U kost.sorge_sa wrote:jednom rjecju AMATERIZAM, tolika kolicina amaterizma koja vlada u Bosni je zastrasujuca, dobro ista u ovoj zemlji funkcionira, dobro je sto je kamen na kamenu, sto uopste ima Bosne, kakvi amateri zive u njoj, upravljaju i vladaju njom godinama, uprkos svom neznanju, nesposobnosti, nekompetentnosti i stravicnoj kolicini amaterizma, Bosna je jos tu, svi moguci laici u svim mogucim aspektima su se izredali, izgalopirali ovog lipsalog konja, i on se opet vuce, to je cudo, vjerujte, bas cudo, usprkos svim unutarnjim i vanjskim razvaljivanjima sto hotimicnim, sto nehoticnim, nestvarno, ali istinito.
U Londonu uhapsen Ejup Ganic
-
VjecitiStudent
#626 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
- Toffee karamela
#627 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Kad sam 1. čula za hapšenje i kad se navečer pokazalo da nije greška i da ostaje u zatvoru, prva misao koja mi je proletjela glavom bila je:"Sutra će sigurno demonstracije i neredi pred srbijanskom ambasadom".O bože, kako se sebi više gadim zbog naivnosti, što neću sebi jednom konačno da priznam golu istinu-da smo mi jadovanski narod koji nije sposoban dobaciti dalje od tuđe tarabe (čitaj: vile)!!!
Evo je 4., pred ambasadom još ništa, laprda se malo u medijima i bog me ubio ako se ovo ne završi ko i s Ilijom...dosadit će narodu, okrenut će TV na Pinkovu farmu ili OBN i zaspati s utješnom pomišlju da se ni Ejup nije sekiro kad je njemu zafalilo para za ratu kredita pa što bi se on sekiro sad zbog Ejupa!
Mi smo propala i uništena država!!! Pitam se samo hoće li nas dragi Bog po drugi put spasiti kao što nas je spasio '92! Ili smo se i njemu zgadili?
Evo je 4., pred ambasadom još ništa, laprda se malo u medijima i bog me ubio ako se ovo ne završi ko i s Ilijom...dosadit će narodu, okrenut će TV na Pinkovu farmu ili OBN i zaspati s utješnom pomišlju da se ni Ejup nije sekiro kad je njemu zafalilo para za ratu kredita pa što bi se on sekiro sad zbog Ejupa!
Mi smo propala i uništena država!!! Pitam se samo hoće li nas dragi Bog po drugi put spasiti kao što nas je spasio '92! Ili smo se i njemu zgadili?
-
HomeArt
#628 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
I samo jos dodati da nasi politicari nesto mrmljaju sebi u njedra, osim hareta i kosmsica. Sta ocekujes od naroda!?Toffee karamela wrote:Kad sam 1. čula za hapšenje i kad se navečer pokazalo da nije greška i da ostaje u zatvoru, prva misao koja mi je proletjela glavom bila je:"Sutra će sigurno demonstracije i neredi pred srbijanskom ambasadom".O bože, kako se sebi više gadim zbog naivnosti, što neću sebi jednom konačno da priznam golu istinu-da smo mi jadovanski narod koji nije sposoban dobaciti dalje od tuđe tarabe (čitaj: vile)!!!
- Ahmmed
#629 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ma, koji političari, sahan? Garantiram da se većina tzv.bošnjačkih političara, smijulji sebi u bradu, istiha se radujući što je Ganić uhapšen....Lične razmirice, animoziteti iz prošlosti, čudesa.....Ko da je njih briga za principe, državu....Vjeruj mi, ne razmišljaju o tome.....Samo o svom dupetu misle...No, mi smo ih birali....Sami pali, sami se ubili .....
