(H)ISTORIJSKI MITOVI NA BALKANU

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zrakomlat

#626 Re: Srpski mitovi

Post by zrakomlat »

NataliDizdar wrote:
CSKA wrote:Ovi su najvise odgovarali srbima.
Mislim da se dosta Srba ne bi slozilo s tim :D :D

Inace, sto se teme tice, tesko je izdvojiti samo jedan mit :D Meni je opcenito najfascinantnije kako su se Srbi ubijedili da svijet boli kurac za njih uopste :D tj da misle da su oni neki faktor pa da ih velike sile "zele unistiti". U zadnje vrijeme su posebno bijesni na Engleze :D :D Kao Engleska je uvijek fanaticno mrzila Srbiju, vjekovni neprijatlj Srbije :D :D
:thumbup: Ceo svet protiv njih, bre. Još od Atlantide i rata starih Srba protiv iste :D
Juliuscezar

#627 Re: Srpski mitovi

Post by Juliuscezar »

zrakomlat wrote:
NataliDizdar wrote:
CSKA wrote:Ovi su najvise odgovarali srbima.
Mislim da se dosta Srba ne bi slozilo s tim :D :D

Inace, sto se teme tice, tesko je izdvojiti samo jedan mit :D Meni je opcenito najfascinantnije kako su se Srbi ubijedili da svijet boli kurac za njih uopste :D tj da misle da su oni neki faktor pa da ih velike sile "zele unistiti". U zadnje vrijeme su posebno bijesni na Engleze :D :D Kao Engleska je uvijek fanaticno mrzila Srbiju, vjekovni neprijatlj Srbije :D :D
:thumbup: Ceo svet protiv njih, bre. Još od Atlantide i rata starih Srba protiv iste :D
Zar nije protiv Troje, molim vas ne iskrivljujte historijske cinjenice
zrakomlat

#628 Re: Srpski mitovi

Post by zrakomlat »

bhnapoleon1 wrote:
zrakomlat wrote:
NataliDizdar wrote: Mislim da se dosta Srba ne bi slozilo s tim :D :D

Zar nije protiv Troje, molim vas ne iskrivljujte historijske cinjenice
:D
Image
Juliuscezar

#629 Re: Srpski mitovi

Post by Juliuscezar »

Bio sam zajebo quotanje :D

Mene bacilo na troju, ipak ne sumnjam da su drevni srbi ucestovali u trojanskom ratu. Kako je to moglo proci bez njih ? Bez zajebancije da su pisci ovih gluposti se okrenuli ka pisanju nekih SF romana ili tome slicno ima li bi uspjeha, maste ocito imaju.
Danguba

#630 Re: Srpski mitovi

Post by Danguba »

trocadero wrote: Ово Армија БиХ, просто немогуће! :D
...a štoooo?
zimske uniforme za oslobadjanje Vlasica. :D
BHCluster

#631 Re: Srpski mitovi

Post by BHCluster »

Danguba wrote:
trocadero wrote: Ово Армија БиХ, просто немогуће! :D
...a štoooo?
zimske uniforme za oslobadjanje Vlasica. :D
A ovi "civilizovani" pocinili GENOCID. Kakav smajlich da stavim?
BHCluster

#632 Re: Srpski mitovi

Post by BHCluster »

Duza verzija...
Danguba

#633 Re: Srpski mitovi

Post by Danguba »

CSKA wrote:Ja jedno,vas dvoje drugo :D

Ovi likovi su posluzili kao jedan od izgovora da se BiH na kraju rata dijeli po etnickoj liniji,a ne po nekoj drugoj,regije npr.

Zato i kazem da su oni srbima odgovarali.
Razumiju oni tebe da je to odgovaralo Plavsicki koja bi za veliku srbiju zrtvovala 6 miliona tudjih sinova, brace i oceva.

Izvrsioci su se pojavili kao sto su i nestali(tajnovito).
Đinajlu

#634 Re: Srpski mitovi

Post by Đinajlu »

Image
L u c i f e r

#635 Re: Srpski mitovi

Post by L u c i f e r »

Image
8-)
insomnia78

#636 Re: Srpski mitovi

Post by insomnia78 »

Dobro, jest da je zajebancija al hahaha
Image
Image
Vlada Republike Srpske Krajine
trocadero

