komi wrote:
moš kako hoćeš ali ne dokle hoćeš
GRAS - karte
- Tranquilizer
#626 Re: GRAS - karte
-
Dialer
#627 Re: GRAS - karte
Vidjecesalternativni wrote:Imas li objasnjenje za bilo sta od ovoga sto si napisao ili samo lupas k'o maksim po diviziji?Dialer wrote: Ti si sdp-ovac, sbih nije prodala gras, sdp ce to da uradi... Kakva bolan vlada... Ššššš![]()
Kad sam mislio na borce, mislio sam na drzavu opcenito koja je rinaka.
![]()
Tebi je dobro, sta te briga za sirotinjom.
-
DON_eARL
#628 Re: GRAS - karte
Gdje ce on bit SDp-ovac, vidi ga cak je izbacio crvenu boju i sa grba ManUtd.
I sta bi? Ima karti? Nema? Hocel taj budzet vise?
I sta bi? Ima karti? Nema? Hocel taj budzet vise?
- dharma
#629 Re: GRAS - karte
Ma kontam ja tebe, ali kazem to je opet 500 (najmanje) gladnih usta, i opet ide na teret kantona. Fino napisah, ne moze covjek biti pametan, ali nikako.madner wrote:Ne da trebaju, nego ih moraju odpustiti.dharma wrote:Ma nije to odvelo GRAS u propast. Vlada njima dobro plati svaku studentsku i penzionersku, ali upravo u tome i jeste problem. Vlada ce platiti, super je. Moraju poceti pratiti sta rade, kako rade, sve staviti na papir. Ne mogu imati 500 zaposlenih viska ( tako kazu, a ja ponavljam), ali nije ni rjesenje te ljude tek tako otpustiti. To je najmanje 500 dodatnih gladnih usta. Ne moze covjek biti pametan kad je GRAS u pitanju, ali nikako.
Ovako svaki gradjanin Kantona placa tim ljudima punu platu, ili alternativno dovode puno vise sudbina u pitanje.
I like ideju da se oduzmu boravisne i radne dozvole
-
Dialer
#630 Re: GRAS - karte
Kako te je briga ako ces tjerat ljude da umiru od gladi? Cim sam spomenuo sdp upalio si se pravo. Visak je evidentan, jeidno da se ima apra pa salti ljude u penziju, invalide itd. Al ko ce to uraditi, vidjecemo. Il da se uvede ovo sto kolege rekose iznad gore, boravisne dozvole itd.alternativni wrote:Barem neko objasnjenje za ove uvrede da mene nije briga za sirotinjom? Negdje sam svojim komentarom ostavio takav utisak?
Kako si zakljucio da sam SDP-ovac?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#631 Re: GRAS - karte
GRAS je socijalna ustanova?
Ne kontam,cuj ne otpustajte visak uposlenika koji je evidentan,nego nastavkite ovako i sa parama iz budjeta i sa kartama medjunaskupljim(prema velicini primanja u nasoj zemlji) u Evropi.
Plus firma u dugu i raspadanju.
Ne kontam,cuj ne otpustajte visak uposlenika koji je evidentan,nego nastavkite ovako i sa parama iz budjeta i sa kartama medjunaskupljim(prema velicini primanja u nasoj zemlji) u Evropi.
- vjesticanametli
#632 Re: GRAS - karte
- JThomas
#633 Re: GRAS - karte
to. u stvarnosti jeste socijalna ustanova, nažalost...-LIBERO- wrote:GRAS je socijalna ustanova?
također nažalost, ne padaju te pare koje se daju višku uposlenika sa neba, već se moraju prvo od nekoga uzeti (nas-vas kroz poreze)...
karta u zagrebu je 8 kn, a plata duplo veća...karta u beogradu je 50 din, a plata je nekih 20% manja...ne treba biti veliki računovođa da vidiš ko tu koga jebe i da je GRAS u odnosu na primanja ubjedljivo najskuplji.
