Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
jedna tamo

#626 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by jedna tamo »

gledam ja....
ljudi kažu da im je pomogao...pa nemoguće da su sve njegovi ljudi i da lažu...znači ima nešto :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#627 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ladyblue18 »

jedna tamo wrote:gledam ja....
ljudi kažu da im je pomogao...pa nemoguće da su sve njegovi ljudi i da lažu...znači ima nešto :roll:
Ja to sve pripisujem autosugestiji. ;-)
callmethebreeeze

#628 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by callmethebreeeze »

ladyblue18 wrote:
:thumbup:
pozitivka

#629 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
PalaSa Marsa wrote:A sta je sihirbaz? :-) :zoka:
Šta god da to znači, ja bih se zapitao o sebi ako vjerujem čovjeku koji priča da komunicira sa malim zelenim... ;-)
PONAVLJAM ZAKLJUCAK MALOPREDJASNJE RASPRAVE O TOME DA LI JA VJERUJEM MAROKANCU DA SAM, JEDNOSTAVNO RECENO, "U DILEMI".
PONUDILA SAM ODGOVOR KO JE SIHIRBAZ - ARGUMENT U PRILOG MAROKANCU JE DA POKUSAVA POMOCI LJUDIMA (SIHIRBAZI TO NE CINE), KAO I DA POSTOJE EVIDENTNI SLUCAJEVI POMOCI LJUDIMA (BEZ RASPRAVE O TOME DA LI JE U PITANJU SUGESTIJA PACIJENTA), BEZ OBZIRA U KOJOJ KOLICINI, JER O IZLJECENJU ILI NE, KAKO I SAM MAROKANAC TVRDI ODLUCUJE BOG, A NE ON.
PO ARSINU "ja bih se zapitao o sebi ako vjerujem čovjeku koji priča da komunicira sa malim zelenim..." MOZEMO I POSLANIKE SMATRATI NEPOVJERLJIVIM MADA SU ISTI KOMUNICIRALI S NAMA NEVIDLJIM BICIMA, A ONO STO SU NAM DONIJELI (POSLANICI) JE ISTINA I ONI SU ISKRENI I ISTINOLJUBIVI.
DAKLE TO NIJE MJERA DA MAROKANCA OCJENIM KAO LASCA.
sarajka djevojka

#630 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by sarajka djevojka »

callmethebreeeze wrote:
ladyblue18 wrote:
callmethebreeeze

#631 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

pozitivka wrote:
PalaSa Marsa wrote:A sta je sihirbaz? :-) :zoka:
Šta god da to znači, ja bih se zapitao o sebi ako vjerujem čovjeku koji priča da komunicira sa malim zelenim... ;-)
PONAVLJAM ZAKLJUCAK MALOPREDJASNJE RASPRAVE O TOME DA LI JA VJERUJEM MAROKANCU DA SAM, JEDNOSTAVNO RECENO, "U DILEMI".
PONUDILA SAM ODGOVOR KO JE SIHIRBAZ - ARGUMENT U PRILOG MAROKANCU JE DA POKUSAVA POMOCI LJUDIMA (SIHIRBAZI TO NE CINE), KAO I DA POSTOJE EVIDENTNI SLUCAJEVI POMOCI LJUDIMA (BEZ RASPRAVE O TOME DA LI JE U PITANJU SUGESTIJA PACIJENTA), BEZ OBZIRA U KOJOJ KOLICINI, JER O IZLJECENJU ILI NE, KAKO I SAM MAROKANAC TVRDI ODLUCUJE BOG, A NE ON.
PO ARSINU "ja bih se zapitao o sebi ako vjerujem čovjeku koji priča da komunicira sa malim zelenim..." MOZEMO I POSLANIKE SMATRATI NEPOVJERLJIVIM MADA SU ISTI KOMUNICIRALI S NAMA NEVIDLJIM BICIMA, A ONO STO SU NAM DONIJELI (POSLANICI) JE ISTINA I ONI SU ISKRENI I ISTINOLJUBIVI.
DAKLE TO NIJE MJERA DA MAROKANCA OCJENIM KAO LASCA.
koja crna pomoc?! pomogao bih i ja da dobijam lovu za to i jos pride mogu pipkati zene po tijelu.
mislim, lik je genijalac. zaista.
alica.k

