osim sto je u zadnjih mjesec dana pc od strane evrope i najblizih nam susjeda (citaj mesic) proglasilo za opasnost po nacionalnu sigurnost na balkanu, stvarno nije ugrozena - ma nema sta, sve ruze cvjetajubehavac wrote:Judge_Dread wrote: Uvalice oni lovu sutra ako OHR ode ili ako Lajcak bude pasivan. Loptica je kod zapada, ako ne oduzmu jos par kljucnih nadleznosti RS i prebace na drzavni nivo, RS je kao politicki faktor spasena i eto ti Rusa i njihovih para sutridan.
Zapad ne moze vise oduzimati nadleznosti, s tom praksom su odavno pokusali.
A sto se tice stranih para RS je otvore za sve pa tako i za Ruse al nista posebno nego za ostale.
I nema potrebe spasavati RS kad nije ni ugrozena.
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
dallton
#626 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
-
rosegirl
#627 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
ti kad bi imao vise od deset godina ne bi se takvim 'argumentima' sluzio!behavac wrote:Hhhrosegirl wrote: najvaznije je da mi ne sjedimo skrstenih ruku i cekamo da neko izvana to sve rijesi za nas. bosanci, tj bosnjaci i hrvati iz federacije moraju da shvataju teritoriju rs-a kao svoju domovinu isto kao i federaciju, i da rade na ukidanju rs-a kao i federacije i kantona, da bi mogli uspostaviti funkcionalniju vlast na nivou opstina i na drzavnom nivou, i basta!
dodo je izumrla vrsta...bar na mauricijusual nikad se ne zna
Ova ti najjaca , vi samo sjedite a doce deda mraz sa strane i ispuniti vam sve zelje, bez da ista radite.
Samo jedno pitanje, imas li bar 10 godina....
Na lokalnom nivou je vlast funkcionalna a i na entitetskom ( barem u Republici Srpskoj) tako da ne vidim da bi ukidanje entiteta povecalo tu funkcionalnost.
Jedino treba napraviti promjene u Federaciji i na drzavnom nivou da bude veca funkcionalnost i mirna Bosna.
Svi pokusaji jednostranog ukidanja RS-a ce samo izazvati destabilizaciju.
cuj 'Svi pokusaji jednostranog ukidanja RS-a ce samo izazvati destabilizaciju.' a svi jednostrani pokusaji ukidanja bih nece?!
-
Orbini
#628 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Naravno, Rusi mogu uloziti i u Svedsku, Madjarsku,... samo sto su tamo sa istim parama samo strani ulagaci koji gospodare sa 0,001% kapitala i nizasta se ne pitaju, a za iste pare u kurton drzavi RS mogu imati pola ekonomije i postavljati uslove kako hoce. U bilo kojoj drzavi da uloze, oni su samo jedan od silnih investitora, u RS su gospodar politickih tokova.behavac wrote:Judge_Dread wrote: Uvalice oni lovu sutra ako OHR ode ili ako Lajcak bude pasivan. Loptica je kod zapada, ako ne oduzmu jos par kljucnih nadleznosti RS i prebace na drzavni nivo, RS je kao politicki faktor spasena i eto ti Rusa i njihovih para sutridan.
Zapad ne moze vise oduzimati nadleznosti, s tom praksom su odavno pokusali.
A sto se tice stranih para RS je otvore za sve pa tako i za Ruse al nista posebno nego za ostale.
I nema potrebe spasavati RS kad nije ni ugrozena.
Mogu i Bosnjaci uloziti u Madjarske firme i stati na listu, a mogu za iste pare kupiti pola ekonomije ostrvske drzavice Tonga na Pacifiku i politicki zahebavati Fidziance.
-
behavac
#629 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Ma meni uopste nije jasna ova vasa opsjednutost Dodikom.nezavisni wrote:Meni se cini da se ovdje Dodika previse potcjenjuje. Mislim... Miro djeluje totalno zbunjeno, Rehn kaze kako se EU nece mjesati u unutrasnje stvari BiH, a prica o BiH kao nacionalnom interesu SAD mi nije bas uvjerljiva u ovim okolnostima. Meni smjena Dodika ne izgleda realna, pa nije ovo '98., a cak i da se to nekim cudom desi, ne vidim da bi se nesto znacajno popravila situacija. Oni njegovi bi samo nastavili dalje.
Ne bih rekao da ima nekakvog razloga za optimizam!?
Tek sam sad pogledao ovaj snimak zbog tolike price da vidim i ja sta je to.
I kad sam pogledao skontam da nema nista posebno.
Otprilike rekao ono sto ponavlja vec koju godinu.
A to o smjenjivanju je vise kao lovacka prica, zna Dodo da ga Lajcak nece smjenjivati pa malo prica da narodu bude zaninljivo.
