Kviz "Književnost"
Moderator: Chloe
- AC_grom_DC
#627 Re: Kviz "Književnost"
travnička hronikaJulistan wrote:Na Drini Ćuprija ?
- Julistana
#628 Re: Kviz "Književnost"
Prvobitno sam to htjela napisati...ali
Mnoge su knjige ekranizirane, iz koje je ovo
Vlado Kliker: "Misliš kad bi mogo s nogu ko ja. I guslam ti ja, guslam, noge mi se tresu, kad odozgo s oluka jedna kaplja tup! pravo ovdje za vrat, ko da me neko kandžijom ošino. Spade *una u sekundi, ispuše ko dušica. Pita rospija šta ti bi bolan?"
Momak: "Sta joj reče, matereti?"
Vlado Kliker: "Na morskome plavom žalu, gdje ćarlija vjetrić mio, plavušu sam bajnu snio. O kako sam sretan bio"
Mnoge su knjige ekranizirane, iz koje je ovo
Vlado Kliker: "Misliš kad bi mogo s nogu ko ja. I guslam ti ja, guslam, noge mi se tresu, kad odozgo s oluka jedna kaplja tup! pravo ovdje za vrat, ko da me neko kandžijom ošino. Spade *una u sekundi, ispuše ko dušica. Pita rospija šta ti bi bolan?"
Momak: "Sta joj reče, matereti?"
Vlado Kliker: "Na morskome plavom žalu, gdje ćarlija vjetrić mio, plavušu sam bajnu snio. O kako sam sretan bio"
- inspektorica javert
#629 Re: Kviz "Književnost"
Sjećaš li se Doli Bel
zakasnih opet na Andrića
zakasnih opet na Andrića
- Julistana
#630 Re: Kviz "Književnost"
inspektorica javert wrote:Sjećaš li se Doli Bel![]()
zakasnih opet na Andrića
- inspektorica javert
#632 Re: Kviz "Književnost"
Koji njemački roman je ekraniziran dva puta?
- AC_grom_DC
#633 Re: Kviz "Književnost"
daj slovnu pomoć sa tačkicama ono ***** ******inspektorica javert wrote:Koji njemački roman je ekraniziran dva puta?
- inspektorica javert
#634 Re: Kviz "Književnost"
........... ......
roman doživio američku i britansku ekranizaciju .
- AC_grom_DC
#635 Re: Kviz "Književnost"
daj prvo slovo druge riječiinspektorica javert wrote:........... ......
baca me na karl maya
Last edited by AC_grom_DC on 07/02/2011 14:39, edited 1 time in total.
- inspektorica javert
#636 Re: Kviz "Književnost"
T.......... k.....
- Julistana
#638 Re: Kviz "Književnost"
Remark ?
"Trijumfalna kapija"
"Trijumfalna kapija"
- inspektorica javert
#639 Re: Kviz "Književnost"
Julistan wrote:Remark ?
"Trijumfalna kapija"
- Julistana
#640 Re: Kviz "Književnost"
Nas mladi pisac, odnedavno zivi u Sibeniku. Prema njegovim navodima je pretucen za vrijeme jednog "festivala" u Sarajevu a kasnije se prema video zapisu ispostavilo da je lagao. Pisac je?
- AC_grom_DC
#641 Re: Kviz "Književnost"
je li iz bihaća?Julistan wrote:Nas mladi pisac, odnedavno zivi u Sibeniku. Prema njegovim navodima je pretucen za vrijeme jednog "festivala" u Sarajevu a kasnije se prema video zapisu ispostavilo da je lagao. Pisac je?
- Julistana
#642 Re: Kviz "Književnost"
Nije, ali bio je u drustvu s tim likom (na kojeg si pomislio) kad se to desiloAC_grom_DC wrote:je li iz bihaća?Julistan wrote:Nas mladi pisac, odnedavno zivi u Sibeniku. Prema njegovim navodima je pretucen za vrijeme jednog "festivala" u Sarajevu a kasnije se prema video zapisu ispostavilo da je lagao. Pisac je?
Last edited by Julistana on 07/02/2011 15:13, edited 1 time in total.
- AC_grom_DC
#643 Re: Kviz "Književnost"
ako je u pitanju queer mislio sam na šehića.....al tog drugog se sad ne mogu sjetitiJulistan wrote:Nije, ali bio je u drustvu s tim likom kad se to desiloAC_grom_DC wrote:je li iz bihaća?Julistan wrote:Nas mladi pisac, odnedavno zivi u Sibeniku. Prema njegovim navodima je pretucen za vrijeme jednog "festivala" u Sarajevu a kasnije se prema video zapisu ispostavilo da je lagao. Pisac je?blizu si
- Julistana
#644 Re: Kviz "Književnost"
Znam da si mislio na Sehica. Pisac kojeg sam spomenula je bio sa Sehicem....a sehic je iz Bos. KrupeAC_grom_DC wrote:
ako je u pitanju queer mislio sam na šehića.....al tog drugog se sad ne mogu sjetiti
- Julistana
#645 Re: Kviz "Književnost"
Hint: nosi nadimak Pirke
- AC_grom_DC
#646 Re: Kviz "Književnost"
u stvari laž koju si mi spomenula je najbolja asocijacija na šehića a taj što je sa njim bio je ono "s kim takav si''
- Julistana
#647 Re: Kviz "Književnost"
AC_grom_DC wrote:u stvari laž koju si mi spomenula je najbolja asocijacija na šehića a taj što je sa njim bio je ono "s kim si takav si"
- inspektorica javert
#648 Re: Kviz "Književnost"
Emir Imamović ?
- Julistana
#649 Re: Kviz "Književnost"
Dainspektorica javert wrote:Emir Imamović ?

- inspektorica javert
#650 Re: Kviz "Književnost"
Evo jedno lagano:
''Kakvi su ljudi BOSANCI?
Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će što je određeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom riječi; ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom; dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sjećaju ničeg što se desilo; boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro. Čudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela, a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjača i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim....''
Iz koje knjige je citat?
''Kakvi su ljudi BOSANCI?
Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će što je određeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom riječi; ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom; dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sjećaju ničeg što se desilo; boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro. Čudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela, a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjača i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim....''
Iz koje knjige je citat?