Policija
- respo
#626 Re: Policija
koji je zakon sada na snazi europski ili nas bosanski?
kad udjemo u eu onda ok ali sada ne vidim razloga sto ne bi neregistrovano auto moglo stajati neko vrijeme neregistrovano na javnom parkingu
kad vec pominjes privatni parking i tu lola ostavi neregistrovan auto za to ima recept taj koji je vlasnik naplati lezarinu to vrijeme koje je tu boli ga briga jeli reg ili nije
kako mrzim rezoniranje stvari ovdje
kao sve sto nam odgovara iz eu onda e vidis tezimo ka eu treba biti tako itd
a kad je nesto protiv nas onda ma gdje je eu ovo je bosna ajd daj stelu moze to tako itd (bez uvrede nista licno)
kad udjemo u eu onda ok ali sada ne vidim razloga sto ne bi neregistrovano auto moglo stajati neko vrijeme neregistrovano na javnom parkingu
kad vec pominjes privatni parking i tu lola ostavi neregistrovan auto za to ima recept taj koji je vlasnik naplati lezarinu to vrijeme koje je tu boli ga briga jeli reg ili nije
a kad je nesto protiv nas onda ma gdje je eu ovo je bosna ajd daj stelu moze to tako itd (bez uvrede nista licno)
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#627 Re: Policija
nase je slupano auto stajalo ispred zgrade godinu dana dok se tata nije iz libije vratio i obnovio registraciju i naprijed branik i hadnjak sta li već
sada se auto koristi
sada se auto koristi
-
zonbirile
#628 Re: Policija
------------------------------------------------respo wrote:koji je zakon sada na snazi europski ili nas bosanski?
izvini molim te ,ali parking je javna površina za auta u mirovanju i s kojim pravom nečiji neregistrovani auto zauzima to mjesto i ne može se neko parkirati? Taj strah od Evrope ti je bez veze,sve smo manje više preuzeli,pa i to ćemo,ili si od onih koji urliču da smo tramvaj imali prije Beča,ne razmišljajući o idiotluku koji riču.
-
zonbirile
#629 Re: Policija
----------------------------------komi wrote:nase je slupano auto stajalo ispred zgrade godinu dana dok se tata nije iz libije vratio i obnovio registraciju i naprijed branik i hadnjak sta li već
sada se auto koristi
ne znam ni jednu zgradu,koja ima višak prostora,znači oduzela si jedno parking mjesto na javnoj površini ,autom koje nije reg.Neregistrovano auto je maltene neopstojeće sa aspekta države.
- respo
#630 Re: Policija
javna ili ne nigdje u zakonu ne pise gdje nereigstrovano auto ne moze stajatizonbirile wrote:------------------------------------------------respo wrote:koji je zakon sada na snazi europski ili nas bosanski?
izvini molim te ,ali parking je javna površina za auta u mirovanju i s kojim pravom nečiji neregistrovani auto zauzima to mjesto i ne može se neko parkirati? Taj strah od Evrope ti je bez veze,sve smo manje više preuzeli,pa i to ćemo,ili si od onih koji urliču da smo tramvaj imali prije Beča,ne razmišljajući o idiotluku koji riču.
