Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Locked
felipe kajetano

#626 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by felipe kajetano »

jutarnji wrote:
keep it real wrote:nesto kontam , mora da manojlo gleda te stare snimke i skuplja podatke .
Ne znam kakve bi manojlo imao koristi od toga da laze o gubicima te vase cetnicke bagre?
Jel preferiras vise plavu ili bijelu boju?Biraj :D
Image
jutarnji

#627 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by jutarnji »

felipe kajetano wrote:Jel preferiras vise plavu ili bijelu boju?Biraj
:lol:
To pokloni onoj svojoj raji sto ih bratski izljubiste 93 na Vlasicu :D . Mi smo ipak bili ozbiljna vojska.

Nego, ovdje te snimali za holivud a ti ni da pozdravis. Trema? :D
http://www.youtube.com/watch?v=nVdnCnX2fyY
felipe kajetano

#628 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

jutarnji wrote:
felipe kajetano wrote:Jel preferiras vise plavu ili bijelu boju?Biraj
:lol:
To pokloni onoj svojoj raji sto ih bratski izljubiste 93 na Vlasicu :D . Mi smo ipak bili ozbiljna vojska.

Nego, ovdje te snimali za holivud a ti ni da pozdravis. Trema? :D
http://www.youtube.com/watch?v=nVdnCnX2fyY
..Nego..na ozbiljnu vojsku se baca uranijum a ne bojleri from Shamac :D...ima to i pozitivnih stvari npr.trebe nam imaju vece foNase..tzv.radioaktivne samostojece :P Ne znam jesu li sad i u Hadzicima tak'e :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#629 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Chmoljo »

felipe kajetano wrote:
..Nego..na ozbiljnu vojsku se baca uranijum a ne bojleri from Shamac :D...ima to i pozitivnih stvari npr.trebe nam imaju vece foNase..tzv.radioaktivne samostojece :P Ne znam jesu li sad i u Hadzicima tak'e :lol:
koji bolan uranijum, pa jesu li po Vojkovićima naši bacali neke zavrzlame, plinske svjetiljke, tako nešto :mrgreen: nešto se toga kroz maglu sjećam :mrgreen:
felipe kajetano

#630 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Chmoljo wrote:
felipe kajetano wrote:
koji bolan uranijum, pa jesu li po Vojkovićima naši bacali neke zavrzlame, plinske svjetiljke, tako nešto :mrgreen: nešto se toga kroz maglu sjećam :mrgreen:
Ovaj ne baca bojlere i svjetiljke...Samo hard core :P

Pogodjen 15.aprila 1994 kod Gorazda... :)
exliberal

#631 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by exliberal »

felipe kajetano wrote:
Chmoljo wrote:
felipe kajetano wrote:
Ovaj ne baca bojlere i svjetiljke...Samo hard core :P

Pogodjen 15.aprila 1994 kod Gorazda... :)
Prije par godina procitao sam clanak kako su ameri namjerno poslali francuze i britance da bombarduju srbe u istocnoj bosni jer su znali da je teren veoma nepogodan za avijaciju i da postoji velika sansa da avionu nepreceizno djeluju a i da budu pogodjeni. Kad su oboreni i harier i miraz onda je to kasnije elegantno spominjano kod prodaje svojih aviona. Kasnije kad je doslo do rata na kosovu koristili su iskustva iz bosne pa nisu spustali avione nize jer su skontali kako je lako srusit avion cak i samo sa patovima ili pamovima....a toga je bilo vise nego dovoljno :D
felipe kajetano

#632 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Moguce da su im Ameri malo shuknuli...ono vi cete dole gdje su planincuge a mi lijepu ravnu Posavinu!Uglavnom su dole i gubili avione..ne mogu se sjetiti nijednog slucaja da je prijavljeno obaranje ili pogodak u "zapadnom dijelu"Mada doduse dole su i imali najvise borbenih letova pa je i najbolje oruzje dole bilo koncetrisano!Ipak u odnosu na omjer kampanje i snaga PVO-a bolji uspjeh je imao PVO VRS od VJ..Tome se nije ni poklanjala neka paznja do odobrenja UN-a da neke stvari rjesava stapom!PVO je koristen da budem terminoloski ispravan "za unistavanje neprijateljske zive sile"..kasnije se malo povelo racuna i o tome pa se nesto kupovalo..onaj britanski Harrier koji se srusen nekako u isto vrijeme kad je i ovaj Etendard pogodjen je oboren sa raketom SAM-7.. cuo sam za pokusaj kupovine nekog sranja od Ukrajine al' se pare zagubile izgleda cim su presle Drinu..klasika :D
exliberal

