PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#626 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by O'zone »

kurty wrote:
zonbirile wrote: --------------------------------------
ispravljeno,za 3 člana jedno desetak A4 papira i velika koverta,a nemaju za hljeba u zdravstvu.Koji kretenizam
neki hvale, neki kude tu "akciju"...
Mogu misliti koliko je para potroseno na mediskoreklamiranje, pa i na te koverte, papire, stampanje....

Al eto , moglo je mnogo lakse da se to odradi... standardno nase..
Ma nek se para vrti
SadaMeHuseine

#627 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by SadaMeHuseine »

Ringhio wrote:Prijavih se velikim dijelom zbog ove teme. Nisam u Sarajevu ali Bosna iako meni najveca u srcu, ovako normalno kad gledamo mala je zemlja, nema tu nikakve razlike. Radim taj posao i recimo da zelim da napisem svoje misljenje o svemu tome. Ne zelim da se pravdam jer nemam razloga za to, ne zelim ni da odobravam to sto neko drugi radi niti da govorim kako je to pogresno. Nije moj problem i zdravo. Radim u lancu marketa, nije bitno kojem. Reci cu samo da je lanac marketa velik, i da se i dalje siri. Radim 6 dana u sedmici, svaki dan duze za 30 minuta nego sto je to prikazano na ulazu u objekat. Radim i svaku drugu nedelju do 3. Radim za praznike, za 1.Maj, za Bozice, Bajrame, novu godinu, dan drzavnosti i dan nezavisnosti. Oslobodjen sam samo 1.1. svake godine i to je jedini dan u cijeloj godini u kojem smo mi svi oslobodjeni od rada. Fin osjecaj raditi za novu godinu do 20-21 navecer a ? Sigurno da jeste. Godisnjeg imam 18 dana u cijeloj godini i to ne mogu iskoristiti iz jednog dijela nego se mora parcat na 2 dijela, te uzeti u dijelu mjeseca kad nisu udarni termini s kupcima.

Opis posla ? Krenimo redom, primam robu, slazem robu u magacin, iz istog odnosim na svoje odjeljenje te izlazem na rafove, radim na kasi, zaduzen sam za higijenu na svom odjeljenju, moram prati izloge, rafove, podove, svu robu prenositi na rukama.

Kad sam na kasi trudim se da sam maksimalno pozitivan i da svakome kupcu dam onaj trenutak paznje koji zasluzuje, njih tristo danas bude na mojoj kasi, neka svako u korpi ima barem 5 artikala, ja tih svih pet artikala moram izvaditi iz korpe, donjeti do kodera, vratiti na kasu. Uzeti novce, vratiti kusur, nasmijati se, zahvaliti i reci dovidjenja. Nije tesko...to mi je posao, ali jel tesko odgovoriti na ono kad ja kazem " Hocete li jos nesto ? ". Jel tesko reci " Ne ", " Da " ? Dva slova ? Ha ? Nije ? Pa sto mi onda njih barem 40 posto ne odgovori ? Mrmlja, gleda, bleji u mene ko da sam ga pitao koliki je atmosverski pritisak sjeverne hemisvere. Jel tesko odgovoriti na moje " Dobar Dan " ? Nije ? Sto onda meni barem 70 % kupaca ne odgovori ? Jel tesko na izlasku reci " Dovidjenja ", nije ? Sto onda rijetko ko pozdravi na izlasku i sto se rijetko ko zahvali ?