reci mi onda kojim pravom ja recimo mogu imati 2 reg auta na parkingu a tebi koji nemas dodju gosti s autom i ne mogu parkirati a javni je parking
a sto se tice europe nije strah
nasi ljudi na europske zakone gledaju samo ono sto im odgovara a kad treba nesto i dati onda nema europe nigdje
sve sto ima za cilj da gradjanin uzme to smo prihvatili od europe manje vise a kad treba odgovornost onda nismo nista preuzeli
evo tema je policija
kako u europi fino platis kaznu kad te policija zaustavi pa fino kad policajac kaze rutinska kontrola fino duzan si pokazati dokumenta u obratnom ide se u stanicu policije fazoni bla bla
dok je kod nas potpuno obrnuto uglavnom
ej moze li cvaja joja na kafu moze li manja kazna moze li ovo ono
sta ti imas mene pregledati nemam itd
a to jesmo li mi imali tramvaj prije beca ili poslije zaboli me
- respo
#631 Re: Policija
a mi smo veliki postivaoci drzave u pmzonbirile wrote:----------------------------------komi wrote:nase je slupano auto stajalo ispred zgrade godinu dana dok se tata nije iz libije vratio i obnovio registraciju i naprijed branik i hadnjak sta li već
sada se auto koristi
ne znam ni jednu zgradu,koja ima višak prostora,znači oduzela si jedno parking mjesto na javnoj površini ,autom koje nije reg.Neregistrovano auto je maltene neopstojeće sa aspekta države.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#632 Re: Policija
pa imao je registraciju na sebi 
-
zonbirile
#633 Re: Policija
-----------------------------------respo wrote:javna ili ne nigdje u zakonu ne pise gdje nereigstrovano auto ne moze stajatizonbirile wrote:------------------------------------------------respo wrote:koji je zakon sada na snazi europski ili nas bosanski?
reci mi onda kojim pravom ja recimo mogu imati 2 reg auta na parkingu a tebi koji nemas dodju gosti s autom i ne mogu parkirati a javni je parking
a sto se tice europe nije strah
nasi ljudi na europske zakone gledaju samo ono sto im odgovara a kad treba nesto i dati onda nema europe nigdje
sve sto ima za cilj da gradjanin uzme to smo prihvatili od europe manje vise a kad treba odgovornost onda nismo nista preuzeli
evo tema je policija
kako u europi fino platis kaznu kad te policija zaustavi pa fino kad policajac kaze rutinska kontrola fino duzan si pokazati dokumenta u obratnom ide se u stanicu policije fazoni bla bla
dok je kod nas potpuno obrnuto uglavnom
ej moze li cvaja joja na kafu moze li manja kazna moze li ovo ono
sta ti imas mene pregledati nemam itd
a to jesmo li mi imali tramvaj prije beca ili poslije zaboli me
u cijeni registracije,pored osiguranja,i ostalih taksi,postoji i cestarina iz koje se grade sve prometnice i odrćavaju,pa i parkinzi.Dobro,reče,privatni parking,parking trćnog centra bi ti uzeo lećarinu,pa tako nekako je i drćava,na zapadu to shvatila.Nema uzurpacije javnog dobra od strane onog koji nije platio.Ljudi pojednostavnili stvari,drot gleda vinjetu, a ne da traći vlasnika.Istekla vinjeta,automatski pauk,rok 2 mjeseca,ne dođeš,niks bi-bi u kocki na šrotu.
- respo
#634 Re: Policija
vinjeta je tu da pomogne policajcu dok je auto na cesti u voznji znaci jer se moze desiti da si zaboravio dokumente ili tako nesto
a sve dok stoji na mjestu nije nikakav problem za ostale
(jah sad ces reci smeta meni jer ne mogu parkirati)
-
zonbirile
#635 Re: Policija
-------------------------------------------respo wrote:vinjeta je tu da pomogne policajcu dok je auto na cesti u voznji znaci jer se moze desiti da si zaboravio dokumente ili tako nesto
čudo kako se uvijek nađe neki genijalac.Ne reče mi ,ko je imao prvi tramvaj?Mora da je iskovan kod Lutve na Kovačima.Olabavi malo,ućivaj u svijetu za koje ti tvrde da je najbolji od svih svijetova.
-
michio
#636 Re: Policija
Smatraju li se u Bosni parkinzi ispred zgrada javnim parkingom ili vlasništvom zgrade?
Naime u Evropi postoji ta neka razlika.
