Mizanfil wrote:no_pasaran wrote:just in bieber wrote:Што се тиче данашњег састанка овог двојца Лагумџија-Додик (били су и остали из врха странака али знамо колико се питају па их не спомињем) волио бих да су се потукли па да једном ријеше све несугласице.
Али не, боље је на фињака, на пиће уз осмјех а грађане наставити слуђивати стварајући непремостиве зидове, наметати предрасуде, генерализације које само узрокују стварање мржње.
Сад ће обојица својим слијепим послушницима састанак представити као побједу љутог противника.
"Ови" су побиједили зато што су им ови други дошли на ноге, а ови други зато што су ове прве ушуткали на њиховом терену.
Жао ми само оних поштених новинара који нису њихови послушници, могу мислити како им је било неугодно данас.
Данас је Бањалука пуцала од нарцисоидне љубави.
Значи, ово данас је један велики шупљак.
Шупљак је да су ово двије модерне социјалдемократске партије - они су релитки негативних појава из прошлог система.
Шупљак је доста тога али доста за овај пут.
U tvom postu ima istine u onom dijelu o narcisoidnosti i o poslušnim novinarima. Ali to ne znači da SDP nije socijal-demokratska partija. Nije to ono što kompromituje nečije socijal-demokratske stavove.
A
SNSD je nužno zlo, s tim da sam ja i dalje za opoziciju u državi i jačanje stvarnih problema u Federaciji, ili eventualno za široku vladajuću koaliciju, možda i sveobuhvatnu, ali sa vladom sačinjenom od nesranačkih eksperata.
Kako god, Zlaja je obećao da će smiriti Dodika, baš ćemo vidjeti da li će uspjeti. Da je pametniji nema sumnje, ali da li je mudriji, to tek treba vidjeti.
Замисли како је мени причитати да је СНСД нужно зло! А та странка је освојила скоро половину гласова једног народа! Једини логичан закључак који ја моги извести из ове изјаве је да су Срби нужно зло јер не вјерујем да вам је дражи СДС а те двије странке представљају мишљење овог народа! Свиђало се то мени или теби или не свиђало
Суживот је гради и тиме што пазимо шта пишемо, зар не? Наравно, ако нам је суживот циљ а прихватам да не мора бити циљ свих нас!
Provo: Suživot se ne gradi u parlamentu niti na političkim sastancima nego u komšiluku, na ulicama, u kafićima, u kućama. Srednji vijek je davno prošao, kraljevi i kompanija su davno otišli, tako da su građani dobili svoj suverenitet tamo gdje mu je i mjesto - u njihovim rukama. Tako da SNSD i SDS nije jednako jedan narod, to su samo političke stranke koje su dobile dovoljno glasova da obavljaju državničke poslove u narede 4 godine. Kao što su to i SDP, HDZ, SDA, HDZ 1990, SBB, PDP, itd.
Drugo: Ja ne gledam narode kao neko tijelo koje je iznad mene kao pojedinca i koje misli za pojedinca. To je, u mojim očima, kukavički i idiotski. Ja sam najprije osoba a tek onda pripadnik nekog naroda, i tako posmatram i druge ljude. Tako da SNSD nije predstavnik "većine Srba" nego je predstavnik nekih 200 000 građana srpske nacionalnosti koji imaju svoje ime i prezime i koji misle svojom glavom i koji su najprije ljudi. Svako drugačije razmišljanje dovodi do stavova sličnih Plavšićkinim (nek pogine pola srba da onih ostalih pola ostane da rahat živi

)
Treće: Možda i nije nužno zlo, ja sam rekao da SDP može i u opoziciju i da je to možda i časnije. Ali da je zlo, to je definitivno. A to što tebe takav stav vrijeđa tvoj je problem jer mi smo SNSD u zvijezde kovali i prihvatili bi Mileta kao novog Tita i danas bi imao više "bošnjačkih" glasova nego SDP samo da nije kukavički pobjegao u desnicu i počeo srati po svemu svetom za one koji ovu zemlju smatraju svojom domovinom i srati po svemu što normalan um smatra ljudskim (pričam naravno o anti-državnim stavovima i ponašanju, kao i o negiranju genocida, nipodaštavanju zločina, itd.)
Da sumiramo:
Ako ikoga išta vrijeđa, onda je to masovna podrška građana srpske nacionalnosti svima onima koji su glasno vikali kako zločini, leševi, masovne grobnice itd. ne postoje. Kako Bošnjaci, domaći sudovi, Hag, i svi silni materijalni i nematerijalni dokazi o tome lažu. Zapravo su izbori u RS-u 95% bili zasnovani na tome ko će gore navedeno bolje reći i naglasiti.
Suživot nije problem izabranih, suživot je problem onih koji biraju. Tako da nije pitanje suživota da sada oni sarađuju, to nema veze sa suživotom. Pitanje suživota je odustajanje glasača od fašističkih, krvničkih, ultranacionalističkih i svih drugih luđačkih ideja koje su dominantne posvuda, ali su najizraženije među građanim srpske nacionalnosti naseljenim u RS-u.
Nije suživot prihvatanje SNSD-a ili bilo koje druge stranke sa ovakvim stavovima, naprotiv to je poraz suživota. Kao što suživot nije ni nametanje "bošnjaštva" svim stanovnicima BiH. Suživot je uništenje takvih razmišljanja kod onih koji na osnovu njih glasaju.
Tako da je SNSD do daljnjeg nuđno zlo, ali i to će se jednom promijeniti ako Bog da. Srbi su izrodili mnoge velike i pametne ljude u historiji, nema razloga da se jedan takav koji bi otvorio oči i Srbima ali i Bošnjacima i Hrvatima uskoro pojavi u ovom plemenitom narodu, izvaranom, prevarenom, zasljepljenom i zavedenom krvoločnim vukovima.