Meni nije poblem raditi, radim i ono sto ne trebam, i sto nije dio mog posla. Radim prekovremene, prikazuje mi se kao redovno, znam produziti, pa se popeti s paletarom na kamion i izvlaciti palete s po 2.500 kilograma robe na sebi, sve to za 430 km plate. Tesko mi bude biti fin, kulturan i uljudan s ljudima koji nece da odgovore na pozdrav, koji mrmljaju, koji se istresaju na mene jer sam ja kao nize bice koje radi na kasi. Neki dan sam tako fino popizdio da me samo sekundica dijelila da lagano ustanem s kase, iznabijam jednog djeda, ono posteno ga slomim, da jede na slamcicu iducih 5 mjeseci. 3 sata, 20 dusa na kasi, bilo neko primanje, ja nemam kad glave dici od kase, prilazi on, dobar dan rekoh, on suti ko zaliven, ajd reko puca mi patka za njim, osmjeh na lice i idemo dalje, iskucam sve njegovo, josh nesto gospodine ? Suti opet, uzmem novce, otvorim kasu da mu vratim pare, daj mi kaze racun. Nemojte se reko brinut racun ce biti tu uz kusur, ne kaze ja hocu racun odma, racun reko ide uz kusur, i ja izbrojim kusur, otkinem racun, stavim mu na pult, uzem drugu korpu i nastavim dalje raditi ali avaj djed sad nema pojma koji je njegov racun jer na pultu stoji nevjerovatni broj od josh 4 racuna od predhodnih musterija koje su bile tu i nisu htjele uzeti racun i njegov jedan to je 5. Sto mi nisi dao odma racun ? Dao sam vam reko racun sad, u cemu je problem. Problem je kaze u tome sto ja zelim racun odddddddddma ! Poce on histerisat. Ja spustim onu robu, narod se vec unervozio, uzmem onaj racun s kase i stavim mu u ruku, evo ga reko gospodine, vas racun licni i personalni, nema potrebe da histerisete, pravila firme su takva da vam racun dajem uz kusur, nikako prije i nikako kasnije. Ali dzaba njemu objasnjavat, dzaba biti kulturan i dzaba biti fin. Mene to ne interesuje, ti mene zajebajes, ti meni kasnis s racunom, sta ja trebam radit ovdje da bi dobio racun, ja ovdje kupujem stalno, ti se tako ponasas. Gledam u njeg, kontam ako ga shopim u glavurdu umrijet ce jadan, kotam da ga nakautiram, skinem onu majcu, nabijem cvikere na glavu i zdravo drugari, zdravo kasa i zdravo firma. Ali opet se skontam, izvinite reko gospodine, imate na racunu broj uprave, nazovite i pozalite se, ja cu rado snositi sankcije, dovidjenja i sretno prijatno.

Tek kad je on izasao onda sam cuo salvu psovki s kase upucenih prema njemu, svi mu se sad protive, a dok je imao svoju malu prestavu svi su sutili. Nisam ocekivao nikog da me brani, da mi ide niz dlaku, ali ono sto ocekujem od kupca kao kupca je da bude uljudan prema meni barem onoliko koliko sam ja prema njemu.

Ne gledam svoj posao kroz novac, on je mali, premali za ono koliko ja radim, ali to je u ovoj situaciji najbolje sto ja mogu sebi priustiti, kao takav ja ga postujem. Ne pada mi tesko raditi za praznike jer uvjek pomislim na one koji nemaju gdje raditi i radili bi i dan i noc samo da zarade sebi neku markicu. I onako je zemlja tako divno uredjena, ima tako krasne zakone koji su na strani radnicke klase pa se ne sikiram za praznike, i onako mi je to dupla dnevnica, i josh gratis dobijem dupli topli obrok i da nakupim sebi iz marketa sta god zelim, ponesem kuci i ne platim. Aha...al u mudima jedne zene... Ne pada mi tesko ni to sto svaki dan produzim, ni to sto mi je mali godisnji, sto malo sta mogu priustiti s tim parama koje zaradim, ni sva ta roba koju prebacim preko ruku.

Ono zbog cega mi se ovaj posao gadi...ste vi...gadni mali zakrzljali primitivci koji nisu navikli na lijepu rijec, lijepo ponasanje. Naviknuti da se svaki razgovor zavrsava na psovku, da nije kul ako kazes hvala. Naviknuti da svoju histeriju prosipaju na druge, da sire svoje negativne energije po drugom svijetu, da se zale sto nema hladne Jane, kako to da ima samo limun. Ja nisam duzan da titram ni oko koga, mene ne iteresuju tudji porodicni problemi, i ja ne trazim od tebe da mi se ispovjedas...zelim samo da mi se odgovori na moj osmjeh, i zelim da se odgovori na ono moje " dobar dan ".