#633 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by exliberal »

kaboom wrote:
felipe kajetano wrote:Moguce da su im Ameri malo shuknuli...ono vi cete dole gdje su planincuge a mi lijepu ravnu Posavinu!Uglavnom su dole i gubili avione..ne mogu se sjetiti nijednog slucaja da je prijavljeno obaranje ili pogodak u "zapadnom dijelu" ...
VRS Vs USAF
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 0%B4%D0%B0

zanimljivo je da je ovaj isti americki pilot koji je oboren tada, prije toga ucestvovao u akciji u kojoj je oboreno 5 aviona VRS

kad vec spomenu tog pilota....felipe ja sam razgovarao sa par ljudi ( neki su mi i familija) i svi su mi manje vise ispricali istu pricu u vezi obaranja tog aviona i famoznog spasavanja...jedan mi je cak i tvrdio da je on kao pripadnik vojne policije bio na obezbedjenu terena....znali su gdje je pao pa su napravili krug oko njega da ga neki seljak nebi slucajno zarobio......kasnije su neki zapadni novinari/analiticari govorili da je pilot sve pravio pogresno od trenutka kad su rakete ispaljene na njega, pokusaj izbjegavanja, rusenje, da je spasavanje bilo koordinirano sa vrs itd...da je sva prica o hrabrom pilotu hoax ...nekih informacija sa tvoje strane?. :wink:
keep it real

#634 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by keep it real »

exliberal wrote: kad vec spomenu tog pilota....felipe ja sam razgovarao sa par ljudi ( neki su mi i familija) i svi su mi manje vise ispricali istu pricu u vezi obaranja tog aviona i famoznog spasavanja...jedan mi je cak i tvrdio da je on kao pripadnik vojne policije bio na obezbedjenu terena....znali su gdje je pao pa su napravili krug oko njega da ga neki seljak nebi slucajno zarobio......kasnije su neki zapadni novinari/analiticari govorili da je pilot sve pravio pogresno od trenutka kad su rakete ispaljene na njega, pokusaj izbjegavanja, rusenje, da je spasavanje bilo koordinirano sa vrs itd...da je sva prica o hrabrom pilotu hoax ...nekih informacija sa tvoje strane?. :wink:

jesu li bili blizu srnetice ? (zaboravio sam tacnu lokaciju , koliko se sjecam gore je negdje blizu)
znam jednog koji se kune u sve zivo da ga je vidio gore , samo sto je to blize bosanskom petrovcu nego mrkonjicu .
Sandarz

#635 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Sandarz »

kaboom wrote: VRS Vs USAF

zanimljivo je da je ovaj isti americki pilot koji je oboren tada, prije toga ucestvovao u akciji u kojoj je oboreno 5 aviona VRS

Piše "Pobeda republike Srpske" :lol:
felipe kajetano

#636 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Ne znam nikakve detalje oko ovog spasavanja..A Ameri k'o Ameri od svega prave show pa tako su i od ovoga..dobra tema za jos jednu smijuriju kojom obiluju televizije poput History Channel ili National Geographic!Sta je tu je...imao je srece..bio bi dobra roba za cjenkanje vrha RS-a!Za onu dvojicu Francuza se govorilo da je velika lova isplacena plus sto je neki francuski general morao klecati pred Mladicem za njihovo oslobadjanje...a obzirom na njegov ego ne vjerujem da nema istine u tim pricama...
11sumirp

#637 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by 11sumirp »

felipe kajetano wrote:Moguce da su im Ameri malo shuknuli...ono vi cete dole gdje su planincuge a mi lijepu ravnu Posavinu!Uglavnom su dole i gubili avione..ne mogu se sjetiti nijednog slucaja da je prijavljeno obaranje ili pogodak u "zapadnom dijelu"Mada doduse dole su i imali najvise borbenih letova pa je i najbolje oruzje dole bilo koncetrisano!Ipak u odnosu na omjer kampanje i snaga PVO-a bolji uspjeh je imao PVO VRS od VJ..Tome se nije ni poklanjala neka paznja do odobrenja UN-a da neke stvari rjesava stapom!PVO je koristen da budem terminoloski ispravan "za unistavanje neprijateljske zive sile"..kasnije se malo povelo racuna i o tome pa se nesto kupovalo..onaj britanski Harrier koji se srusen nekako u isto vrijeme kad je i ovaj Etendard pogodjen je oboren sa raketom SAM-7.. cuo sam za pokusaj kupovine nekog sranja od Ukrajine al' se pare zagubile izgleda cim su presle Drinu..klasika :D
Misli ono,jedno je bit politicki korektan,al ovo
:shock: :shock: :shock: i osta ziv!!!
Pogotovu imajuci u vidu,agresorsko postivanje zenevske konvencije, i nenapadanju civilnih ciljeva :x
felipe kajetano