-
jefferson
#630 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Narod je birao ovu vlast! Sta sad hoce nard??? Da neko dodje i rjesi probleme???? E tako zivot ne funkcionise, ko misli da funkcionise neka procita ciku Darwina!!! To sto MVP boli ona stvar sto Srbija proteze suverenitet na nase gradjane je krivica nasih glasaca a ne Sven Alkalaja, jer je on posljedica glasanja, nije ga niko doveo na vlast. To sto je SDA amaterska organizacija koja sluzi sebi na svrhu je krivica gradjana koji su za njih glasali i onih koji nisu glasali.sahan wrote:I samo jos dodati da nasi politicari nesto mrmljaju sebi u njedra, osim hareta i kosmsica. Sta ocekujes od naroda!?Toffee karamela wrote:Kad sam 1. čula za hapšenje i kad se navečer pokazalo da nije greška i da ostaje u zatvoru, prva misao koja mi je proletjela glavom bila je:"Sutra će sigurno demonstracije i neredi pred srbijanskom ambasadom".O bože, kako se sebi više gadim zbog naivnosti, što neću sebi jednom konačno da priznam golu istinu-da smo mi jadovanski narod koji nije sposoban dobaciti dalje od tuđe tarabe (čitaj: vile)!!!
Stoga, sta ste ocekivali?? Pogotovo gospoda iz gradova? To su oni sto nisu "seljaci" sto svoj gradjanski status pravdaju time sto se lijepo obuku i ispijaju kafe nekoliko puta dnevno.
Ne "gradjani", vi niste gradjani, Vi ste PARAZITI!!!
Pravis status gradjana imaju osobe koje glasaju, a one zive na selima. Oni imaju drugacije zahtjeve i njima ovakvi ocito odgovaraju, i ko vas jebe, "kremo" naseg drusta sto mislite da ste bogom dani!
Danas ganic, cekajte samo jos par godina dok presuse pare iz dijaspore i slicne finansijske injekcije. Hocel ovi amateri iz SDA i slicnih stranaka to nadoknaditi svojim programima?
Ali gledajmo ovo pozitivno, opet je na vidjelo izaslo pravo lice SDA, i slicnih stranaka koje uzurpiraju patriotizam i sl.
- Toffee karamela
#631 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ti su političari tu voljom naroda. Savršeni predstavnici istoga. Komšić i još poneki među njima djeluju kao alieni iz sazviježđa Andromeda kojima se letjelica slupala nad Bosnom i bili prinuđeni tu ostati. Ja mislim da oni nikakve generičke, relevantne veze nemaju s kukavičkim i krkanlunskim krdom u koji se taj narod pretvorio.sahan wrote: I samo jos dodati da nasi politicari nesto mrmljaju sebi u njedra, osim hareta i kosmsica. Sta ocekujes od naroda!?
-
neretvaa
#632 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Imamo politicara koji nisu zasluzili da nas predstavljaju.Toffee karamela wrote:Ti su političari tu voljom naroda. Savršeni predstavnici istoga. Komšić i još poneki među njima djeluju kao alieni iz sazviježđa Andromeda kojima se letjelica slupala nad Bosnom i bili prinuđeni tu ostati. Ja mislim da oni nikakve generičke, relevantne veze nemaju s kukavičkim i krkanlunskim krdom u koji se taj narod pretvorio.sahan wrote: I samo jos dodati da nasi politicari nesto mrmljaju sebi u njedra, osim hareta i kosmsica. Sta ocekujes od naroda!?
Ali nitko da se ne zapita, kako je probati naci dogovor, npr sa dodom ?
Veci je problem ova druga strana koja jednostavno nece da zivi u ovoj drzavi( cast izuzetcima )
Evo malo cu off topic, sorry to admin.
Jos uvijek se nije prasina smirila uvezi akcije i Maoci, a srbi uveliko plasiraju pricu kako se oko focanskih naselja sukobljavaju sa "vehabijama" ( tako ih oni zovu) Ovdje Krcmanovica zele srediti jednom zauvijek.
Spominju se vijezbe bojevim oruzjem, (cuj ove lazi)....
Back to theme, nasi politicari moraju naci zajednicku rijec, npr sa HSP.
Mislim da nam je rijesenje u zajednici sa Hrvatskim narodom.
Znam imaju i oni svojih bubica, ali sam misljenja da bi se mogao dogovoriti covjek sa njima.
Moram reci da ne gotivim Silajdzica, ali me se strasno dojmio covijek u ovom svemu, tu je i Komsic.
A gdje je Tihic, ili novinari ne dolaze po interview ili nece da se mijesaju?
