Bosna i Hercegovina- Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
1941.

#626 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by 1941. »

salle_eh1986 wrote: nije fulao protiv Mađarske sad nego protiv Estonije prazan gol :bih:
Protiv Mađarske,prije dvije godine.
salle_eh1986

#627 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by salle_eh1986 »

1941. wrote:
salle_eh1986 wrote: nije fulao protiv Mađarske sad nego protiv Estonije prazan gol :bih:
Protiv Mađarske,prije dvije godine.
Davno je to bilo, ima on sličnih ako ne i većih fula i to friških :D
mostarac

#628 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by mostarac »

salle_eh1986 wrote:Ne kontam jedno. Logika bi bila da mi pravimo ekipu u zavisnosti protiv koga igramo, pa recimo protiv Estonije komotno može igrati i 2-3-5 formacija ako je moguća, a protiv jačih reprezentacija da igramo onako kako njima ne odgovara a ne uvijek isto pa šta bude. Nemožeš protiv Španaca u formaciji 3-5-2, razbiju te po strani. Da je igrani 4-5-1 ja bi više volio jer mi realno nemamo kvalitet da se sa njima nadigravamo kao što smo pokušali večeras. Odbrana svog gola brate pa onda ako šta daš daš, ako ne nikom ništa. Tako se igra protiv velikih (Špa, Bra, Arg i još samo neke reprezentacije koje gaje ovakav stil igre)

Ovom taktikom vec odavno niko nije izvukao povoljan rezultat. Desi se Grcka jednom na EURU, al onda se ni ne kvalifikuju na naredno takmicenje.
To je taktika koja jamci neuspjeh i tako se ne moze igrati. Ne mozes ti igrati tako protiv ekipa koje su jake kao spanija. Jedan kiks i cao, a u napadu nema nikog. Ne mozes igrati ni ovo 3-5-2, al 4-4-2 je nesto sto ne treba mjenjati i sto je uvijek najbolji izbor.
and

#629 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by and »

sparta wrote:1 bod...od mogucih 12 bodova protiv Turske i Spanije.
pa i bošnjo malo skontao da je lakše dobit armeniju nego španiju.skupili bodova koliko treba i opet 4 više od turaka.

utakmica bez značaja,za dokazivanje.upravo tako su naši krenuli.furiozno,sa par propuštenih šansi i onda olako 2 primljena gola i ode sve u p.m.
ali trebala bi biti neka škola za baraž.neke reprezentacije ne možeš na juriš pregaziti,mora se malo i taktizirati,a vjerovatno nas čekaju i ovakvi gremlini od sudija koji će suditi za jače.bilo je smiješno koliko su u svakom trenutku gurali španiju.pogotovo pomoćnik,jednom je pred njim španac izbio loptu u aut,on maše aut za španiju.glavni sudija je pokazao da je naša lopta.kakva đubrad,samo se bojim da nas to čeka i u baražu.
sparta

#630 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by sparta »

salle_eh1986 wrote:Ne kontam jedno. Logika bi bila da mi pravimo ekipu u zavisnosti protiv koga igramo, pa recimo protiv Estonije komotno može igrati i 2-3-5 formacija ako je moguća, a protiv jačih reprezentacija da igramo onako kako njima ne odgovara a ne uvijek isto pa šta bude. Nemožeš protiv Španaca u formaciji 3-5-2, razbiju te po strani. Da je igrani 4-5-1 ja bi više volio jer mi realno nemamo kvalitet da se sa njima nadigravamo kao što smo pokušali večeras. Odbrana svog gola brate pa onda ako šta daš daš, ako ne nikom ništa. Tako se igra protiv velikih (Špa, Bra, Arg i još samo neke reprezentacije koje gaje ovakav stil igre)
ma daj, za vrijeme velikog takticara i strucnjaka Sliskovica, igrali smo 4-5-1 i slicne "sigurne" formacije...i opet su nam velesile dali 3-4 gola. Nismo se nikad znali branit, nit drzat lopte i sigurat teren ili rezultate. Nama cisto sam preostaje, da im uvalimo golcinu vise...