#638 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Image

Evo njihove verzije....izgleda bura bila jaka tih godina iznad Jadrana :D

@11sumirp
Koja bolan Zenevska konvencija :-) Pricamo kako je bilo a ne kako bi trebalo biti...vitestvo je danas zaboravljena kategorija..konvenciju nije postavala nijedna zaracena strana :wink:
11sumirp

#639 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by 11sumirp »

Razumijem ja da ti pricas o pokusaju skidanja nato letjelica,al vi niste za citav rat na njih ispalili(PVO) municije,ko na pojedine gradove za heftu dana,tako da to nadmetanje vj i vrs,pogotovu u periodu 92-95 zvuci krajnje neumjesno...

Znas kako druze,isto bokser u bubreg,kad "prospes"fazon ,smijeha radi-ismijavanja-pricanja zivotne storije-svejedno, o neprijateljskoj zivoj sili, u istom tekstu sa "nadmetanjem"pvo-a vrs i vj...
i to na temi o ARBIH....
11sumirp

#640 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by 11sumirp »

mos si mislit,da ste vi oborili toliko aviona ko bi vas trpio,ko s onim jednim f-117... :evil:
felipe kajetano

#641 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

11sumirp wrote:Razumijem ja da ti pricas o pokusaju skidanja nato letjelica,al vi niste za citav rat na njih ispalili(PVO) municije,ko na pojedine gradove za heftu dana,tako da to nadmetanje vj i vrs,pogotovu u periodu 92-95 zvuci krajnje neumjesno...

Znas kako druze,isto bokser u bubreg,kad "prospes"fazon ,smijeha radi-ismijavanja-pricanja zivotne storije-svejedno, o neprijateljskoj zivoj sili, u istom tekstu sa "nadmetanjem"pvo-a vrs i vj...
i to na temi o ARBIH....
Ne kontam sta ti toliko smeta termin"neprijateljska ziva sila"?U pravu si i to sam vec napisao da su se protivavionski topovi uglavnom koristili u pjesadijskim borbama..po tome nije izuzetak samo VRS!
Ne radi se o nikakvom nadmetanju samo sam konstatovao razliku u broju ostecenih i oborenih aviona NATO-a prilikom i jedne i druge kampanje kad se uporedi broj polijetanja.

Temu i pricu o ABiH ne mozes odvojiti od ostalih ucesnika rata...sve je povezano na neki nacin!
Chisum

#642 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Chisum »

kaboom wrote:
felipe kajetano wrote:Moguce da su im Ameri malo shuknuli...ono vi cete dole gdje su planincuge a mi lijepu ravnu Posavinu!Uglavnom su dole i gubili avione..ne mogu se sjetiti nijednog slucaja da je prijavljeno obaranje ili pogodak u "zapadnom dijelu" ...
VRS Vs USAF

"... Republika Srpska vs USA

Резултат: Победа Републике Српске... "

:lol: :lol: :lol: :lol:
exliberal

#643 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by exliberal »

keep it real wrote:
exliberal wrote: kad vec spomenu tog pilota....felipe ja sam razgovarao sa par ljudi ( neki su mi i familija) i svi su mi manje vise ispricali istu pricu u vezi obaranja tog aviona i famoznog spasavanja...jedan mi je cak i tvrdio da je on kao pripadnik vojne policije bio na obezbedjenu terena....znali su gdje je pao pa su napravili krug oko njega da ga neki seljak nebi slucajno zarobio......kasnije su neki zapadni novinari/analiticari govorili da je pilot sve pravio pogresno od trenutka kad su rakete ispaljene na njega, pokusaj izbjegavanja, rusenje, da je spasavanje bilo koordinirano sa vrs itd...da je sva prica o hrabrom pilotu hoax ...nekih informacija sa tvoje strane?. :wink:

jesu li bili blizu srnetice ? (zaboravio sam tacnu lokaciju , koliko se sjecam gore je negdje blizu)
znam jednog koji se kune u sve zivo da ga je vidio gore , samo sto je to blize bosanskom petrovcu nego mrkonjicu .
Jebig sad nema teorije da se sjetim imena...znam da je ovaj sto je bio u vojnoj policij fino rekao da su znali gdje je, da je napravljena zona oko njega nekih 3-5 km i da niko nije mogao uci unutra. Javljeno im je kad helikopteri dolaze i strikno receno da nema pucanja na njih.
Sad kad je krenula ova prica o oborenim pilotima....nemojte me odmah pocet prozvat ali nedavno sam procitao negdje na internetu pricu o pokusaju spasavanja francuskih pilota ...navodno kad su srbi nasli pilote pokupili su lokatore i napravili ceku za helikoptere ..kad su helikopteri prisli doslo do dobre razmjene vatre gdje je bilo poginulih na obje strane....sad koliko je ovo istina a koliko provala ... :skoljka:
cerska