- respo
#637 Re: Policija
ne skreci s teme u temi (sigurno si se prepoznao u mom opisu pa sad ides sa frazama genijalac itd)zonbirile wrote:-------------------------------------------respo wrote:vinjeta je tu da pomogne policajcu dok je auto na cesti u voznji znaci jer se moze desiti da si zaboravio dokumente ili tako nesto
čudo kako se uvijek nađe neki genijalac.Ne reče mi ,ko je imao prvi tramvaj?Mora da je iskovan kod Lutve na Kovačima.Olabavi malo,ućivaj u svijetu za koje ti tvrde da je najbolji od svih svijetova.
necu ti ni odgovoriti ko je imao prvi tramvaj jer me nije briga za to
-
zonbirile
#638 Re: Policija
-----------------------------------------------michio wrote:Smatraju li se u Bosni parkinzi ispred zgrada javnim parkingom ili vlasništvom zgrade?
pa tu nema dileme,jer treba odvojeno gledati žabe i babe.Za vrijeme socijalizma,koji oni nisu imali ,sve društvene zgrade i parkinzi su društveni/javni.Sada i kod nas u zavisnosti od investitora,možeš imati i parking pripadajuće zgrade,naravno ako ga je investitor kupio i uredio.Pošto je vrijednost građevinskog zemljišta u gradu skupa,imaš kompromis,pa sve nove zgrade se grade sa podzemnim garažama.
-
michio
#639 Re: Policija
Dobro to za nove zgrade, ali šta je sa starim zgradama. Da li stanari plaćaju mjesto za parking ili je isto kao prije? Nisam u toku pa pitam.
-
zonbirile
#640 Re: Policija
---------------------------------michio wrote:Dobro to za nove zgrade, ali šta je sa starim zgradama. Da li stanari plaćaju mjesto za parking ili je isto kao prije? Nisam u toku pa pitam.
ne shvatam baš najbolje šta misliš.Postoji mogućnost da platiš parking mjesto,dobiješ tablu i to je to.Boriš se da ti ga niko ne zauzme iako pauk to riješava.Mislim da je bilo 60KM mjesećno.
- cappy_tempo
#641 Re: Policija
moze li mi neko objasniti moze li policajac koji se vrti po onim kucicama oko americke ambasade u alipasinoj zaustaviti auto i izvrsiti kontrolu ili sta vec? danas prolazio i frajer bez sapke zaustavio frajera i standardna procedura al ne kontam kako on moze zaustavit auto koje normalno vozi alipasinom...
-
ismb
#642 Re: Policija
Opet, apsolutno nije istina. Vinjeta na našim vozilima (ispravno uvedena ili ne - o tome se može razgovarati) ima za svrhu jedino ono za šta ti i zonbirile piše. Like it or not, live with it. To je upravo ono što sam ti pokušavao i prije objasniti - više nemaš pravo ostaviti pravo ostaviti neregistrovan auto na bilo kojoj javnoj površini, i ako te uhvate, gotov si. Nije pravedno, RVI, zemlja u izgradnji, nisam tu - whatever... Država se od nečeg gradi - da li je to pošteno (a što ne bi bilo), ima li drugih prioriteta (naravno da ima, ovo je vjerovatno da je jedan od najnebitnijih), može li se to promijeniti (može samo odnos prema problemu 03.10., inače ovo se sigurno neće (niti treba) promijeniti s dolaskom "novih"), RS hoće da se odvoji - who cares. Plati (ili ga odšlepuj do tamo), pa ga vozi... Kako Tebi, tako i za nas drugih 140.000 korisnika "bibija".respo wrote:vinjeta je tu da pomogne policajcu dok je auto na cesti u voznji znaci jer se moze desiti da si zaboravio dokumente ili tako nesto
-
ismb
#643 Re: Policija
Huh, može, zato jer je to objekat pod posebnom zaštitom. Ako on procijeni da je, iz bilo kog razloga, neko vozilo (ili osoba) ugrozila sigurnost čuvanog objekta, ima pravo da izvrši zaustavljanje ili identifikaciju osobe (Bogovu ti majku, ja ovo pišem kao da sam u MUP-u. Nikad zaposlen, nikad niti u ratu radio, nikad ikakve veze s "organom" imao...). Ovo navedeno znam jer radim u sličnom objektu...cappy_tempo wrote:moze li mi neko objasniti moze li policajac koji se vrti po onim kucicama oko americke ambasade u alipasinoj zaustaviti auto i izvrsiti kontrolu ili sta vec? danas prolazio i frajer bez sapke zaustavio frajera i standardna procedura al ne kontam kako on moze zaustavit auto koje normalno vozi alipasinom...
