SDP na državnom nivou

Post Reply

Šta da SDP uradi na državom nivou ukoliko SNSD i HDZ budu neizbježni?

Neka SDP uđe u vlast pod uslovom da se vlada napravi od nestranačkih eksperata
36
24%
Neka SDP ostane u opoziciji na državnom nivou
34
22%
Neka SDP uđe u tu vlast i spašava šta može
58
38%
Neka SDP onemogući stvaranje vlasti sve do zadovoljenja svojih zahtijeva
24
16%

Total votes: 152

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#626 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

valjda nije s tv1 dosla ovdje po friske news :roll:
tvsabina wrote:SDP je već godina izdao principe svih ljudi u Bosni i Hercegovini koji su otvoreni,liberalni i proevropski orijentisani.
ja bas ne kontam sta znaci "je vec godina izdao" ako to znaci da godinama izdaje, sto onda glasase opet za sdp
ili mozda ovi proeuropski sad glasali za fahru?
Nemaju transparetnost-čim se pojavi priča o njihovim aferama zaćute kao ribe ili napadaju kao ajkule bez prava replike.
Nemaju liberalnosti-tipična autokratska stranka lijeve ideologije.
Nemaju proevropsku orijentisanost-imaju okvirno kao i svaka druga stranka u BiH. Njihova težnja ka Evropi nestaje na savskoj obali ili obroncima dinare čim ne dozvoljavaju antikorupcione istrage u vlastitim redovima,
a kako to rade ti timovi? pokucaju pa upitaju-mozemo li?
tuziteljstvo istrazuje aferu reket, pa vidjet cemo sta ce biti
čim postavljaju Hrvata kao kandidata za člana predsjedništva a znaju da će za njega glasati isključivo Bošnjaci. Ove dvije veoma krupne stvari su totalni antipodi evropskim vrijednostima.
iskljucivo bosnjaci? pa gdje su oni proeuropski, oni nisu glasali za komsica?
SDP isključivo želi VLAST. Zato ne treba čuditi njihovo koketiranje i pregovaranje sa mnogima. Nije to ništa neobično. SDP+SNSD+HDZ (uz SDA koja bi sa crnim đavolom koalirala samo da ne smjenjuje vlastite odlično ugojene direktore) je prirodna stvar. Njih naravno dijeli ideologija ali ih itekako zbližava vlast,novac i blokiranje istraga.
svaka stranka zeli vlast, a i odlazak u opoziciju bi na neki nacin znacio izdaju biraca. a to sto su gotovo sve ostale stranke izrazito nacionalne, nije do sdp-a
SDP je najveće razočarenje u istoriji demokratije u BiH[/b]. Kao G17 u Srbiji ili HSLS u Hrvatskoj.
Neka nam je sretno svima s njima (i ovim ostalima.)
a ovo je za pdf vicevi
onda je vrhunac demokratije bila koalicija sds-hdz-sda
sanela, pozdravi harija, reci nek presvuce dres, predje u drugu stranku i kandiduje se opet za 4 godine
on je to vec uvjezbao :mrgreen:
JThomas

#627 Re: SDP na državnom nivou

Post by JThomas »

ultima_palabra wrote:
tvsabina wrote:na glavnom trgu u Posušju
:lol:
mostarski prosjak na glavnom trgu u posušju (k'o biva ima ih milion...) ističe tablu sa političkom porukom.

magijski realizam jebote, fuentes, markes i raja...
just in bieber

#628 Re: SDP na državnom nivou

Post by just in bieber »

Што се тиче данашњег састанка овог двојца Лагумџија-Додик (били су и остали из врха странака али знамо колико се питају па их не спомињем) волио бих да су се потукли па да једном ријеше све несугласице.
Али не, боље је на фињака, на пиће уз осмјех а грађане наставити слуђивати стварајући непремостиве зидове, наметати предрасуде, генерализације које само узрокују стварање мржње.
Сад ће обојица својим слијепим послушницима састанак представити као побједу љутог противника.
"Ови" су побиједили зато што су им ови други дошли на ноге, а ови други зато што су ове прве ушуткали на њиховом терену.

Жао ми само оних поштених новинара који нису њихови послушници, могу мислити како им је било неугодно данас.
Данас је Бањалука пуцала од нарцисоидне љубави.