Pozdrav,
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#633 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Prvo treba shvatiti da ovo nije obracun Britanije i Srbije sa Ejubom Ganicem nego sa BiH. I od toga treba poceti. Treba otici tacno u dan i sat kad je pocelo ovo za sta se tereti Ganic, dakle 1992. Tad je Ganic prestavljao BiH i od toga treba poceti.
Sta je Srbija u stanju da uradi govori i dogadjaj od prije dva dana. U zvanicnoj drzavnickoj posjeti Srbiji i Kosovu je bio francuski ministar inostranih poslova Bernar Kusner kojeg Srbija optuzuje da je ucestvovao u trgovini ljudskim organima u Albaniji.
Kusner je dipolmata koji je bio prvi administrator na Kosovu kojeg je svjetska diplomatija postavila na to mjesto.
U vrijeme rata na Kosovu neko je u Albaniji -prema navodima srbijsnkog tuziteljstva - organizovao ubistva srbijanskskih zarobljenika sa Kosova i onda trgovao i prodavao njihove organe.
Posto je Kusner doktor srbijansko tuzilastvo ga optuzuje da je on stajao iza toga zlocina i vjerovatno ce i njega i francusku vladu Srbija da proganjaju za to. U medjuvremenu je Beranar Kusner postao francuski ministar vanjskih poslova -ministar jeden od najmocnijih zemalja na svijetu- ali ni to nije bilo dovoljno da Srbija pred svim svjetskim kamerama ne napravi diplomatski skandal.
Kad su u stanju da ovako rade clanu vlade jedne od najmocnijih drzava na svijetu, onda nije ni cudo da rade jednoj maloj BiH.
Sljedeci na srpskom spisku je general Jovan Divjak, bez obzira sto general ima najvise ordene francuske drzave i sto je time francuska drzava jasno stavila do znanje ko je general Divljak, primjer sa ministrom Kusnerom govori sta se sve moze desiti generalu Divjaku, pogotovo sto je general dezertirao iz JNA, sto je rodjeni beogradjanin i Srbin, sto je bio jedan od kljucnih ljudi Armije BiH. Njemu bi sudio vojni sud.
Ja ne smijem ni zamisliti sta bi se tom covjeku desavalo da ga se docepaju fasisti iz Beograda. Ti ljudi su ubili svoga premijera Djindica -koji je rodjen u Bosni, svoje novinare, predsjednika Stabolica, svoje kraljeve, Dzemala Bijedica, Mehmeda Spahu- bosankog predstavnika u Paralamentu kraljevine Jugoslavije, u sred parlamenta su izvrsili atentat na hrvatske paralametarce, ubijaju austrijekog prestolaonasljednika i izazivaju I svjetski rat i najtragicnije od svega: ubijaju svog najveceg srpskog junaka Karadjorda. Karadjordje je srpski junak koji je oslobodio Srbiju od okupatora, a onda ga je rodjeni kum sasjekao sjekirom na spavanju. Zamislite sjekiroma na spavanju, Nije cak ni zasluzio da ga se viteski ubiju sabljom ili kuburom nego -po srpski- sjekirom. To je Srbija od kada postoji i to ce ona biti jos za dugo.
Isto to Srbija i sad radi.
Sta ocekivati od takve Srbije?
Srbija je ubila Dadu Vujasinovic 1994. Dada je bila bosanka, rodjena u Capljini, ratni izvjestac Duge iz BiH , koja je likvidirana u sred Beograda, onog momenta kada je pocela pisati istinu o ratu u BiH.
Kcerka ratnog zlocinaca Mladica je ubjena - jer se udala za ???.... (sta mislite koga) . Srbija ne smije da isporuci Mladica jer se boji njegove osvete za ubistvo kcerke. Mladic nikada nece biti isporucen. Njega ce likvidirati kao i sve pobrojane.
Spisku nije potrebno posebno dodavati Nikolu Koljevica, Dogu i sve koji su skoncali od srpskog metka.
Narod BiH ovaj put mora da stane ispred generala Divjaka, Ganica, Kljujica, Bogicevica i ostalih. Mora, jer se iza ovoga nesto debelo valje i nije u pitanju Ejub Ganic. Nije slucajno sto je iz ovoga Britanija.