Ko se nasho u ovom predhodnom, njegov problem :)

Izvinjavam se na poduzem postu...adio :)
Haveru svaka ti čast....u ovo malo što si ispričao je ispričana čitava priča BiH...ali ko nam je kriv, sami smo krivi za sve.
Izdrži prijatelju, ako ne možeš...odjebi ih...!!!!

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
metar_drva

#628 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by metar_drva »

paaa, mislim da akcija sa promjenom liječnika porodične medicine nije uopšte loša. zašto bih ja trpio liječnika kojim nisam zadovoljan? konkretno, doktorica kod koje ja idem je ok žena, nagodna za napisat bolovanje (ja to ne koristim, osim ako sam fakat bolestan, al znam da ima ljudi koji koriste, a da se niko ne zapita koliki su troškovi tog bolovanja, i koliko to štete napravi, al to je neka druga priča), al kad odem kod nje, meni nikad nije ništa. npr, zadnji put sam otišao, grlo boli, razvaljuje, kad progutam pljuvačku, kao da sam kaktus progutao. pogleda ona, kaže, nije ti ništa, grlo je u redu?! dakle, ako sam ja nezadovoljan njenim radom, a neko mi je omogućio da izaberem drugog liječnika, zašto je ovo loša ideja? i kako bih ja odabrao drugog liječnika, bez ovih formulara? mislim da je ovo, kao ideja, jako dobro, ostaje da se vidi kako će to izgledat u praksi.
dalje, ovo je dobro jer će (bar je tako u hrvatskoj, vidjećemo šta će ovdje bit) liječnici koji na ovaj način dobiju više pacijenata, dobiti i bonus. kad liječnik dobije bonus zato što si mu ti došao, automatski će se ljepše i pristojnije ponašati prema tebi.
elem, često se žalim(o) na razne usluge, al nekad treba prepoznat i dobru namjeru. lično, ovo smatram dobrim, a što je nekome problem popuniti A4 formular, stvarno.. :-)
Voodoo Kotlić

#629 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Voodoo Kotlić »

knjizevnica1984 wrote:Ne znam da li je neko spomenuo, ako jeste dobro je da još neko potvrdi, ali ako kupujete u DP-marketima, otvorite četvere oči, jer mnogo proizvoda NEMA ISTU cijenu na polici i na kasi!
Potvrđeno više puta!
Da stvar bude lošija, kada vratite proizvod negodujući, uposlenice se uopće ne bune niti vas pokušavaju ubijediti da ste pogriješili... samo vrate i čekaju slijedeću budalu! :run:

ovo je apsolutno tačno. moj momak je vrlo kratko radio u DP-u, i na ovo se žalio više puta- kada je to spomenuo 'šefici' (koja ima završenu osnovnu školu) ona mu je odgovorila da se ne petlja gdje mu nije mjesto i uputila i njega i kolegice mu da ako neko od mušterija primijeti prevaru sa cijenom to jednostavno objasni ovako: 'izvinite, ali nismo uspjeli još sve šifre na artiklima promijeniti, tek su jutros stigle sa izmijenjenim cijenama'...

.... o uslovima rada u DP bi se mogla otvoriti posebna tema (prevare sa platama, kuponima koje radnici dobivaju kao topli obrok, neispravne cijene i namirnice, izrabljivanje...). moj momak im je na kraju zvao i inspekciju rada, što se nije dobro završilo po njih (dobili su nekakvu bezveze kaznu, ali bolje i to nego da je samo šutio).
kurty

