D
Pa hvala ti :).

Ja sam ovo prvenstveno napisao zbog ucestalih kritika kako je McD uzasno skup, sto ustvari nije slucaj.
missko

#633 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by missko »

2407 wrote:
vox-populi wrote:Concerning price:

- Big Mac
- Hamburger
- Cheeseburger
- Chickenburger

Bas mi je drago zbog vas :-D
I jos nam je presutio da je ovaj Big Mac bio dzabe jer daju ga uz veliki meni kao poklon za 40 godisnjicu. :dance:
vox-populi

#634 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by vox-populi »

missko wrote: I jos nam je presutio da je ovaj Big Mac bio dzabe jer daju ga uz veliki meni kao poklon za 40 godisnjicu. :dance:
Pa jeste bio dzaba. Poenta je da uvijek ima ili neki kupon ili neka akcija tako da vrlo rijetko moras platiti punu cijenu za ono sto uzmes.
drndalo

#635 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by drndalo »

respo wrote:oj nedime nedime kad me vidis jebi me
Sto se mora, mora se...

Stizem... :lol:
Skyfox

#636 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Skyfox »

iSwagga wrote:evo ja juce jeo u mcdonaldsu.. al' u zagrebu.. danas bascarsija cevapi..
il su mi nesto smandrljali neki dan ili je fakat najvece gastro razocarenje...
sarajevsko_pivo

#637 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

McDonald's želi restorane u BiH

Image
SARAJEVO - Priključenje BiH NATO-u pružilo bi sigurnost i stabilnost u regionu, što bi pomoglo i rješavanju brojnih problema u Trebinju, poput unapređenja privrede i rješenja pitanja nezaposlenosti, zaključeno je u petak na sastanku načelnika ove opštine Dobroslava Ćuka i komandanta NATO štaba u Sarajevu Davida Enijarda.

"Mi smo na sastanku iskazali i svoje političke projekcije kada su u pitanju Evropska unija i NATO, a to je da želimo biti članovi velike evropske porodice, a da nam je NATO neka buduća projekcija svake sigurnosti i dobrog ambijenta i u Trebinju i u republici i državi", istakao je Ćuk.

Enijard je potvrdio da NATO ima svoje zaštitno ime koje podrazumijeva sigurnost i stabilnost, što, kako je dodao, znaju velike korporacije koje prate situaciju u BiH i koje su spremne da investiraju u našu zemlju.

"Svaka opština ima svoje probleme, ali i svoje ideje, a ideje opštine Trebinje su, kako mi je rekao načelnik Ćuk, razvoj turizma, a NATO je garancija da ćete, s obzirom na stabilnost, moći privlačiti još više turista", naglasio je Enijard, pišu Nezavisne novine.

On je objasnio da postoji i nekoliko kompanija zainteresovanih za ulaganja u BiH, među kojima je i "McDonalds", koji je zainteresovan da otvori svoje restorane u BiH.

Enijard je, kako kaže, svjestan problema nezaposlenosti, ne samo u Trebinju već u cijeloj zemlji, ali da se situacija može poboljšati i da NATO može donijeti ekonomski prosperitet kroz sigurnost i stabilnost, što je, dodaje on, dokazano kroz proteklu 61 godinu, koliko ovaj savez postoji.

On je podsjetio da će, nakon uknjiženja 69 perspektivnih vojnih lokacija koje će u budućnosti koristiti Ministarstvo odbrane ili vojska, BiH moći predati prvi godišnji plan i aktivirati članstvo u MAP-u.

Nakon sastanka s načelnikom Ćukom, brigadni general NATO-a je posjetio i Fakultet za proizvodnju i menadžment u Trebinju, gdje je sa studentima razgovarao o njihovom viđenju priključenja BiH ovom savezu i koje su prednosti priključenja NATO-u.

Enijrard je u popodnevnim časovima posjetio i vojnu kasarnu u Bileći, gdje je obišao jedinicu bh. vojske koja ide u misiju u Avganistan.

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/trgovina/mcd ... 05676.html
Edin H.

#638 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Edin H. »

Nema Mc Donaldsa bez NATO pakta :shock:
dante14

#639 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by dante14 »

ma mcdonalds nemože prisolit našim ćevapima...i ona nabrijana djeca što priželjkuju da dođe idu mi više na *****.
heckler

#640 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by heckler »

sarajevsko_pivo wrote:McDonald's želi restorane u BiH

Image
SARAJEVO - Priključenje BiH NATO-u pružilo bi sigurnost i stabilnost u regionu, što bi pomoglo i rješavanju brojnih problema u Trebinju, poput unapređenja privrede i rješenja pitanja nezaposlenosti, zaključeno je u petak na sastanku načelnika ove opštine Dobroslava Ćuka i komandanta NATO štaba u Sarajevu Davida Enijarda.

"Mi smo na sastanku iskazali i svoje političke projekcije kada su u pitanju Evropska unija i NATO, a to je da želimo biti članovi velike evropske porodice, a da nam je NATO neka buduća projekcija svake sigurnosti i dobrog ambijenta i u Trebinju i u republici i državi", istakao je Ćuk.

Enijard je potvrdio da NATO ima svoje zaštitno ime koje podrazumijeva sigurnost i stabilnost, što, kako je dodao, znaju velike korporacije koje prate situaciju u BiH i koje su spremne da investiraju u našu zemlju.

