KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
burner

#626 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by burner »

ezelll wrote:javni poziv za pripravnike objavljen na stranici federalnog zavoda za zaposljavanje :) :) ...sad u potjeru za poslodavcom ko nije sebi vec nasao..... :run:
gdje si to procitao??samo da znas da ti sala nije na mjestu,ima nas koji cekamo taj konkurs mjesecima,tako da to nije za salu...nego,hoce li vise izaci konkurs u Ze-Do,zna li neko?? :sad:
ezelll

#628 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ezelll »

burner wrote:
ezelll wrote:javni poziv za pripravnike objavljen na stranici federalnog zavoda za zaposljavanje :) :) ...sad u potjeru za poslodavcom ko nije sebi vec nasao..... :run:
gdje si to procitao??samo da znas da ti sala nije na mjestu,ima nas koji cekamo taj konkurs mjesecima,tako da to nije za salu...nego,hoce li vise izaci konkurs u Ze-Do,zna li neko?? :sad:
a nije sala nego je istina de malo bolje trazi na www.fzzz.ba
didi_sa

#629 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by didi_sa »

i kako ide sad sa tim konkursom, opet mi moramo naći nekog?
ezelll

#630 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ezelll »

didi_sa wrote:i kako ide sad sa tim konkursom, opet mi moramo naći nekog?
pa ja..moras sebi naci poslodavca da aplicira da mu se sredstva odobre, ako prode i dobije sredstva onda ce on tebi javit da je prosao i da ce te primit kao pripravnika.....
mimsy

#631 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mimsy »

Gdje to vidis?Pod javim pozivima nema nista ili meni nece da otvori
ezelll

#632 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ezelll »

mimsy wrote:Gdje to vidis?Pod javim pozivima nema nista ili meni nece da otvori

heheh..imas odmah na naslovnoj stranici dole u lijevom uglu pise naslov AKTUELNI PROJEKTI i prvi podnaslov Javni poziv...............
mimsy

#633 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mimsy »

aha,hvala :D
tttr

#634 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tttr »

ezelll wrote:javni poziv objavljen mene zvali s biroa da dodem na razgovor sutra jer sam sebi nasao poslodavca..u pitanju je USK-a kanton....
odmah pa razgovor? hoćeš nam reći kako je prošao razgovor? :)
burner

#635 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by burner »

Zasto je ovako mali broj VSS na federalnom projektu,samo 56???kakva li se tu stela mora imati pa da te prime.. :lol: ...i po ovom projektu,poslodavac je duzan placati porez i doprinose,to mi je malo cudno,je li tako i na kantonalnom projektu?? :)
ezelll

#636 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ezelll »

tttr wrote:
ezelll wrote:javni poziv objavljen mene zvali s biroa da dodem na razgovor sutra jer sam sebi nasao poslodavca..u pitanju je USK-a kanton....
odmah pa razgovor? hoćeš nam reći kako je prošao razgovor? :)
a nista posebno bio s tetom na birou(seficom biroa) dala mi zahtjev uz zahtjev dobio jos jedan list prilozi(na kojem pise sta treba poslodavac od papira da prikupi) ima ih hrpa citava...kaze odnesi to poslodavcu kad sve papire prikupi posalji ih na kantonalnu sluzbu za zaposljavanje oni ce dalje da salju za Sarajevo..inace sam s USK-a kantona...ceka se kaze po mjesec dana dali ce proci firma il ne na konkursu....
tttr

#637 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tttr »

hvala na odgovoru :)

bilo bi super kad bi se za mjesec dana znali rezultati! iako sumnjam, sve je to usporeno do bola.....
nsu

#638 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nsu »

Javni oglas za prijem tri pripravnika u Službu za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine
Krajnji rok za prijave: 16.05.2011.

Radna mjesta za koje je raspisan konkurs:
1. Pripravnik – diplomirani politolog iz oblasti sigurnosti, visoka stručna sprema (VII stepen sa završenim fakultetom političkih nauka ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija fakulteta političkih nauka, koji je vrednovan sa najmanje 180 ETCS bodova) – jedan (1) izvršilac;
2. Pripravnik – diplomirani ekonomista, visoka stručna sprema (VII stepen sa završenim ekonomskim fakultetom ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija ekonomskog fakulteta, koji je vrednovan sa najmanje 180 ETCS bodova) – jedan (1) izvršilac;
3. Pripravnik – diplomirani inžinjer građevine, visoka stručna sprema (VII stepen sa završenim građevinskim fakultetom ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija građevinskog fakulteta, koji je vrednovan sa najmanje 180 ETCS bodova) – jedan (1) izvršilac. 09.maj 2011 815
notabene

