Jel preferiras vise plavu ili bijelu boju?Birajjutarnji wrote:Ne znam kakve bi manojlo imao koristi od toga da laze o gubicima te vase cetnicke bagre?keep it real wrote:nesto kontam , mora da manojlo gleda te stare snimke i skuplja podatke .

Jel preferiras vise plavu ili bijelu boju?Birajjutarnji wrote:Ne znam kakve bi manojlo imao koristi od toga da laze o gubicima te vase cetnicke bagre?keep it real wrote:nesto kontam , mora da manojlo gleda te stare snimke i skuplja podatke .

felipe kajetano wrote:Jel preferiras vise plavu ili bijelu boju?Biraj
..Nego..na ozbiljnu vojsku se baca uranijum a ne bojleri from Shamacjutarnji wrote:felipe kajetano wrote:Jel preferiras vise plavu ili bijelu boju?Biraj![]()
To pokloni onoj svojoj raji sto ih bratski izljubiste 93 na Vlasicu. Mi smo ipak bili ozbiljna vojska.
Nego, ovdje te snimali za holivud a ti ni da pozdravis. Trema?![]()
http://www.youtube.com/watch?v=nVdnCnX2fyY
koji bolan uranijum, pa jesu li po Vojkovićima naši bacali neke zavrzlame, plinske svjetiljke, tako neštofelipe kajetano wrote:
..Nego..na ozbiljnu vojsku se baca uranijum a ne bojleri from Shamac...ima to i pozitivnih stvari npr.trebe nam imaju vece foNase..tzv.radioaktivne samostojece
Ne znam jesu li sad i u Hadzicima tak'e
Ovaj ne baca bojlere i svjetiljke...Samo hard coreChmoljo wrote:koji bolan uranijum, pa jesu li po Vojkovićima naši bacali neke zavrzlame, plinske svjetiljke, tako neštofelipe kajetano wrote:
..Nego..na ozbiljnu vojsku se baca uranijum a ne bojleri from Shamac...ima to i pozitivnih stvari npr.trebe nam imaju vece foNase..tzv.radioaktivne samostojece
nešto se toga kroz maglu sjećam
Prije par godina procitao sam clanak kako su ameri namjerno poslali francuze i britance da bombarduju srbe u istocnoj bosni jer su znali da je teren veoma nepogodan za avijaciju i da postoji velika sansa da avionu nepreceizno djeluju a i da budu pogodjeni. Kad su oboreni i harier i miraz onda je to kasnije elegantno spominjano kod prodaje svojih aviona. Kasnije kad je doslo do rata na kosovu koristili su iskustva iz bosne pa nisu spustali avione nize jer su skontali kako je lako srusit avion cak i samo sa patovima ili pamovima....a toga je bilo vise nego dovoljnofelipe kajetano wrote:Ovaj ne baca bojlere i svjetiljke...Samo hard coreChmoljo wrote:koji bolan uranijum, pa jesu li po Vojkovićima naši bacali neke zavrzlame, plinske svjetiljke, tako neštofelipe kajetano wrote:
nešto se toga kroz maglu sjećam
![]()
Pogodjen 15.aprila 1994 kod Gorazda...
kaboom wrote:VRS Vs USAFfelipe kajetano wrote:Moguce da su im Ameri malo shuknuli...ono vi cete dole gdje su planincuge a mi lijepu ravnu Posavinu!Uglavnom su dole i gubili avione..ne mogu se sjetiti nijednog slucaja da je prijavljeno obaranje ili pogodak u "zapadnom dijelu" ...