A druga stvar da ga smijeni mora imati ozbiljan razlog.
Razlog bi bio kad bi ovaj sad krenuo u jednostran referendum al on je i sam rekao da to nece raditi i da postoju Dejton, dok god ga postuje i druga strana.
Sva ta prica o zbog koje ste digli frku je hipoteticki razvoj dogadjaja po njemu al sve je to kao reakcija.
Prema tome da bi do bilo cega i moglo doci mora prvo biti akcije, a tog nece biti.
A EU kao ni Amerika se nece vise mjesati u smislu nametanja.
Vise ce biti kao savjetodavan organ stim da pri ulasku u EU moramo ispuniti njihove standarde kao i svaki novi clan.
Ako neki ovo ne vide njihov problem.
I ne slazem se da postoji neka velika igra Amerike i Rusije oko BIH, to je vise onako sporadicni ekonomski interes.
A neki govore kako treba Banjaluci oduzeti odluke pa nek sve Sarajevo odlucuje makar i na stetu Banjaluke.
E pa upravo zato se nece dopustiti oduzimanje odlucivanja.
Jer BL nema povjerenja da ce SA raditi u njenom interesu, a i da ima zasto bi moc da odlucujes od sebe davao drugome.
-
Edin 24,5
#630 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Mislim da je taktika Medjunarodne zajednice da se ovi nasi "ispusu" sa svojim ratnim pricama, dok se narodu ne smuci do te mjere da im se bukvalno povraca od tih prica, sto ce doprinijeti da biraju druge ljude i sto je najvaznije, da se kreira potpuno drugi politicki diskurs.
Ta mi se taktika, odnosno strategija, cini ispravnom, jer jedino tako se nesto moze promijeniti. Politicare mozete smjenjivati, ali narod ne mozete promijeniti. Neko tog Dodika ili Silajdzica ipak bira svaki put iznova.
Kad ljudi napokon shvate da od njihove politicke demagogije nema nista, a njihovi zivoti prolaze u sve vecem jadu i bijedi, mozda ce jednom konacno i reagovati.
Zao mi je sto nam zivoti trunu, a mogli smo, mozemo i mogli bismo uraditi toliko toga da to tako ne bude.
Ta mi se taktika, odnosno strategija, cini ispravnom, jer jedino tako se nesto moze promijeniti. Politicare mozete smjenjivati, ali narod ne mozete promijeniti. Neko tog Dodika ili Silajdzica ipak bira svaki put iznova.
Kad ljudi napokon shvate da od njihove politicke demagogije nema nista, a njihovi zivoti prolaze u sve vecem jadu i bijedi, mozda ce jednom konacno i reagovati.
Zao mi je sto nam zivoti trunu, a mogli smo, mozemo i mogli bismo uraditi toliko toga da to tako ne bude.
-
Judge_Dread
#631 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:37, edited 1 time in total.
-
dallton
#632 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
S aprilskim paketom bi Bih sama sebi potpisala (polu)samoubistvo....posto je paznja mz-a vec dugo na drugim tackama u svijetu i na balkanu (kosovo) pod broj jedan, mz je nakon odlaska ashdown-a dopustala sve i svasta, i stvorila se neka masa u evropi onih koji su podrzavali odvajanje pc-a od bih....pateticno spominjanje morala na stranim tribinama (kako ti kazes) je imalo za cilj da sprijeci da se stradanje u proslosti proglasi "davnom prosloscu" i time ugrunti pc kao cisto srpska zemlja i da se pokrene diplomatija i americka i ona muslimanskih zemalja, da bi se konacno pocele neke stvari rjesavati kako treba u bosni, koja je ispala iz fokusa a bez da su stvoreni uslovi da se sama bosna nosi s problemimaOrbini wrote:Hoces li biti ljubaza nda mi ovo bolje objasnis. Cjeli post ti ima smisao, ali ovdje ne kuzim sta je to Hare u cjeloj prici dobro odigrao osim sto je pateticno spominjao moral na stranim tribinama.dallton wrote:
3. U domacim prilikama, Hare leti skupa s dodom, ali Hare je odigrao stvarno savrseno, svaka mu cast = s obzirom da je na terenu spoljne podrske podjeli bih u evropi cijela bosna visila na koncu raspada, a sad je uspio da skrene jedra u skroz drugom pravcu i da zaustavi ono sto je po bih bilo najopasnije: normalizacija postojanja pc-a i eventualno odklizavanje iz bih prema maticnoj septickoj jami srbiji ...a sad dodo dovidjenja prijatno doktor te prvo izludio, pa te ispalio... sad pjevaj u laktasima izdade me ti, nisam se nadoooooooo (sinan sakic)![]()
3. i da ne zaboravim to sam vec napisao prije par dana - mi jesmo poligon za drugu rundu sukoba izmedju amera i rusa: ali ovaj put dodi i njegovi nalogodavci su vec opaljeni po usima iz rusije, samo sto jos nisu obavjesteni
-
behavac
#633 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Pa donekle i jeste al vise na verbalnom nivou.dallton wrote: pa evo destabilizacija je napravljenai nece biti jednostranog ukidanja, nego postmodernistickog ukidanja = s pristankom
tj. vraticemo se na normalni kolosijek nakon ovoga
Sva ta prica Harisa, Tihica i Mesica ( gdje se samo nadjose ) o ukidanju RS je digla ovu frku.