Samo se sjetim, kad se sa rajom sretnem nedeljom da odigramo na male...uvijek ista dilema, ko ce na go ili u odbranu. :)
rado_vidjen

#631 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by rado_vidjen »

Dammme wrote:Dobro veče! Prvi put postam na ovom forumu, ali sam intenzivno pratio razne diskusije na SA-X-u.
Želio bih dati svoje mišljenje o ovoj tekmi.
Mislim da je prva greška učinjena, još prije duela sa Estonijom, jer se naši "majstori" u savezu nisu raspitali za pravila vezana za žute kartone.
Da su to uradili i dali Ćiri tu informaciju na vrijeme, možda bi našim igračima sa neparnim žutim kartonima, dozvolio da naprave žute kartone na toj utakmici i tako budu čisti za baraž.
Druga greška je bila izvođenje sastava sa čak 7 igrača sa neparnim žutim kartonima i opasnošću da ako dobiju karton ne igraju u prvoj utakmici baraža.
Naravno, to je Ćirina greška.
S obzirom na takav sastav, čiji je kompletan defanzivni dio (Spahić, Jahić, Nadarević, Muratović, Rahimić) bio u takvoj opasnosti, mislim da se i nije mogla očekivati dobra odbrana. Mi nismo napravili više od 2 ozbiljnija faula nad Španskim majstorima što su oni obilato iskoristili. Jedina 2 ozbiljna faula je napravio Rahimić i bio pred dobijanjem žutog kartona. Vjerovatno je to i bio razlog zašto ga je Ćiro zamijenio, što mislim da je bio dobar potez.
U napadu smo uradili nešto malo na početku i na kraju utakmice. Da je ušla Vedina, Džekina ili Sejina šansa možda bi rezultat bio malo drugačiji.
Mladi Pjanić se nije vidio na terenu, ali s obzirom na njegovu mladost i težinu utakmice mislim da mu to ne treba zamjeriti.
Muratović je igrao na mjestu koje nikad u životu nije igrao. Čovjek je bio i špic i playmaker i zadnji vezni pa čak i štoper, ali nikad nije igrao po strani iz jednostavnog razloga što ne posjeduje potrebnu brzinu za tu poziciju.
Moje je mišljenje da su u ovoj utakmici trebali igrati igrači prve postave kojima nije prijetila opasnost od kartoniranja (Vedo, Džeko, Salihović) i svi ostali s klupe bez obzira na kartone (Pandža, Mravac, Berberović, Bajramović, Hrgović, Pjanić, Vladavić). Mislim da bi se tu mogla napravit kakva-takva 4-4-2 formacija bez straha od kartona. Siguran sam da ne bi primili više golova, nego što smo ih primili ovako. Možda ne bi dali 2, ali bi manje bolilo i možda bi neko od igarča s klupe pružio i bolju partiju, nego što se od njega očekuje.
Za kraj sam ostavio golmana.
Nemanja Supić je morao u svakom slučaju braniti u ovoj utakmici jer je Begović bio na potpisivanju ugovora, a Keno je imao tešku povredu i logično je bilo ne rizikovati da se opet povrijedi.
Što se tiče golova prvi je apsolutno njegova greška, ali svi ostali, dakle njih još 4 su greška odbrane. Doduše 4. gol je više plod peha, jer je Supić odbijenom loptom pogodio Spahića koja je došla do Negreda i tako završila u golu. Naravno greške odbrane su produkt žutih kartona i Muratovića na desnom boku kroz koji je puhalo k´o na Bjelašnici u januaru. S obzirom na Supićeve dobre partije u prethodne 4 utakmice, daleko bitnije od ove, mislim da ne treba čovjeka razapinjati
.
1) Pozicija koju igra nema veze s predajom lopte. Otvore mu se tri igraca i on umjesto da bire kome ce je gurnut u for, on ceka da ih markiraju ili daje loptu u noge protivnika. Lik je ogranicen, jbg :roll: to se ne primjeti protiv slabijih protivnika, ali protiv ovih jacih, itekako.