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 0%B4%D0%B0
zanimljivo je da je ovaj isti americki pilot koji je oboren tada, prije toga ucestvovao u akciji u kojoj je oboreno 5 aviona VRS
exliberal wrote: kad vec spomenu tog pilota....felipe ja sam razgovarao sa par ljudi ( neki su mi i familija) i svi su mi manje vise ispricali istu pricu u vezi obaranja tog aviona i famoznog spasavanja...jedan mi je cak i tvrdio da je on kao pripadnik vojne policije bio na obezbedjenu terena....znali su gdje je pao pa su napravili krug oko njega da ga neki seljak nebi slucajno zarobio......kasnije su neki zapadni novinari/analiticari govorili da je pilot sve pravio pogresno od trenutka kad su rakete ispaljene na njega, pokusaj izbjegavanja, rusenje, da je spasavanje bilo koordinirano sa vrs itd...da je sva prica o hrabrom pilotu hoax ...nekih informacija sa tvoje strane?.
kaboom wrote: VRS Vs USAF
zanimljivo je da je ovaj isti americki pilot koji je oboren tada, prije toga ucestvovao u akciji u kojoj je oboreno 5 aviona VRS
Misli ono,jedno je bit politicki korektan,al ovofelipe kajetano wrote:Moguce da su im Ameri malo shuknuli...ono vi cete dole gdje su planincuge a mi lijepu ravnu Posavinu!Uglavnom su dole i gubili avione..ne mogu se sjetiti nijednog slucaja da je prijavljeno obaranje ili pogodak u "zapadnom dijelu"Mada doduse dole su i imali najvise borbenih letova pa je i najbolje oruzje dole bilo koncetrisano!Ipak u odnosu na omjer kampanje i snaga PVO-a bolji uspjeh je imao PVO VRS od VJ..Tome se nije ni poklanjala neka paznja do odobrenja UN-a da neke stvari rjesava stapom!PVO je koristen da budem terminoloski ispravan "za unistavanje neprijateljske zive sile"..kasnije se malo povelo racuna i o tome pa se nesto kupovalo..onaj britanski Harrier koji se srusen nekako u isto vrijeme kad je i ovaj Etendard pogodjen je oboren sa raketom SAM-7.. cuo sam za pokusaj kupovine nekog sranja od Ukrajine al' se pare zagubile izgleda cim su presle Drinu..klasika

Ne kontam sta ti toliko smeta termin"neprijateljska ziva sila"?U pravu si i to sam vec napisao da su se protivavionski topovi uglavnom koristili u pjesadijskim borbama..po tome nije izuzetak samo VRS!11sumirp wrote:Razumijem ja da ti pricas o pokusaju skidanja nato letjelica,al vi niste za citav rat na njih ispalili(PVO) municije,ko na pojedine gradove za heftu dana,tako da to nadmetanje vj i vrs,pogotovu u periodu 92-95 zvuci krajnje neumjesno...
Znas kako druze,isto bokser u bubreg,kad "prospes"fazon ,smijeha radi-ismijavanja-pricanja zivotne storije-svejedno, o neprijateljskoj zivoj sili, u istom tekstu sa "nadmetanjem"pvo-a vrs i vj...
i to na temi o ARBIH....
kaboom wrote:VRS Vs USAFfelipe kajetano wrote:Moguce da su im Ameri malo shuknuli...ono vi cete dole gdje su planincuge a mi lijepu ravnu Posavinu!Uglavnom su dole i gubili avione..ne mogu se sjetiti nijednog slucaja da je prijavljeno obaranje ili pogodak u "zapadnom dijelu" ...
Jebig sad nema teorije da se sjetim imena...znam da je ovaj sto je bio u vojnoj policij fino rekao da su znali gdje je, da je napravljena zona oko njega nekih 3-5 km i da niko nije mogao uci unutra. Javljeno im je kad helikopteri dolaze i strikno receno da nema pucanja na njih.keep it real wrote:exliberal wrote: kad vec spomenu tog pilota....felipe ja sam razgovarao sa par ljudi ( neki su mi i familija) i svi su mi manje vise ispricali istu pricu u vezi obaranja tog aviona i famoznog spasavanja...jedan mi je cak i tvrdio da je on kao pripadnik vojne policije bio na obezbedjenu terena....znali su gdje je pao pa su napravili krug oko njega da ga neki seljak nebi slucajno zarobio......kasnije su neki zapadni novinari/analiticari govorili da je pilot sve pravio pogresno od trenutka kad su rakete ispaljene na njega, pokusaj izbjegavanja, rusenje, da je spasavanje bilo koordinirano sa vrs itd...da je sva prica o hrabrom pilotu hoax ...nekih informacija sa tvoje strane?.