I ta prasina ce proci al ne vidim da ce to ukinuti RS.
Samo ne vidim onda korist dizanja te prasine.
A sto se tice postmodernistickog ukidanja nemam nista protiv tog.
Cim vecina gradjana RS na referendumu bude za ukidanja iste ja se necu buniti.
Do tad RS nije upitna !!!
-
dallton
#634 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
ako ne postoji nikakva igra oko bih, sto su onda te zemlja garantor dejtona?behavac wrote:Ma meni uopste nije jasna ova vasa opsjednutost Dodikom.nezavisni wrote:Meni se cini da se ovdje Dodika previse potcjenjuje. Mislim... Miro djeluje totalno zbunjeno, Rehn kaze kako se EU nece mjesati u unutrasnje stvari BiH, a prica o BiH kao nacionalnom interesu SAD mi nije bas uvjerljiva u ovim okolnostima. Meni smjena Dodika ne izgleda realna, pa nije ovo '98., a cak i da se to nekim cudom desi, ne vidim da bi se nesto znacajno popravila situacija. Oni njegovi bi samo nastavili dalje.
Ne bih rekao da ima nekakvog razloga za optimizam!?
Tek sam sad pogledao ovaj snimak zbog tolike price da vidim i ja sta je to.
I kad sam pogledao skontam da nema nista posebno.
Otprilike rekao ono sto ponavlja vec koju godinu.
A to o smjenjivanju je vise kao lovacka prica, zna Dodo da ga Lajcak nece smjenjivati pa malo prica da narodu bude zaninljivo.
A druga stvar da ga smijeni mora imati ozbiljan razlog.
Razlog bi bio kad bi ovaj sad krenuo u jednostran referendum al on je i sam rekao da to nece raditi i da postoju Dejton, dok god ga postuje i druga strana.
Sva ta prica o zbog koje ste digli frku je hipoteticki razvoj dogadjaja po njemu al sve je to kao reakcija.
Prema tome da bi do bilo cega i moglo doci mora prvo biti akcije, a tog nece biti.
A EU kao ni Amerika se nece vise mjesati u smislu nametanja.
Vise ce biti kao savjetodavan organ stim da pri ulasku u EU moramo ispuniti njihove standarde kao i svaki novi clan.
Ako neki ovo ne vide njihov problem.
I ne slazem se da postoji neka velika igra Amerike i Rusije oko BIH, to je vise onako sporadicni ekonomski interes.
A neki govore kako treba Banjaluci oduzeti odluke pa nek sve Sarajevo odlucuje makar i na stetu Banjaluke.
E pa upravo zato se nece dopustiti oduzimanje odlucivanja.
Jer BL nema povjerenja da ce SA raditi u njenom interesu, a i da ima zasto bi moc da odlucujes od sebe davao drugome.
-
Argentum
#635 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Dodik grabi posljednje sanse da se osamostali, ali na Dedinju.
-
behavac
#636 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Nemam pojma.Judge_Dread wrote:BEHAVAC ZASTO SI GORNJI POST UVALIO MENI KAD NIJE MOJ????behavac wrote: Uvalice oni lovu sutra ako OHR ode ili ako Lajcak bude pasivan. Loptica je kod zapada, ako ne oduzmu jos par kljucnih nadleznosti RS i prebace na drzavni nivo, RS je kao politicki faktor spasena i eto ti Rusa i njihovih para sutridan.
PRIPADA ORBINIJU. DE ZIV BIO POPRAVI TO
Kad ste zaredali komentare pa pogresnog citirao.
Sorry
Al evo ispravljeno..
Last edited by behavac on 12/10/2008 00:18, edited 1 time in total.
-
Judge_Dread
#637 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:37, edited 2 times in total.
-
Judge_Dread
#638 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:37, edited 1 time in total.
-
sarlo
#639 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Zasto?Judge_Dread wrote:Neusvajanje aprilskog paketa je najveci noz u ledja BiH.
Sve politicare koji su imali prste u tome bih streljao po kratkom postupku.