#630 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kurty »

metar_drva wrote:paaa, mislim da akcija sa promjenom liječnika porodične medicine nije uopšte loša. zašto bih ja trpio liječnika kojim nisam zadovoljan? konkretno, doktorica kod koje ja idem je ok žena, nagodna za napisat bolovanje (ja to ne koristim, osim ako sam fakat bolestan, al znam da ima ljudi koji koriste, a da se niko ne zapita koliki su troškovi tog bolovanja, i koliko to štete napravi, al to je neka druga priča), al kad odem kod nje, meni nikad nije ništa. npr, zadnji put sam otišao, grlo boli, razvaljuje, kad progutam pljuvačku, kao da sam kaktus progutao. pogleda ona, kaže, nije ti ništa, grlo je u redu?! dakle, ako sam ja nezadovoljan njenim radom, a neko mi je omogućio da izaberem drugog liječnika, zašto je ovo loša ideja? i kako bih ja odabrao drugog liječnika, bez ovih formulara? mislim da je ovo, kao ideja, jako dobro, ostaje da se vidi kako će to izgledat u praksi.
dalje, ovo je dobro jer će (bar je tako u hrvatskoj, vidjećemo šta će ovdje bit) liječnici koji na ovaj način dobiju više pacijenata, dobiti i bonus. kad liječnik dobije bonus zato što si mu ti došao, automatski će se ljepše i pristojnije ponašati prema tebi.
elem, često se žalim(o) na razne usluge, al nekad treba prepoznat i dobru namjeru. lično, ovo smatram dobrim, a što je nekome problem popuniti A4 formular, stvarno.. :-)

niko nije ni rekao da je ovo lose... odlicna ideja (ne znam jel u pitanju Sarajevo ili KS)... ALi moglo se i drugacije odraditi mozda...
metar_drva

#631 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by metar_drva »

kurty wrote: niko nije ni rekao da je ovo lose... odlicna ideja (ne znam jel u pitanju Sarajevo ili KS)... ALi moglo se i drugacije odraditi mozda...
pa kako nije, šta je zonbirile rekao? il ja nisam pročitao kako treba?
kurty

#632 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kurty »

metar_drva wrote:
kurty wrote: niko nije ni rekao da je ovo lose... odlicna ideja (ne znam jel u pitanju Sarajevo ili KS)... ALi moglo se i drugacije odraditi mozda...
pa kako nije, šta je zonbirile rekao? il ja nisam pročitao kako treba?
ja sam shvatio da je frka u kovertama, a ne u promjenama
metar_drva

#633 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by metar_drva »

kurty wrote: ja sam shvatio da je frka u kovertama, a ne u promjenama
pa čekaj, šta bi ti uradio?
ili još bolje, šta bi zonbirile uradio?
O'zone
Globalni moderator

#634 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by O'zone »

SadaMeHuseine wrote:
Ringhio wrote:Prijavih se velikim dijelom zbog ove teme. Nisam u Sarajevu ali Bosna iako meni najveca u srcu, ovako normalno kad gledamo mala je zemlja, nema tu nikakve razlike. Radim taj posao i recimo da zelim da napisem svoje misljenje o svemu tome. Ne zelim da se pravdam jer nemam razloga za to, ne zelim ni da odobravam to sto neko drugi radi niti da govorim kako je to pogresno. Nije moj problem i zdravo. Radim u lancu marketa, nije bitno kojem. Reci cu samo da je lanac marketa velik, i da se i dalje siri. Radim 6 dana u sedmici, svaki dan duze za 30 minuta nego sto je to prikazano na ulazu u objekat. Radim i svaku drugu nedelju do 3. Radim za praznike, za 1.Maj, za Bozice, Bajrame, novu godinu, dan drzavnosti i dan nezavisnosti. Oslobodjen sam samo 1.1. svake godine i to je jedini dan u cijeloj godini u kojem smo mi svi oslobodjeni od rada. Fin osjecaj raditi za novu godinu do 20-21 navecer a ? Sigurno da jeste. Godisnjeg imam 18 dana u cijeloj godini i to ne mogu iskoristiti iz jednog dijela nego se mora parcat na 2 dijela, te uzeti u dijelu mjeseca kad nisu udarni termini s kupcima.

Opis posla ? Krenimo redom, primam robu, slazem robu u magacin, iz istog odnosim na svoje odjeljenje te izlazem na rafove, radim na kasi, zaduzen sam za higijenu na svom odjeljenju, moram prati izloge, rafove, podove, svu robu prenositi na rukama.

