MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#626 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Inace me ne ide sa ovim prognozama ali hajde da opet probam :)

Shogun uzima Henda , a Le nece izdrzati nalet Wanderlea...i u nedelju naravno Fedor uzima Monsona ...
enisss

#627 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Inace me ne ide sa ovim prognozama ali hajde da opet probam :)

Shogun uzima Henda , a Le nece izdrzati nalet Wanderlea...i u nedelju naravno Fedor uzima Monsona ...
Kod mene sve kontra...osim sto se slazem sa tim da ce Fedor pobijediti :)
Cyrax

#628 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Shogun uzima Henda osim ako neka H-bomb prodje...

Lee uzima Wanderleia nazalost. Wand odlazi vakat ti je :roll:

Fedor sa preko 110 kg bi trebao za manje od minutu zavrsiti...valjda
sitna.buranija

#629 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by sitna.buranija »

enisss wrote:Kod mene sve kontra...osim sto se slazem sa tim da ce Fedor pobijediti :)
+1. Hendo ce satrati Shoguna :D
Strauss

#630 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

vinnie_jones wrote:
sta je uradio od sebe sa ovim operacijama. strasno.

shogun uzima, akb
4m3l

#631 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

WAND DOBIO CUNg-a :-D :-D
UnscarD

#632 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Whaaaaoooo....vidjeo sam puno borbi ali ovo veceras izmedju Shoguna i Henda je The One .... kakvo srce Shogun ima ... definitivno najbolja borba ikada ... klasika. Zbog ovoga volim MMA. Hendo je vrh ali da se za srce daje pobjeda Shogun bi pobjedio....EPIC.

Le nije izdrzao nalet Wanderlea (hajd da i ja pogodim nesto :) )
sitna.buranija

#633 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by sitna.buranija »

Nevjerovatna borba Henda i Shoguna, jedna od boljih u povijesti MMA. Snimak mozete naci na mma-core.com :)
enisss

#634 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

sinoc se vidjelo sto je MMA najbrze rastuci sport po popularnosti :)...pa ono je vrh :)...nisam mogao vjerovati da je Shogun izdrzao sve one H-bombe od Henda...stvarno svaka cast.Wanderlei sad radi puno pametnije..vidjelo se to u ovoj borbi..nema srljanja kao prije...
Faber isto odlican...mislim da ce ovaj put uzeti pojas..svaki put je sve bolji i bolji.....
vinnie_jones

#635 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

Fedor i Monson objasnili :mrgreen:

nešto kontam trebalo je ljudima sinoć produžiti borbu na 12 rundi da idu baš do kraja, šta reći za Henda čovjek sa četiri banke da onako odradi meč :shock:
žao mi je što se Šogun nije ranije našao u onoj situaciji iz zadnje runde, sve u svemu fenomenalna borba :thumbup:

Silva pokazao nešto od starog žara ali (kao njegov fan) i dalje mislim da je na suprotnoj imao mlađeg i iskusnijeg borca da bi sigurno otišao u "minus"

Li je nešto između Mirka i Bolo Janga :mrgreen: ali dobro se držao sinoć (72. godište :shock:)

hoće li Hendo ići na Bounza za titulu ili kako?
šta se desilo sa Ninđom gdje se on izgubio?
Last edited by vinnie_jones on 20/11/2011 19:08, edited 1 time in total.
enisss

#636 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

vinnie_jones wrote:Fedor i Monson objasnili :mrgreen:

nešto kontam trebalo je ljudima sinoć produžiti borbu na 12 rundi da idu baš do kraja, šta reći za Henda čovjek sa četiri banke da onako odradi meč :shock:
žao mi je što se Šogun nije ranije nije našao u onoj situaciji iz zadnje runde, sve u svemu fenomenalna borba :thumbup:

Silva pokazao nešto od starog žara ali (kao njegov fan) i dalje mislim da je na suprotnoj imao mlađeg i iskusnijeg borca da bi sigurno otišao u "minus"

Li je nešto između Mirka i Bolo Janga :mrgreen: ali dobro se držao sinoć (72. godište :shock:)

hoće li Hendo ići na Bounza za titulu ili kako?
šta se desilo sa Ninđom gdje se on izgubio?
kaze Dana White sinoc da uopste nema pojma gdje se Hendo zeli boriti...da li ce to biti srednja ili poluteska kategorija...no..definitivno je on sad jedan od izazivaca za titulu....
isto White kaze ako bi Hendu ponudili borbu sa Anderson Silvom da ovaj to sigurno ne bi odbio..no...Silva se bori sa SOnnenom..Jones sa Machidom...sve se se znati uskoro :)
4m3l

#637 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

Oj fedore dragi zar si ono ti bio...
Strauss

#638 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

steta samo zbog odluke sudaca. mislim da bi najrealniji bio draw. ovo se mora ponoviti, obavezno revans.
Strauss

#639 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

vinnie_jones wrote:šta se desilo sa Ninđom gdje se on izgubio?
oprostio se nakon teskog poraza od watsona. njegove borbe u prideu si bile stvarno vrh.
vinnie_jones

