Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dezurni_ucenik

#626 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dezurni_ucenik »

So What! wrote:
CVIKERASH wrote:Prodigy,Skrillex,Caspa,Chemical Brothers,Pendulum,Atari Teenage Riot,Exploited,Faith No More,Josh Wink,Lutztenkirchen,LCD Soundsystem,The Horrors,Placebo,Asian Dub Foundation ...
Pošto si ti u tom fahu, šta misliš da li bi uspio koncert Scootera u Sarajevu ovaj što je najavljen.

Nisam ih nikad gotivio tako da ja ne idem te gluposti gledati.Scooter je za mene Colonia sa muskim vokalom.Drugim rijecima,sramota da se oni smatraju el.muzikom.

A da li ce uspjeti,ja vjerujem da hoce.Iz razloga,zato sto Scooter prvi put dolaze na ove prostore,pa odmah racunaj Beograd i Zagreb da dolaze(ostale gradove da ne spominjem).
Verocious

#627 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Verocious »

Joj Scooter :-) :lol:
Okudzava

#628 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Okudzava »

Kad izbacujemo liste (trebala bi nam jedna tema npr. "Bendovi koje ste gledali uživo i utisci"), evo i moje. Dakle, sve ovo sam gledao u Srbiji, osim Yusufa u Minhenu.

Ennio Morricone & Rome Sinfonietta Orchestra
Bob Dylan
Leonard Cohen
Yusuf Islam
Clapton & Winwood
Robert Plant
The White Stripes
AC/DC
Rolling Stones
Metallica (2x)
ZZ Top
Sex Pistols
Motorhead
Guns N' Roses
Wolfmother
The Cult
The Hives
Johnny Winter (2x)
Jeff Beck
Grinderman
Big Audio Dynamite
The Cardigans
The Datsuns
Portishead
Biohazard
Pro-Pain (2x)
Madball
Suicidal Tendencies
Bad Brains
Soulfly
Machine Head
Ministry
Prodigy (2x)
Madness
The Answer (2x)
Shane Macgowan
Marky Ramone

Propustio sam Pepperse, Santanu dvaput, Iron Maiden dvaput, Deep Purple dvaput, Gary Moore dvaput, Prodigy triput, Soulfly puno puta nažalost, Rammstein, Satriani, Vai, Blackmore... Uglavnom problem love... a neke od gore nabrojanih nikad ne bih gledao (The Cardigans, Portishead, itd) da ih nisam uhvatio na Exitu čekajući grupe zbog kojih sam zapravo došao.

Edit: pošto se sad ukazala lepa tema i da se ne bismo puno udaljavali ovde, otvorio sam novu, posvećenu dragim uspomenama na koncerte koje smo gledali, pa da tamo nastavimo. :thumbup:
Last edited by Okudzava on 03/11/2012 15:40, edited 2 times in total.
DaysleepeR

#629 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DaysleepeR »

ima bendova u pm, kad je bila Metallica u Zg, predgrupa bio bend koji se zove Volbeat koji je jedan od najpopularnijih bendova u evropi, koje je vidjeti same stvar za pomenuti, ali zbog veličine Metallice tada je bilo ono OK.

što se tiče ovih koncerata u Sarajevu, posebno ovih šanerskih techno bookinga tipa Inna, Scooter i razni DJ-i, to je sve uzimanje para na foru, sa jaaaako malim ulaznim troškovima i odličnom zaradom na raji koja generalno nema pojma o muzici, dođu malo da se ispartijaju i vozdra.

mi imamo veliki problem sa publikom zato nemamo ni velikih koncerata, i tako će biti i u budućnosti što meni lično ne smeta. meni je baš super spojiti put u drugi grad sa odličnim koncertom
So What!

#630 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by So What! »

DaysleepeR wrote:ima bendova u pm, kad je bila Metallica u Zg, predgrupa bio bend koji se zove Volbeat koji je jedan od najpopularnijih bendova u evropi, koje je vidjeti same stvar za pomenuti, ali zbog veličine Metallice tada je bilo ono OK.

što se tiče ovih koncerata u Sarajevu, posebno ovih šanerskih techno bookinga tipa Inna, Scooter i razni DJ-i, to je sve uzimanje para na foru, sa jaaaako malim ulaznim troškovima i odličnom zaradom na raji koja generalno nema pojma o muzici, dođu malo da se ispartijaju i vozdra.

mi imamo veliki problem sa publikom zato nemamo ni velikih koncerata, i tako će biti i u budućnosti što meni lično ne smeta. meni je baš super spojiti put u drugi grad sa odličnim koncertom
Ima i toga, u BG Metallici su predgrupe bile Machine Head i Gojira, dva odlična benda, ali meni taj dan nisu sjedali jer sam se bio pripremio za Metallicu, ali eto drago mi je da ih mogu uvrstit na spisak.
Okudzava

#631 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Okudzava »

"Blic" prenosi otprilike isto što i "Novosti" juče, uz dodatak "Aerosmith":

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/351123/Dolazi-Aerosmit

Zanimljivo je videti koju lovu traže izvodjači --

Image
DaysleepeR

#632 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DaysleepeR »

cijene su niđe veze. Bon Jovi nije 2 miliona eura nema šanse. najskuplji bendovi su rolling stones i U2 i to je milion eur. kakav bon jovi.

Cohen i Rammstein me zanima, ovo drugo više ništa ne valja, a i kad je valjalo nije valjalo :D
Layne

#634 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Layne »

Better Man

#635 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

Koncert je bio spektakularan! Brit Floyd zvuče identično kao Pink Floyd! Odgovorno tvrdim da je njihov koncert bio najveći kulturni događaj u Sarajevu nakon koncerta U2!
dezurni_ucenik

#636 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dezurni_ucenik »

Posjecenost ?
So What!

