Ne mogu da vjerujem, 2-3 puta mi se smanjila brzina na sat-dva u pola godine, dok sam ostatak imao 10MB dan-noć brzinu, subota navečer, bez obzira , i meni je to sasvim dovoljno da kažem da je usluga ok.neki wrote:2-3 puta problemi u pola godine nisu malo...ja sam toliko imao u 5 godina na adsl-uHendrix wrote:Šiljak bolan što lupaš toliko, čuj ne znaš nikad kad će bit neta na Telemach-u, ja u pola godine sam imao 2-3 puta problema s njima, nije to više Globalnet bolan, nemoj pričati bezveze.
A ako želi neko HD kanale Moja Tv ih više nema u ponudi tako da u tome uopšte nisu ni konkurentni, a kada su ih imali naplaćivali su se dodatno isto , tako da pričaš bezveze stvarno.
Moja Tv paket 2MB net + kanali standardne rezolucije.... 41KM
Telemach paket 4MB net + kanali SD + 12 kanala HD rezolucije...51,50KM.
Telemach kablovska & DTV
Moderator: anex
-
Hendrix
#626 Re: Telemach kablovska & DTV
- shiljak
#627 Re: Telemach kablovska & DTV
nije kao global net, ali i dalje bude problema. Evo mozda do prosle sedmice internet je bio sporiji.Hendrix wrote:Šiljak bolan što lupaš toliko, čuj ne znaš nikad kad će bit neta na Telemach-u, ja u pola godine sam imao 2-3 puta problema s njima, nije to više Globalnet bolan, nemoj pričati bezveze.
A ako želi neko HD kanale Moja Tv ih više nema u ponudi tako da u tome uopšte nisu ni konkurentni, a kada su ih imali naplaćivali su se dodatno isto , tako da pričaš bezveze stvarno.
Moja Tv paket 2MB net + kanali standardne rezolucije.... 41KM
Telemach paket 4MB net + kanali SD + 12 kanala HD rezolucije...51,50KM.
Nedavno isto od 12h do mozda 17 nije bilo interneta ni kablovske, jer je bio kvar u nedjaricima (ugl sva ta podrucja okolo ostali bez kablovske).
Sinoc surfam netom, kad uspjeo da otvorim stranicu jednu, koja je inace nedostupna kod telemacha, i nakon pola sata opet nedostupna. Sada vise ni izmjena dns-a ne pomaze.
Sto se tice kvalitete slike, ne mogu tacno reci, ali mislim da je bolja kod moje tv.
Sad necemo ulaziti u to sto neki imaju kanali kod moje tv a kod telemacha nemaju (ili obratno).
Ne znaci da je telemach puno losiji ili bolji, ali ako vec cura ima moju tv, da se ne salta samo tako
Sacekaj godinu dana pa vidi sta ces onda
p.s. zaboravio si dodati da dobijes i besplatne pozive za telefon
- iPod
#628 Re: Telemach kablovska & DTV
U Telemachu vec krenu HBO Go, kad li će na mom HS-u :S
http://teve.ba/article/1650/hbo-go-u-ponudi-telemacha
- Tiger 033
#629 Re: Telemach kablovska & DTV
Koga je briga radi li vama internet,D3,MMDS,kablovska...bitno je to da su oni digli pretplatu na 16,90KM
sad zvao gospodu kaze TETKA sto se javila svima ce pretplata biti 16,90KM tj. kablovska i MMDS
i opet nek kazu kako je ENES LAGAO KAD JE REKAO DA HOCE DA DIGNU PRETPLATU...STO SU U TELEMCHU DEMANTOVALI...SAD SE USPOSTAVILO DA ENES BI UPRAVU!!!!!!!!!!!!!!!!!A slika na MMDS-u qrac na Eurosportu nema prijevoda ali koga je to briga,od 80 kanala promo pola ne radi HBO-a nigdje ni na mapi...bitno je uzimati pare ni za sta

- shiljak
#630 Re: Telemach kablovska & DTV
gdje ovo iskopa?iPod wrote:U Telemachu vec krenu HBO Go, kad li će na mom HS-u :S
- Radar71
#631 Re: Telemach kablovska & DTV
10 KM mjesecnoshiljak wrote:gdje ovo iskopa?iPod wrote:U Telemachu vec krenu HBO Go, kad li će na mom HS-u :S
http://teve.ba/article/1650/hbo-go-u-ponudi-telemachaNadam se da je besplatna usluga
-
neki
#632 Re: Telemach kablovska & DTV
cekaj..hoce li i na obicnoj analognoj kablovskoj povecati pretplatu na 17 KM ??Tiger 033 wrote:Koga je briga radi li vama internet,D3,MMDS,kablovska...bitno je to da su oni digli pretplatu na 16,90KMsad zvao gospodu kaze TETKA sto se javila svima ce pretplata biti 16,90KM tj. kablovska i MMDS
![]()
![]()
i opet nek kazu kako je ENES LAGAO KAD JE REKAO DA HOCE DA DIGNU PRETPLATU...STO SU U TELEMCHU DEMANTOVALI...SAD SE USPOSTAVILO DA ENES BI UPRAVU!!!!!!!!!!!!!!!!!A slika na MMDS-u qrac na Eurosportu nema prijevoda ali koga je to briga,od 80 kanala promo pola ne radi HBO-a nigdje ni na mapi...bitno je uzimati pare ni za sta
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Tiger 033
#633 Re: Telemach kablovska & DTV
Tako rece ona TETKA š'o se javlja na telefon...meni je za MMDS vec stigla cestitika od 16,90KMneki wrote:cekaj..hoce li i na obicnoj analognoj kablovskoj povecati pretplatu na 17 KM ??
