-Super onda da se vi tako mnozite, sacekajte jos 20-30 godina pa kada se namnozite tako puno da mozete Bosnjake da preglasate super za vasstaracbezmora wrote:Ma sve je to dobro,
- vi se množite, kažu, a samo Posušje ima porast broja školske djece u cijeloj jebenoj državi.
- mi odlazimo, da ali doć iz Zagreba glasati u BiH je lakše nego doći iz Koppenhagena
- Srbi izumiru, već 100 godina po vama ali eno ih još tamo, plus cca 150 tisuća onih iz Hrvatske.
- kad Srbi ukinu RS a Hrvati prestanu sanjati o autonomiji, bratstvo i jedinstvo će procvjetati, Tito će se ustat ili u najmanju ruku preseliti sa Dedinja na Marijin Dvor a svizac će zamotati čokoladu.
Jes ofkors.
Od ovog mi je jača samo priča o komšiluku.
Da Franjo Topić ima imalo pravo, NJEGOVI tzv. dobri Hrvati ( iz Travnika) bi glasali kontra HDZ-a kako je to lijepo objasnio Ljubić, manijakalnom jastrebu Hadžiomeroviću.
Svaka politika koja koja zaobilazi volju naroda vodi u rat, eventualno. I ma koliko se vi žalili na Tuđmana sljedeći put ga neće biti da vam dotura oružje i hrani vas.
Kako ono kaže čovječja ribica na mjestu predsjednika RH : "Hrvatska se ne smij miješati u BiH" pa nema ni pomoći.
A mi ćemo se snaći kao i uvijek do sad
-pa sto ne dolazite vec danas ? Koliko vidim pred svako glasanje se digne vika kako je vrelo vazno za " rvacku stvar" da se glasa ...i na kraju se skonta kako je mala izlaznost . Sta mislis sto je mala izlaznost ? Jel to sto ste tako lijeni i nesposobni da barem glasate ili sto vas ustvari nema ? Na papiru se jos vodite kao stanovnici ali fizicki i mentalno ste u Zagrebu
- i neka ih , samo se pitam sto se ti time zabavljas ? Digli ste ruke od manjeg entiteta tako da vas vise tamo nista ne vuce, ni politicki a ni fizicki ?
- ne mora bratstvo i jedinstvo , to smo vec pokusali , pokusali smo barem toleranciju i uvazavanje ali vidimo da ne ide. Od sada vazi samo Dejton koji kaze : dva entiteta + Brcko
U pravu si da svako zaobiljazenje volje naroda vodi u rat, pa ako zelis neke promjene uvazi volju vecinskog naroda u drzavi. Bez uvazavanje nema promjena
Kada vec prijetis zavrtanjem pipe pitaj se hoces li da stavis balvane na granici sa Hrvatskom ili na Ivan Sedlu i sta to znaci za ove Rvate iz Srednje Bosne ? Ne samo po Bugojnu i Travniku koji bi crkavali od gladi sa Bosnjacima vec i za one u Kiseljaku , Zepcu , Busovaci , Vitezu ..