#637 Re: Srpski mitovi

Post by trocadero »

spreca wrote:
trocadero wrote:Да не бих остао погрешно схваћен,

Цар Радован је цар царева, владар судбине, господар свемира. Он носи златну секиру на рамену, јаше коња који је бео и висок као брдо под снегом, и на руци држи буљину са огњеним очима како би могао ноћу видети пред собом. О њему говоре у мојој земљи само људи који су полудели. Али су затим у њега поверовали и сви мудраци. Цар Радован има круну од хартије и по плашту лудачке прапорце. Има ноге и руке зелене као трава, јер живи на копну и у води. Нико не памти његово порекло, ни име његове породице, нити зна за његове пријатеље и непријатеље. Он пролази кроз небески простор као црни облак пун грмљавине, и по водама као брод који гори. Нико не зна његове битке ни тријумфе, јер његова моћ није над војскама, ни његова слава у бојним подвизима. Он царствује у миру своје величине и сунча се на сунцу своје снаге и лепоте. Он се крије од сваког, а ипак свако има његову слику у очима и његов глас у ушима. Где су његове палате и његови вртови? И где су његове беле жене, и његови брзи коњи, и његова свилена стада, и његови љути пси за стадима? Чувају ли његова врата људи или змајеви? Само лудаци, чији је он једини цар и господар, самодржац и покровитељ, знају путеве који воде у његово царство, и знају где су мостови преко којих се прелази и његове покрајине пуне сјаја и пуне музике. Јер је људски ум ограничен на оно што је видео и чуо, а лудило је једино безгранично и слободно од свих ледених закона свести и сазнања. Слобода, то је лудило; и само лудаци су слободни.

(свака сличност са стварним људима и догађајима је ненамјерна)
tog tvog Radovana scepase oni iz'/A :mrgreen: ga
Ма то је болан други Радован ...а има и Радован трећи.
Image
Е ово ти је МОЈ Радован! :D
trocadero

#638 Re: Srpski mitovi

Post by trocadero »

BHCluster wrote:
Duza verzija...
Кратка верзија ... :D

А има још најкраћа верзија кад је наком ножином махао почетком деведесетих, само је не могу пронаћи.
Куш болан Килибарду :lol: ,па јеси ли ти нормал...?
Leons

#639 Re: Srpski mitovi

Post by Leons »

Dajte onog Deretica . tom liku ljudi dolaze na seminare i sve ga gledaju onako ozbiljno i radoznalo dok im on objasnjava kako su germani zapravo srbi. Volio bi otici jednom na njegov seminar ako je jos ziv i suzdrzavat se da ne puknem od smijeha.
BHCluster

#640 Re: Srpski mitovi

Post by BHCluster »

trocadero wrote:
BHCluster wrote:
Duza verzija...
Кратка верзија ... :D

А има још најкраћа верзија кад је наком ножином махао почетком деведесетих, само је не могу пронаћи.
Куш болан Килибарду :lol: ,па јеси ли ти нормал...?
Covjek dosao pameti a ti nikada. :lol: Srba u Crnoj Gori 29%... Sve ostalo servski mitovi.
BHCluster

#641 Re: Srpski mitovi

Post by BHCluster »

:lol:
Paul F.

#642 Re: Srpski mitovi

Post by Paul F. »

CSKA wrote: Natali ja ne znam bas koliko su oni pomogli drzavi Bosni,ali vjerujem da su dosta pomogli Radovanu & co. da je Bosna jedino moguca iz tri(dva) dijela
Pa u to vrijeme su i bila u opticaju dva dijela, bez bošnjaka. Što se tiče Mudžahedina sa strane, sam Alija je rekao da su donijeli više štete nego koristi. Islamizacija Armije je druga priča. Po meni je to bio način da se stavi do znanja zapadnim pederčinama koje su podržavali Srbe da će Armija prije postati Hesbollah nego položiti oružje.
nadžak

#643 Re: Srpski mitovi

Post by nadžak »

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Edmund Burke
ili ti u prevodu : "Jedino što treba da bi zlo preovladalo je to da dobri ljudi ne rade ništa".

jbg ljudi, lako je biti noj u životu i pravit se de se ništa ne dešava oko tebe. Ta ista mitomanija koje se pojedinci ovdje gnušaju, je promjenila živote bukvalno miliona ljudi na ovim prostorima. Ne ulazim sad "ni na jednu stranu" ove tragedije koja nas je zadesila ali pošto je tema naslovljena tako kako jeste i vidim, piše se po njoj, onda ću i ja dodat da je mitomanija od strane određene grupacije iz Srpskog naroda, bila ogroman faktor u ispiranju mozgova i krojenju mišljenja kod prosječnog srpskog čovjeka. Znalci koji su to stvorili su veliki mudraci i dobro su znali na šta će to sve izaći. Tu smo svi mi "normalni" zasrali i prepustili teren idiotima i dobili što smo dobili, istim tim principom ismijavanja i trpanja glave u pijesak...
llull

#644 Re: Srpski mitovi

Post by llull »

Ovdje se postavljaju likovi za koje 95 posto pripadnika srpskog naroda nije culo ...
Srbi imaju razne mitove ali ovo je proseravanje klasicno, pa to ne pije vode.