#637 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by So What! »

Joj evo u Beogradu za sljedeću godinu najavljuju i Slipknot i Iron Maiden, definitivno će biti najbolja koncertna sezona.
CVIKERASH wrote:Posjecenost ?
I mene zanima, je li bila puna Zetra?
Layne

#638 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Layne »

Bilo je nake raje, ja sam pozitivno iznenađen.
ins

#639 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by ins »

Dobra posjeta sinoc na Brit Floydu, po meni 3000 najmanje 8)
Verocious

#640 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Verocious »

Posjeta odlicna. Koncert fanztazija!

Kako su samo sretni oni ljudi koji su dozivjeli originalni Pink Floyd i PULSE :)
kojeime

#641 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by kojeime »

Verocious wrote:Posjeta odlicna. Koncert fanztazija!

Kako su samo sretni oni ljudi koji su dozivjeli originalni Pink Floyd i PULSE :)
Nisam isao jer ako nisam bio u mogucnosti da dozivim original, ne treba mi ni kopija...
hrastov žižak

#642 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by hrastov žižak »

kojeime wrote:
Verocious wrote:Posjeta odlicna. Koncert fanztazija!

Nisam isao jer ako nisam bio u mogucnosti da dozivim original, ne treba mi ni kopija...
:thumbup: a bilo je sinoć i drugih koncerata 8-)
Verocious

#643 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Verocious »

Tvoj izbor... ali siguran sam da si ostao uskracen za jedno odlicno iskustvo ;-)
dezurni_ucenik

#644 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dezurni_ucenik »

Nisam ni ja isao -30 maraka za tribute grupe malo bezobrazno skupo.
ins

#645 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by ins »

Da si otisao, saznao bi da je 30 KM malo za onakvu koncertnu produkciju...
dezurni_ucenik

#646 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dezurni_ucenik »

Ja vjerujem da je bilo savrseno,odlicno... Ali kopija nikad nije ,niti ce biti original.Da su doveli Rocca Sifredija da pored njih guzi Teru Patrick ne bi vrijedilo 30 km :D
Better Man

#647 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

CVIKERASH wrote:Nisam ni ja isao -30 maraka za tribute grupe malo bezobrazno skupo.
Ako uzmemo u obzir činjenicu da su karte za njihove koncerte vani daleko skuplje i da znaju biti i 100 Eura, onda su cijene kod nas ok. Ako jedan David Gilmoure ih pozove da mu sviraju na rodjendanu, onda ti je sve jasno. jedina razlika između orginala i kopije su muzičari na sceni. Ostalo je sve bilo identično i savršeno. Sinoć smo imali s jedne strane skup huligana na Koševu, kojima se dao veći značaj i pažnja i sramotno je da je Zetra bila blokirana i da nisi mogao prići Zetri izuzev iz pravca Alipašine, dok su Huligani mogli sa bilo koje strane da pristupe stadionu Koševo da bi gledali trećerazredni nogomet dva amaterska kluba. Jednom liku iz obezbjeđenja koji me nije htio pustiti da priđem Zetri iz pravca stadiona, dok su drugi normalno iz pravca Zetre izlazili prema stadionu, sam se dobro nagovorio i rekao sam mu da više poštuje huligane nego nas obični svijet i da Sarajevo samo potvršuje da je puno papaka i seljaka kao on i da se sve više pretvara u selendru. Odem onda prema stadionu i puste me da uđem u krug oko stadiona i jedan fin i kulturan plicajac me pusti najnormalnije da uđem s te strane prema Zetri da ne moram ići na glavni ulaz.
Vojko.Vrućina

#648 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Vojko.Vrućina »

Better Man wrote:
CVIKERASH wrote:Nisam ni ja isao -30 maraka za tribute grupe malo bezobrazno skupo.
Ako uzmemo u obzir činjenicu da su karte za njihove koncerte vani daleko skuplje i da znaju biti i 100 Eura, onda su cijene kod nas ok. Ako jedan David Gilmoure ih pozove da mu sviraju na rodjendanu, onda ti je sve jasno. jedina razlika između orginala i kopije su muzičari na sceni. Ostalo je sve bilo identično i savršeno. Sinoć smo imali s jedne strane skup huligana na Koševu, kojima se dao veći značaj i pažnja i sramotno je da je Zetra bila blokirana i da nisi mogao prići Zetri izuzev iz pravca Alipašine, dok su Huligani mogli sa bilo koje strane da pristupe stadionu Koševo da bi gledali trećerazredni nogomet dva amaterska kluba. Jednom liku iz obezbjeđenja koji me nije htio pustiti da priđem Zetri iz pravca stadiona, dok su drugi normalno iz pravca Zetre izlazili prema stadionu, sam se dobro nagovorio i rekao sam mu da više poštuje huligane nego nas obični svijet i da Sarajevo samo potvršuje da je puno papaka i seljaka kao on i da se sve više pretvara u selendru. Odem onda prema stadionu i puste me da uđem u krug oko stadiona i jedan fin i kulturan plicajac me pusti najnormalnije da uđem s te strane prema Zetri da ne moram ići na glavni ulaz.
:thumbup: :thumbup:
shin

#649 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by shin »

Tribute grupe su nešta kao karaoke party, jebote Pink Floyd je bio teška karina bez Watersa, gdje je tu tribute band...
So What!

#650 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by So What! »

Evo još dobrih snimaka sa D E P O portala sa sinošnjeg koncerta, meni ovo izgleda dobro i ako je 3000 ljudi došlo, a ocjene koncerta su više nego dobre mislim da nema tu šta da se pametuje:

Post Reply