FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Steph

#626 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Steph »

Je li to sramota igrati FM13? :mrgreen:

Navijaj i dalje za Liverpool i Slobodu, 2 moćna tima, samo pazi da ti IQ ne padne ispod 0 od silnih frustracija. :oops:
PrtiBeeGee

#627 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

Steph wrote:Je li to sramota igrati FM13? :mrgreen:

Navijaj i dalje za Liverpool i Slobodu, 2 moćna tima, samo pazi da ti IQ ne padne ispod 0 od silnih frustracija. :oops:
Kad nekog prozivas pokusaj biti svoj ;-) ... chill out 8-)
Great Cornholio

#628 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Great Cornholio »

Steph wrote:Je li to sramota igrati FM13? :mrgreen:

Ma kakav ba Liverpul, vi'ećeš kad ih VItez smlati na Anfildu :D

Sjetih se one jedne epizode Mućki, onih starijih epizoda) kad , ja mislim da je to rekao "Djed" Del Boju, ili Rodniju " Ti ćeš to uspjeti uraditi kad Milvol osvoji FA cup, a Milvol je, ne znam tačno kad, ali nema tome puno, ne više od 10-tak godina igrao u finalu FA kupa, ne znam s kim su igrali ali su izgubili, gledao tu utakmicu,pa se tijekom te utakmice sjetio mućki, pa :lol:
Great Cornholio

#629 Re: FK Sloboda Tuzla

Jest' da se ne živi od stare slave, ali lijepo se podsjetiti i na dane kad se u Tuzli igrao vrhunski fudbal :)

ellaxaz

#630 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ellaxaz »

Great Cornholio

#631 Re: FK Sloboda Tuzla

ellaxaz wrote:Sloboda sa 6:0 razbila Troglav!

http://sportsport.ba/bh_fudbal/sloboda- ... lav/111547
Dobro smo startali, valjda se sljedeće godine vratimo tamo gdje Sloboda mora biti!
Great Cornholio

#632 Re: FK Sloboda Tuzla

FK Sloboda je u posljednje vrijeme, prvenstveno zahvaljujući Azmiru Husiću, čovjeku koji je vlastitim sredstvima digao Slobodu na noge, krenula da se vraća u Premijer ligu BiH. Azmir je, vlastitim sredstvima kupio klupski autobus, pobrinuo se da igrači imaju redovne plate, radi na tome da privuče i neke sponzore pa da se Sloboda riješi dugova koji su nastali "radom" proslavljenih Slobodinih igrača, koji su kao igrači proslavili Slobodu, ali kao treneri ili upravitelji su je otjerali u "drugu" ligu.

Sloboda je remizirala na gostovanju kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a o tome, i o ostalim bitnim stvarima kad je u pitanju FK Sloboda možete pročitati na na Slobodinoj oficijelnoj stranici

http://www.fksloboda.ba/vijesti/288-kar ... e-i-napada

I još jedna pozitivna stvar koja zaslužuje pohvalu!

http://www.tuzlanski.ba/izdvojeno/89-iz ... video.html
udrch

#633 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by udrch »

jel i Azmir seljak iz Podrinja? ili njega gotivite dok ide dobro..
Great Cornholio

#634 Re: FK Sloboda Tuzla

udrch wrote:jel i Azmir seljak iz Podrinja? ili njega gotivite dok ide dobro..
Ne znam gdje se Azmir rodio, znam da je zadnjih 15 godina bio u Americi, tamo je i zaradio pare koje sada ulaže u Slobodu, i to bez garancije da će mu se isplatiti. Ne uzima od Slobode, kao što su uzimali njegovi prethodnici, daje iz svog džepa, ulaže u klub koji je u vlasništvu grada, a ne u njegovom vlasništvu. Ja bih na osnovu toga zaključio da ima časne namjere, i da voli Slobodu, i trebala bi mu u tome i opština pomoći, a to sada nije slučaj, čovjek pokušava dugo vremena da zakaže sastanak sa opštinskim vlastima, ali oni ga izbjegavaju, vjerovatno zato što opštinari i ne vole Slobodu nešto previše, jer oni vole samo ono u čemu vide vlastitu korist.