2) Molim te nemoj Supica pokusavat branit :D jer ne moze ga saprat vodopad Nijagare. Amater obicni.
simonese

#632 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by simonese »

Stigoh iz Zenice.Smrzo se ko p.... .Vidio more golova.I to je sve.Tekma bez znacaja.
Dammme

#633 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Dammme »

mostarac wrote:
Admir_1984 wrote:
mostarac wrote: ovdje je neko citirao pravila na nekoj drugoj temi veceras da se ciste. Ako laze on lazem i ja :D
Kartoni se ciste, al nakon baraza. Recimo Spahic ostane sa jednim zutim i nakon dvije tekme baraza, brishe mu se za Afriku ak se plasiramo. Zato za sve nas ostaje misterija sta je Ciro mislio pa momcima nije rekao da kartone ociste 10min prije kraja tekme u Talinu. Al zna Ciro ;-)
Meni je misterija sto to nije cinjeno protiv Turske i ta misterija ce mi oduvijek ostati :roll: :roll:
Pa protiv Turske mogu i razumjeti, rezultat "gurav do kraja", ne smiješ rizikovati da umjesto žutog dobiješ crveni, hoćeš da imaš što kompletniji tim za odlučujuću sa Estonijom, ali poslije 2:0 u Estoniji, trebalo je da sve frca od žutih, protiv Španaca rezervni sastav(mislim da bi se mogao pozvati i još poneki igrač s obzirom na broj suspendovanih) i onda s mirom u baraž. Ali kao što rekoh u svom dužem osvrtu na ovu utakmicu, mislim da je neko u Savezu trebao imati informacije o pravilima oko žutih kartonima i posavjetovati Ćiru. Ipak to spada u domen tehničkih stvari. Mislim da bi u tom slučaju Ćiro upravo uradio ovo što maloprije napisah.
Dammme

#634 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Dammme »