Значи, ово данас је један велики шупљак.
Шупљак је да су ово двије модерне социјалдемократске партије - они су релитки негативних појава из прошлог система.
Шупљак је доста тога али доста за овај пут.
ultima_palabra

#629 Re: SDP na državnom nivou

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:
ultima_palabra wrote:
:lol:
mostarski prosjak na glavnom trgu u posušju (k'o biva ima ih milion...) ističe tablu sa političkom porukom.

magijski realizam jebote, fuentes, markes i raja...
Jel se zvao Aureliano ili Jose Arcadio? 8-)
JThomas

#630 Re: SDP na državnom nivou

Post by JThomas »

pietro krespi.

inače meni smorna i precjenjena knjiga, ali ovo me baš na nju podsjeti...
vee-jay

#631 Re: SDP na državnom nivou

Post by vee-jay »

bogumil-8 wrote:
Ukosheni wrote:Kolicina mrznje je fascinantna
Posjeti hercegbosna forum, i tek tu možeš vidjeti kolika se količina mržnje proizvodi, i koliko se nove generacije pripremaju za službu "đavolu".
Na ovom ovdje forumu je većina "operisana od mržnje" ( nije im u krvi).
i vidis kako padnes na njihovu foru. niti ti niti itko drugi ispoljava mrznju. cak sta vise, koliko sam upratio tvoje stavove, zagovaras zajednistvo, dok upravo ta dvojica koja tebi podmecu mrznju, su iz navedenih razloga na forumu, provocirajuci radi sopstvene isfrustriranosti.
jednostavno ga odhebes i ne komentarises. on samim time sigurno nece prestati provocirati, ali ako si pametan ni ti neces pasti na njegove provokacije, koliko god ih bilo... pa bujrum :wink:
vee-jay

#632 Re: SDP na državnom nivou

Post by vee-jay »

tvsabina wrote:
luckypot wrote: nek si nam to ti rekla nakon prvog posta u karijeri
Oprosti. Kad budem imala isti broj postova kao ti sada , poslaću ti privatnu poruku,napisati apsolutno sve isto kao i ovdje i upitati te da li sam kompetentna da dam mišljenje.
Dogovreno?
uh, ovo bi moglo potrajati :D
vee-jay

#633 Re: SDP na državnom nivou

Post by vee-jay »

jesi sigurna da je bio glavni :D
BSn

#634 Re: SDP na državnom nivou

Post by BSn »

Nije to ni lose.
Krajnji desnicari i radikalni ljevicari (cudom nekim se i jedni i drugi zovu socijal-demokratama). Ako se oni i oko cega dogovore to ce biti i relizirano. Pitanje je samo da li postoje stvari u kojima se poklapaju njihova stajalista, jer ako da, onda to sigurno prolazi, za razliku do sada. Dakle, situacija nista-nesto, u odnosu na dosadasnju nista-nista. Samo da SDP ne ode u desno, jer je glasove i pobr'o zato sto je otisao vise lijevo od klasicne socijal-demokratije.
no_pasaran

#635 Re: SDP na državnom nivou

Post by no_pasaran »

just in bieber wrote:Што се тиче данашњег састанка овог двојца Лагумџија-Додик (били су и остали из врха странака али знамо колико се питају па их не спомињем) волио бих да су се потукли па да једном ријеше све несугласице.
Али не, боље је на фињака, на пиће уз осмјех а грађане наставити слуђивати стварајући непремостиве зидове, наметати предрасуде, генерализације које само узрокују стварање мржње.
Сад ће обојица својим слијепим послушницима састанак представити као побједу љутог противника.
"Ови" су побиједили зато што су им ови други дошли на ноге, а ови други зато што су ове прве ушуткали на њиховом терену.

Жао ми само оних поштених новинара који нису њихови послушници, могу мислити како им је било неугодно данас.

Шупљак је да су ово двије модерне социјалдемократске партије - они су релитки негативних појава из прошлог система.
U tvom postu ima istine u onom dijelu o narcisoidnosti i o poslušnim novinarima. Ali to ne znači da SDP nije socijal-demokratska partija. Nije to ono što kompromituje nečije socijal-demokratske stavove.

A SNSD je nužno zlo, s tim da sam ja i dalje za opoziciju u državi i jačanje stvarnih problema u Federaciji, ili eventualno za široku vladajuću koaliciju, možda i sveobuhvatnu, ali sa vladom sačinjenom od nesranačkih eksperata.