jesu li bili blizu srnetice ? (zaboravio sam tacnu lokaciju , koliko se sjecam gore je negdje blizu)
znam jednog koji se kune u sve zivo da ga je vidio gore , samo sto je to blize bosanskom petrovcu nego mrkonjicu .
Bojim se da knjiga o svim neuspjesima generala Armije BIH u proslom ratu nikada nece biti napisana.karanana wrote:zna li neko vise informacija da nam ovdje napise o neuspjeloj deblokadi sarajeva iz ljeta 95? kuda su bili pokusaji proboja, jeli izvana ili iznutra ili oboje? ko je sve ucestvovo? kako su prvi pocetni uspjesi i obecavajuca situacija pretvoreni u totalni debakl? koji su bili gubitci? ko je odgovoran za ovu akciju, odnosno ko je bio komandant i mozak ovoga? citao sam nesto na srpskom nekom tekstu na vikipediji, ali nije nesto puno napisano. ima li ko preporuciti kakvu knjigu u kojoj je to opisano
Pretpostavljao sam i ja ali rekoh da pitam.felipe kajetano wrote:@exliberal
Ovo sa Francuzima je izmisljotina...nista tu koliko znam nije bilo,samo je jedan prilikom doskoka sjebo zglob..kazu da mu je neki djed u bolnici dok se cuvar kao slucajno okrenuo opalio samarcinu da je sjeo na dupe..mozda je to Hoax :)Inace ih je cuvao ovaj sad po zlu poznati 10.diverzantski odred u okolini Han-Pijeska!
Ma karnana znala je svaka nana mjesec dana unaprijed kad ce akcija i ko ce kad gdje da napadne...nama su na zuci vikali ajde komsije sta cekate...nemorate tacno na vrijeme...i ne samo za ovu akciju nego i sve prethodne...sjeti se napada na trebevic i kontraudara srba....karanana wrote:zna li neko vise informacija da nam ovdje napise o neuspjeloj deblokadi sarajeva iz ljeta 95? kuda su bili pokusaji proboja, jeli izvana ili iznutra ili oboje? ko je sve ucestvovo? kako su prvi pocetni uspjesi i obecavajuca situacija pretvoreni u totalni debakl? koji su bili gubitci? ko je odgovoran za ovu akciju, odnosno ko je bio komandant i mozak ovoga? citao sam nesto na srpskom nekom tekstu na vikipediji, ali nije nesto puno napisano. ima li ko preporuciti kakvu knjigu u kojoj je to opisano
.....i poljina u ljeto 92. kada su se zene taj dan dovikivale po prozorima zgrada u barama da "nasi veceras napadaju".exliberal wrote:Ma karnana znala je svaka nana mjesec dana unaprijed kad ce akcija i ko ce kad gdje da napadne...nama su na zuci vikali ajde komsije sta cekate...nemorate tacno na vrijeme...i ne samo za ovu akciju nego i sve prethodne...sjeti se napada na trebevic i kontraudara srba....karanana wrote:zna li neko vise informacija da nam ovdje napise o neuspjeloj deblokadi sarajeva iz ljeta 95? kuda su bili pokusaji proboja, jeli izvana ili iznutra ili oboje? ko je sve ucestvovo? kako su prvi pocetni uspjesi i obecavajuca situacija pretvoreni u totalni debakl? koji su bili gubitci? ko je odgovoran za ovu akciju, odnosno ko je bio komandant i mozak ovoga? citao sam nesto na srpskom nekom tekstu na vikipediji, ali nije nesto puno napisano. ima li ko preporuciti kakvu knjigu u kojoj je to opisano