Kad sam na kasi trudim se da sam maksimalno pozitivan i da svakome kupcu dam onaj trenutak paznje koji zasluzuje, njih tristo danas bude na mojoj kasi, neka svako u korpi ima barem 5 artikala, ja tih svih pet artikala moram izvaditi iz korpe, donjeti do kodera, vratiti na kasu. Uzeti novce, vratiti kusur, nasmijati se, zahvaliti i reci dovidjenja. Nije tesko...to mi je posao, ali jel tesko odgovoriti na ono kad ja kazem " Hocete li jos nesto ? ". Jel tesko reci " Ne ", " Da " ? Dva slova ? Ha ? Nije ? Pa sto mi onda njih barem 40 posto ne odgovori ? Mrmlja, gleda, bleji u mene ko da sam ga pitao koliki je atmosverski pritisak sjeverne hemisvere. Jel tesko odgovoriti na moje " Dobar Dan " ? Nije ? Sto onda meni barem 70 % kupaca ne odgovori ? Jel tesko na izlasku reci " Dovidjenja ", nije ? Sto onda rijetko ko pozdravi na izlasku i sto se rijetko ko zahvali ?

Meni nije poblem raditi, radim i ono sto ne trebam, i sto nije dio mog posla. Radim prekovremene, prikazuje mi se kao redovno, znam produziti, pa se popeti s paletarom na kamion i izvlaciti palete s po 2.500 kilograma robe na sebi, sve to za 430 km plate. Tesko mi bude biti fin, kulturan i uljudan s ljudima koji nece da odgovore na pozdrav, koji mrmljaju, koji se istresaju na mene jer sam ja kao nize bice koje radi na kasi. Neki dan sam tako fino popizdio da me samo sekundica dijelila da lagano ustanem s kase, iznabijam jednog djeda, ono posteno ga slomim, da jede na slamcicu iducih 5 mjeseci. 3 sata, 20 dusa na kasi, bilo neko primanje, ja nemam kad glave dici od kase, prilazi on, dobar dan rekoh, on suti ko zaliven, ajd reko puca mi patka za njim, osmjeh na lice i idemo dalje, iskucam sve njegovo, josh nesto gospodine ? Suti opet, uzmem novce, otvorim kasu da mu vratim pare, daj mi kaze racun. Nemojte se reko brinut racun ce biti tu uz kusur, ne kaze ja hocu racun odma, racun reko ide uz kusur, i ja izbrojim kusur, otkinem racun, stavim mu na pult, uzem drugu korpu i nastavim dalje raditi ali avaj djed sad nema pojma koji je njegov racun jer na pultu stoji nevjerovatni broj od josh 4 racuna od predhodnih musterija koje su bile tu i nisu htjele uzeti racun i njegov jedan to je 5. Sto mi nisi dao odma racun ? Dao sam vam reko racun sad, u cemu je problem. Problem je kaze u tome sto ja zelim racun odddddddddma ! Poce on histerisat. Ja spustim onu robu, narod se vec unervozio, uzmem onaj racun s kase i stavim mu u ruku, evo ga reko gospodine, vas racun licni i personalni, nema potrebe da histerisete, pravila firme su takva da vam racun dajem uz kusur, nikako prije i nikako kasnije. Ali dzaba njemu objasnjavat, dzaba biti kulturan i dzaba biti fin. Mene to ne interesuje, ti mene zajebajes, ti meni kasnis s racunom, sta ja trebam radit ovdje da bi dobio racun, ja ovdje kupujem stalno, ti se tako ponasas. Gledam u njeg, kontam ako ga shopim u glavurdu umrijet ce jadan, kotam da ga nakautiram, skinem onu majcu, nabijem cvikere na glavu i zdravo drugari, zdravo kasa i zdravo firma. Ali opet se skontam, izvinite reko gospodine, imate na racunu broj uprave, nazovite i pozalite se, ja cu rado snositi sankcije, dovidjenja i sretno prijatno.