"Svaka opština ima svoje probleme, ali i svoje ideje, a ideje opštine Trebinje su, kako mi je rekao načelnik Ćuk, razvoj turizma, a NATO je garancija da ćete, s obzirom na stabilnost, moći privlačiti još više turista", naglasio je Enijard, pišu Nezavisne novine.

On je objasnio da postoji i nekoliko kompanija zainteresovanih za ulaganja u BiH, među kojima je i "McDonalds", koji je zainteresovan da otvori svoje restorane u BiH.

Enijard je, kako kaže, svjestan problema nezaposlenosti, ne samo u Trebinju već u cijeloj zemlji, ali da se situacija može poboljšati i da NATO može donijeti ekonomski prosperitet kroz sigurnost i stabilnost, što je, dodaje on, dokazano kroz proteklu 61 godinu, koliko ovaj savez postoji.

On je podsjetio da će, nakon uknjiženja 69 perspektivnih vojnih lokacija koje će u budućnosti koristiti Ministarstvo odbrane ili vojska, BiH moći predati prvi godišnji plan i aktivirati članstvo u MAP-u.

Nakon sastanka s načelnikom Ćukom, brigadni general NATO-a je posjetio i Fakultet za proizvodnju i menadžment u Trebinju, gdje je sa studentima razgovarao o njihovom viđenju priključenja BiH ovom savezu i koje su prednosti priključenja NATO-u.

Enijrard je u popodnevnim časovima posjetio i vojnu kasarnu u Bileći, gdje je obišao jedinicu bh. vojske koja ide u misiju u Avganistan.

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/trgovina/mcd ... 05676.html
Kako mrzim suplju to je cudo jedno. Eki McDonalds hoce da INVESTIRA. Prvo, McDonalds je fransiza, prodaju licence za otvaranje "restorana". Ko god drzi licencu za srbiju ili HR vjerovatno ima i Bosnu vec poklopljenu. Nece doci amerikanac pa "investirati" nego neki sumadinac.

Pod drugo, sta znaci to tacno "INVESTIRATI". To sto ce zakupiti 50 kvadratnih metara prostora i zaposliti 10 bubuljicastih tinejdzera? I prosli put kad su trebali doci jasno su stavili do znanja da ce uvoziti sve od cackalice do salvete da ne govorimo o krompiru ili mesu.

To protezanje price o McDonaldsu i "investiranju" je van svake pameti. Najavljuje se kao da Intel otvara razvojni centar i ulaze 2 milijarde u Vogosci.
iLLusion

#641 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by iLLusion »

dante14 wrote:ma mcdonalds nemože prisolit našim ćevapima...i ona nabrijana djeca što priželjkuju da dođe idu mi više na *****.
Isto mogu reći i za one kojima je ćevap vrh vrhova. Ko eto, ćevap valja a McD ne. :oops:
GOLFER

#642 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by GOLFER »

iLLusion wrote:
dante14 wrote:ma mcdonalds nemože prisolit našim ćevapima...i ona nabrijana djeca što priželjkuju da dođe idu mi više na *****.
Isto mogu reći i za one kojima je ćevap vrh vrhova. Ko eto, ćevap valja a McD ne. :oops:

Cevapi ne mogu u istu recenicu sa McD.... Cevapi su puno iznad toga smeca....
Lunizz

#643 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Lunizz »

Covjece koji ti bolid moras biti da poredis cevape i hamburger. Kad ti se jedu spagete neces narucit grah
Bullet Tooth Tony

#644 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Bullet Tooth Tony »

osoba 1 : sidje sta ima
osoba 2 : nista vala kod tebe
osoba 1 : standardno, e jesi vidio otvorio se McD
osoba 2 : aaa jesam , neka je , ko sarajliji drago mi je, neka ima, dobro je to za grad ....
osoba 1: ma ja... hajmo na kafu...gdje si kreno
osoba 2: ma evo kod Nuneta na cevape ....

ko voli neka izvoli .....
dzeno123

#645 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by dzeno123 »

Lunizz wrote:Covjece koji ti bolid moras biti da poredis cevape i hamburger. Kad ti se jedu spagete neces narucit grah
Fakat, a u kakvim sve smetljarnicama jedemo hamburgere koje su renovirane i okrecene zadnji put 98 a sanitarnu zavrse Ibre koji povuce par veza.
dante14

#646 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by dante14 »

ma ljudi samo se vi najedite tog smeca,dabogda im neko kasikaru bacio kad dodu...
Neelix

#647 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Neelix »

GOLFER wrote:
iLLusion wrote:

Cevapi ne mogu u istu recenicu sa McD.... Cevapi su puno iznad toga smeca....
:thumbup:

zivi bili pa vidjeli.

dajem im pola godine prije zatvaranja.
vox-populi

#648 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by vox-populi »

Neelix wrote: zivi bili pa vidjeli.

dajem im pola godine prije zatvaranja.
Kolega, dje ba zapelo? :-D
Neelix

#649 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Neelix »

da citiram hecklera
Najavljuje se kao da Intel otvara razvojni centar i ulaze 2 milijarde u Vogosci.

jebes Mekdonalds, ko neka vazna stvar :)
vox-populi

#650 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by vox-populi »

Neelix wrote:da citiram hecklera
Najavljuje se kao da Intel otvara razvojni centar i ulaze 2 milijarde u Vogosci.

jebes Mekdonalds, ko neka vazna stvar :)
Pa definitivno nije bitno kao recimo Intel ili neki drugi gigant. Ali ne kontam toliku odbojnost. Live and let live.
Locked