VW Golf all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Oxygenn

#626 Re: VW Golf all about

Post by Oxygenn »

Blobi wrote:

Vidis, nisu sve papci :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
AmADin_gospo

#627 Re: VW Golf all about

Post by AmADin_gospo »

ma đaba sve, kad će ovo moći bilo koji wagen :lol:
Gost1515

#628 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

AmADin_gospo wrote: ma đaba sve, kad će ovo moći bilo koji wagen :lol:
s ovim vozačem ... svaki :lol:
Gost1515

#629 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

:D
The Silent Man

#630 Re: VW Golf all about

Post by The Silent Man »

Oxygenn

Dosta raje nakon obilaska nasin VW dilera odustaje od kupovine, radi cjenovne politike i prelazi u protivnicke tabore :(
da pogledas Megana Expression 1.6 16V ili mozda Dynamique oprema
Možda je stvar lične preferencije, ali vozam striktno svapska vozila, novi mi Megane izgleda nekako bespotrebno nabumban , kao da hoce da bude na silu sportski , a fluence mi djeluje nezgrapno , ali opet stvar ukusa...

Isti ti vw dileri se ne ponasaju tako npr. u americi , uzmi npr. kod nas ova asa - njih je manje vise briga hoce li ova buranija uzet ikad novo auto , svake godine ide gomila nekakvih fabija za inspekcije, golfova za pajkane, pasata i a6 za ministre itd ...
sheikh

Nemam nista protiv opela,alfi i to :)
ali nevjerovato je sto si rekao da zelis za taj novac dobiti vise?
jarane po svim zakonima svijeta,matematike,fizike,psihologije,statistike,logike ne mozes dobiti vise za iste pare :D
nema muzike bez pare :D i glupo je reci da za iste pare mozes dobiti bolje?????
khm hkm
ako mislis tako eno ti dacia nova 15K i kupi je :D pa nam onda reci da za golf ne valja jer si uzeo dvije dacie za te pare :) :) :) :)
golf od 30 k je preskup :D moze biti
bmw ili mercedes od 200k nije :D
koliko para toliko muzike :) uvijek bilo uvijek bice :)
Opel i alfa su dva u potpunosti razlicita filma. Alfa je precjenjena na svoj nacin i u Alfu se kunu ljudi koji manje vise imaju slican kompleks kao oni koji se kunu u vw (kazem kunu ,a ne - voze , ima razlike kad neko marku vozila koje posjeduje dozivljava kao religiju)
Ali ok , evo nesto za razmisljanje - vw 4 vrata naplacuje 1100 - 1400 km,(meni je glupo sto je to uopste u dodatnoj opremi,al hajd) ima eto i paket opreme sa 4 vrata i par tricarija od 1.800 km (sve cjene bez pdv-a).Da li je moguće da vw firmi treba oko hiljadu i pol km da naprave 4 vrata? jel to oni rade rucno auta? jel to neki posebni materijal aman zaman na onim zadnjim vratima da ona vrijede 1,5 milju? Pa firma kojoj bi trebalo toliko para da uradi nesto tako banalno u ovakvoj ekonomiji bi davno propala... A vw ne propada - znaci radi se o cistoj pljacki od najmanje 1.000 km.
A sto je tebi sega sto ja imam samo 30k za novo auto to je druga stvar , ja smatram da je u Bosni izdvojit 30 milja (pa i 20) za auto - podvig.
Karabaja

Zar nisi rekao da izbjegavaš benzince? Ili misliš da je Opelov motor više dorastao našem gorivu nego VW-ov?
izbjegavam turbo benzince , opelov motor 1,4 kubika proizvodi 100 ks, dok golfov 80 , opelov turbo benzin od 1.4 daje 140 ks. Sto se tice motora , mogu govorit iskustveno a ne sa nekim znanjem tehnike , u porodici uzoj i siroj mi je omjer opela i vw pola/pola , i mogu reci da opel nema pojma o dizel motorima ,ako hoces dizela - vw ,ako hoces benzinca - opel ,bar meni iz licnog iskustva opelov benzinac se pokazao pouzdaniji motor od vw benzinca,npr. moj stari vozi prvu astru 12 godina staru, nikad ali bas nikad,znaci NIKAD u motoru nije bilo ni najmanje sitnice , motor radi kao juce iz fabrike, dok je opelov dizel nocna mora. Opet iz neke licne preference biram benzin ,na kraju krajeva benzinac sa manje kubika trosi prosjek 6 litara, dok dizel 5 ...
Gost1515

#631 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

The Silent Man wrote: Ali ok , evo nesto za razmisljanje - vw 4 vrata naplacuje 1100 - 1400 km,(meni je glupo sto je to uopste u dodatnoj opremi,al hajd) ima eto i paket opreme sa 4 vrata i par tricarija od 1.800 km (sve cjene bez pdv-a).Da li je moguće da vw firmi treba oko hiljadu i pol km da naprave 4 vrata? jel to oni rade rucno auta? jel to neki posebni materijal aman zaman na onim zadnjim vratima da ona vrijede 1,5 milju? Pa firma kojoj bi trebalo toliko para da uradi nesto tako banalno u ovakvoj ekonomiji bi davno propala... A vw ne propada - znaci radi se o cistoj pljacki od najmanje 1.000 km.
šta onda reći na ovo:
Naime riječ je o vozilu Rav 4 koji je dodatno dobio paket "Winter Touch“, a koji u sebi sadrži poprečne krovne nosače, držače za skije (dodatak na poprečne krovne nosače), prednju ukrasnu zaštitu branika, te ukras zadnjeg branika.