#632 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by alica.k »

jedna tamo, to je moc autosugestije. i moju je strinu lijecio bioenergicar, pa je umrla na kraju. a nakon njegovih "tretmana preko slike i telefona" znala se kao iz mrtvih povratiti i iz kreveta na noge skociti.

a da ne spominjem sto smo mi drzava hipohondara, tabletomana i slicno. to najvise vidis kod ljudi koji kod doktora odlaze bez ikakvog razloga, i kljukaju se kojekakvim omegama i kolostrumima i imunomaxima "preventivno".

a i sto znam ljudi da su otisli, vecina ih nije ni bolesna nista. ovo je tako ocito drzava besposlicara, kad imaju vremena i volje da stoje u onom redu satima bez brige sto moraju raditi il sta ti ja znam.
a kad treba doci na proteste da se svi kolektivno izlijecimo, kao drustvo, nigdje nikoga, svima dobro - a kod torabija redovi i redovi.

prakticno je nemoguce proci pored zetre preko dana...

mi smo bolesno drustvo, ja nemam drugog objasnjenja.

inace, jako sam se razocarala u svoje najblize, to su sve skolovani ljudi sa fakultetima ali su opcinjeni ovim sarlatanom. prava me neka depresija spopala...i spopada svaki put kad vidim to.
Vernes_AMG

#633 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Vernes_AMG »

evo cujem da su analizirali ovu njegovu vodu , i nasli nekih 20ak nepoznatih stvari ( minerala... )
pozitivka

#634 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

Da li je moguce autosugestijom "izbrisati" 2 (dva) maligna tumora na jetri velicine 25 mm?
terra_incognita

#635 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by terra_incognita »

pozitivka wrote:Da li je moguce autosugestijom "izbrisati" 2 (dva) maligna tumora na jetri velicine 25 mm?
da
because_of_you

#636 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by because_of_you »

@pozitivka

Kako možeš porediti naše vjerovanje Poslaniku, saws, sa vjerovanjem nekom tamo xy? :roll: :roll:

Tačno je da sihrbazi u suštini ne pomažu ljudima, ali nekad njihova intervenicija izgleda kao dobra (ako je neko već opsihren pa se obrati pogrešnoj osobi za izliječenje, npr., onda samo dobije "duplu dozu" džinna za vratom iako bude privremeno bolje)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#637 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ladyblue18 »

alica.k wrote: inace, jako sam se razocarala u svoje najblize, to su sve skolovani ljudi sa fakultetima ali su opcinjeni ovim sarlatanom.
Nisi jedina.
Kod mene u familiji ih ima nekoliko koji idu haman svaki dan, a nista im nije. :-? Ali zaista...

A ima i roda koji je bolestan pa je otisao jednom, dvaput, vidio da nema nista od toga i odustao.

Mamina prijateljica recimo ide haman svaki dan, ima secer i eto nada se da ce joj on pomoci, a zena je do sada bila kod hodza, bioenergicara, nema koga i cega i normalno da nista nikada nije imalo efekta, ali eto ona ce kaze ici sve dok je on tu, iako i sama vidi da nema koristi.

I meni se cini iz ove pozicije, i iz prica sa drugima, da tu najmanje ima ljudi kojima je stvarno potrebna pomoc.
detroit-mercy