Kako god, Zlaja je obećao da će smiriti Dodika, baš ćemo vidjeti da li će uspjeti. Da je pametniji nema sumnje, ali da li je mudriji, to tek treba vidjeti.
Corto Maltese

#636 Re: SDP na državnom nivou

Post by Corto Maltese »

Izgleda da je narod došao tobe. Ko bi se prije samo 5-6 godina da će u oba entiteta ubjedljivo pobijediti socijaldemokratske snage? I te snage se danas, u Banjoj Luci, dogovoriše da formiraju državnu socijaldemokratsku vladu!? Pa šta više tražiti! Ovo je, zaista, najveća pobjeda od '45. Živjela socijaldemokratija!
udrch

#637 Re: SDP na državnom nivou

Post by udrch »

Corto Maltese wrote:Izgleda da je narod došao tobe. Ko bi se prije samo 5-6 godina da će u oba entiteta ubjedljivo pobijediti socijaldemokratske snage? I te snage se danas, u Banjoj Luci, dogovoriše da formiraju državnu socijaldemokratsku vladu!? Pa šta više tražiti! Ovo je, zaista, najveća pobjeda od '45. Živjela socijaldemokratija!
Živjela :lol: :lol: ..jebajiga ako je ovo socijaldemokratija, ali živjela :D ..
Ovo je bosanska socijaldemokratija..
ultima_palabra

#638 Re: SDP na državnom nivou

Post by ultima_palabra »

Ma SNSD je najbolja opcija za PC, za 4 godine će biti "balkanski ekonomski tigar" :) Državna vlast... ma to je nebitno, jestel vidjeli Zlaje što se klošarski obukao :oops:
Corto Maltese

#639 Re: SDP na državnom nivou

Post by Corto Maltese »

udrch wrote:
Corto Maltese wrote:Izgleda da je narod došao tobe. Ko bi se prije samo 5-6 godina da će u oba entiteta ubjedljivo pobijediti socijaldemokratske snage? I te snage se danas, u Banjoj Luci, dogovoriše da formiraju državnu socijaldemokratsku vladu!? Pa šta više tražiti! Ovo je, zaista, najveća pobjeda od '45. Živjela socijaldemokratija!
Živjela :lol: :lol: ..jebajiga ako je ovo socijaldemokratija, ali živjela :D ..
Ovo je bosanska socijaldemokratija..
Ma neka smo se onih nacionalističkih govana riješili. Sad će nas povesti drugovi Mićo, Željko i Zlatko, na čelu svojih srbcijaldemokratskih, multislimanskih, renta-hrvatskih, i ... jebo te, toliko sam oduševljen da sam ostao bez riječi, što se meni rijetko dešava... ne znam šta još da kažem, osim Jupiiii!
heckler

#640 Re: SDP na državnom nivou

Post by heckler »

Mizanfil wrote:
no_pasaran wrote:
just in bieber wrote:Што се тиче данашњег састанка овог двојца Лагумџија-Додик (били су и остали из врха странака али знамо колико се питају па их не спомињем) волио бих да су се потукли па да једном ријеше све несугласице.

U tvom postu ima istine u onom dijelu o narcisoidnosti i o poslušnim novinarima. Ali to ne znači da SDP nije socijal-demokratska partija. Nije to ono što kompromituje nečije socijal-demokratske stavove.

A SNSD je nužno zlo, s tim da sam ja i dalje za opoziciju u državi i jačanje stvarnih problema u Federaciji, ili eventualno za široku vladajuću koaliciju, možda i sveobuhvatnu, ali sa vladom sačinjenom od nesranačkih eksperata.

Kako god, Zlaja je obećao da će smiriti Dodika, baš ćemo vidjeti da li će uspjeti. Da je pametniji nema sumnje, ali da li je mudriji, to tek treba vidjeti.
Замисли како је мени причитати да је СНСД нужно зло! А та странка је освојила скоро половину гласова једног народа! Једини логичан закључак који ја моги извести из ове изјаве је да су Срби нужно зло јер не вјерујем да вам је дражи СДС а те двије странке представљају мишљење овог народа! Свиђало се то мени или теби или не свиђало
Суживот је гради и тиме што пазимо шта пишемо, зар не? Наравно, ако нам је суживот циљ а прихватам да не мора бити циљ свих нас!
Nerazumijem ovaj argument. To sto neko dobije vecinu glasova znaci automatski da je njegova politika ispravna? Milosevic je imao podrsku vecine, tudjman takodjer, prije njih nacisti u njemackoj, italiji itd. To sto narod misli da je etnicko ciscenje, genocid i nacionalni eksluzivitet na etnicki ociscenim teritorijama pozitivne stvari mene ne obavezuje ni 2%. Ja ne samo da imam pravo nego i duznost da se svim sredstvima borim protiv takve ideologije.
To sto SNSD u ovom momentu jeste neophodno zlo neznaci nista u sirem historijskom kontekstu.