Ako sam dobro razumio konacnu odluku donosi britanska politika i sve gradjanske akcije treba fokusirati prema britanskoj politici. Svaki oblik demokratski izrazenog protesta je prihvatljiv. UK sudstvo ima neki svoj okvir u kojem ce djelovati, a to je stvar advokata i diplomatije. Ali konacnu odluku donosi ministarstvo vanjskih poslova i na njih treba vrsiti uticaj.
Ono sto bi bilo dobro je da se gradjanski protesti desavaju svakodnevno.
Svakako da ne treba slijediti srbijanski primjer pa paliti strane ambasade i ubijati bih gradjane u ambasadama, ali je jako vazno da non stop pred UK ambasadom bude bar jedna osoba. Ne treba ici pred Srbijansku ambasadu.
Treba pomno pratiti ponasanje sudstava UK i reagovati na svaku povredu gradjanskih prava E. Ganica.
Slavno britansko sudstvo napravi ovako sranje da pred svoga sudiju dovede krivu osobu. To nije slucajno. To nije uradio sudija nego drot kome je sef britanski ministar policije koji je naredio sta ce da radi.
Oni koji nisu u sarajevu nek napisu protesno pismo i nek upute na UK amasadu u BiH. Moze i na nasem jeziku ili na bilo kojem svjetskom jeziku. Treba ih zatrpat sa protestima. Ono sto je Srbija za Balkan to je Velika Britanija za svijet zato su sad zajedno. Samo ne treba zaboraviti da je Mahatma Gandi goloruk istjerao britaniju iz Indije, tako sto ju je pustio da sama sebe istjera, kao sto je Srbija istjerala samu sebe- ne samo iz bivse juge vec i iz srca Srbije Kosmeta...
http://ukinbih.fco.gov.uk/en/about-us/o ... o/21570027
Sta je Srbija u stanju da uradi govori i dogadjaj od prije dva dana. U zvanicnoj drzavnickoj posjeti Srbiji i Kosovu je bio francuski ministar inostranih poslova Bernar Kusner kojeg Srbija optuzuje da je ucestvovao u trgovini ljudskim organima u Albaniji.
Kusner je dipolmata koji je bio prvi administrator na Kosovu kojeg je svjetska diplomatija postavila na to mjesto.
U vrijeme rata na Kosovu neko je u Albaniji -prema navodima srbijsnkog tuziteljstva - organizovao ubistva srbijanskskih zarobljenika sa Kosova i onda trgovao i prodavao njihove organe.
Posto je Kusner doktor srbijansko tuzilastvo ga optuzuje da je on stajao iza toga zlocina i vjerovatno ce i njega i francusku vladu Srbija da proganjaju za to. U medjuvremenu je Beranar Kusner postao francuski ministar vanjskih poslova -ministar jeden od najmocnijih zemalja na svijetu- ali ni to nije bilo dovoljno da Srbija pred svim svjetskim kamerama ne napravi diplomatski skandal.
Kad su u stanju da ovako rade clanu vlade jedne od najmocnijih drzava na svijetu, onda nije ni cudo da rade jednoj maloj BiH.
Sljedeci na srpskom spisku je general Jovan Divjak, bez obzira sto general ima najvise ordene francuske drzave i sto je time francuska drzava jasno stavila do znanje ko je general Divljak, primjer sa ministrom Kusnerom govori sta se sve moze desiti generalu Divjaku, pogotovo sto je general dezertirao iz JNA, sto je rodjeni beogradjanin i Srbin, sto je bio jedan od kljucnih ljudi Armije BiH. Njemu bi sudio vojni sud.
Ja ne smijem ni zamisliti sta bi se tom covjeku desavalo da ga se docepaju fasisti iz Beograda. Ti ljudi su ubili svoga premijera Djindica -koji je rodjen u Bosni, svoje novinare, predsjednika Stabolica, svoje kraljeve, Dzemala Bijedica, Mehmeda Spahu- bosankog predstavnika u Paralamentu kraljevine Jugoslavije, u sred parlamenta su izvrsili atentat na hrvatske paralametarce, ubijaju austrijekog prestolaonasljednika i izazivaju I svjetski rat i najtragicnije od svega: ubijaju svog najveceg srpskog junaka Karadjorda. Karadjordje je srpski junak koji je oslobodio Srbiju od okupatora, a onda ga je rodjeni kum sasjekao sjekirom na spavanju. Zamislite sjekiroma na spavanju, Nije cak ni zasluzio da ga se viteski ubiju sabljom ili kuburom nego -po srpski- sjekirom. To je Srbija od kada postoji i to ce ona biti jos za dugo.