-
Dialer
#634 Re: GRAS - karte
alternativni wrote:Nisam clan SDP-a niti neke druge stranke, niti cu ikada biti. Samo ukazujem na to da pogresnim ljudima prigovaras "pizdarije" (kako si ih sam nazvao).Dialer wrote:Kako te je briga ako ces tjerat ljude da umiru od gladi? Cim sam spomenuo sdp upalio si se pravo. Visak je evidentan, jeidno da se ima apra pa salti ljude u penziju, invalide itd. Al ko ce to uraditi, vidjecemo. Il da se uvede ovo sto kolege rekose iznad gore, boravisne dozvole itd.alternativni wrote:Barem neko objasnjenje za ove uvrede da mene nije briga za sirotinjom? Negdje sam svojim komentarom ostavio takav utisak?
Kako si zakljucio da sam SDP-ovac?![]()
Dalje, nigdje nisam pozvao na to da se ljudima daju otkazi, dakle ne tjeram ljude da umru od gladi.
Ti si taj koji je navaljao gomilu gluposti ukljucujuci iseljavanje GRAS-a sa trenutne lokacije.
Naravno, za svoje gluposti nemas argument osim parole: Vidjet cemo.
Iseljenje nije glupost. Trebalo se iseliti u Halilovice, ovako negdje. Samo bi tramvaj osto mislim tu gdje je i sada. Gluposti nisu garant.
-
oči pune ljubavi
#635 Re: GRAS - karte
http://www.gras.ba/bs/attachments/artic ... BRINJA.pdfkiki-miki wrote:Koji su to debili?
Tražim raspored vožnje trole Otoka -Dobrinja i nema ga.Rekoh da nisu ostavili ko fol pod autobuskom linijom kad nema ni tamo.
Malo reći debili,nesposobnjakovići.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#636 Re: GRAS - karte
Na liniji Ilidza-Hrasnica autobus vishe ne staje kod one pekare u Koloniji nego pedesetak metara prije, napravili novu stanicu, a na staroj i dalje stoji onaj njihov stub stanica
Nedavno stojim i bus samo hladno prodje, malo mi falilo da pocnem izvaljivat onaj stub
koji su to lezihljebovici
koji su to lezihljebovici
-
oči pune ljubavi
#637 Re: GRAS - karte
Sve ima i nije teško naći.
Redovi vožnje (tramvaj, trolejbus, minibus, autobus):
http://www.gras.ba/bs/index.php?option= ... &Itemid=96
Konkretno, redovi vožnje trolejbuskog saobraćaja (od 3.2.2011.):
http://www.gras.ba/bs/index.php?option= ... &Itemid=99
Redovi vožnje (tramvaj, trolejbus, minibus, autobus):
http://www.gras.ba/bs/index.php?option= ... &Itemid=96
Konkretno, redovi vožnje trolejbuskog saobraćaja (od 3.2.2011.):
http://www.gras.ba/bs/index.php?option= ... &Itemid=99
-
Dialer
#638 Re: GRAS - karte
A sta je tu gras kriv sto je struje nestalo?alternativni wrote:@Dialer, jucer sam napisao da ne pozivam na otkaze.
Mjenjam misljenje, treba im svima spucat otkaz. Jutros krenem na fax, na pola puta vozac kaze: Izadjite napolje, nestalo struje.
Redovno im se desava da nestane struje, da se tramvaj pokvari, pa treba dva sata da ga otslepaju do remize, redovno u troli sofer kaze da je nestalo zraka u motoru pa svi moraju izaci,...
- nellington
#639 Re: GRAS - karte
Nije da branim GRAS, ali jutros je nestalo struje na Grbavici all around oko 8:50.alternativni wrote:Meni u stanu 5 godina nije nestalo struje. Sumnjam da je nestalo zbog Elektrodistribucije. Prije ce biti da je interni kvar.
Al hajd, tebi je najbolje da GRAS ostane ovakav kakav jeste. Pozeljno da se zaposli jos clanova porodice?