U ovoj zemlji u zadnjih 4-5 godina kako se balans snaga poceo mijenjati na stranu BH patriota sve cesce se uvlaci rijec "legitimitet" u dnevni zargon. Tipa "ova stranka ima izborni legitimitet u ovom narodu a ova druga nema". To da je BiH federacija 3 nacije koje medju sobom biraju vlast pa je onda salju na federalni nivo matematicki mozda bi i vazilo, ali BiH i entiteti imaju svoje ustave, izborni zakon i tu i pored suludih etnickih akrobacija i ogranicenja i dalje vaze osnovna demokratska nacela. Onaj ko u kontekstu ustava i zakona moze da sklopi vlast, on ce je i sklopiti a o "legitimitetu" neka demagozi naprdjuju koliko hoce.
Been

#641 Re: SDP na državnom nivou

Post by Been »

SDP mora u vlast... Pod svaku cijenu... To je rekla i ogromna većina građana u BiH i samim tim, svako taborenje u opoziciji bilo bi izigravanje volje naroda... Neka uđu u vlast na državnom nivou i tu spašavaju šta mogu, ali od federalnog i kantonalnog nivoa očekujem puno, puno više :D
no_pasaran

#642 Re: SDP na državnom nivou

Post by no_pasaran »

Mizanfil wrote:
no_pasaran wrote:

Замисли како је мени причитати да је СНСД нужно зло! А та странка је освојила скоро половину гласова једног народа! Једини логичан закључак који ја моги извести из ове изјаве је да су Срби нужно зло јер не вјерујем да вам је дражи СДС а те двије странке представљају мишљење овог народа! Свиђало се то мени или теби или не свиђало
Суживот је гради и тиме што пазимо шта пишемо, зар не? Наравно, ако нам је суживот циљ а прихватам да не мора бити циљ свих нас!
Provo: Suživot se ne gradi u parlamentu niti na političkim sastancima nego u komšiluku, na ulicama, u kafićima, u kućama. Srednji vijek je davno prošao, kraljevi i kompanija su davno otišli, tako da su građani dobili svoj suverenitet tamo gdje mu je i mjesto - u njihovim rukama. Tako da SNSD i SDS nije jednako jedan narod, to su samo političke stranke koje su dobile dovoljno glasova da obavljaju državničke poslove u narede 4 godine. Kao što su to i SDP, HDZ, SDA, HDZ 1990, SBB, PDP, itd.

Drugo: Ja ne gledam narode kao neko tijelo koje je iznad mene kao pojedinca i koje misli za pojedinca. To je, u mojim očima, kukavički i idiotski. Ja sam najprije osoba a tek onda pripadnik nekog naroda, i tako posmatram i druge ljude. Tako da SNSD nije predstavnik "većine Srba" nego je predstavnik nekih 200 000 građana srpske nacionalnosti koji imaju svoje ime i prezime i koji misle svojom glavom i koji su najprije ljudi. Svako drugačije razmišljanje dovodi do stavova sličnih Plavšićkinim (nek pogine pola srba da onih ostalih pola ostane da rahat živi :-) )

Treće: Možda i nije nužno zlo, ja sam rekao da SDP može i u opoziciju i da je to možda i časnije. Ali da je zlo, to je definitivno. A to što tebe takav stav vrijeđa tvoj je problem jer mi smo SNSD u zvijezde kovali i prihvatili bi Mileta kao novog Tita i danas bi imao više "bošnjačkih" glasova nego SDP samo da nije kukavički pobjegao u desnicu i počeo srati po svemu svetom za one koji ovu zemlju smatraju svojom domovinom i srati po svemu što normalan um smatra ljudskim (pričam naravno o anti-državnim stavovima i ponašanju, kao i o negiranju genocida, nipodaštavanju zločina, itd.)