Isto to Srbija i sad radi.
Sta ocekivati od takve Srbije?
Srbija je ubila Dadu Vujasinovic 1994. Dada je bila bosanka, rodjena u Capljini, ratni izvjestac Duge iz BiH , koja je likvidirana u sred Beograda, onog momenta kada je pocela pisati istinu o ratu u BiH.
Kcerka ratnog zlocinaca Mladica je ubjena - jer se udala za ???.... (sta mislite koga) . Srbija ne smije da isporuci Mladica jer se boji njegove osvete za ubistvo kcerke. Mladic nikada nece biti isporucen. Njega ce likvidirati kao i sve pobrojane.
Spisku nije potrebno posebno dodavati Nikolu Koljevica, Dogu i sve koji su skoncali od srpskog metka.
Narod BiH ovaj put mora da stane ispred generala Divjaka, Ganica, Kljujica, Bogicevica i ostalih. Mora, jer se iza ovoga nesto debelo valje i nije u pitanju Ejub Ganic. Nije slucajno sto je iz ovoga Britanija.
Ako sam dobro razumio konacnu odluku donosi britanska politika i sve gradjanske akcije treba fokusirati prema britanskoj politici. Svaki oblik demokratski izrazenog protesta je prihvatljiv. UK sudstvo ima neki svoj okvir u kojem ce djelovati, a to je stvar advokata i diplomatije. Ali konacnu odluku donosi ministarstvo vanjskih poslova i na njih treba vrsiti uticaj.
Ono sto bi bilo dobro je da se gradjanski protesti desavaju svakodnevno.
Svakako da ne treba slijediti srbijanski primjer pa paliti strane ambasade i ubijati bih gradjane u ambasadama, ali je jako vazno da non stop pred UK ambasadom bude bar jedna osoba. Ne treba ici pred Srbijansku ambasadu.
Treba pomno pratiti ponasanje sudstava UK i reagovati na svaku povredu gradjanskih prava E. Ganica.
Slavno britansko sudstvo napravi ovako sranje da pred svoga sudiju dovede krivu osobu. To nije slucajno. To nije uradio sudija nego drot kome je sef britanski ministar policije koji je naredio sta ce da radi.
Oni koji nisu u sarajevu nek napisu protesno pismo i nek upute na UK amasadu u BiH. Moze i na nasem jeziku ili na bilo kojem svjetskom jeziku. Treba ih zatrpat sa protestima. Ono sto je Srbija za Balkan to je Velika Britanija za svijet zato su sad zajedno. Samo ne treba zaboraviti da je Mahatma Gandi goloruk istjerao britaniju iz Indije, tako sto ju je pustio da sama sebe istjera, kao sto je Srbija istjerala samu sebe- ne samo iz bivse juge vec i iz srca Srbije Kosmeta...
http://ukinbih.fco.gov.uk/en/about-us/o ... o/21570027
Last edited by Toto on 04/03/2010 04:57, edited 1 time in total.
- Toffee karamela
#634 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Duboka je noć pa možda niko neće primijetiti ovaj mahalaški offtopic...A za koga se to bila udala Mladićeva kći pa je zbog tog zijanila !??Toto wrote: Kcerka ratnog zlocinaca Mladica je ubjena - jer se udala za ???.... (sta mislite koga)
-
kost_u_grlu
#635 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Nije ubijena nego je izvrsila samoubistvo, pricali su dugo vremena da Ratko nije bio na sahrani, ali postoje snimci gde se vidi da jeste.Toffee karamela wrote:Duboka je noć pa možda niko neće primijetiti ovaj mahalaški offtopic...A za koga se to bila udala Mladićeva kći pa je zbog tog zijanila !??Toto wrote: Kcerka ratnog zlocinaca Mladica je ubjena - jer se udala za ???.... (sta mislite koga)
-
ticoroman
#636 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Puno je sumnjivo to sto se Ganic nije pojavio na sudu i sto ustvari niko sa njim nije imao kontakt od hapsenja (ako je to istina). Nije moguce da su slucajno napravili gresku i doveli pogresnog covjeka. Nema sanse. Ima neki drugi razlog zasto je to tako bilo. Ako je istina.