Tek kad je on izasao onda sam cuo salvu psovki s kase upucenih prema njemu, svi mu se sad protive, a dok je imao svoju malu prestavu svi su sutili. Nisam ocekivao nikog da me brani, da mi ide niz dlaku, ali ono sto ocekujem od kupca kao kupca je da bude uljudan prema meni barem onoliko koliko sam ja prema njemu.

Ne gledam svoj posao kroz novac, on je mali, premali za ono koliko ja radim, ali to je u ovoj situaciji najbolje sto ja mogu sebi priustiti, kao takav ja ga postujem. Ne pada mi tesko raditi za praznike jer uvjek pomislim na one koji nemaju gdje raditi i radili bi i dan i noc samo da zarade sebi neku markicu. I onako je zemlja tako divno uredjena, ima tako krasne zakone koji su na strani radnicke klase pa se ne sikiram za praznike, i onako mi je to dupla dnevnica, i josh gratis dobijem dupli topli obrok i da nakupim sebi iz marketa sta god zelim, ponesem kuci i ne platim. Aha...al u mudima jedne zene... Ne pada mi tesko ni to sto svaki dan produzim, ni to sto mi je mali godisnji, sto malo sta mogu priustiti s tim parama koje zaradim, ni sva ta roba koju prebacim preko ruku.

Ono zbog cega mi se ovaj posao gadi...ste vi...gadni mali zakrzljali primitivci koji nisu navikli na lijepu rijec, lijepo ponasanje. Naviknuti da se svaki razgovor zavrsava na psovku, da nije kul ako kazes hvala. Naviknuti da svoju histeriju prosipaju na druge, da sire svoje negativne energije po drugom svijetu, da se zale sto nema hladne Jane, kako to da ima samo limun. Ja nisam duzan da titram ni oko koga, mene ne iteresuju tudji porodicni problemi, i ja ne trazim od tebe da mi se ispovjedas...zelim samo da mi se odgovori na moj osmjeh, i zelim da se odgovori na ono moje " dobar dan ".

Haveru svaka ti čast....u ovo malo što si ispričao je ispričana čitava priča BiH...ali ko nam je kriv, sami smo krivi za sve.

Svaka ti čast na ovome :thumbup:
kurty

#635 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kurty »

metar_drva wrote:

mozda se nije trebala placati postarina, koverte, klinci palci...a sve se kao "nema"...
Jesul se mogli na infopultovima u DZ popuniti formulari???

A sta bi @zonbril uradio, to nek on odgovori
metar_drva

#636 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by metar_drva »

kurty wrote: mozda se nije trebala placati postarina, koverte, klinci palci...a sve se kao "nema"...

da, ali bi to značilo da se treba otić do tog pulta u DZ, što znači da bi se napravila gužva (jer bi vjerovatno bilo određeno neko vrijeme u kojem se to treba radit, a vjerovatno bi se trebalo i angažovat dodatno osoblje, koje opet treba platit), pa bi onda doš'o zonbirile, il neko drugi, na forum da jebe majku onom ko se sjetio tog idiotluka, umjesto da se ljudima pošalje poštom, moram u DZ a nisam bolestan, valja meni zaradit platu, sitna djeca, krupna žena i milion drugih qraca zbog kojih bi se mogao neko žalit.
sad samo čekam da dođe neko i da mi kaže "ti radiš za ZJZ (il ko već ovo organizuje) pa ih braniš"..
kurty

#637 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kurty »

metar_drva wrote:
kurty wrote: mozda se nije trebala placati postarina, koverte, klinci palci...a sve se kao "nema"...