Paket "Winter Touch“ se dobije besplatno na svim modelima Toyote Rav 4, a vrijednost paketa u maloprodaji je 2.000 konvertibilnih maraka.
i onda je vw precjenjen, bla, bla ...
johntra

#632 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

pogledaj onda listu dodatne opreme Tiguana...plastične zaštite se kod većine SUV-ova i naplaćuju dodatno, to nije ništa novo...kao i nosači za skije, to pogotovo....
respo

#633 Re: VW Golf all about

Post by respo »

ne razumijem onda zasto pise ovo?

Paket "Winter Touch“ se dobije besplatno na svim modelima Toyote Rav 4,

jeli ta cijena vazi ako neko hoce na avensisa ili neku drugu toyotu ili sta?
mišmaš

#634 Re: VW Golf all about

Post by mišmaš »

valjda neka akcija trenutno pa daju to winter sranje besplatno ko ovih zimskih mjeseci kupi rav... tako sam bar ja skužio :D
Gost1515

#635 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

johntra wrote:pogledaj onda listu dodatne opreme Tiguana...plastične zaštite se kod većine SUV-ova i naplaćuju dodatno, to nije ništa novo...kao i nosači za skije, to pogotovo....
ama znam, ne kontate, čovjek se pita kako da dodatna 2 vrata (ako sam dobro shvatio - doplata za model sa 4 vrata) mogu da koštaju 1100 - 1400 km, pa ja kao primjer naveo da dvije plastike i prilično jednostavni nosači za skije koštaju i više ... znači jest doplaćuje se svašta u vw-a ali ne nije samo u vw-u. Jasnije?

@respo, jeste akcija, sada je besplatno dok je akcija, inače 2k.
respo

#636 Re: VW Golf all about

Post by respo »

pa taj nosac mi je ono normalno da se doplacuje jer nosac za skije ili sta vec ne vidim kao nesto bitno za auto kao npr simetricni retrovizor ili sta ja znam nesto drugo
a sto se tice cijena kod ovlastenih naravno da je skupo
to niko ne kaze ali te nosace ce kupiti jedan od 100
evo za primjer recimo
mreza za vjetar za 206cc-a je 700 maraka obicna mreza
onda ne znam tamo neki obicni privjesak je 50 maraka itd
to ces naci kod svih ama bas svih
ali to je po meni oprema koja nije toliko bitna i koju mozes naci aftermarket u kakvom god zelis obliku boji funkcionalnosti itd cak mozda i bolje od fabrickih
tcz

#637 Re: VW Golf all about

Post by tcz »

golf ll 1,6d slabo grije i kad mu je radna temperatura na pola. Puse malo toplog zraka, kad okrenem prema nogama onda malo toplije ali prema sajbi skroz slabo. Sta mu se desava?
Dendrlix

#638 Re: VW Golf all about

Post by Dendrlix »

Crk'o mu termostat. Stavi karton na hladnjak. :D
sheikh

#639 Re: VW Golf all about

Post by sheikh »

Dendrlix wrote:Crk'o mu termostat. Stavi karton na hladnjak. :D

hahhahhahh
joj kad se ja sjetim kartona :) :)
aaaaaaaaaaaaaaaa
some good times :D
AmADin_gospo

#640 Re: VW Golf all about

Post by AmADin_gospo »

eto ideje za biznisa, sutra ASA štampa 300.000 kartona raznih dimenzija i naplačuje 199.98 KM kao dodatnu opremu uz Gnoja 6icu :lol:
sheikh

#641 Re: VW Golf all about

Post by sheikh »

AmADin_gospo wrote:eto ideje za biznisa, sutra ASA štampa 300.000 kartona raznih dimenzija i naplačuje 199.98 KM kao dodatnu opremu uz Gnoja 6icu :lol:

jarane cemu provokacije?
Covjek pita za dvicu? a ti spominjes sesticu
nema potrebe za tim
AmADin_gospo

#642 Re: VW Golf all about

Post by AmADin_gospo »

sheikh wrote:
AmADin_gospo wrote:eto ideje za biznisa, sutra ASA štampa 300.000 kartona raznih dimenzija i naplačuje 199.98 KM kao dodatnu opremu uz Gnoja 6icu :lol:

jarane cemu provokacije?
Covjek pita za dvicu? a ti spominjes sesticu
nema potrebe za tim
nisu provokacije, kad je minus, minus je i dvici i šestici, samo, teško da će neko kupovati cijelove za duju u ASA-i.