rado_vidjen wrote:
Dammme wrote:Dobro veče! Prvi put postam na ovom forumu, ali sam intenzivno pratio razne diskusije na SA-X-u.
Želio bih dati svoje mišljenje o ovoj tekmi.
Mislim da je prva greška učinjena, još prije duela sa Estonijom, jer se naši "majstori" u savezu nisu raspitali za pravila vezana za žute kartone.
Da su to uradili i dali Ćiri tu informaciju na vrijeme, možda bi našim igračima sa neparnim žutim kartonima, dozvolio da naprave žute kartone na toj utakmici i tako budu čisti za baraž.
Druga greška je bila izvođenje sastava sa čak 7 igrača sa neparnim žutim kartonima i opasnošću da ako dobiju karton ne igraju u prvoj utakmici baraža.
Naravno, to je Ćirina greška.
S obzirom na takav sastav, čiji je kompletan defanzivni dio (Spahić, Jahić, Nadarević, Muratović, Rahimić) bio u takvoj opasnosti, mislim da se i nije mogla očekivati dobra odbrana. Mi nismo napravili više od 2 ozbiljnija faula nad Španskim majstorima što su oni obilato iskoristili. Jedina 2 ozbiljna faula je napravio Rahimić i bio pred dobijanjem žutog kartona. Vjerovatno je to i bio razlog zašto ga je Ćiro zamijenio, što mislim da je bio dobar potez.
U napadu smo uradili nešto malo na početku i na kraju utakmice. Da je ušla Vedina, Džekina ili Sejina šansa možda bi rezultat bio malo drugačiji.
Mladi Pjanić se nije vidio na terenu, ali s obzirom na njegovu mladost i težinu utakmice mislim da mu to ne treba zamjeriti.
Muratović je igrao na mjestu koje nikad u životu nije igrao. Čovjek je bio i špic i playmaker i zadnji vezni pa čak i štoper, ali nikad nije igrao po strani iz jednostavnog razloga što ne posjeduje potrebnu brzinu za tu poziciju.
Moje je mišljenje da su u ovoj utakmici trebali igrati igrači prve postave kojima nije prijetila opasnost od kartoniranja (Vedo, Džeko, Salihović) i svi ostali s klupe bez obzira na kartone (Pandža, Mravac, Berberović, Bajramović, Hrgović, Pjanić, Vladavić). Mislim da bi se tu mogla napravit kakva-takva 4-4-2 formacija bez straha od kartona. Siguran sam da ne bi primili više golova, nego što smo ih primili ovako. Možda ne bi dali 2, ali bi manje bolilo i možda bi neko od igarča s klupe pružio i bolju partiju, nego što se od njega očekuje.
Za kraj sam ostavio golmana.
Nemanja Supić je morao u svakom slučaju braniti u ovoj utakmici jer je Begović bio na potpisivanju ugovora, a Keno je imao tešku povredu i logično je bilo ne rizikovati da se opet povrijedi.
Što se tiče golova prvi je apsolutno njegova greška, ali svi ostali, dakle njih još 4 su greška odbrane. Doduše 4. gol je više plod peha, jer je Supić odbijenom loptom pogodio Spahića koja je došla do Negreda i tako završila u golu. Naravno greške odbrane su produkt žutih kartona i Muratovića na desnom boku kroz koji je puhalo k´o na Bjelašnici u januaru. S obzirom na Supićeve dobre partije u prethodne 4 utakmice, daleko bitnije od ove, mislim da ne treba čovjeka razapinjati
.
1) Pozicija koju igra nema veze s predajom lopte. Otvore mu se tri igraca i on umjesto da bire kome ce je gurnut u for, on ceka da ih markiraju ili daje loptu u noge protivnika. Lik je ogranicen, jbg :roll: to se ne primjeti protiv slabijih protivnika, ali protiv ovih jacih, itekako.

2) Molim te nemoj Supica pokusavat branit :D jer ne moze ga saprat vodopad Nijagare. Amater obicni.
1) Nisam nikad ni rekao da je Muratović strahobalan igrač, ali je dosadašnje utakmice odigrao pristojno dok je imao snage(45-60 minuta), na poziciji zadnjeg veznog. Ako si nekad prije gledao Muratovića dok je igrao za Želju, mogao si primjetiti da je uvijek bio spor u predaji lopte. Suma sumarum, mislim da može odigrati 45-60 minuta kao zadnji vezni i to je sve. Ipak kao bočni igrač s obzirom na mjesto, uvijek imaš manje opcija.

2) Ne znam šta misliš pod "branit". Mislim da sam naveo činjenično stanje. I o primljenim golovima i o njegovim dosadašnjim igrama u reprezentacij.
Frankyee

#635 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Frankyee »

mostarac wrote:

Ovom taktikom vec odavno niko nije izvukao povoljan rezultat. Desi se Grcka jednom na EURU, al onda se ni ne kvalifikuju na naredno takmicenje.
To je taktika koja jamci neuspjeh i tako se ne moze igrati. Ne mozes ti igrati tako protiv ekipa koje su jake kao spanija. Jedan kiks i cao, a u napadu nema nikog. Ne mozes igrati ni ovo 3-5-2, al 4-4-2 je nesto sto ne treba mjenjati i sto je uvijek najbolji izbor.
Ja cijele kvalifikacije govorm da se mora bar isprobati igrati 4-4-2 a meni ljudi kazu da mi ionako nemamo 4 dobra u odbrani i da napad moze dati vise nego sto mi primimo?