Da sumiramo:
Ako ikoga išta vrijeđa, onda je to masovna podrška građana srpske nacionalnosti svima onima koji su glasno vikali kako zločini, leševi, masovne grobnice itd. ne postoje. Kako Bošnjaci, domaći sudovi, Hag, i svi silni materijalni i nematerijalni dokazi o tome lažu. Zapravo su izbori u RS-u 95% bili zasnovani na tome ko će gore navedeno bolje reći i naglasiti.
Suživot nije problem izabranih, suživot je problem onih koji biraju. Tako da nije pitanje suživota da sada oni sarađuju, to nema veze sa suživotom. Pitanje suživota je odustajanje glasača od fašističkih, krvničkih, ultranacionalističkih i svih drugih luđačkih ideja koje su dominantne posvuda, ali su najizraženije među građanim srpske nacionalnosti naseljenim u RS-u.
Nije suživot prihvatanje SNSD-a ili bilo koje druge stranke sa ovakvim stavovima, naprotiv to je poraz suživota. Kao što suživot nije ni nametanje "bošnjaštva" svim stanovnicima BiH. Suživot je uništenje takvih razmišljanja kod onih koji na osnovu njih glasaju.

Tako da je SNSD do daljnjeg nuđno zlo, ali i to će se jednom promijeniti ako Bog da. Srbi su izrodili mnoge velike i pametne ljude u historiji, nema razloga da se jedan takav koji bi otvorio oči i Srbima ali i Bošnjacima i Hrvatima uskoro pojavi u ovom plemenitom narodu, izvaranom, prevarenom, zasljepljenom i zavedenom krvoločnim vukovima.
no_pasaran

#643 Re: SDP na državnom nivou

Post by no_pasaran »

Mizanfil wrote:БиХ је специфична земља!!! Посебна и такву је требамо вољети! Твоји ставови јесу логични али за неку дргу земљу! БиХ није грађанска земља и неће то ни бити док у њој већину не буду чинили грађани а то се неће десити ускоро.

БиХ само може бити друга Белгија у ЕУ и надам се да ће то и постати а фали јој само економски развој! Иако то и није само :razz:
Niko ne govori o potpunom zanemarivanju kolektivnih prava. Pa to ne odgovara ni Bošnjacima jer imaju loše iskustvo sa dogovorima Cvetković-Maček, Karađorđevom, i sličnim fantazijama i pokušajima koji su rezultovali krvlju do koljena.

Poštivanje kolektivnih prava etniciteta u BiH je IMPERATIV!!! Svako pričanje o potpunoj građanizaciji BiH je BOŠNJAČKA NACIONALISTIČKA PROPAGANDA sa tendencijom sijanja razdora ili sa nekim bolesnim osvetničkim idejama! Tako da nećeš naći ozbiljnu stranku za koju Bošnjaci glasaju a da zastupa ovakvu ideju. To je dijelom bio SBiH ali nakon što su ljudi došli sebi jednostavno su im otkazali povjerenje, iako ni tada (uglavnom) nisu glasali za to da "jašu" one druge, nego zato što im je na foru izgrađena vizija normalne države.

Ali isto tako zloupotreba etniciteta bilo u zločinačke bilo u kriminalne svrhe, kako je to danas slučaj u BiH, je jednako NEDOPUSTIVA!
Risto Kuglarić

#644 Re: SDP na državnom nivou

Post by Risto Kuglarić »

tvsabina wrote:
Za Komšića ne glasaju svi Ostali. Sama spadam u "ostale"i vrlo dobro znam na kojim smo društvenim marginama. Oni koji glasaju za njega su itekako nedovoljni da bi on bio izabran.Za njega glasaju Srbi iz FBiH , Hrvati koji žive u urbanim velikim bošnjačkim sredinama i Bošnjaci srednjeg sloja koji nimalo nisu zadovoljni vječnom koalicijom SDA-S/BiH. SDP je licemjeran. U RS njihov kandidat je dobio premali broj glasova a u FBiH se ne usudi boriti protiv Izetbegovića ili Silajdžića iako mislim da bi Jasmin Imamović (čast izuzecima do poda!!) bio sjajan predsjednik republike-svima! Željko Komšić - nikako jer niti jednom dosada nije digao glas protiv bošnjačke administrativne dominacije nad Hrvatima. On ćuti , SDP ga kandiduje i sve se slaže sa mojim postom gdje tvrdim da SDP nimalo ne poštuje svoje "građane" već samo "dio građana" ("Sve životinje su jednake ali su jedne ipak jednakije od drugih"Orwell.) Glasove je "uduplao" jer se Silajdžić" prepolovio"(2+2=4 bar u matematici).( Pa zar niste čuli za dosjetku mostarskog prosjaka koji je na glavnom trgu u Posušju istakao tablu : "dajte marku ako Ž.Komšić nije vaš predsjednik". Letjele su novčanice od 50 KM a mislim da u Posušju ne žive Eskimi nego ipak-Hrvati?)
:shock: genijalno!