- cappy_tempo
#644 Re: Policija
ismb wrote:Huh, može, zato jer je to objekat pod posebnom zaštitom. Ako on procijeni da je, iz bilo kog razloga, neko vozilo (ili osoba) ugrozila sigurnost čuvanog objekta, ima pravo da izvrši zaustavljanje ili identifikaciju osobe (Bogovu ti majku, ja ovo pišem kao da sam u MUP-u. Nikad zaposlen, nikad niti u ratu radio, nikad ikakve veze s "organom" imao...). Ovo navedeno znam jer radim u sličnom objektu...cappy_tempo wrote:moze li mi neko objasniti moze li policajac koji se vrti po onim kucicama oko americke ambasade u alipasinoj zaustaviti auto i izvrsiti kontrolu ili sta vec? danas prolazio i frajer bez sapke zaustavio frajera i standardna procedura al ne kontam kako on moze zaustavit auto koje normalno vozi alipasinom...
al ovaj vozio prema kosevu gore jos je to oko 12,1 bilo popodne guzva gore i on od 50 auta bas njega naso jer mu je sumnjiv,jos obicno nako auto...
- respo
#645 Re: Policija
nisam rekao da nije tacno sto je zonbirile rekaoismb wrote:Opet, apsolutno nije istina. Vinjeta na našim vozilima (ispravno uvedena ili ne - o tome se može razgovarati) ima za svrhu jedino ono za šta ti i zonbirile piše. Like it or not, live with it. To je upravo ono što sam ti pokušavao i prije objasniti - više nemaš pravo ostaviti pravo ostaviti neregistrovan auto na bilo kojoj javnoj površini, i ako te uhvate, gotov si. Nije pravedno, RVI, zemlja u izgradnji, nisam tu - whatever... Država se od nečeg gradi - da li je to pošteno (a što ne bi bilo), ima li drugih prioriteta (naravno da ima, ovo je vjerovatno da je jedan od najnebitnijih), može li se to promijeniti (može samo odnos prema problemu 03.10., inače ovo se sigurno neće (niti treba) promijeniti s dolaskom "novih"), RS hoće da se odvoji - who cares. Plati (ili ga odšlepuj do tamo), pa ga vozi... Kako Tebi, tako i za nas drugih 140.000 korisnika "bibija".respo wrote:vinjeta je tu da pomogne policajcu dok je auto na cesti u voznji znaci jer se moze desiti da si zaboravio dokumente ili tako nesto
ali ti kazem sada uglavnom se koristi kad se auto zaustavi da se vidi je li auto registrovano
to mi je bar rekao jedan policajac kako on licno radi niti izmisljam niti namecem da bude tako
kao sto kazes l or n live with it
ne znam kako je u praksi i kako ce biti u blizoj buducnoti oko parrkiranih ne registrovanih automobila samo izrazih da mi je bezveze ako stoji neko kratko vrijeme ne registrovan
i uvijek cu to reci
i eto vaznije skloniti ne reg moje tvoje auto sa parkinga nego sto onaj u dzipu proleti preko ogranicenja 50km/h sto isto neki guzonja moze parkirati gdje hoce a policajac mu ne pise kaznu ili zove pauka (bar do famoznog ukidanja clana 14 a vjerujem da ce oni to brzo srediti da opet mogu kazniti)
ovo mi zvuci na ono zemlja u govnima do vrata a najveci problem neka sitnica sto je i u svedskoj na zadnjem mjestu rjesavanja
-
zonbirile
#646 Re: Policija
@respo
daj ne šilji sada i ne uvaljuj se još više pogotovo sa Švedskom.Svaka civilizovana zemlja ima sijaset "nevažnih" zakona koji se poštuju i čine je takvom.Bosna je eto donjela more zakona,ali se ne poštuju.Ne poštuju se, jer na jednoj strani imaš "filozofe" poput tebe,na drugoj iste takve izvršne vlasti.Nisi ti tu da brineš,Zakon je regulisao,da se auto automatski nosi paukom,ali je dat rok od 1-3 mjeseca da se javiš.Sjeti se problema sa odvozom trulja poslije rata.Policija je morala naći vlasnika,da bi sklonili auto.Treba samo vidjeti Hrvatsku,koja se lomila i lomi sa mnogo većim brojem "sitnih",a u osnovi krucijalnih zakonskih riješenja.Sramotno je da Bosna ne otkupljuje PVC boce kao Hrvatska,a guši se u tom smeću.Ergo ista sranja su vazili "filozofi" diljem lijepe naše o zakonu o ambalaži.