- shiljak
#634 Re: Telemach kablovska & DTV
gdje to pise?Radar71 wrote:10 KM mjesecnoshiljak wrote:gdje ovo iskopa?iPod wrote:U Telemachu vec krenu HBO Go, kad li će na mom HS-u :S
http://teve.ba/article/1650/hbo-go-u-ponudi-telemachaNadam se da je besplatna usluga
-
neki
#635 Re: Telemach kablovska & DTV
majku im lopovsku..Tiger 033 wrote:Tako rece ona TETKA š'o se javlja na telefon...meni je za MMDS vec stigla cestitika od 16,90KMneki wrote:cekaj..hoce li i na obicnoj analognoj kablovskoj povecati pretplatu na 17 KM ??![]()
![]()
a koji su to cigani...kod nas u naselje stigao logosoft nedavno i prije mjesec dana poceli prikljucivati haustore, moj prikljucili prije 20ak dana a pet dana poslije dosli iz telemacha i postavili nam kameru na ulaz..dzaba. U ulazu pored predstavnik nije dao Logosoftu da se prikljuci i nema ni kamere
eto svima koji imaju problema sa predstavnicima ulaza oko prikljucenja Logosofta imate argument da ih nagovorite..dobice nadzornu kameru od telemacha ako puste logosoft
- iPod
#636 Re: Telemach kablovska & DTV
Radar71 wrote:10 KM mjesecnoshiljak wrote:gdje ovo iskopa?iPod wrote:U Telemachu vec krenu HBO Go, kad li će na mom HS-u :S
Koliko citam na teve ova usluga je besplatna za sve koji imaju HBO premium paket, stoga ne vidim razlog da to naplacuju, jer su ovi pisali vijest o generalno ovoj usluzi na balkanu u svim zemljama regije, stoga ovo od 10 km mi se cini netacnim.
- shiljak
#637 Re: Telemach kablovska & DTV
ma meni ovo lici na navlakusu opet
Vec sam se jednom tako uvalio, a evo i sad se prijavio (ispunio onu formu)

- Radar71
#638 Re: Telemach kablovska & DTV
danas sam potpisao ugovor za HBO i ponudili mi taj paket po cijeni od 10 km, prva tri mjeseca po 8 a ostalih 9 mjeseci po 10shiljak wrote: gdje to pise?
- iPod
#639 Re: Telemach kablovska & DTV
Hvala na informaciji.Radar71 wrote:danas sam potpisao ugovor za HBO i ponudili mi taj paket po cijeni od 10 km, prva tri mjeseca po 8 a ostalih 9 mjeseci po 10shiljak wrote: gdje to pise?
- samo malo reloaded
#640 Re: Telemach kablovska & DTV
I ako ne povecaju, ti cist, kriva tetka sa telefona mjer je slagala.Tiger 033 wrote:Tako rece ona TETKA š'o se javlja na telefon...meni je za MMDS vec stigla cestitika od 16,90KMneki wrote:cekaj..hoce li i na obicnoj analognoj kablovskoj povecati pretplatu na 17 KM ??![]()
![]()
Ne kontam kako ti ne dosadi biti toliko uporan u pljuvanju Telemacha.
Ko da te placaju, ebote.
- Tiger 033
#641 Re: Telemach kablovska & DTV
Sta trebam placat' i sutit'samo malo reloaded wrote:I ako ne povecaju, ti cist, kriva tetka sa telefona mjer je slagala.
Ne kontam kako ti ne dosadi biti toliko uporan u pljuvanju Telemacha.
Ko da te placaju, ebote.
- samo malo reloaded
#642 Re: Telemach kablovska & DTV
Jel te neko puskom tjera da koristis njihove usluge?
Onaj ko iz Amerike cita tvoje postove, rekao bi da taj Telemach raju uzima loptaom, da im je usluga nikakva, da je to taraba firma... a u principu usluga im je u 99% slucajeva dobra.