#640 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

enisss wrote:kaze Dana White sinoc da uopste nema pojma gdje se Hendo zeli boriti...da li ce to biti srednja ili poluteska kategorija...no..definitivno je on sad jedan od izazivaca za titulu....
isto White kaze ako bi Hendu ponudili borbu sa Anderson Silvom da ovaj to sigurno ne bi odbio..no...Silva se bori sa SOnnenom..Jones sa Machidom...sve se se znati uskoro :)
Sa njim se nikada ne zna :mrgreen:

Image

u intervjuu poslije borbe je rekao da će ići na pobjednika J"B"J vs Machida, bar sam ga ja tako skont'o :?

http://www.youtube.com/watch?v=67p_fKfYtG8&t=2m01s

zanimljiv komentar poslije prekida u Silvinoj borbi (ako se ne varam ovo je onaj brada mikrofondžija)
"It's a bad stoppage" i meni je tako djelovalo, da Sikira jednostavno nema snage za KO.

ps. M-1 Challenge 29 Damkovsky vs Račić i "Rampa" slam, čitam na susjednim portalima da je dečko prošao bez težih ozlijeda :run:

Image
vinnie_jones

#641 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

Strauss wrote:
vinnie_jones wrote:šta se desilo sa Ninđom gdje se on izgubio?
oprostio se nakon teskog poraza od watsona. njegove borbe u prideu si bile stvarno vrh.
Šteta (evo pregledao sam borbu, demolirao ga Watson) a isto tako i sramota da nije dobio priliku u ćelinom oktagonu
enisss

#642 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

vinnie_jones wrote:
enisss wrote:kaze Dana White sinoc da uopste nema pojma gdje se Hendo zeli boriti...da li ce to biti srednja ili poluteska kategorija...no..definitivno je on sad jedan od izazivaca za titulu....
Sa njim se nikada ne zna :mrgreen:

Image

u intervjuu poslije borbe je rekao da će ići na pobjednika J"B"J vs Machida, bar sam ga ja tako skont'o :?

http://www.youtube.com/watch?v=67p_fKfYtG8&t=2m01s

zanimljiv komentar poslije prekida u Silvinoj borbi (ako se ne varam ovo je onaj brada mikrofondžija)
"It's a bad stoppage" i meni je tako djelovalo, da Sikira jednostavno nema snage za KO.

ps. M-1 Challenge 29 Damkovsky vs Račić i "Rampa" slam, čitam na susjednim portalima da je dečko prošao bez težih ozlijeda :run:

Image
Joe Rogan je odmah rekao da je to bad stoppage...al je Dane White rekao odmah na pres konferenciji da je bolje sto je prekinuta borba jer je Cung Lee totalno demoliran :)
Mislim...kao sto on kaze..bolje prekinuti ranije..nego kasnije :)
vinnie_jones

#643 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

znači preventivno...pošteno, koljena su opasno počela sijevati Silvin plastičar bi opet imao posla :mrgreen:
pirmin

#644 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by pirmin »

Strauss wrote:steta samo zbog odluke sudaca. mislim da bi najrealniji bio draw. ovo se mora ponoviti, obavezno revans.
Ja mislim da je ipak Hendo zasluzeno dobio, u 5 deka ali kad se sve sabere pobjeda je OK.
A da je se nekim slucajem islo u jos jednu rundu pao bi definitivno.
UnscarD

#645 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Strauss wrote:steta samo zbog odluke sudaca. mislim da bi najrealniji bio draw. ovo se mora ponoviti, obavezno revans.
:thumbup:

draw definitivno ...
enisss

#646 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:

draw definitivno ...
otkud sad draw?
cista pobjeda Henda...iako mi je Shogun drazi borac...Hendo je zasluzeno dobio ovo :)
chengaba

#647 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

enisss wrote:
UnscarD wrote:

draw definitivno ...
otkud sad draw?
cista pobjeda Henda...iako mi je Shogun drazi borac...Hendo je zasluzeno dobio ovo :)
Pa po rundama prve 3 10-9 za Henda, i četvrta i peta 10-9 i 10-8 za Shoguna.
Ovo je puno realniji rezultat, ali ja bih (iako sam veliki fan Shoguna, al' nema to veze), da treću Hendu 10-8, al' eto...
amra67

#648 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

enisss wrote:
UnscarD wrote:

draw definitivno ...
otkud sad draw?
hendo prve tri runde razbio shoguna, cetvrta nerjeseno peta runda za shoguna. ovo je moj neki bilans po rundama. samo mislim da 5 rundi je previse za borce jer i jedan i drugi nakon trece jedva su se kretali. u petoj rundi hendo je jedva stajao na nogama..shogun u petoj nije imao snage da zavrsi iako je imao sansi za to.iscrpljenost je ucinila svoje..
amra67

#649 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

http://www.youtube.com/watch?v=OpFgSmpcwUM

evo zasto podrzavam ufc i postujem: pogledajte sta DW kaze za w. silvia u 7m. i 41 sec. za one koji ne znaju engleski kaze malo bukvalno : kad osjetimo da je kraj karijere w. silviji sjest ce mo sa njim i razgovarati kao sto su to cinili sa chuk lidelom. necemo dozvoliti da samo kazemo to je kraj nego ce mo omoguciti da ima uslove za zivot i poslije karijere u oktagonu. puno je doprinjeo ufc da postane ono sto je danas i zato ce mo brinuti o njemu i poslije njegove karijere :thumbup:
pirmin

#650 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by pirmin »

Image

Kako su se unakazili...strahota :-)
Post Reply