prosjaka, naravno, surovo kazniti jer rasipa talenat na društveno beskorisnu djelatnost, a razne donatorske akcije pod geslom "dajte marku ako Ž.Komšić nije vaš predsjednik" premjestiti u zapadnu hercegovinu!
vee-jay

#645 Re: SDP na državnom nivou

Post by vee-jay »

Corto Maltese wrote:...da sam ostao bez riječi...
:shock: da nam se i to dogodi, hvala na poklonu citavom forumu :thumbup: :-D
vee-jay

#646 Re: SDP na državnom nivou

Post by vee-jay »

Mizanfil wrote:БиХ је специфична земља!!! Посебна и такву је требамо вољети! Твоји ставови јесу логични али за неку дргу земљу! БиХ није грађанска земља и неће то ни бити док у њој већину не буду чинили грађани а то се неће десити ускоро.

БиХ само може бити друга Белгија у ЕУ и надам се да ће то и постати а фали јој само економски развој! Иако то и није само :razz:
:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
mahalik

#647 Re: SDP na državnom nivou

Post by mahalik »

bravo Zlaja :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Gledati njih 2 u BL neprocjenjivo
Vlast u naredne 4 god biće reality show
vee-jay

#648 Re: SDP na državnom nivou

Post by vee-jay »

Mizanfil wrote: - Није тачно да је избор народа у РС погрешан јер се теби не свиђа, не можеш нрећи да су све странке, све српске странке у заблуди и да су сви становници РС заблудјели јер су гласали за српске странке! То је погрешна теза
kako te je lijepo citati. dok pises o bosni stalno pises o tri naroda i stalno dijelis na tri. dok eto kad pises o PCu sve je jedno, jedan narod i svi su stanovnici....

ti... onako pravo... salonski... za pacice male... :lol:
Mizanfil wrote:Напротив, рјешење је успостављање таквог система који ће онемогућити Комшиће, Влајкије и било ккаве одлуке не било чију штету! дакле, увести све могуће националне блокаде јер ће смао то довести до релаксације ситуације и ослобађања свих страхова!
ovdje isto kao i gore, :-) covjek kao pokvarena ploca. evo ja sam za ako se se iste blokade uvedu na razini entiteta. zasto? pa zato jer ce samo to dovesti do relaksacije situacije i oslobadjanja svih strahova. ako niste spremi barem za taj mali dogovor onda pisi propalo... :D
Last edited by vee-jay on 27/11/2010 00:51, edited 1 time in total.
vee-jay

#649 Re: SDP na državnom nivou

Post by vee-jay »

Mizanfil wrote: То о злоупотреби ће проћи с временом како друштво буде "одрастало" а што се тиче грађанске БиХ, е видиш, много је бошњачких странака које су за овај концепт, укључујем ту и СДП, а то су показале својим дјеловањем у Федерацији гдје су користили већину за свакојака прегласавања Хрвата! И сам то знаш.
to sto ti "ukljucujes" ne mora znaciti da je istina. moze biti da se nalazis u nekom snu ili u snu sna tvoga vozda Vasica pa da ne znas bolje. prosipaj propagandu malo na lijevo malo na desno, to ce nece uciniti sretnijim... u sustini ces ostati isti sicusni mizanfil...

i btw kad smo kod koristenja vecine, tu vam uisitnu niko nije ravan. bilo u ratu ili u miru

Image
Image
DrugaGimnazija

#650 Re: SDP na državnom nivou

Post by DrugaGimnazija »

Mizanfil wrote:@но-пасаран

Лијепо збориш ;-) Само ту имамо неких размимоилажења:
- Није тачно да је избор народа у РС погрешан јер се теби не свиђа, не можеш нрећи да су све странке, све српске странке у заблуди и да су сви становници РС заблудјели јер су гласали за српске странке! То је погрешна теза
- Погрешна је и теза да је грађанска БиХ рјешење. Напротив, рјешење је успостављање таквог система који ће онемогућити Комшиће, Влајкије и било ккаве одлуке не било чију штету! дакле, увести све могуће националне блокаде јер ће смао то довести до релаксације ситуације и ослобађања свих страхова!
S ovim se mogu složiti samo ako ćeš biti dosljedan do kraja, što znači da se slažeš da se takav sistem uvede i u RS. Dakle i u RS-u i u FBiH i na nivou BiH svi mogu sve blokirati. Tada bi bila ravnoteža strahova, pa bi svi imali interesa da se dogovore.

U suprotnom, može i "jedan čovjek-jedan glas", bez mogućnosti blokade, ali opet isti sistem na svim nivoima.
Post Reply