daj ne šilji sada i ne uvaljuj se još više pogotovo sa Švedskom.Svaka civilizovana zemlja ima sijaset "nevažnih" zakona koji se poštuju i čine je takvom.Bosna je eto donjela more zakona,ali se ne poštuju.Ne poštuju se, jer na jednoj strani imaš "filozofe" poput tebe,na drugoj iste takve izvršne vlasti.Nisi ti tu da brineš,Zakon je regulisao,da se auto automatski nosi paukom,ali je dat rok od 1-3 mjeseca da se javiš.Sjeti se problema sa odvozom trulja poslije rata.Policija je morala naći vlasnika,da bi sklonili auto.Treba samo vidjeti Hrvatsku,koja se lomila i lomi sa mnogo većim brojem "sitnih",a u osnovi krucijalnih zakonskih riješenja.Sramotno je da Bosna ne otkupljuje PVC boce kao Hrvatska,a guši se u tom smeću.Ergo ista sranja su vazili "filozofi" diljem lijepe naše o zakonu o ambalaži.
- respo
#647 Re: Policija
ko je rekao da ja necu postovati zakon ako je takav zakon?zonbirile wrote:@respo
ja ti samo kazem za mene je taj zakon glup i tacka
a to sto se ja ne slazem s njim ne znaci da ga necu postovati
ako na jednoj strani imas "filozofe" na drugoj strani imas mentole poput tebe koji gledaju samo sebe i nikog vise i ne uvazavaju drugo i drugacije
znam ja nas treba nas zapaliti
-
ssmmiilleeyy
#648 Re: Policija
Nemoj te tako
Naša policija je sjajna,dadneš mu Cenera i pusti te za najteži prekršaj
U Americi kad bi Ponudio Mito Police man-u Izbušio bih te ko sito
Mislim šta hoćete vi ,super je to kada ti se milicionersko auto ubaci na skretanju za desno(ili ulijevo) Nema boljeg osjećaja
Naša policija je sjajna,dadneš mu Cenera i pusti te za najteži prekršaj
U Americi kad bi Ponudio Mito Police man-u Izbušio bih te ko sito
Mislim šta hoćete vi ,super je to kada ti se milicionersko auto ubaci na skretanju za desno(ili ulijevo) Nema boljeg osjećaja
- respo
#649 Re: Policija
sinoc se vracam kuci oko 3 i zaustavi me policija
dobro vece dobro vece vozacku i saobracajnu
dam uredno
jeste konzumirali alkohol
ne
imate li nozeva oruzja cakija u autu
ne mozete pogledati
cime se bavis
radim tu i tu
ne znam samo cemu ovo pitanje cime se bavis?
da se razumijemo podrzavam ovo samo eto upade mi u uho ovo cime se bavis
mogao je pitati jos kolika ti je plata
dobro vece dobro vece vozacku i saobracajnu
dam uredno
jeste konzumirali alkohol
ne
imate li nozeva oruzja cakija u autu
ne mozete pogledati
cime se bavis
radim tu i tu
ne znam samo cemu ovo pitanje cime se bavis?
da se razumijemo podrzavam ovo samo eto upade mi u uho ovo cime se bavis
mogao je pitati jos kolika ti je plata
- Qler
#650 Re: Policija
Ma to je standardno pitanje, mene svaki put kada zaustave pitaju cime se bavim. Gdje god, i van BiH...