-
Bušman
#640 Re: GRAS - karte
Grbavica, Aneks, Otoka...nellington wrote:Nije da branim GRAS, ali jutros je nestalo struje na Grbavici all around oko 8:50.alternativni wrote:Meni u stanu 5 godina nije nestalo struje. Sumnjam da je nestalo zbog Elektrodistribucije. Prije ce biti da je interni kvar.
Al hajd, tebi je najbolje da GRAS ostane ovakav kakav jeste. Pozeljno da se zaposli jos clanova porodice?
- frfi.
#641 Re: GRAS - karte
mozda nije bas to ta tema, mislim da ima jos jedna o ovim studentskim, al eto pitam ovdje:
sta cete vi studenti dok se ne donese ova odluka za karte? ja se fkt ne mogu smarati sa onom stokom od revizora koji puste svakog dvometrasa i sanera al se meni na kosti naklate kad zaboravim novcanik(desilo se, imala kartu zaboravila novcanik......)
ne vadi mi se mjesecna karta ovako kad ne znam na cemu sam, a ne mogu vala ni svaki dan po 4 karte kupovati(dva prevoza promijenim od i do faksa)...
sverati se, svadjati se, pjesaciti?
men se cini da ce biti ovo trece, zdra'o stikle

sta cete vi studenti dok se ne donese ova odluka za karte? ja se fkt ne mogu smarati sa onom stokom od revizora koji puste svakog dvometrasa i sanera al se meni na kosti naklate kad zaboravim novcanik(desilo se, imala kartu zaboravila novcanik......)
ne vadi mi se mjesecna karta ovako kad ne znam na cemu sam, a ne mogu vala ni svaki dan po 4 karte kupovati(dva prevoza promijenim od i do faksa)...
sverati se, svadjati se, pjesaciti?
- perfect_guy
#642 Re: GRAS - karte
ja izvadio ovu godišnju, ali ostanem bez dokumenata i nije mi isplatilo ni tražiti novu zbog kratkog vremena do nove godine (tad se nije ni pominjalo produžavanje do marta), tako da sad uglavnom primjenjujem opciju 1, malo rijeđe opciju 2, a ako ih vidim na stanici koja je blizu trenutnog odredišta, onda opciju 3frfi. wrote:mozda nije bas to ta tema, mislim da ima jos jedna o ovim studentskim, al eto pitam ovdje:![]()
sverati se, svadjati se, pjesaciti?men se cini da ce biti ovo trece, zdra'o stikle
![]()
- neo7
#643 Re: GRAS - karte
Pozdrav
Evo jedno moje iskustvo od danas sa revizorima GRAS-a...
Na stanici ulazim u tramvaj, te sjedam kraj ponistivaca i spustam stvari i vadim kartu iz novcanika pri tome da nisam primjetio da su usli revizori u tramvaj. Ubacujem kartu u ponistivac, ali je ne ponistaje i pri tome primjetim da su revizori usli i da se spremaju na pregled karti. U medjuvremenu ja jos jednom pokusajem da ponistim ali ne ide (vjerovatno su oni blokirali), te mi revizor prilazi i odmah govori sto nisam odmah ponistio kartu, uz moje objasnjenje da sam tek usao u tramvaj i vadio kartu. Upucuje me do prvog revizora koji odmah pocinje napadacki trazeci licnu kartu. Nakon moga odbijanja da dam prijeti mi da ce zvati nekog (valjda misli na pijacu) te putem motorole poziva centar par puta ali bez odgovora druge strane (kontam da je to radio da me uplasi) i govori da cu sada platiti 120KM zovuci me BALAVCEM!!! Nakon mog odgovora da je on na radnom mjestu i da nema pravo da me naziva tako i po drugi put me je nazvao BALAVCEM!! (ja imam 21 godinu).
Na moj upit da mi pokaze legimitaciju da vidim kako se doticni zove odbija i kaze da ce mi dati ukoliko ja njemu prvi pokazem dokumente. Nakon sto je uvidjeo da necu dati dokumente na pola puta zaustavlja tramvaj i govori mi da izadjem, sto sam i uradio zbog ostalih putnika. NA izlazu sam trazio svoju kartu koji je doticni POCIJEPAO i dao mi..E tu mi je prekipilo...
