Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#626 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Innovation wrote:U H-a objektu je HS, a u E je Telemah. :)
Ja sam prema uputama koje sam dobio poslao e-mail Damiru Dizdareviću ([email protected]) koji je haman neki šef tamo u Logosoft-u, kako bi nam ukazao na postupak kojim bi se omogućilo i LOL-u da priključi svoje instalacije. Ako ništa, vjerujem da većini neće smetati LOL u zgradi radi budućnosti - bolje je imati 2-3 mogućnosti za ISP-om nego samo jednu, ako jedan operater zakaže može se preći na drugog.
Dobio sam automatski odgovor da je on na godišnjem do 22.8, i da će se kad bude u mogućnosti oglasiti po tom pitanju. Eto, ko ima strpljenja i želje neka još malo pogura sa ovim: po svemu sudeći, mi ćemo se morati pobrinuti za skupljanje potpisa ili saglasnost od predstavnika stanara od ulaza.
Kad smo već kod toga, kako će se birati predstavnici stanara u svakom ulazu - dobro bi bilo da to ne budu nekakve birokrate po karakteru... :cry:
gracic

#627 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by gracic »

butterfly_01 wrote:nema automatizma... sam sve prijavljujes.
Hvala ti komšo, onda to moram "zaganjati" što prije :)
visnja_x

#628 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

Pozdrav komšijama,
Jel to počela podjela ključeva? Neko na forumu reče da u E3 neki već unose stvari?

A to što govorite o priključenju Interneta i kablovske...pa zna li iko čije su nam instalacije postavljene po defaultu? Ja sad imam MojuTV a imala sam Telemach tako da ne mislim mijenjati operatera. :-D
neki

#629 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by neki »

Lud i ponosan wrote:
Innovation wrote:U H-a objektu je HS, a u E je Telemah. :)
Nedavno sam prisustvovao prikljucenju kablovske televizije (ja sam uvodjenje platio preko 200 km, da ne spominjem koliko im je kostao dodatni splitter za 2 TV-a), kad dodjose "lole" sa crnim koaksijalnim kablom i lagano ga razvlace po bijelom zidu... Pa reko da sam znam da ste toliki levati uzeo bih 30 metara bijelog i postavio da to lici na nesto. Da ne spominjem busenje zida (jerbo je blindO stok) i busenje kompletne zgrade. Kad je starija onda te bas i briga, ali kad je tako novo - bjazi tamo. Kaze tip ima par mjeseci kod nas samo crni ovaj... E reko sto li :-)

Ovako se fino montira jedna kutija carobna, jedan kabal do te kutije kroz podrum npr. i nema nikakvog busenja i razvlacenja strika po zgradi. Da ne spominjem FTTB i blisku buducnost.

Jos jednom sretno svima! :dance:
Shefe ne zbunjuj narod, u novim zgradama se projektom predvidja instalacija kablovske televizije jos od 80tih :) tako da nema kopanja i crnih kablova po zidovima, sve je vec provedeno kroz zidove u toku gradnje, od kutije u vjetrobranu na koju se spaja operater sa svojom infrastrukturom pa sve do uticnice u dnevnoj i spavacoj sobi :) isto ko i telefonski kablovi na koje se spaja tvoj omiljeni operater :-)
neki

#630 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by neki »

Lud i ponosan wrote:^^

E ako je tako onda super, znam primjere novogradnje gdje su se kablovi razvlacili kao i u vecini zgrada u rajvoSa, pa pomislih da i ovdje nije tako... Povlacim primjedbu.