Posljedice toga zivimo danas. Uostalom i izbori su rekli sta narod misli o protivnicima tog paketa.
Najgora stvar koja se desila BiH poslje genocida u Srebrenici.
Sta je donosio sustinsko novo u BiH? Krajnju legalizaciju PC-a....I sta jos?
-
behavac
#640 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Ma koga briga za Mesica, taj je svoje davno odsvirao.dallton wrote: osim sto je u zadnjih mjesec dana pc od strane evrope i najblizih nam susjeda (citaj mesic) proglasilo za opasnost po nacionalnu sigurnost na balkanu, stvarno nije ugrozena - ma nema sta, sve ruze cvjetaju
A reci ko je konkretno od vaznih Evropski ili i svjetskih zvanicnika rekao da RS predstavlja opasnost po nacionalnu sigurnost na Balkanu.
-
behavac
#641 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Pa RS ne pokusava ukinuti BIH.rosegirl wrote: ti kad bi imao vise od deset godina ne bi se takvim 'argumentima' sluzio!
cuj 'Svi pokusaji jednostranog ukidanja RS-a ce samo izazvati destabilizaciju.' a svi jednostrani pokusaji ukidanja bih nece?!
Da pokusava vec bi raspisala referendum.
Za RS BIH nije upitna dok ne diraju u samu RS.
- Luke Perry
#642 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Pa Mile raspisuje referendum svako malo.Da pokusava vec bi raspisala referendum.
-
behavac
#643 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Zato sto je ovdje bio rat koji je zavrsen Dejtonom a i te zemlje su garant da se osigura njegovo provodjenje.dallton wrote:
ako ne postoji nikakva igra oko bih, sto su onda te zemlja garantor dejtona?
Jer da jos niko nije garant osim nas samih mi bi mogli jos 1996 krenuti opet u rat a ovako ako neko prekrsi Dejton bice od ostalih potpisnica sankcionisan.
Zato se Dejton i provodi, vise zbog pritiska nego zbog dobre volje.
Al opet bolje i tako nego rat.
-
dallton
#644 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
nije, nisi u pravu - ono sto je u tom paketu nikad nije do kraja predoceno, u tome je problem....Judge_Dread wrote:Neusvajanje aprilskog paketa je najveci noz u ledja BiH.
Sve politicare koji su imali prste u tome bih streljao po kratkom postupku.
Posljedice toga zivimo danas. Uostalom i izbori su rekli sta narod misli o protivnicima tog paketa.
Najgora stvar koja se desila BiH poslje genocida u Srebrenici.
dejton nedaje pravnu mogucnost za legitimno otcjepljenje, a taj paket je davao tu mogucnost i to samo narodima (znaci recimo i hrvati bi mogli organizovati referendum i dovidjenja prijatno)...sva je prica u stvari oko toga: zato dodo stalno trazi da se u ustavnim promjenama garantuje postojanje pc-a i blefira da on postuje dejton sve dok druga strana nesto postuje - cista suplje jer pc nije potpisala dejton i nema nista s tim....
-
behavac
#645 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
U lovackim pricama.Luke Perry wrote:Pa Mile raspisuje referendum svako malo.Da pokusava vec bi raspisala referendum.
Stvarnost je nesto drugo!
-
Judge_Dread
#646 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:37, edited 2 times in total.
-
dallton
#647 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
ako nikog nije briga za mesica, zasto on daje intervju u "Der Spiegel" a ne recimo neko drugi?behavac wrote:Ma koga briga za Mesica, taj je svoje davno odsvirao.dallton wrote: osim sto je u zadnjih mjesec dana pc od strane evrope i najblizih nam susjeda (citaj mesic) proglasilo za opasnost po nacionalnu sigurnost na balkanu, stvarno nije ugrozena - ma nema sta, sve ruze cvjetaju
A reci ko je konkretno od vaznih Evropski ili i svjetskih zvanicnika rekao da RS predstavlja opasnost po nacionalnu sigurnost na Balkanu.
- sheilak
#648 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Samo postojanje Rs-a dovodi u pitanje postojanje BiH.behavac wrote:Pa RS ne pokusava ukinuti BIH.rosegirl wrote: ti kad bi imao vise od deset godina ne bi se takvim 'argumentima' sluzio!
Trebamo okrenuti plocu i Dodiku i ostalim dati do znanja da svaki pokusaj rastakanja Bosne i Hercegovine moze imati za sankciju ukidanje RS-a.
-
dallton
#649 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
pc se ne nagadja ni s kim - nema cimebehavac wrote:Pa RS ne pokusava ukinuti BIH.rosegirl wrote: ti kad bi imao vise od deset godina ne bi se takvim 'argumentima' sluzio!
-
Judge_Dread
#650 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:36, edited 3 times in total.