Ganic je cak mozda vec i u Srbiji, a sada se odugovlaci da se smire tenzije.
Ganic je cak mozda vec i u Srbiji, a sada se odugovlaci da se smire tenzije.
- ahuseino
#637 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Sto onda znaci da ti vjerujes u pravedni i objektivni srpski sud bez rezerve; sud te krvotvorevine lesinarske, tog Krakena sa dna okeana sto pruza pipke. Nije se zasitio haranja, klanja i pljackanja tri godine, pa dos'o po jos....KadSeMrtviProbudimo wrote:A-R-N-I wrote:jesi li ti???KadSeMrtviProbudimo wrote:
Veceras je ljudski "gigant" - Jovan Divjak, na FTV izjavio da je spreman poći u pritvor na isljeđivanje u slučaju "Dobrovoljačka", bilo u sarajevski, bilo u beogradski zatvor, samo ako je u interesu Bosne i Hercegovine.
Da li je Ejup Ganić spreman ovako poći u pritvor...
Nisam kriv! Naravno da jesam...
Jer posto nisi kriv ne bi te ni osudili... ko ni Jurisica.
- ahuseino
- ahuseino
#639 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Osim ako si Pape... ili ratata na obali...ratata wrote:moras biti dio ekipe da bi mogao da das golVjecitiStudent wrote:Moze li protestna ekipa otici i do Tuzilastva?
Jer da su oni radili svoj posao, do ovoga ne bi ni doslo.
- ahuseino
#640 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ko da je jucer bilo kad ona rinaka Owen kaze: "Don't, don't, don't... think that Europe will come and solve everything..." ili tako nesto... a on lord, eeee ba...jefferson wrote:Ta nam je engleska gamad o glavi radila i u ratu a i sad.Oni su jedni od onih sto su zasluzni sto danas ovakve probleme i ovakvu drzavu imamo. Da oni nisu bili pobornici embarga na oruzje danas bi drugu pricu pricali.and wrote:napokon da neko skonta gdje se treba protestvovatiChairman wrote:Ala mudrujete u blizini radijatora... ajde nesto konkretno.
U petak su mirni protesti pokrenuti od strane studenata SSST-a, univerziteta osnovanog od strane gosp. Ejupa Ganica. Pocinju u 1 pred katedralom, ide se gradom i do Engleske ambasade. Eto prilike da svi vi svoje nezadovoljstvo na konkretnom primjeru pokazete.
Takodjer, preporucujem Sa-x da ovome posveti malo vecu paznju.
Onima kojima je glupo da protestvuju sami evo dobre prilike jer ce tu biti bar 300 studenata.
Pozdrav
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
-
MPC
#642 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
ehhh jos nam samo treba doci i ono *ovno Boutros Ghali i da sve pocne isponova.... eh ja vala ne znam mogu li vise izdrzat ovakvo podcjenjivanje i ismijavanje ove krvlju natopljene zemje....a sta covjek da radi?????? kad imamo onakve debile u vladi.............
-
Shoba
#643 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
e sad ste se sjetili da protestvujete Bosnjani, sad kad vam je doslo iz guzice u glavu, tek kada je Ejup "jugosloven" Ganic zaglavio...a sve ove godine vam je sve bilo OK..niste se bunili..
Bosnu je ziogu ko je stigo, nista vam nije smetalo. nadam se da vam je sad jasno da je za drzavu potrebno mnogo vise od kahvenisanja i sjedenja na minderu, cekanja da nekko drugi odradi prljav posao, da neki EU okupator spasi Bosnjake kao nekad. Eeeeee...
Ejup je samo simptom bolesti koja vlada vec dugo, koju niko ne zeli da lijeci. Kamo srece da ce Bosna biti spasena kada se Ejup oslobodi. Aajjj jadna Bosno,.....