Govorim u svoje ime, tu i tamo ima problema, ali ko ih nema? kad je sve ok, a to je 29 od 30 dana u mjesecu, net steka ko doxa. Isto tako i tv signal.
A ti upro ko mamen.
Onaj ko iz Amerike cita tvoje postove, rekao bi da taj Telemach raju uzima loptaom, da im je usluga nikakva, da je to taraba firma... a u principu usluga im je u 99% slucajeva dobra.
Govorim u svoje ime, tu i tamo ima problema, ali ko ih nema? kad je sve ok, a to je 29 od 30 dana u mjesecu, net steka ko doxa. Isto tako i tv signal.
A ti upro ko mamen.
- Tiger 033
#643 Re: Telemach kablovska & DTV
Jah...(meni) sve valja i sve je OK , zato ih "blatim"
samo da znaju ovi gore sto citaju u AmeriKU i ako budu htjeli prikljucit' Telemach-BH u New York-u 
Last edited by Tiger 033 on 21/05/2011 11:02, edited 2 times in total.
-
flag
#644 Re: Telemach kablovska & DTV
Bas sto su tako dobri... danas sam im otkazao trajni nalog. A iduci korak je otkazivanje i MMDS - a. Pa nek' se lagano ...
- BSn
#645 Re: Telemach kablovska & DTV
Da li se za odjavu ugovora o televiziji (12 mjeseci smo potpisali kad su dosli Telemachi umjesto Elobovaca) placaju penali i koliko?flag wrote:Bas sto su tako dobri... danas sam im otkazao trajni nalog. A iduci korak je otkazivanje i MMDS - a. Pa nek' se lagano ...
-
Mustafapasa
#646 Re: Telemach kablovska & DTV
Jedni te isti tipusi blate sve ovdje...njima niko ne valja a u biti samo s*ru i piske u vjetar bez argumenata...nidze veze...i na svim forumima koriste sve i svacije usluge...
svasta
Porediti telemach i MojuTV je smijesno. Jucer sam gledao Telemach i kad uporedim s onim sto ja imam uz MojuTV je veeeeliiki zaostatak sto je i razumljivo, ali svakako podrzavam rad svake firme.
Ja bih volio da se postave slike kvaliteta signala pa da se uporedi, beneficije,prednosti itd...ali REALNO.
svasta
Porediti telemach i MojuTV je smijesno. Jucer sam gledao Telemach i kad uporedim s onim sto ja imam uz MojuTV je veeeeliiki zaostatak sto je i razumljivo, ali svakako podrzavam rad svake firme.
Ja bih volio da se postave slike kvaliteta signala pa da se uporedi, beneficije,prednosti itd...ali REALNO.
-
Gost1515
#647 Re: Telemach kablovska & DTV
Odjavljen MMDS, 16,90 je definitivno previše za ono.
- Tiger 033
#648 Re: Telemach kablovska & DTV
CestitamGost1515 wrote:Odjavljen MMDS, 16,90 je definitivno previše za ono.
- Tiger 033
#649 Re: Telemach kablovska & DTV
http://www.telemach.ba/989/Telemach.shtml
Poštovani korisnici,
Telemach vas sa zadovoljstvom obavještava da je od petka 3. juna, naša ponuda bogatija za dva nova kanala, Travel Channel i Sport Klub Prime.
Kanal Travel na analognoj kablovskoj televiziji pratite na poziciji C27 (519,25MHz), a na D3 digitalnoj televiziji na poziciji 104.
Kanal Sport Klub Prime gledajte na analognoj televiziji na poziciji S14 (252.25), a na digitalnoj na poziciji 82.
Da bi gledali nove kanale, korisnici D3 digitalne televizije, potrebno je da restartuju STB-ove.
Navedeni kanali će takođe biti pušteni na MMDS sistemu u toku poslijepodneva u osnovnu programsku šemu.
Vaš Telemach
Poštovani korisnici,
Telemach vas sa zadovoljstvom obavještava da je od petka 3. juna, naša ponuda bogatija za dva nova kanala, Travel Channel i Sport Klub Prime.
Kanal Travel na analognoj kablovskoj televiziji pratite na poziciji C27 (519,25MHz), a na D3 digitalnoj televiziji na poziciji 104.
Kanal Sport Klub Prime gledajte na analognoj televiziji na poziciji S14 (252.25), a na digitalnoj na poziciji 82.
Da bi gledali nove kanale, korisnici D3 digitalne televizije, potrebno je da restartuju STB-ove.
Navedeni kanali će takođe biti pušteni na MMDS sistemu u toku poslijepodneva u osnovnu programsku šemu.
Vaš Telemach
- van Basten
#650 Re: Telemach kablovska & DTV
Tiger 033 wrote:http://www.telemach.ba/989/Telemach.shtml
Poštovani korisnici,
Vaš Telemach
baš kad mi počnu ćopkati živce, ubace jedan ovakav muštuluk