#644 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by cerska »

jedna ispravka;Cerska se nije predala nego se hrabro borila,zajedno sa Kamenicom i Konjevic poljem do marta'93.Cerska je bila puna izbjeglica iz Vlasenice i okoline,nedostajalo je hrane i mts-a a u ostalom Cerska je samo jedna MZ sa 3000 stanovnika dobro su ikako pruzili otpor!!!
felipe kajetano

#645 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

@exliberal
Ovo sa Francuzima je izmisljotina...nista tu koliko znam nije bilo,samo je jedan prilikom doskoka sjebo zglob..kazu da mu je neki djed u bolnici dok se cuvar kao slucajno okrenuo opalio samarcinu da je sjeo na dupe..mozda je to Hoax :)Inace ih je cuvao ovaj sad po zlu poznati 10.diverzantski odred u okolini Han-Pijeska!
karanana

#646 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by karanana »

zna li neko vise informacija da nam ovdje napise o neuspjeloj deblokadi sarajeva iz ljeta 95? kuda su bili pokusaji proboja, jeli izvana ili iznutra ili oboje? ko je sve ucestvovo? kako su prvi pocetni uspjesi i obecavajuca situacija pretvoreni u totalni debakl? koji su bili gubitci? ko je odgovoran za ovu akciju, odnosno ko je bio komandant i mozak ovoga? citao sam nesto na srpskom nekom tekstu na vikipediji, ali nije nesto puno napisano. ima li ko preporuciti kakvu knjigu u kojoj je to opisano
VjecitiStudent

#647 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:zna li neko vise informacija da nam ovdje napise o neuspjeloj deblokadi sarajeva iz ljeta 95? kuda su bili pokusaji proboja, jeli izvana ili iznutra ili oboje? ko je sve ucestvovo? kako su prvi pocetni uspjesi i obecavajuca situacija pretvoreni u totalni debakl? koji su bili gubitci? ko je odgovoran za ovu akciju, odnosno ko je bio komandant i mozak ovoga? citao sam nesto na srpskom nekom tekstu na vikipediji, ali nije nesto puno napisano. ima li ko preporuciti kakvu knjigu u kojoj je to opisano
Bojim se da knjiga o svim neuspjesima generala Armije BIH u proslom ratu nikada nece biti napisana.
exliberal

#648 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by exliberal »

felipe kajetano wrote:@exliberal
Ovo sa Francuzima je izmisljotina...nista tu koliko znam nije bilo,samo je jedan prilikom doskoka sjebo zglob..kazu da mu je neki djed u bolnici dok se cuvar kao slucajno okrenuo opalio samarcinu da je sjeo na dupe..mozda je to Hoax :)Inace ih je cuvao ovaj sad po zlu poznati 10.diverzantski odred u okolini Han-Pijeska!
Pretpostavljao sam i ja ali rekoh da pitam.
exliberal

#649 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by exliberal »

karanana wrote:zna li neko vise informacija da nam ovdje napise o neuspjeloj deblokadi sarajeva iz ljeta 95? kuda su bili pokusaji proboja, jeli izvana ili iznutra ili oboje? ko je sve ucestvovo? kako su prvi pocetni uspjesi i obecavajuca situacija pretvoreni u totalni debakl? koji su bili gubitci? ko je odgovoran za ovu akciju, odnosno ko je bio komandant i mozak ovoga? citao sam nesto na srpskom nekom tekstu na vikipediji, ali nije nesto puno napisano. ima li ko preporuciti kakvu knjigu u kojoj je to opisano
Ma karnana znala je svaka nana mjesec dana unaprijed kad ce akcija i ko ce kad gdje da napadne...nama su na zuci vikali ajde komsije sta cekate...nemorate tacno na vrijeme...i ne samo za ovu akciju nego i sve prethodne...sjeti se napada na trebevic i kontraudara srba....
karanana

#650 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by karanana »

exliberal wrote:
Ma karnana znala je svaka nana mjesec dana unaprijed kad ce akcija i ko ce kad gdje da napadne...nama su na zuci vikali ajde komsije sta cekate...nemorate tacno na vrijeme...i ne samo za ovu akciju nego i sve prethodne...sjeti se napada na trebevic i kontraudara srba....
.....i poljina u ljeto 92. kada su se zene taj dan dovikivale po prozorima zgrada u barama da "nasi veceras napadaju".
Locked