Pa zar je Dejton OK? Zar je OK da uopste nema Bosnjaka u Banjaluci? zar je OK da je sve manje Srba u Sarajevu? Zar je sve to OK? Jadni mi. Sve smo dalje od Bosne a niko da digne glas...
Smoke and mirrors....
Bosnu je ziogu ko je stigo, nista vam nije smetalo. nadam se da vam je sad jasno da je za drzavu potrebno mnogo vise od kahvenisanja i sjedenja na minderu, cekanja da nekko drugi odradi prljav posao, da neki EU okupator spasi Bosnjake kao nekad. Eeeeee...
Ejup je samo simptom bolesti koja vlada vec dugo, koju niko ne zeli da lijeci. Kamo srece da ce Bosna biti spasena kada se Ejup oslobodi. Aajjj jadna Bosno,.....
Pa zar je Dejton OK? Zar je OK da uopste nema Bosnjaka u Banjaluci? zar je OK da je sve manje Srba u Sarajevu? Zar je sve to OK? Jadni mi. Sve smo dalje od Bosne a niko da digne glas...
Smoke and mirrors....
- luckylaka
#644 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Jbg taj Ejub Yu Ganic uradi vise u Svijetu na promociji drzave BiH nego stotine Shoba i Shobica al eto on Jugosloven pa se po njemu moze srati.Hocemo li cekati da privedu i Kljujica,Mijatovica,Divjaka pa da opet kazemo ,,jebi ga desilo se,nece vise,,Nego hajde Shoba kreni organizuj,planiraj da taj posao za BiH ne rade drugi ,uradimo ga mi .Sta cekamo.Dolaze po nas(vas ja sam daleko)i vode jednog po jednog.Meni dobro poznato.Samo jedan po jedan
- Fair Life
#645 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Taj Ejub Ganic uradio je i podosta toga da BiH ne bude drzava kakva je trebala biti, jebajiga.luckylaka wrote:Jbg taj Ejub Yu Ganic uradi vise u Svijetu na promociji drzave BiH nego stotine Shoba i Shobica al eto on Jugosloven pa se po njemu moze srati.Hocemo li cekati da privedu i Kljujica,Mijatovica,Divjaka pa da opet kazemo ,,jebi ga desilo se,nece vise,,Nego hajde Shoba kreni organizuj,planiraj da taj posao za BiH ne rade drugi ,uradimo ga mi .Sta cekamo.Dolaze po nas(vas ja sam daleko)i vode jednog po jednog.Meni dobro poznato.Samo jedan po jedan
-
zonbirile
#646 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
ljudi padaju u vatru bez veze,lako je za Ganića.Da su stvari raščišćene ranije sve bi i u zemlji bilo drukčije.Zaboravlja se da su 2 maja ubijeni i zarobljeni regruti u Velikom parku.Šta je učinjeno-ništa.Dobro A.Nobilo ponavlja i za hrvatske slućajeve ,a i za nas,a on je ipak advokat za S.Softića iz Živinica.Ergo,i narod kao žrtva na globalnom planu,može iznjedriti zločinca.Narodski rečeno,Bošnjaci su najveće žrtve ove agresije,ali to ne znači da i među njima nije bilo osoba koje su učinile zločin.
-
edinho crull
#647 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Istina da stradanje jednog naroda ne pere sve pripadnike istog od bilo kakvih zlocina
Samo su brate svi iritirajuce azurni da to dokazu pravdu i efikasnost protiv bosnjaka upravo ybog teorije nema veze sto su stradali ipak su cinili zlocine. Tako svaki istup gospode koja se zovu predstavnici logorasa RS glasi:
Hag je osudio Srbe na 1ooo i ne ynam koliko, hrbate na 600, a bosnjake na samo 370 godina.
To je takvo prdjenje u vjetar dok se pored toga ne doda a ubijeno je pa pobrojis!!!
Ja sam siguran da je u drugom svjetskom ratu bilo slucajeva da su ubijeni nijemci od strane jevreja 1, 2 5 ili 50 al ko ce njima suditi u Nurnbergu kad lovis one koji su ubili milione.
Ovdje sad govorimo da se u izolaciji britanskog zatvora nalazi covjek koji je mozda imao nesto sa naredbom za napad na kolonu NAORUZANIH VOJNIKA!!!