Dvije stanice dalje sam ih sustigao i na stanici sam trazio da mi da MOJU PLACENU NOVU kartu, za koju sam ja izdvojio svoj NOVAC na sto mi je doticni revizor rekao ovako nesto: "Ma idi u pi... materinu nemoj da te razbijem ovdje"!
Ako mi nije prekipilo pri prvoj uvredi, za ovu prijetnju jeste te sam odlucio da cu doticnog prijaviti i sa tom sam namjerom otisao u njihovo sjediste ali rade nazalost do 15h, te cu opet sutra otici.
Nece on meni jebat mater nekaznjeno...
Na stanici ulazim u tramvaj, te sjedam kraj ponistivaca i spustam stvari i vadim kartu iz novcanika pri tome da nisam primjetio da su usli revizori u tramvaj. Ubacujem kartu u ponistivac, ali je ne ponistaje i pri tome primjetim da su revizori usli i da se spremaju na pregled karti. U medjuvremenu ja jos jednom pokusajem da ponistim ali ne ide (vjerovatno su oni blokirali), te mi revizor prilazi i odmah govori sto nisam odmah ponistio kartu, uz moje objasnjenje da sam tek usao u tramvaj i vadio kartu. Upucuje me do prvog revizora koji odmah pocinje napadacki trazeci licnu kartu. Nakon moga odbijanja da dam prijeti mi da ce zvati nekog (valjda misli na pijacu) te putem motorole poziva centar par puta ali bez odgovora druge strane (kontam da je to radio da me uplasi) i govori da cu sada platiti 120KM zovuci me BALAVCEM!!! Nakon mog odgovora da je on na radnom mjestu i da nema pravo da me naziva tako i po drugi put me je nazvao BALAVCEM!! (ja imam 21 godinu).
Na moj upit da mi pokaze legimitaciju da vidim kako se doticni zove odbija i kaze da ce mi dati ukoliko ja njemu prvi pokazem dokumente. Nakon sto je uvidjeo da necu dati dokumente na pola puta zaustavlja tramvaj i govori mi da izadjem, sto sam i uradio zbog ostalih putnika. NA izlazu sam trazio svoju kartu koji je doticni POCIJEPAO i dao mi..E tu mi je prekipilo...
Dvije stanice dalje sam ih sustigao i na stanici sam trazio da mi da MOJU PLACENU NOVU kartu, za koju sam ja izdvojio svoj NOVAC na sto mi je doticni revizor rekao ovako nesto: "Ma idi u pi... materinu nemoj da te razbijem ovdje"!
Ako mi nije prekipilo pri prvoj uvredi, za ovu prijetnju jeste te sam odlucio da cu doticnog prijaviti i sa tom sam namjerom otisao u njihovo sjediste ali rade nazalost do 15h, te cu opet sutra otici.
-
zonbirile
#644 Re: GRAS - karte
------------------------neo7 wrote:Pozdrav
a da no
- madner
#645 Re: GRAS - karte
To si morao odmah na licu mjesta regulisati. Recimo razbijanjem nosa glavom.
- Bloo
- Globalna šefica
#646 Re: GRAS - karte
madner wrote:To si morao odmah na licu mjesta regulisati. Recimo razbijanjem nosa glavom.
on sam, njih više...
- madner
#647 Re: GRAS - karte
Pa glavom ga sastavis i fatas se noge, ovim novim generacijama covjek mora sve nacrtat.
- neo7
#648 Re: GRAS - karte
Silu primjenjujem bas ako nema izlaza 
- madner
#649 Re: GRAS - karte
Nije to da nema izlaza ali sa gospodinom gospodski a sa klosarom ovako.
- Bloo
- Globalna šefica
#650 Re: GRAS - karte
hebiga da mu je vidio podatke mogao ga je tuziti za fizicki napad (hipoteticki) i prijetnju (u nekom idealnom drustvu) 
edit: ja bi ga udarila al svi su visi od mene
edit: ja bi ga udarila al svi su visi od mene