P.S. I tvoj takodje... :D
Negdje je izvodjac ostavio samo buzir u zidovima a kablovcima mrsko provlaciti kablove kroz njih pa ih opale preko zidova, a stanari naivni pa im to dopuste
E3B777

#631 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Innovation wrote:Meni mustuluk. Objekat prikljucen na struju.
Da, tačno je. Ja sam bio u stanu i našao upaljeno svjetlo u kupatilu s uključenim ventilatorom radi. Za muštuluka si. Nadam se da ćemo se upoznati.
Herceg Stjepan

#632 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Herceg Stjepan »

narode, da li lamela E ima podrume u haustorima?
Mr.Penguin

#633 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Mr.Penguin »

.
Last edited by Mr.Penguin on 13/02/2013 14:46, edited 1 time in total.
koma

#634 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

Herceg Stjepan wrote:narode, da li lamela E ima podrume u haustorima?
Na zalost, nema.
krizvan

#635 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by krizvan »

Kako to da se unosi vec namjestaj?
Mi pitali prije par sedmica (jer smo pokupovali neke stvari), da ubacimo pa neka stoji...i nisu nam dali.
Ne znam vise gdje cu sa stvarima. Imam svega po "svjetskim" kucama :)
merik

#636 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

krizvan wrote:Kako to da se unosi vec namjestaj?
Mi pitali prije par sedmica (jer smo pokupovali neke stvari), da ubacimo pa neka stoji...i nisu nam dali.
Ne znam vise gdje cu sa stvarima. Imam svega po "svjetskim" kucama :)
I mene to zbunjuje, kako neki mogu a neki ne.
I ja bih nosila, imam svakakvih "skula". :lol:
Innovation

#637 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Pitajte sada , ako je prosla komisija za tp, ali oni nece da odgovaraju ako nesto nestane. :)
novi.dan.nova.nafaka

#638 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

novi.dan.nova.nafaka wrote: Općinska služba za urbanizam i stambene poslove
http://www.novigradsarajevo.ba/index.ph ... &Itemid=18
Brojevi telefona službenika koji su zaduženi za Komisije za TP:
033/291-213 – Mišo
033/291-180 - Sabina
Treba zvati i biti uporan - mislim da možemo ubrzati makar par dana, da ne plaćamo kiriju i za sljedeći mjesec. Zovite i dosađujte - ja sam jučer zvao, danas ću opet, a i supruga će odvojeno zvati ! :-D
sevrez

#639 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Općinska služba za urbanizam i stambene poslove
http://www.novigradsarajevo.ba/index.ph ... &Itemid=18
Brojevi telefona službenika koji su zaduženi za Komisije za TP:
033/291-213 – Mišo
033/291-180 - Sabina
Treba zvati i biti uporan - mislim da možemo ubrzati makar par dana, da ne plaćamo kiriju i za sljedeći mjesec. Zovite i dosađujte - ja sam jučer zvao, danas ću opet, a i supruga će odvojeno zvati ! :-D
Mišo je "glavni" tako je meni rečeno... i mi zovemo redovno (nas oboje) i još nekoliko budućih komšija takođe zovu svaki dan.
Treba se držati toga da smo mi zajedno sa KSFS uložili sredstva i da smo ravnopravni partneri, te da imamo pravo znati svaki dan informaciju o fazi gradnje, obzirom da je rok za završetak radova bio 30.06.2011 godine, a da nam niko nikada nije potvrdio da su radovi završeni.

a za LOL ćemo se zajedničkim snagama boriti :mrgreen:
Innovation

#640 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Unosenje stvari ok. Najvjerovatnije kljucevi iduce sedmice. Opet meni mustuluk. :-D
novi.dan.nova.nafaka

#641 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Innovation wrote:Unosenje stvari ok. Najvjerovatnije kljucevi iduce sedmice. Opet meni mustuluk. :-D
:thumbup:
Jel samo za lamelu E3 ili za sve ulaze ?
Innovation

#642 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Ako sam dobro shvatila za sve.
novi.dan.nova.nafaka

#643 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Šta je sa liftovima narode - koga bi mogli pritisnuti za to ? Bit će masa stvari za unijeti, kako ćemo ?
Jel neko kužnuo koliki su liftovi, hoće li moći trosjedi i sećije stati unutra ?
Innovation

#644 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Mali :)
gracic

#645 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by gracic »