Uzeir Hadzihasanovic je tvrdio da su bosnjaci goti, ali to ne znaci da je to bosnjacki mit, vec samo fiks ideja nekog ludaka... bas kao sto Deretic i Kilibarda lupaju gluposti.

Sjecate se sigurno i Sakacove teorije da su hrvati dosli iz Irana ... ma balkan je cudo nema sta nema...
Mister Yes

#645 Re: Srpski mitovi

Post by Mister Yes »

Od novih mitova tu je onaj o 150.000 sarajevskih Srba koji su etnički očišćeni.

Ali oni koji pričaju taj mit (Nele Karajlić i Milorad Dodik na primjer) svjesno prešućuju detalje. Ja sam to onomad malo analizirao i evo kako to izgleda:

-Na području 10 prijeratnih sarajevskih opština prije rata je živjelo 157.143 Srba
-Od toga je RS-u pripalo područje na kojem je prije rata živjelo 22.765 Srba
-Federaciji BiH (Kanton Sarajevo) pripalo područje na kojem je prije rata živjelo 134.378 Srba
-Od toga 60.374 prije rata živjelo na području koje je u ratu kontrolisala VRS a nakon Daytona reintegrisano i ušlo u sastav Kantona Sarajevo. Ovi su sami otišli (niko ih nije protjerao garant) kao što i vidimo na ovom video uradku: https://www.youtube.com/watch?v=peoKraeZUhw

-Ostaje nam 74.031 Srba koji su prije rata živjeli na području današnjeg KS koji je u ratu kontrolisala Armija BiH.
-Od tih 74.031 njih 7.374 je živjelo izvan ovog gradskog područja koje je bilo opkoljeno.
-Dakle, unutar opkoljenog Sarajeva, u dijelu pod kontrolom Armije BiH prije rata je živjelo 66.657 Srba.

Tih 66.657 je maksimum koji je eventualno mogao biti protjeran od strane Bošnjaka jer je toliko prije rata živjelo na području opkoljenog Sarajeva koje je kontrolisala Armija BiH. Od ovog broja odmah na početku rata jedan dio je otišao "svojima" na brdo a drugi dio je pobjegao vani. Jedan dio je poginuo u ratu od četničkih granata i snajpera. Helem, teško da je kraj rata dočekalo više od 30.000 Srba unutar opkoljenog dijela grada. Nakon toga loš prirodni prirašta je učinio svoje (staro stanovništvo sa malo djece). Danas u Kantonu Sarajevo živi 10-15.000 Srba a u Istočnom Sarajevu oko 50.000 (ne računajući Sokolac)
llull

#646 Re: Srpski mitovi

Post by llull »

Znaci u BiH su manje vise svi svojom voljom izasli, neki iz FBIH a neki iz RS...

Eto mogu se mozda sloziti sa tobom oko cifre jer si to lijepo objasnio, srbi generalno vole da pretjeraju ali cifra od 66 657 ljudi jeste dosta manja ali iskreno buraz to je veliki broj.
Drinski

#647 Re: Srpski mitovi

Post by Drinski »

Ja naravno ne znam sta je bilo prije pola vijeka, ali mi ne ide u glavu da se mogao prezivjeti onakav turski zulum. Mislim, evo za tri godine RS ociscena, a tek za pet stotina godina... I drugo, nekako mi ne stima da neko zbog poreza promijeni vjeru, moguce da je to bilo ko danas kada se mijenjaju drzavljanstva, znaci da se to uradi iz karijernih razloga. To bi dalje znacilo, osim onog kukanja sto se ide sa rodne grude u daleki svijet, da je tim odlazecim zavidio obican puk.
Paul F.

#648 Re: Srpski mitovi

Post by Paul F. »

llull wrote:Znaci u BiH su manje vise svi svojom voljom izasli, neki iz FBIH a neki iz RS...
Ne znači nikako. Višegrad, Prijedor, Srebrenica... Nisu ljudi dobrovoljno otišli.
llull wrote:Eto mogu se mozda sloziti sa tobom oko cifre jer si to lijepo objasnio, srbi generalno vole da pretjeraju ali cifra od 66 657 ljudi jeste dosta manja ali iskreno buraz to je veliki broj.
Velik broj ljudi koji su uopće teoretski mogli biti protjerani a nisu. Platforma RSa jeste stvaranje etnički čistih teritorija a takve platfome nema na BH strani.
llull

#649 Re: Srpski mitovi

Post by llull »

Ne slazem se nikako sa tobom, jer imam mnostvo primjera iz svoje blizine vezano i za Bosnjake i za Srbe, pa cak i Hrvate.

Ne zelim da ulazim u raspravu jer niti ces ti mene ubjediti u suprotno a sigurno necu ni ja tebe.
putokaz1

#650 Re: Srpski mitovi

Post by putokaz1 »

Bitka na Kosovo se stvarno desila ,Murat stvarno ubijen ....
Post Reply