ins wrote:Sto se tice RV i PVO OSBiH, ovdje ima odlican pregled stanja sa fotografijama, i primjetit ce te da stanje uopste nije lose:
http://www.milavia.net/airforces/report ... rzegovina/
Par slika:
Remontovane Gazele (6 komada)
One koje cekaju remont:
Po NATO standardu modernizirani Mi-8/17 (7 komada, jedan se srusio u februaru 2012)
Spreman za transport u Ukrajinu na modernizaciju (jedan od 3 koj treba da idu)
Jedan od 4 UH-1 koji redovno lete:
8 komada koji cekaju remont (navodno u prvom cilkusu trebaju ici 4 komada u modernizaciju na Huey II specifikaciju):
I ovo:
Plans are now being drawn up to acquire new aircraft when the financial resources are there, including a modern transport aircraft such as the CN-235
Koliko znam, odluka je da se kupi jedan nov CN-295 za mirovne misije
vidis ovi UH-1H helikopteri ili ti bell-205 helikopteri su smjesteni u rajlovcu, a samo koju stotinu metara dalje dugo vremena se nalazilo italijansko helikoptersko odeljenje koje je imalo UH-1D helikoptere ili ti Agusta/Bell-205 (napravljeni od strane auguste po bellovoj licenci) koji su bili stariji od nasih, samo oni su imali logistiku i redovno su odrzavali svoje, dok kod nasih je nazalost bila cesta nestasica, a ponavljam imali smo helikoptere koji su bili generalno u boljem stanju nego njihovi, sjecam se da su prvo nasi poceli traziti nesto od njih tj. skoro uvjek maziva i lubrifikante koji su nasi nabavljali samo u USA (uvjet sa dobijanjem helikoptera) a koje su italijani imali jer su se proizvodila u Italiji, dok su se kasnije mjenjali sa nekim djelovima koji su nasi imali tipa matica i sarafa, cak jednom sa elisom
neznam da li se sjecate da je zimus kada je pao snjeg aktiviran jedan bilateralni sporazum sa USA gdje su nam oni dovukli neke rezervne djelove i prvenstveno upravo ta maziva i lubrifikante kako bi osposobili nase helikoptere za let
inace UH-1 za nase uslove je dobar helikopter zato sto je robusna masina koja ima dobru mehaniku, a nema koplikovanu elektroniku samim tim lak je za odrzavanj, tj. isti je kao golf 2 u auto svjetu, a i srednje lak helikopter je sto znaci da omogucuje efikasno prebacivanje trupa, dovlacenje municije i evakuaciju ranjenika blizu ili cak na liniji borbe (sjetite se snimaka iz vijetnama pa cak i iraka)
sto se ticeMI-8/MI-8MTV jer nemamo MI-17 tj. nove helikoptere napravljene po novom standardu, nego nekoliko Mi-8 i MI-8 MTV to jest vec modernizovanih na MI-17 nivo (tj. poboljsane turbine i elektronika), znao sam da postoje planovi za modernizaciju i sada po prvi put cujem da su neki modernizovani i remontovani, sto je veoma pohvalno
a gazelle su laki helikopteri koji su se nekad po licenci pravili u mostaru i mogu se koristiti u vise namjena, a svi su pripadali VRS-u
inace stanje zracnih snaga (mada su vise armijska avijacija) kod nas je vise manje OK, vecina zrakoplova su u vise manje dobrom stanju i sa brzim nabavkama nekih materijala (npr. na predznak rata u roku dan-dva mogli bi nabaviti sve potrebno) bili bi brzo u funkciju,a ono sto je najvaznije nasi piloti imaju solidno letacko iskustvo koje se redovno odrzava sto ih cini poprilicno sposobnijih od istocnih susjeda
a najbolje helikoptere imaju hrvati kada su dobili cini mi se 10-tak Mi-171Sh koji su najmodernija verzija M-17 i na kojima cesto lete, a zatim su slovenci koji imaju bell-412 tj. modernu verziju bell-205 sa 2 turbine i elise sa 4 kraka i daleko modernijom elektronikom (tj. mi imamo golf 2, a oni golf 5)
4m3l galebovi i njihovo unapredzenje supergaleb su nekih 15-20 godina bili medju najmodernijim trenaznim avionima / lakim bombader-lovcima i plus bili su proizvod BiH jer pravljeni (dobro sastavljani) u mostaru
uhhhh kako bi bilo dobro da imamo nekih 6-8 modernizovani supergalebova (ta verzija je bila skoro gotova prije pocetka rata) koji bi mogli nositi maverik navodzene rakete i IR rakete zrak-zrak kratkog dometa da ih koristimo upravo kao trenazne i za podrsku trupama, a samo da znas da su u NATO-u izvukli zakljucak da im upravo nedostaju ovakvi jeftiniji avioni jer kada se unisti protivnicka avijacija i sistem protivavionske zastite moderni lovci postaju prekupi za pronalazenje i unistavanje niskoprioritenih ciljeva (tipa pojednacnih tenkova, artiljeriskih orudja, pjesadiski bunkera), italijanska (i brazilska) avijacija upravo zbog toga se nikada nije odrekla amix-t aviona koji je slicna klasa
sada je sudbina jedinog G-4 da ili zavrsi u otpadu ili u srbiji da ga koriste za djelove da barem osposobe koji njihov