Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

ljubav_aha

#626 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by ljubav_aha »

citroen wrote:Ovo bi se moglo uzeti za par godina :D mislim da ce ovaj Infiniti prestici lexusa po prodaji kad je u pitanju japanski premium,ako nista prave ljepse autice od lexusa i Acure a nista manje kvalitetne

Image
uh,prave ljepse modele od Acure,oh noo :D never :-D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#627 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

:mrgreen:

Image
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#628 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

Uradio sam mu kompletan servis (ulje, filteri, remenovi, vod, pumpa, rashladna tekucina, ulje u mjenjacu i diferencijalu, svjecice, kablovi, deiskovi, disk plocice, metlice, kompleti sijalica+ rezervni filteri, 4 gume Yokohama ATR, rezervni daljinski- narudzba iz fabrike, ukrasni pragovi- nisam naprijed nista stavio- bull barovi i sl. nije kod nas to zakonski definisano, samo odbojnik kamencica na prednjoj haubi.)
da tako se auto uvozi dole :thumbup:
citroen

#629 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by citroen »

ljubav_aha wrote:
citroen wrote:Ovo bi se moglo uzeti za par godina :D mislim da ce ovaj Infiniti prestici lexusa po prodaji kad je u pitanju japanski premium,ako nista prave ljepse autice od lexusa i Acure a nista manje kvalitetne

Image
Da,koji model acure moze konkurisati ovom sa slike :?: :sax: :sax:
Gost1515

#630 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Gost1515 »

Lambo :D

Image
ljubav_aha

#631 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by ljubav_aha »

citroen wrote:
ljubav_aha wrote:

Image
Da,koji model acure moze konkurisati ovom sa slike :?: :sax: :sax:
SUV /koji me inace ne interesuju/ ali tvoj je SUV,stoga postavljam Accura SUV :-D

Image
citroen

#632 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by citroen »

ljubav_aha wrote:
SUV /koji me inace ne interesuju/ ali tvoj je SUV,stoga postavljam Accura SUV :-D

Image
Ne mogu se porediti :mrgreen: evo pitaj corollu ako ne vjerujes :sax:
ljubav_aha

#633 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by ljubav_aha »

citroen,ne volim SUV modele :)
vryzas

#634 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by vryzas »

Crossover Nissan Juke 8-)
drndalo

#635 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drndalo »

Image
whow

#636 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

@ Ljubav_aha. Ta Accura je malo luxuznija varijanta ove nove honde Crosstour . Dakle sve je isto ;motor , mjenjac , suspenzija ,platforma karoserija . U biti to je jedno Auto kojem se dodaju pojedine luxuzne opcije poput recimo ; navigacije , sjedala sa opcijom za masazu , veceg LCD ekrana i naravno umjesto onoga H na masku se stavo A. Razlika u cijeni je od 30-40%. Taj novi Cross tourje extra kao i vecina Hondinih automobila. Ja sam pokusavao objasniti ovome Erniju zasto je Honda novi Mercedes ali nije proslo , elm svi imamo svoje misljenje. Ja iz sopsvenog izkustva ( imao 10-tal VW automobila) znam da je VW precjenjen i da bar ovdje u sjevernoj americi postoje brojna vozila u svakome segmentu koja su bolja , kvalitetnija i jeftinija od vozila iz VW line-upa. Gdje je to Nova Jetta Dizel 22 Hiljade dollara . To jednostavno nije tacno. Sa svim taksama i porezima dode oko 30K na cesti u Kanadi . Ja sam odprilike toliko platio 2010 Rav 4 koja mi trosi do sam 8.9 l prosjek- 2.5 l benzin.
kreso_atac

#637 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

@iceman nema on kaiševe, nego lanac koji se po pravilu ne mijenja osim ako osjetiš nemiran rad i trzanje motora, otprilike na 250 000 milja. I što se tiče njegovih mogućnosti u to nemoj imat sumnju. Ako voliš off road još mu daj 2'' lift i nemaš prepreku nikakvu : ) Rekoh već, ima jako moćne heavy duty Dana osovine i dobro riješenu šasiju gdje se nije jednastvno ni prevrnuti na krov, pa možeš bez nekog posebnog straha voziti, ali sa oprezom svakako moraš. Pogotovo ako ima vari lok slip, to je super stvar za blato, i treba napomenuti ako to ima da prilikom zamjene ulja u diffovima ide i bočica mopar aditiva u prednji diff, a dvije bočice istog u zadnji. Yokohama gume su ok, mada ako si već mogao birati trebao si uzeti BFG AT.
hookah

#638 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by hookah »

corolla02 wrote::mrgreen:

Image
Uh mati mila :D :thumbup:
ljubav_aha

#639 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by ljubav_aha »

whow wrote:@ Ljubav_aha. Ta Accura je malo luxuznija varijanta ove nove honde Crosstour . Dakle sve je isto ;motor , mjenjac , suspenzija ,platforma karoserija . U biti to je jedno Auto kojem se dodaju pojedine luxuzne opcije poput recimo ; navigacije , sjedala sa opcijom za masazu , veceg LCD ekrana i naravno umjesto onoga H na masku se stavo A. Razlika u cijeni je od 30-40%. Taj novi Cross tourje extra kao i vecina Hondinih automobila. Ja sam pokusavao objasniti ovome Erniju zasto je Honda novi Mercedes ali nije proslo , elm svi imamo svoje misljenje. Ja iz sopsvenog izkustva ( imao 10-tal VW automobila) znam da je VW precjenjen i da bar ovdje u sjevernoj americi postoje brojna vozila u svakome segmentu koja su bolja , kvalitetnija i jeftinija od vozila iz VW line-upa. Gdje je to Nova Jetta Dizel 22 Hiljade dollara . To jednostavno nije tacno. Sa svim taksama i porezima dode oko 30K na cesti u Kanadi . Ja sam odprilike toliko platio 2010 Rav 4 koja mi trosi do sam 8.9 l prosjek- 2.5 l benzin.
Jetta je smece od auta,Honda je bez sumnje kvalitetna,izdrzljiva,ali vecina hondi nisu lijepe
corolla02

#640 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

hookah wrote:
corolla02 wrote::mrgreen:

Image
Uh mati mila :D :thumbup:
Da, ovo je onaj V model, prodaje se ispred jedne banke; inace, rijetko vidjeno auto na cesti :wink:
corolla02

#641 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

citroen wrote: Ne mogu se porediti :mrgreen: evo pitaj corollu ako ne vjerujes :sax:
bas si blizu bio :mrgreen:
hookah

#642 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by hookah »

corolla02 wrote:Da, ovo je onaj V model, prodaje se ispred jedne banke; inace, rijetko vidjeno auto na cesti :wink:
i kažu opet audi ovo, bmw ovo ono... koji bolan audi :lol: :D :dance:
Bordolini

#643 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Bordolini »

ljubav_aha wrote: Honda je bez sumnje kvalitetna,izdrzljiva,ali vecina hondi nisu lijepe
Vala su i novu acuru TL ukakili pravo, sta uradise od onako lijepog auta. Isto vrijedi i za mdx naprijed.
whow

#644 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Bordolini wrote:
ljubav_aha wrote: Honda je bez sumnje kvalitetna,izdrzljiva,ali vecina hondi nisu lijepe
Vala su i novu acuru TL ukakili pravo, sta uradise od onako lijepog auta. Isto vrijedi i za mdx naprijed.

Hondina vozila imaju specifican dizajnerski izraz po kome su propoznatljiva . To sigurno nije klasican dizajn kao kod recimo Mercedesa ili Audija ali tu ne postoji ni neki extremno avandgardan dizajnerski DNA kakav se ponekad da primjetiti kod Francuskih ili Talijanskih proizvodzaca. Jednostavno malo se koketira sa dizajnom i exploatiraju se ti neki futuristicke motivi sto je u skladu sa Hondinom filozofijom . Honda svjesno pravi odmak od te neke klasicne skole dizajna upravo zbog tog image koji nastoji stvoriti . Naravno sve je stvar ukusa , znas ono neko voli shlang ribe neko malo punije a neko opet ne bira :lol: , uglavnom ljepota moze poprimiti razlicite forme i oblike. Sa druge strane kada je u pitanju tehnologija tu Honda ne pravi kompromise i svako ko mozda i nije pobornik Hondinog dizajna kada se provoza u nekom od Hondinih auta brzo shvata zasto je Honda jedan on omiljenih proizvodaca bar kada su u pitanju auto entuzijasti. VW zeli da postane proizvodac automobila za siroke mase sto najnoviji VW line up potvrduje svime osim naravno cijenom. Jer je VW po svjemu prosjecan osim cjennom koja je iznad prosjeka. Dovoljno je pogledati novu Jettu i shavtiti da se dizajneriskim izrazom VW vratio 10 godina unatrag . Tehnoloski VW takoder nije napravio neke vaznije pomake. Sve u svemu ne bih bilo vrijedno spomena da VW nije skuplji od vecine konkurenata sto stvarno iritira . Neko ranije spomenu da je VW posatla marka koju u Americi voze uglavnom balakanci i neki cudni tipovi sto je prilicno tacna opservacija . Uglavno trnitno na trzistu postoji masa dobrih , boljih te odlicnih automovila i stavarno je tesko napraviti odluku za koje se auto odluciti. Ja jedino sa sigurnocsu mogu reci Nikad vise VW.
Blobi