da, ali bi to značilo da se treba otić do tog pulta u DZ, što znači da bi se napravila gužva (jer bi vjerovatno bilo određeno neko vrijeme u kojem se to treba radit, a vjerovatno bi se trebalo i angažovat dodatno osoblje, koje opet treba platit), pa bi onda doš'o zonbirile, il neko drugi, na forum da jebe majku onom ko se sjetio tog idiotluka, umjesto da se ljudima pošalje poštom, moram u DZ a nisam bolestan, valja meni zaradit platu, sitna djeca, krupna žena i milion drugih qraca zbog kojih bi se mogao neko žalit.
sad samo čekam da dođe neko i da mi kaže "ti radiš za ZJZ (il ko već ovo organizuje) pa ih braniš"..
OK...nije se rodio ko je svima ugodio...

ja idem na opciju stednje svaki put... Ja imam pozitivna iskustva sa zdravstvenim radnicima... ali citajuci ovdje mnoge postove, vidim da postoje ustanove gdje na pultovima porodicne medicine radi vise osoba... obicno sjede... nek se malo trznu pa nek to odrade...
opet ponavljam, akcija je odlicna... vec sam pisao na jednoj temi koliko ima pacijenata dnevne u timu porodicne medicine gdje mama radi, a drugi tim u istoj ustanovi ima 10puta manje pacijenata dnevno..
sarajevonekad

#638 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by sarajevonekad »

Ok, ali nisu ni svi oni koji su loše plaćeni isti u ponašanju, je li tako? Neki su takvi da se ponašaju upravo kao da je mušterija, klijent, građanin u javnoj ustanovi itd. nepoželjan a neki su sasvim normalni u ophođenju, je li tako?

sama ta činjenica obara tezu da je novac preduslov za normalno ponašanje. nekima jeste ali nekima nije, kako neko reče ranije.

Moje pitanje je i dalje, kako se zaštiti od onih kojima eto navodno treba dobra il solidna plata da ti ne bi pokvarili dan svojim superiornim kompleksima ili "stavom s visine"....

s.

nemam_ideje wrote:Čitajući ovu temu imam osjećaj da pojedini previše očekuju od ljudi koji imaju plate 500-600 maraka. Ko živi u Sarajevu i plaća režije, hranu zna da to blago rečeno nije dovoljno. Još ako imaju porodicu :-) Problem.

Onaj nekakav lik iz Alan Forda prijavljuje prodavačicu poslovođi(prosječna prodavačica u BiH nije ni blizu primanja u odnosu na standard prosječne prodavačice u Njemačkoj) :skoljka: Umjesto da joj lično skrene pažnju na nešto što ga nervira. Pa onda ako ponovi istu stvar i ako ga baš nervira, nek je prijavi.

To se zove socijalna bezosjećajnost. Također, takav stav je zapravo prihvatanje trenutnog stanja. Gazde izrabljuju radnike koji rade 6 dana u sedmici, malo ih plaćaju a takvi to aminuju. Ko biva, ko ih jebe, što se nisu snašli. Jadno. Od loše plaćenih ljudi nije normalno očekivati dobru ili čak vrhunsku uslugu. To je rezon. Postoje izuzetci, koji samo potvrđuju pravilo. Ko to ne konta, nek se malo zapita.

S druge strane, od dobro plaćenih ljudi, to možeš i moraš tražiti. I to ima logike. Jesil plaćen. Jesi. Ponašaj se normalno i ako ja, kao kupac, to želim, titraj oko mene ili mi nestani iz vidokruga.

Treba "maltretirati" žohare iz administracije, banaka, leasinga jer su dobro plaćeni. Ako fušere trebaju da snose posljedice svog fušeraja.
Tripoli

#639 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Tripoli »

mladtrek wrote:
TINK MINI 5G ..........1024 / 1024 kbps 5 GB 16 / 16 kbps 100 MB 19,95 KM
TINK 30................. 2048 / 1024 kbps 30 GB 256 / 128 kbps 100 MB 29,95 KM
TINK PLUS 60G ........ 3072 / 1024 kbps 60 GB 512 / 256 kbps 100 MB 39,90 KM
TINK MAX 90G ..........4096 / 1024 kbps 90 GB 1024 / 256 kbps 100 MB 49,80 KM
TINK BUSINESS 40G.....3072 / 1024 kbps 40 GB 16 / 16 kbps 100 MB 34,95 KM
Ojj nemogu da vjerujem kakvu vam jadnu brzinu daju :S Dal nemate neke druge Internet / Kablovkse usluge? Ovo je fkt premalo za takve cijene!
zonbirile

#640 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zonbirile »

kurty wrote:
metar_drva wrote:

mozda se nije trebala placati postarina, koverte, klinci palci...a sve se kao "nema"...