Ja sam cijeli rat bio u armiji, dana kakav je bio ovaj o kojem se govori, tri Ganica mi nisu mogla reci pucaj a pogotovu ne pucaj, da se ne lazemo ljudi.
Ovo je krajnje bezobrayno izivljavanje Srbije nad BIH.
Pa tamo se ljudi krije Mladic!
Smjesno...
Samo su brate svi iritirajuce azurni da to dokazu pravdu i efikasnost protiv bosnjaka upravo ybog teorije nema veze sto su stradali ipak su cinili zlocine. Tako svaki istup gospode koja se zovu predstavnici logorasa RS glasi:
Hag je osudio Srbe na 1ooo i ne ynam koliko, hrbate na 600, a bosnjake na samo 370 godina.
To je takvo prdjenje u vjetar dok se pored toga ne doda a ubijeno je pa pobrojis!!!
Ja sam siguran da je u drugom svjetskom ratu bilo slucajeva da su ubijeni nijemci od strane jevreja 1, 2 5 ili 50 al ko ce njima suditi u Nurnbergu kad lovis one koji su ubili milione.
Ovdje sad govorimo da se u izolaciji britanskog zatvora nalazi covjek koji je mozda imao nesto sa naredbom za napad na kolonu NAORUZANIH VOJNIKA!!!
Ja sam cijeli rat bio u armiji, dana kakav je bio ovaj o kojem se govori, tri Ganica mi nisu mogla reci pucaj a pogotovu ne pucaj, da se ne lazemo ljudi.
Ovo je krajnje bezobrayno izivljavanje Srbije nad BIH.
Pa tamo se ljudi krije Mladic!
Smjesno...
- Better Man
#648 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Sva ova dešavanja oko Ganića su samo još jedna potvrda da imamo apsolutno nesposobne političare, za razliku od Srbije gdje političari itekako znaju da rade svoj posao i bore se za svoju zemlju. Žalosno u svemu ovome je što ni 10% ove halabuke nije bilo kad je uhapšen čovjek koji na pravdi boga nevin leži u Beogradskom zatvoru i koji je daleko više uradio za BiH i njenu odbranu, a to je gospodin Ilija Jurišić. Tada su političari nijemo šutili, a i reakcija građanstva je bila jadna. Kako god se završi ovo sa Ganićem u Londonu ne piše mu se dobro. Evo da se donese odluka u njegovu korist i da ga isporuće u BiH, a ne u Srbiju, Tužilaštvo BiH koje i traži da se isporući u BiH će morati da mu odredi pritvor dok se stvar oko Dobrovoljačke ne raščisti. Kad bi ga pustili i nebi ništa poduzeli Srbija bi vjerovatno kod nadležnih međunarodni institucija uložila prigovor i tražila njegovo hapšenje. Sve ovo je samo doprinjelo da se konačno završi istraga oko Dobrovoljačke i utvrdi istina. Obzirom da je Ganić do sada normalno putovao u VB i nije imao nikakvih problema sve do zadnjeg putovanja stiće se utisak da mu je neko iz Sarajeva u saradnji sa Srbijom,a ova opet sa VB sve to namjestio, pa možda i iz vrha vladajuće elite, prije svega mislim na SDA.
- karanana
#649 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
meni se ucinilo da onaj damir arnaut zna o cemu govori i sta prica. medjutim, u zadnja 2 dana neke stvari koje je spomenuo da ce biti uradjene i odradjene u nasu korist su vec propale. mozda su i sakiba softica mogli poslati u london.
- Bosnolog
#650 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Samo da dopunim materijal za pranje Evropske i Engleske savjesti sto nam je vezala ruke embargom na uvoz oruzja a Engleska je imala svoju posebnu ulogu kao i Francuska, ono slijetanje Miterana na sarajevski aerodrom cime je je bilo ozvaniceno cetverogodisnje ubijanje Sarajeva,a koje je taj isti Ganic branio dok su JNA okupatorska vojska rusili grad u sluzbi Srbije ,zauzeli aerodrom i zarobili ,legitimnog predsjednika RBiH i pokusali iskoristiti njjega za zauzimane predsjedniztva pod izgovorom da se povlace iz grada sa kompletnim noruzanjem i opremom,......