Liftove će uključiti kada većina stanova u zgradi bude već useljena. To je praksa već odavno kada je u pitanju useljenje u tek izgrađene zgrade a razlog je što dolazi do oštećenja liftova... ja sam na osmom spratu i jadna mi majka dok iznesem stvari :)
novi.dan.nova.nafaka

#646 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

gracic wrote:Liftove će uključiti kada većina stanova u zgradi bude već useljena. To je praksa već odavno kada je u pitanju useljenje u tek izgrađene zgrade a razlog je što dolazi do oštećenja liftova... ja sam na osmom spratu i jadna mi majka dok iznesem stvari :)
Ja sam na 6-tom. A Ramazan je i posti se... ;-)
šas

#647 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by šas »

Raja, je li to neko ima potvrđenu informaciju da će podjela ključeva biti iduće sedmice ili je to samo nagađanje?
I kako je uopće moguće unositi stvari prije primopredaje ključeva i zapisnika o tome?
edin.h

#648 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by edin.h »

Vec odavno pratim situaciju na ovoj temi,pa je doslo vrijeme da se i prijavim :)

Danas sam vidio da su poceli iskopavati zemlju, kao da hoce poravnati i asfaltirati.
Ne znam samo kako ce rijesiti situaciju za parking, jer je tamo uzasno, auto preko auta, a ona vec napravljena garaža zjapi zbog previsoke cijene. Nije mi jasno sto ne postave cuvara i fino naplacuju garazno mjesto mjesecno.

A meni je vrlo bitna internet konkecija,pa ako mogu pomoci da u sto vecem broju prizovemo Logosoft, tu sam :)
Trio paket je extra ponuda, a infrastruktura provedena do grada Prato. Šteta bi bilo da ne prikljuce i nama.

BTW. Cuo sam da planiraju preko puta zgrade napraviti kružni tok i Trg. Grada Prato ;)
Last edited by edin.h on 19/08/2011 23:18, edited 1 time in total.
šas

#649 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by šas »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
gracic wrote:Liftove će uključiti kada većina stanova u zgradi bude već useljena. To je praksa već odavno kada je u pitanju useljenje u tek izgrađene zgrade a razlog je što dolazi do oštećenja liftova... ja sam na osmom spratu i jadna mi majka dok iznesem stvari :)
Ja sam na 6-tom. A Ramazan je i posti se... ;-)
Mislim da imamo pravo na olakšicu u slučaju posta tj. da mrsimo taj udarni dan seljenja.
novi.dan.nova.nafaka

#650 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

edin.h wrote:Vec odavno pratim situaciju na ovoj temi,pa je doslo vrijeme da se i prijavim :)

Danas sam vidio da su poceli iskopavati zemlju, kao da hoce poravnati i asfaltirati.
Ne znam samo kako ce rijesiti situaciju za parking, jer je tamo uzasno, auto preko auta, a ona vec napravljena garaža zjapi zbog previsoke cijene. Nije mi jasno sto ne postave cuvara i fino naplacuju garazno mjesto mjesecno.

A meni je vrlo bitna internet konkecija,pa ako mogu pomoci da u sto vecem broju prizovemo Logosoft, tu sam :)
Trio paket je extra ponuda, a infrastruktura provedena do grada Prato. Šteta bi bilo da ne prikljuce i nama.

BTW. Cuo sam da planiraju preko puta zgrade napraviti kružni tok i Trg. Grada Prato ;)
Nadajmo se da će parking biti urađen kako valja. Što se tiče interneta Damir mi se još nije javio, ja očekujem da će se javiti početkom slj. sedmice - ima nas barem 10-tak koji ćemo potpisati odmah, a vjerujem da i ostali stanari neće imati ništa protiv, jer, kao što sam rekao - jedan više operater ne škodi. Bolje je imati veći izbor u svakom slučaju...
Za sve one koji se nisu odlučili koji namještaj izabrati preporučujem: http://fantasy.ba/. Mi smo danas naručili ugaonu sećiju - predivna je. :)
Post Reply