Gunpowder

Moderator: anex
ok,tnxbabyline wrote:anisMaxPayne wrote:da li neko može preporučiti dobar čaj za iskašljavanje?
petrovac ranjenik
jagorcevina
sljez
Za prestanak kašljanja bršljan...to je ono što se kao loza penje po drveću. Meni je pomoglo kad ništa nije moglo pomoći a na nagovor drugih ljudi kojima je također pomoglo nakon što su sve drugo isprobali.MaxPayne wrote:da li neko može preporučiti dobar čaj za iskašljavanje?
suncandan wrote:Zivim u Sarajevu..nisam znala za ovu cajdzinicu....bas cu navratiti i isprobati mozda neki novi caj...
Hvala,probaću.Sličan je i meni problem,mada nemam ništa na plućima kašljem kao lud a nikako da iskašljem,poslije sile sirupa i terapija.TDK-90 wrote:Za prestanak kašljanja bršljan...to je ono što se kao loza penje po drveću. Meni je pomoglo kad ništa nije moglo pomoći a na nagovor drugih ljudi kojima je također pomoglo nakon što su sve drugo isprobali.MaxPayne wrote:da li neko može preporučiti dobar čaj za iskašljavanje?
Dva tri lista izmrviš u šolju preliješ vrelom vodom i kada se ohladi popiješ, nekoliko puta na dan
Zelene, crne i ostale izvorne čajeve bi trebalo piti u roku od pola sata - sat. Gube svojstva vremenom a i poprimaju ružan, muljast okus. Možeš jedino staviti čaj u hladnu vodu pa u frižider da se namače preko noći, tako ostaje duže frišak na sobnoj temperaturi.soxx wrote:Poceo sam piti zeleni caj..
ujutro jedan i navecer jedan evo bas kuham sebi..
Al posto mi je mrsko svaki put kuhat dal ga mogu skuhat npr sada 3 solje i naspem u flasicu neku i preko dana da pijem?
Jel ima razlike kad ohladi i kad je vruc??
Il ako hocu hladan jel moram drugacije pripremit

Imaš u čajdžinici Franz & Sophie, a što se tiče zelenog iz Badema, nije cijeđen samo je lošeg kvaliteta, a moguće da je i izlapio pošto je prosječan vijek zelenog čaja 1 godina.muniza wrote:Stvarno ne mogu listati temu unazadi tražiti jel već bilo.
Uglavnom zanimame gdje u Sarajevu ima kupiti kvalitetan zeleni čaj u listovima?
Prije je bio dobar u DM-u ali ga odavno nisam vidio, onaj u badem butiku je slabog kvaliteta, vjerovatno već jednom cijeđen...

Dobri su čajevi od Plantaga, imaš par recenzija njihovih čajeva ovdje.soxx wrote:jesul kvalitetni cajevo od proizvodjaca "plantago" i "francko" cini mi se francko, vi koji pijete skontat ce te i ako je greska..
ja sam sebi jucer uzeeo zeleni caj i kamilicu od francka i koprivu od plantaga pa valjal to cemu.. uglavnom 2 marke i nesto feniinga kostaju.. jednu od skupljih su tu. nisam vidio da ima neki da kosta 3 KM..
Ne znam koliko ovdje ima osoba koje prate temu a da se pri tome razumiju u tvoj problem. Nadam se da će se neko u međuvremenu javiti sa odgovorom budući da sam ja više upoznat sa načinima uživanja čaja i ostalog bilja nego njihovog ljekovitog djelovanja.neretvanac wrote:Od dugogodišnjeg bavljenja sportom imam nekada problema sa zglobovima, bole me lagano, pogotovo koljena i desno rame.
Jedan drug mi je savjetovao da pokušam piti čaj od kurkume, đumbira i žare.
Koliko mogu očekivati da će mi ovo pomoći ?
Čitam da je dobro za zglobove...
Ima li još neka trava koju bi bilo dobro uključiti ?

Znam da se ovi čajevi piju kod reumatoidnog artritisa, koje je ozbiljna i jaka bolest.kOmpir wrote:Ne znam koliko ovdje ima osoba koje prate temu a da se pri tome razumiju u tvoj problem. Nadam se da će se neko u međuvremenu javiti sa odgovorom budući da sam ja više upoznat sa načinima uživanja čaja i ostalog bilja nego njihovog ljekovitog djelovanja.neretvanac wrote:Od dugogodišnjeg bavljenja sportom imam nekada problema sa zglobovima, bole me lagano, pogotovo koljena i desno rame.
Jedan drug mi je savjetovao da pokušam piti čaj od kurkume, đumbira i žare.
Koliko mogu očekivati da će mi ovo pomoći ?
Čitam da je dobro za zglobove...
Ima li još neka trava koju bi bilo dobro uključiti ?
ČAJ U KUHINJI 2 - MITARASHI DANGO I MATCHA