Ne znam ko je tebe slagao da u Tuzli postoji animozitet između rođenih tuzlaka i ljudi koje je zlo natjeralo da iz Podrinja dođu u Tuzlu, jer da postoji ne bi se sklopili toliki brakovi između tuzlanki/tuzlaka i podrinjki/podrinjaca, pa sad njihova djeca igraju i navijaju za Slobodu.
Arteta

#635 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Arteta »

Sta i da jeste iz Podrinja? kakve to ima veze?
Thinker

#636 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Thinker »

Arteta wrote:
I nema nikakve veze nikome osim Tuzlacima, oni to nikako ne mogu da svare!
Arteta

#637 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Arteta »

Thinker wrote:
Arteta wrote:
I nema nikakve veze nikome osim Tuzlacima, oni to nikako ne mogu da svare!
U zabludi si.
U Sarajevu je to daleko vise izrazeno, mada necemo o tome jer je ovo sportska tema i nema veze s tim.
studeni76

#638 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by studeni76 »

Arteta wrote:
Znaš i sam da se tuzlacima, nažalost, svijet završava sa onim prekriženim natpisima Tuzla! Izvan toga je provincija gdje žive seljaci
Great Cornholio

#639 Re: FK Sloboda Tuzla

.
Last edited by Great Cornholio on 28/08/2013 11:26, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#640 Re: FK Sloboda Tuzla

Arteta wrote: mada necemo o tome jer je ovo sportska tema i nema veze s tim.
Da, tema je FK Sloboda.

Dakle, ko je Azmir Husić, šta čini za Slobodu, i šta želi Slobodi možete saznati ovdje

http://www.youtube.com/watch?v=RafMJJE8vxQ#t=185
Great Cornholio

#641 Re: FK Sloboda Tuzla

udrch

#642 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by udrch »

Great Cornholio wrote:
Ne znam gdje se Azmir rodio, znam da je zadnjih 15 godina bio u Americi, tamo je i zaradio pare koje sada ulaže u Slobodu, i to bez garancije da će mu se isplatiti. Ne uzima od Slobode, kao što su uzimali njegovi prethodnici, daje iz svog džepa, ulaže u klub koji je u vlasništvu grada, a ne u njegovom vlasništvu. Ja bih na osnovu toga zaključio da ima časne namjere, i da voli Slobodu, i trebala bi mu u tome i opština pomoći, a to sada nije slučaj, čovjek pokušava dugo vremena da zakaže sastanak sa opštinskim vlastima, ali oni ga izbjegavaju, vjerovatno zato što opštinari i ne vole Slobodu nešto previše, jer oni vole samo ono u čemu vide vlastitu korist.

Ne znam ko je tebe slagao da u Tuzli postoji animozitet između rođenih tuzlaka i ljudi koje je zlo natjeralo da iz Podrinja dođu u Tuzlu, jer da postoji ne bi se sklopili toliki brakovi između tuzlanki/tuzlaka i podrinjki/podrinjaca, pa sad njihova djeca igraju i navijaju za Slobodu.
iskreno se nadam kao Podrinjac koji je živio u Tuzli da je tako i da će on biti jedan od onih koji su ujedinili ljude iz te dvije regije..da je bilo pameti moglo se to davno uraditi, ali nije..mislim na sportskom planu..vjeruj mi da je više Podrinjaca prije rata navijalo za Slobodu, nego danas..moj otac i brat su bili vatreni navijači Slobode, a nikad nisu živjeli ni dana u Tuzli..ja jesam, ali iako sam imao simpatije prema Slobodi nisam nikad..brat je gledao desetine utakmica, a ja možda 7,8 dok je Musić igrao..
bojim se da ovo neće uspjeti, osim ako se klub ne privatizira, jer ovo što Azmir sad radi je bacanje para u bunar bez dna..on ima solidan biznis u SAD-u, ali daleko od toga da može dugo..a istovremeno je već spiskao dosta love i u Slogi iz Simin hana..i gore je sredio stadion i pojačao ekipu..
Sloboda ima perspektivu i ja stvarno ne znam što je se otišlo u k....i to nakon što ambicije klubova iz okolnih gradića nisu više kao nekad..odavno je trebalo graditi klub cijelog kraja..
ellaxaz

#643 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ellaxaz »

Great Cornholio

#644 Re: FK Sloboda Tuzla

@udrch, slažemo se, Sloboda bi trebala da bude "reprezentacija" Sjeveroistočne Bosne, jer kad je to bila bila je klub kojeg niti jedan klub nje mogao lako pobijediti na Tušnju, jer da se podsjetimo da to nije uspjela ni Crvena Zvezda u sezoni kad je bila prvak Evrope.