#639 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by notabene »

Dali ima ikakvih informacija glede zapošljavanja pripravnika kantona sarajevo, konkurs koji je izasao 9 marta, zavrsio 9 aprila i jucer je prošlo mjesec dana od završetka konkursa.. Dali je iko pozvan?
mimsy

#640 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mimsy »

nsu wrote:Javni oglas za prijem tri pripravnika u Službu za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine

1. Pripravnik – diplomirani politolog iz oblasti sigurnosti, visoka stručna sprema (VII stepen sa završenim fakultetom političkih nauka ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija fakulteta političkih nauka, koji je vrednovan sa najmanje 180 ETCS bodova) – jedan (1) izvršilac;
2. Pripravnik – diplomirani ekonomista, visoka stručna sprema (VII stepen sa završenim ekonomskim fakultetom ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija ekonomskog fakulteta, koji je vrednovan sa najmanje 180 ETCS bodova) – jedan (1) izvršilac;
3. Pripravnik – diplomirani inžinjer građevine, visoka stručna sprema (VII stepen sa završenim građevinskim fakultetom ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija građevinskog fakulteta, koji je vrednovan sa najmanje 180 ETCS bodova) – jedan (1) izvršilac. 09.maj 2011 815
to se vec zna ko je primljen,bezveze trosit vrijeme...
nsu

#641 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nsu »

mimsy wrote:
nsu wrote:Javni oglas za prijem tri pripravnika u Službu za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine

to se vec zna ko je primljen,bezveze trosit vrijeme...
Ipak ću poslati neophodne papire, jer drugog posla nemam :-D
hurmasica

#642 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hurmasica »

notabene wrote:Dali ima ikakvih informacija glede zapošljavanja pripravnika kantona sarajevo, konkurs koji je izasao 9 marta, zavrsio 9 aprila i jucer je prošlo mjesec dana od završetka konkursa.. Dali je iko pozvan?
Jos uvijek nista. Imam prijateljicu koja je predala za onaj projekat za samozaposljavanj, koji je bio prije ovog pripravnickog i jos ni njoj nisu nista nikada javili. Zvala je biro prije dva tri dana i rekli joj standardno 10-15 dana. Ja sam isla prije desetak dana na biro i isto su mi to rekli. Ma vise mi se gade. Ne shvatam sta se ima toliko cekati?!
Ako iko ima ikakvu drugaciju informaciju molim da nam javi.
tvoja JA

#643 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tvoja JA »

Ja sam danas zvala i rekli su mi iduce sedmice da ce se sigurno znati :) eto sretno svima nama nek bude :-D :-D
Eleonora

#644 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Eleonora »

tttr

#645 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tttr »

Eleonora wrote:http://www.sarajevo-x.com/biznis/posao/clanak/110510068#

Zasto samo 56 sa VŠS I VSS!? :-)
sramota! ako uzmeš po kantonu to je 5 do 6 osoba, ništa. ustvari, dobit će ih oni koji će se zaposliti u državnim institucijama koje su ionako budžetski korisnici..... :x
ezelll

#646 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ezelll »

tttr wrote:
Eleonora wrote:http://www.sarajevo-x.com/biznis/posao/clanak/110510068#

Zasto samo 56 sa VŠS I VSS!? :-)
sramota! ako uzmeš po kantonu to je 5 do 6 osoba, ništa. ustvari, dobit će ih oni koji će se zaposliti u državnim institucijama koje su ionako budžetski korisnici..... :x
zar drzavne institucije mogu konkurisat na ovaj poziv :shock:
Eleonora

#647 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Eleonora »

Nisam vidjela nigdje da pise da - ne mogu.
hurmasica

#648 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hurmasica »

tvoja JA wrote:Ja sam danas zvala i rekli su mi iduce sedmice da ce se sigurno znati :) eto sretno svima nama nek bude :-D :-D
e hajde ako Bog da samo da krene. Puno ti hvala tvoja JA na informacijama :D Nadam se da ce nam se ovaj put posreciti.
Tessa

#649 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Tessa »

koje razočarenje :x samo 56? a nas ima 1556 na biro najmanje..... :x
burner

#650 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by burner »

Koliko li to dodje pripravnka po kaantonu..haha...ovo je presmijesno :sad: :sad:
Post Reply