Al ipak kazem mi trebamo biti ponosni na ovaj uspjeh sto idemo dalje, jer nije moglo biti teze nego protiv Spanije veceras. Treba se nadati da ce Ciro da promijeni neke stvari, na primjer da ostavi Muratovica na klupi za pocetak. I onda treba ici u Skotsku i zvati Papca jer nam treba. ili bar jos nekoga da uguraju u tu zadnju liniju sa Rahimicem ispred bice lakse.

Misliti na pozitivno a to je da smo mogli dati jos par golova.
cyprus

#636 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by cyprus »

Admire hvala na odgovoru :) . Šibicar... :-) :oops:

Evo sad moje viđenje:

Ma znao sam ja da ova utakmica ne može donijeti ništa dobrog. Poraz nam donosi neku vrstu razočarenja, ne baš neki napredak na FIFA-inoj ljestvici te mogući psihološki pad igrača. S druge strane mislim da bi nam pobjeda još više naštetila, jer bi onda euforija dostigla te razmjere da bi se već vidjeli u finalu sa Brazilom, bez problema preskočivši sve prepreke. A pošto ja znam nas, 90% sam uvjeren da bi nam se onda u baražu desilo ovo što se desilo večeras. Tako da sam nekako navijo za nerješen rezultat, mada ni od njega ne bi imali nikakve praktične koristi. Ipak, na kraju mi je drago što igrači nisu izgledali sjebano i slomljeno poslije utakmice, te vjerujem da ovaj visok poraz ih neće spriječit da daju sve od sebe u dvije utakmice baraža. Također je pozitivno što nas je spustila na zemlju i dala nam svima doznanja da nećemo se plasirati na SP osim ako ne damo mnogo više od naših objektivnih i realnih mogućnosti, te uz to budemo imali i dozu sreće. Tek sa realnim pristupom možemo se nadati povoljnom ishodu. Inače nas nema nigdje.

No, ova utakmica je pokazala još nešto ovim narodskim i forumskim taktičarima, iako su isti jedva dočekali da kažu ono čuveno: aha, jesam li reko. Pokazala je da Miske i Pjanić ne mogu obojica biti starteri, pogotovo protiv jačih reprezentacija. I prije je bilo jasno, a sada je to postalo i slikovito, Pjanić je za našu igru stvoren da bude džoker, da donese svježinu u 2. poluvremenu, kada nam po pravilu nestaje živosti, a nikako starter. Bar ne dok jednog dana ne smijeni Misketa sa mjesta glavnog pokretača naše igre. Ova utakmica je pobila i teorije kako se rezultat sa velikim ekipama može napraviti samo ako se s njima nadigravamo. Halo, mogli smo mi vako igrat i u Mursiji prije godinu i kusur, pa bi primili 10 komada. Grčka nije osvojila EP tako što se sa svojim protivnicima nadigravala, niti je bilo koja manja reprezentacija ikad ostvarila veći uspjeh tako što je "hrabro bacila sve karte u napad". E sad druga stvar što neki smatraju da smo mi u top 10 u svijetu, a da imamo bolji savez bili bi i No1, to već prelazi domene ozbiljnog stava po ovom pitanju. Pobijene su i teorije kako se tehničkim ekipama treba suprostavit tehnikom. To bi stajalo kad bi nam svih 11 igrača bilo kalibra Misimovića i Džeke. Ovako je jasno da osnova naše igre protiv jačih reprezentacija mora biti destrukcija. Ono što mene zabrinjava je činjenica, da nama ustvari najviše škripi na pozicijama zaduženim za defanzivu i destrukciju, te činjenica da te zadatke dobijaju neki primarno ofanzivni igrači, u nedostatku prave kvalitete igrača kojima je to prirodna pozicija. To je glavni razlog za što sam je skeptik po pitanju baraža, i što ustvari nemam velikih očekivanja. Za mene je ovo dosad ostvarno veliki uspjeh, što je objektivno i istina, po prvi put smo u baražu.