Nema ozbiljnog grada bez ozbiljnih sportskih klubova, Sloboda se sada trudi da to ponovo postane, a da bi postala trebaju je podržati mnogi, a to sada nije slučaj, Sloboda sada "živi" isključivo onima koji je vole, a oni nisu tako moćni, ekonomski, da je ponovo vrate na mjesto na kojem bi trebala biti, a to je borba za titule sa Željom, Sarajevom, Čelilkom, Veležom i Borcem.

Nemam ništa protiv protiv ovim manjih klubova, klubova iz manjih BH gradova, ali fudbal se igra radi publike, nije isto da li neku utakmicu posmatra 100, 1000 ili 10000 gledalaca.

Tušanj, sad ima kapacitet oko 8000 sjedećih mjesta, kad se izgradi do kraja, prema planu, imaće preko 20000 sjedećih mjesta, i bez problema se može napuniti ako se na Tušnju budu igrale kvalitetne utakmice, jer i za vrijeme SFRJ na Tušnju se znalo "natrpati" po 15000 gledalaca, a današnja Tuzla ima duplo više stanovnika od tadašnje Tuzle.
udrch

#645 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by udrch »

da bi se napunio tušanj sa 20000 ljudi mora se promjeniti ponašanje najvjernijih navijača..ono prepucavanje sa navijačima klubova iz okoline ne ide u prilog i ne vidim razlog zašto se to radi..
Sloboda zaista ima veliku perspektivu i ne postoji razlog osim muljaže da to ne bude..
Great Cornholio

#646 Re: FK Sloboda Tuzla

udrch wrote:da bi se napunio tušanj sa 20000 ljudi mora se promjeniti ponašanje najvjernijih navijača..ono prepucavanje sa navijačima klubova iz okoline ne ide u prilog i ne vidim razlog zašto se to radi..
Sloboda zaista ima veliku perspektivu i ne postoji razlog osim muljaže da to ne bude..
Ma ne mora niko iz okolnih mjesta doći da gleda Slobodu, jer uglavnom Lukavčani, Živiničani i Kalesijci navijaju ili za Sarajevo ili za Želju, znamo zašto je to tako, znamo da postoji animozitet između "crvenih" i "zelenih".
Ako Slobodi krene, nije problem da se Tušanj napuni onima koji iskreno vole Slobodu, Slobodu koja nije ni "crvena" ni "zelena", a ni "plava", već crveno crna i "šarena".

Da samo naglasimo da je i Emir Hadžihafizbegović u jednom periodu Slobodu smatrao simbolom nečega zlog što treba nestati sa ovih prostora, i zato je gotivio svakoga ko je navijao za "zeleni" Zmaj od Bosne, kojeg se danas slabo ko i sjeća, a namjera formiranja tog kluba je bila da se uništi "crvena" Sloboda, ali eto valjda je i Emir došao Tobe,shvatio da nema Tuzle a ni Bosne ako Tuzla "pozeleni" , a vala nije mu bio fazon da čokolade dijeli samo djeci koja su navijala za Zmaj od Bosne.

Nego, dogovorismo se da ovdje nećemo o politici.

Treće kolo : Sloboda - Čapljina 2 :0. Sedam bodova iz 3 susreta, bez primljenog gola - dobar početak, idemo dalje!

Lijep video snimak stadiona Tušanj i pomoćnog terena sa umjetnom travom.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Fz1FmdceA0
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#647 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

s kim Sloboda igra danas? :?
studeni76

#648 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by studeni76 »

plain vanilla wrote:s kim Sloboda igra danas? :?
Radnički Lukavac
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#649 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

maloprije vidim da su dosla 4 busa navijaca... zaustavljeni su prije stadiona, nestA cekaju
ali sve vrijeme pjevaju
studeni76

#650 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by studeni76 »

plain vanilla wrote:maloprije vidim da su dosla 4 busa navijaca... zaustavljeni su prije stadiona, nestA cekaju
ali sve vrijeme pjevaju
Komšijski to malo, da se zagriju.
Post Reply