ko im je kriv pa se nisu sjetili prije :lol:
sheikh

#643 Re: VW Golf all about

Post by sheikh »

da ti vozas sesticu znao bi da ona pali na minus 60 C :)
posto vidim vozas Una :D Potpali malo papira ispod tanka ;)
Parafin se stegao :D
AmADin_gospo

#644 Re: VW Golf all about

Post by AmADin_gospo »

sheikh wrote:da ti vozas sesticu znao bi da ona pali na minus 60 C :)
da ti znaš auta prije će upaliti dobra dvojka nego 6ica. ako je nafta loša, ni golf 12ka neče upaliti.

p.s. nevidim gdje si skontao da Una vozam ;)
LeKo

#645 Re: VW Golf all about

Post by LeKo »

tcz wrote:golf ll 1,6d slabo grije i kad mu je radna temperatura na pola. Puse malo toplog zraka, kad okrenem prema nogama onda malo toplije ali prema sajbi skroz slabo. Sta mu se desava?
Provjeri ovim redom:

1. Provjeri da li ti poluga otvara grijanje - ispod haube, dva gumena crijeva od vode idu u unutrašnjost auta, kada je poluga ispravna i okrenuta u poziciju grijanja oba crijeva treba da su vruća (voda cirkuliše).

2. Ako je pod jedan OK onda trebaš zamjeniti tzv. mali hladnjak ili radijator (nalazi se iza instrument table), obično pukne pa voda curi u auto ispod suvozačevih nogu, ako nema vode onda se začepio pa voda cirkuliše samo po površini što nije dovoljno da ugrije auto.

3. Obično trećeg nema :D
herbert mekfjuger

#646 Re: VW Golf all about

Post by herbert mekfjuger »

AmADin_gospo wrote:
sheikh wrote:da ti vozas sesticu znao bi da ona pali na minus 60 C :)
da ti znaš auta prije će upaliti dobra dvojka nego 6ica. ako je nafta loša, ni golf 12ka neče upaliti.

p.s. nevidim gdje si skontao da Una vozam ;)
vadite se sad na gorivo loše :lol:
AmADin_gospo

#647 Re: VW Golf all about

Post by AmADin_gospo »

herbert mekfjuger wrote:vadite se sad na gorivo loše :lol:
kvalitet goriva je itekako bitan, ali također i snaga pumpe i veličina dizne. dizna kod dvojke je ko vatrogasni šmrk, može i kamenčiće da propušta :lol: dok je kod petice manja od dlake, i osjetljiva u 3 PM (kao svaka dizna kod novih auta) i rikne sad pa sad ako je lošije gorivo. komšija je na passatu iz 2007e 2 puta mjenjao dizne, 1100 KM komad + 300 KM programiranje iste x 4 komada... sreča pa je bio pod garancijom.

imao sam duju (službenu) godinu dana, i palila je ko mina. samo dobrih grijača, jakog akumulatora i dobrog goriva, pali iz prve svaki put (al trese ko da ide na barut a ne dizel :lol: )
herbert mekfjuger

#648 Re: VW Golf all about

Post by herbert mekfjuger »

Image :lol: :lol:
tcz

#649 Re: VW Golf all about

Post by tcz »

LeKo wrote:
tcz wrote:golf ll 1,6d slabo grije i kad mu je radna temperatura na pola. Puse malo toplog zraka, kad okrenem prema nogama onda malo toplije ali prema sajbi skroz slabo. Sta mu se desava?
Provjeri ovim redom:

1. Provjeri da li ti poluga otvara grijanje - ispod haube, dva gumena crijeva od vode idu u unutrašnjost auta, kada je poluga ispravna i okrenuta u poziciju grijanja oba crijeva treba da su vruća (voda cirkuliše).

2. Ako je pod jedan OK onda trebaš zamjeniti tzv. mali hladnjak ili radijator (nalazi se iza instrument table), obično pukne pa voda curi u auto ispod suvozačevih nogu, ako nema vode onda se začepio pa voda cirkuliše samo po površini što nije dovoljno da ugrije auto.

3. Obično trećeg nema :D
Hvala na pomoci.

ovo pod jedan, majstor je provjeravao i ispirao mali hladnjak i kaze da voda cirkulise.
pod dva ne curi voda.

pod tri da li je moguce da mi ne radi regugulacija,to jest kad onu puljku pomaknem na grijanje ona ne otvori skroz vec ostavi jos uvjek protok hladnog zraka.
AmADin_gospo

#650 Re: VW Golf all about

Post by AmADin_gospo »

herbert mekfjuger wrote:Image :lol: :lol:
nažalost, dolaze.

TDI sa GTI "opremom", isto ko što od IV pa na više, imaš TDIa sa GT "opremom"...

prije se znalo šta je GT a šta GTI. čiste nasvirane benzinjare, sad je wagen sve uzjebo s oznakama... :-)
Locked