#645 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Blobi »

whow wrote:
Bordolini wrote:

Hondina vozila imaju specifican dizajnerski izraz po kome su propoznatljiva . To sigurno nije klasican dizajn kao kod recimo Mercedesa ili Audija ali tu ne postoji ni neki extremno avandgardan dizajnerski DNA kakav se ponekad da primjetiti kod Francuskih ili Talijanskih proizvodzaca. Jednostavno malo se koketira sa dizajnom i exploatiraju se ti neki futuristicke motivi sto je u skladu sa Hondinom filozofijom . Honda svjesno pravi odmak od te neke klasicne skole dizajna upravo zbog tog image koji nastoji stvoriti . Naravno sve je stvar ukusa , znas ono neko voli shlang ribe neko malo punije a neko opet ne bira :lol: , uglavnom ljepota moze poprimiti razlicite forme i oblike. Sa druge strane kada je u pitanju tehnologija tu Honda ne pravi kompromise i svako ko mozda i nije pobornik Hondinog dizajna kada se provoza u nekom od Hondinih auta brzo shvata zasto je Honda jedan on omiljenih proizvodaca bar kada su u pitanju auto entuzijasti. VW zeli da postane proizvodac automobila za siroke mase sto najnoviji VW line up potvrduje svime osim naravno cijenom. Jer je VW po svjemu prosjecan osim cjennom koja je iznad prosjeka. Dovoljno je pogledati novu Jettu i shavtiti da se dizajneriskim izrazom VW vratio 10 godina unatrag . Tehnoloski VW takoder nije napravio neke vaznije pomake. Sve u svemu ne bih bilo vrijedno spomena da VW nije skuplji od vecine konkurenata sto stvarno iritira . Neko ranije spomenu da je VW posatla marka koju u Americi voze uglavnom balakanci i neki cudni tipovi sto je prilicno tacna opservacija . Uglavno trnitno na trzistu postoji masa dobrih , boljih te odlicnih automovila i stavarno je tesko napraviti odluku za koje se auto odluciti. Ja jedino sa sigurnocsu mogu reci Nikad vise VW.
VWhow, plaho me zanima sto se toliko sekiras oko VW-a :D :D?
Gost1515

#646 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Gost1515 »

:D

ja već godinama slušam "stručnjake" kako proriču pad "precijenjenog" VW-a ... a VW konstantno napreduje ... evo malo gledam statistike na sjevernoameričkom tržištu ... nije (još) neki veliki market share, al sve dvocifreni procenti rasta - preko 20% YTD (balkanci valjda :lol: ).
Gost1515

#647 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Gost1515 »

babyline wrote:hos se potrkat :-?

to bi bila utrka ... :D
hookah

#648 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by hookah »

meni honde baš fino izgledaju, pogotovo one sa početka ove decenije...
johntra

#649 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

golfista wrote:no, moj sljedeći automobil nece biti iz koncerna VW audi, ali će i dalje biti "švabo", koji., čim odlucim javim ;), a i n ije mi prirodno da se ovdje voze japanci, kinezi ili indijci, pa i amerikanci..beri travu oko sebe.
najbolje da se svi vratimo na period kočija i zaprežnih kola...
Gost1515

#650 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Gost1515 »

golfista wrote:stvarne se trudim ostati tolerantan i uvažavati tuđa mišljenja ma kakva da bila, jer uvijek postoji za zašto i neko zato.
Ipak ovo je previše, ovo su tvrdnje,a ne mišljenje. "tehnološki VW nije napravio neke važne pomake , i to bez obzira na krilaticu audija vorsprung durch technik ( napredak kroz tehniku ), a znamo da koncern dijeli bukvalno sve, ali sve. Dalje," VW postala marka koju u Americi voze samo Balkanci", nemam komentara.."Uglavno trnitno na trzistu postoji masa dobrih , boljih te odlicnih automovila i stavarno je tesko napraviti odluku za koje se auto odluciti" ovo mi je ok, i slažem se, ali naprijed iznesene tvrdnje, nemojte ljudi, molim vas. ipak kako se kaže das auto.
mah ... naravno da te tvrdnje nemaju veze s mozgom, dovoljno je pratiti nagrade koje dobija VW (naravno i neki drugi proizvođači) za svoje tehnologije (pogledati npr pod engine of the year awards) al poenta je u tome da se neki ovdje trude da budu što veći amerikanci :D pa pljuju po svemu što misle da ima veze sa balkanom (što je opet niđe veze, balkan je mrvica u VW prodaji) al eto ... zato nećeš nikad vidjeti brojeve, linkove na pouzdane izvore ... nego tvrdnje kao što si naveo ... odrasli na zastavama, škodama i u najboljem slučaju VW-u pa sad im to valjda blam ... :-)
Post Reply