#638 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by detroit-mercy »

pozitivka wrote:ne pokusavam pravdati niti odobravati rad marokanca, moj cilj je da budete argumentovani i kriticni prema svemu (DA BI OVAJ FORUM BIO MJESTO NA KOME MOZES POSTAVLJANJEM TEME NA KRAJU DOCI DO NEKOG ZAKLJUCKA TEMELJENOG NA KRITICKOM RAZMISLJANJU RAZLICITIH LJUDI - npr. kada zelim da mi pomognete u donosenju neke moje odluke)
Ja čitavo vrijeme i insistiram da pričamo argumentima.
Hajdemo onda jednostavnije probati: da li ti vjeruješ Mekkiju kada kaže da komunicira sa malim bićima ?
DA ili NE.
Imo ja jarana, pa kad se naguta nakih boba onda prica sa anamo nekim bicima. Elem tako jednom prekrk'o sa bobama, pa u po noci kod kuce poceo da prica sa tim nakim bicima :mrgreen: , stara i stri mu skocili mislili da je naograjso, drz nedaj kuce u po noci, nego hodzi.
Hodza kad je vidio o cemu se radi samo je ustvrdio da je to izvan njegovih moci :mrgreen:, visa naka sila.
Odvedu jaru od hodze na hitnu, kad srecom na hitnoj bio ovaj jedan doktor sto je imo dosta iskustva s takvim sto pricaju sa tim bicima, covo reko samo "daj ga meni znam ja sta mu je", poslije toga sve je postalo legenda :mrgreen:
novi.dan.nova.nafaka

#639 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by novi.dan.nova.nafaka »

callmethebreeeze wrote:koja crna pomoc?! pomogao bih i ja da dobijam lovu za to i jos pride mogu pipkati zene po tijelu. mislim, lik je genijalac. zaista.
Bože dragi, ti oprosti narodu - oni i pored očiju i pameti ne vide (ne žele vidjeti) očitu prevaru....
Bića sa 5-te planete, Tomo Vrban i nekolicina mrtvih hrvata kojima je govorio da su izliječeni: pa šta je potrebno narodu da se urazumi ?!?!
because_of_you

#640 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by because_of_you »

callmethebreeeze wrote:koja crna pomoc?! pomogao bih i ja da dobijam lovu za to i jos pride mogu pipkati zene po tijelu. mislim, lik je genijalac. zaista.
Bože dragi, ti oprosti narodu - oni i pored očiju i pameti ne vide (ne žele vidjeti) očitu prevaru....
Bića sa 5-te planete, Tomo Vrban i nekolicina mrtvih hrvata kojima je govorio da su izliječeni: pa šta je potrebno narodu da se urazumi ?!?!

Potrebno im par sesija kod Turabija :D :lol:
pozitivka

#641 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

sumayya wrote:@pozitivka

Kako možeš porediti naše vjerovanje Poslaniku, saws, sa vjerovanjem nekom tamo xy? :roll: :roll:

Tačno je da sihrbazi u suštini ne pomažu ljudima, ali nekad njihova intervenicija izgleda kao dobra (ako je neko već opsihren pa se obrati pogrešnoj osobi za izliječenje, npr., onda samo dobije "duplu dozu" džinna za vratom iako bude privremeno bolje)
To i ne cinim.
Samo tvrdim da komuniciranje s nevidljivim svijetom nije mjera da se bilo ko nazove lascem.
callmethebreeeze

#642 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

zasto se ne moze porediti? i ti i ovi vjerujete u nesto nedokazivo.
detroit-mercy

#643 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by detroit-mercy »

ladyblue18 wrote:
alica.k wrote: inace, jako sam se razocarala u svoje najblize, to su sve skolovani ljudi sa fakultetima ali su opcinjeni ovim sarlatanom.
Nisi jedina.
Kod mene u familiji ih ima nekoliko koji idu haman svaki dan, a nista im nije. :-? Ali zaista...

A ima i roda koji je bolestan pa je otisao jednom, dvaput, vidio da nema nista od toga i odustao.

Mamina prijateljica recimo ide haman svaki dan, ima secer i eto nada se da ce joj on pomoci, a zena je do sada bila kod hodza, bioenergicara, nema koga i cega i normalno da nista nikada nije imalo efekta, ali eto ona ce kaze ici sve dok je on tu, iako i sama vidi da nema koristi.