------------------------------------
pa nije do mogućnosti izbora,nego do troška,kada se zna da nemaju za reagense,jer preljevaju za plate.Onoliki papir,kopiranje ,pakovanje,koverte,distribucija-idiotizam.I šta kada izaberem doktora,a on preseli,umre,penzioniše se-kretenluk.
Odgovor je jednostavan,uzmeš karton i odeš i prijaviš se gdje hočeš-zar nije isto.Hipotetički i ovako nema limita i može se sliti u jednu ambulantu veći broj pacijenata.
žuta

#641 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by žuta »

O'zone wrote:
SadaMeHuseine wrote:

Svaka ti čast na ovome :thumbup:
jar ako ti šta znači ja u svakom marketu bilo gdje se obračam sa " ja se izvinjavam "-pa pitam
na to moje ljudi se smiju al jebiga ja to tako
žuta

#642 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by žuta »

prodavačica u mamčetu te ganja ko da kradeš
žuta

#643 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by žuta »

ne znaš šta je gore kad ti se smješi i trči za tobom il kad te ignoriše
sandžokan

#644 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by sandžokan »

Benzinska pumpa "BRKIĆ petrol" nalazi se u sklopu "BP" hotela u Sarajevu, u naselju Alipašino polje, ulica Nerkeza Smailagića 14a.

evo pumpa napravljena na mjestu gdje je nekad bio park, kvalitet goriva hm... i redovno podizanje cijena pred svaki praznik- navuku koliko mogu raju jer se raji ofirno peglati i ici dalje kad im se kaze nova cijena.

Image
Image
Image
helpdesk

#645 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by helpdesk »

Ako vec nije bilo, ja bih dodao i policiju jer spadaju u sve tri kategorije iz naslova teme :-D .
eluna

#646 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by eluna »

SARAJEVOTAXI BROJ 845

najprije, ne može se pozadi vezati pojas ................ da, dobro eto - ja sam crna ovca ovoga grada, UVIJEK se vežem u automobilu ............. no nije toliko ni to problem, haj da kažemo da vozi bolje od većine taksista, ali ........ taksimetar mu sakriven iza mjenjača, pitam koliko sam dužna, kaže "Ravno 8" ..... pružim mu 10 KM, a on bez ikakvog pardona vrati 1,5 KM .............. ma nije mi zbog pola marke, ali zar su više zaboravili i onu kurtoaznu laž "jao, nemam sitno"

a kad smo već kod taksista ........... vidim jutros jednog baci čik kroz prozor .......... pa vraga mu, hajd što duvane u autu, OK, ali zar mu je auto iz 18 vijeka pa nema pepeljaru :x :x :x
sandžokan

#647 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by sandžokan »

kiki-miki wrote:Je li ti to reklamiraš? :roll:
da ali u negativnom smislu.
cyprus

#648 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by cyprus »

sandžokan wrote:...evo pumpa napravljena na mjestu gdje je nekad bio park...
Za ovo ostalo što si napiso ne bih znao... ali otkud ti ideja da je tu nekad bio park? :?
zonbirile

#649 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zonbirile »

pa svaka zapuštena livada je park :lol:
holowey

#650 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by holowey »

cyprus wrote:
sandžokan wrote:...evo pumpa napravljena na mjestu gdje je nekad bio park...
Za ovo ostalo što si napiso ne bih znao... ali otkud ti ideja da je tu nekad bio park? :?
bio je pokusaj parka... nekoliko puta je sadjeno neko rastinje ali nazalost nije dugo trajalo... nesto je polomljeno "onako" a nesto pocupano da se presadi pored vikendica... poslije rata bilo vise smeca nego zelene povrsine...
Post Reply