I meni se cini iz ove pozicije, i iz prica sa drugima, da tu najmanje ima ljudi kojima je stvarno potrebna pomoc.
Cisto sumnjam da ce maminoj prijateljici da pomgone mehki, neka ona nadje kakog malo cvrsceg iscjelitelja :mrgreen:
pozitivka

#644 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

terra_incognita wrote:
pozitivka wrote:Da li je moguce autosugestijom "izbrisati" 2 (dva) maligna tumora na jetri velicine 25 mm?
da
narocito kada primas dva puta dnevno morfij protiv bolova i doktori ti kazu da ti je ostalo 20 - 30 dana zivota.
because_of_you

#645 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by because_of_you »

pozitivka wrote:To i ne cinim.
Samo tvrdim da komuniciranje s nevidljivim svijetom nije mjera da se bilo ko nazove lascem.

Kako nije mjera da je lažac kad nikome od ljudi nakon Poslanika, kojih više nema, nije omogućeno komuniciranje sa njima?
novi.dan.nova.nafaka

#646 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

sanabe wrote:
A kome se to desilo?
Pričaju eno nane po kahvama: kažu da je prijateljica od sestre od najbliže prijateljice nane Đule čula kako to pripovijeda jedna žena. Kažu, ko ne vjeruje ne mora... :lol: :lol: :lol:
because_of_you

#647 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by because_of_you »

callmethebreeeze wrote:

zasto se ne moze porediti? i ti i ovi vjerujete u nesto nedokazivo.

Mislim da ova tema ne bi trebala da kao i mnoge ode na pitanje teista i ateista :roll:
samo malo

#648 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by samo malo »

Better Man wrote:
sarajka djevojka wrote:Maloprije sam cula od jednog poznanika da je danas jedna zena umrla dok je cekala u redu?!Ima li neko vise informacija o tome?
:?
Tacno je da je jedna zena umrla, samo ne znam jeli danas ili je juce i bilo je par slucajeva gdje je hitna zbog kolapsa morala da intervenise kod par osoba.
Sto samo govori u prilog masovne histerije koja vlada.

A cemu doprinose i mediji, posebno TVSA, koja je uvijek tu negdje kad se bacaju ublehe narodu, vodeci su u medijskoj potpori. One piramide, sad torabi, sutra ce valjda i kornjace doci u studio.

De ba ljudi, naravno da se neki ljudi osjecaju bolje nakon tretmana kod ovog Torabija, autosugestija jer u principu svaka bolest je posljedica psihickog stanja, svaka veca ili poznatija bolest. Od cega covjek dobije secernu bolest? od stresa. Od cega oslabi imunitet pa se organizam ne moze izboriti sa abnormalnim promjenama celija to jest kancerom? od stresa. Od cega pritisak ide gore ili dole? stres, u kombinaciji sa losom ishranom.
Isto tako se mogu i izlijeciti ili barem stanje poboljsati, pozitivnim razmisljanjem.

Ali covjek koji tvrdi da mu kornjace slijecu po noci, i da prima energiju sa pet planeta, de ba ono, ko normalan u takve stvari moze vjerovati. Mada vidim da ima raje koja u to vjeruje, a dobro, kod nas raja vjeruje i u Piramide kojih nema, vjeruju vise nekom kvaziindijanidzonsu nego svojim ocima, tako da...
Njemu hvala ako je ikome pomogao bar sugestijom, ali nije je to do njegovih "natprirodnih moci".
pozitivka

#649 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

sumayya wrote:
pozitivka wrote:To i ne cinim.

Kako nije mjera da je lažac kad nikome od ljudi nakon Poslanika, kojih više nema, nije omogućeno komuniciranje sa njima?
s melecima?!?
a marokanac komunicira s dzinima.
novi.dan.nova.nafaka

#650 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Nego, koliko sam skontao, ne bih da dušu griješim, ali žene naročito mnogo idu gore. :-D
Ja sam se ubjeđivao sa par kolegica na poslu - rekoh, ako može liječiti na daljinu i preko slike, što ba žene onako pipa. Baš ofirno. Jarane, svima im mjeru uzima. Mislim da bi oborio rekord onome liku što drži u broju skinutih grudnjaka u minuti. :lol:
Locked