Sad naravno da kažem i neke svoje zamjerke, jer ipak je nemoguće nakon 2:5 biti presretan i reć da je sve super. Ono ključno u čemu se moje mišljenje razlikovalo od Ćirinog (a koje za razliku od nekih forumaša neću stavit ispred Ćirinog, jer puno je lakše meni tipkati za tastaturom bez ikakve odgovornosti) sam napisao pred samu utakmicu. A to je da bih ja večeras izveo naš B sastav. Dakle dao bih priliku svim tim rezervama i manje afirmisanim reprezentativcima da osjete veliku utakmicu i budu bogatiji za iskustvo iste, što bi ih svakako natjeralo da se trude i pokušaju dokazat, za razliku od naših najboljih igrača koji su veći dio utakmice nonšalantno prehodali, čuvajući se između ostalog i kartona. Ni meni nije jasno šta je Ćiro htio postić izvođenjem najjačeg tima, ali mislim da je uradio ono što je većina naše javnosti htjela da vidi - nadigravanje sa Španijom. Da je izveo rezervni tim ili da je postavio bunker, siguran sam da bi se našao bar duplo veći broj kritičara tog poteza, iako vjerujem da bi u tom slučaju rezultat bio povoljniji, bar za koji gol manje u našoj mreži. Ali eto, ja bih na njegovom mjestu ipak odmaro "kartonaše" i glavne igrače.

Ovo pljuvanje po našim igračima, koji su do samo par sati unazad dizani u zvijezde, neću posebno ni da komentarišem. Samo bih da čestitam stručnjacima koji nakon jedne Supićeve loše noći mogu procjeniti da isti nije reprezentativni kalibar, bez obzira što je on uveliko doprinio našem prolasku u baraž. Stvarno treba velika sposobnost da se da takva ocjena :oops: . Koliko se sjećam i Hasagić je u nekoliko navrata slično ocjenjen, a da ne spominjem sve ostale golmane koji su nam prošli kroz reprezentaciju. Ne sumnjam da će i Begović biti okarakterisan kao "šupalj golman i propala nada" čim dobije značajniju priliku. Nameće se logičan zaključak - mi nemamo golmana reprezentativnog kalibra :sad: . Ali sam zato siguran da se iza mnogih forumskih tastatura kriju neotkriveni dragulji kalibra Casillasa i Kahna u jednom...

Na kraju ipak mogu reći da mi je najviše žao što smo se izofirali pred tolikim auditorijem (ako je istina da je bio prenos u 31 zemlji). No, ko zna možda i to bude imalo pozitivan efekat koji će se očitat u podcjenjivanju nas od strane nosilaca u baražu :D .

Još neko vrijedan spomena: Igor Kristić :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-)

:skoljka:
Dammme

#637 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Dammme »

Frankyee wrote:
mostarac wrote:

Ja cijele kvalifikacije govorm da se mora bar isprobati igrati 4-4-2 a meni ljudi kazu da mi ionako nemamo 4 dobra u odbrani i da napad moze dati vise nego sto mi primimo?

Al ipak kazem mi trebamo biti ponosni na ovaj uspjeh sto idemo dalje, jer nije moglo biti teze nego protiv Spanije veceras. Treba se nadati da ce Ciro da promijeni neke stvari, na primjer da ostavi Muratovica na klupi za pocetak. I onda treba ici u Skotsku i zvati Papca jer nam treba. ili bar jos nekoga da uguraju u tu zadnju liniju sa Rahimicem ispred bice lakse.

Misliti na pozitivno a to je da smo mogli dati jos par golova.
Možda ne bila loša 4-4-2 Diamond(baklava) taktika sa Jahićem lijevo i eventualno Džemom ili Mirvićem desno
zenny

#638 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by zenny »

miraleme pjanicu, lutko moja.. talenat si i sve to na taj fazon, al' brate potrosio si sav kredit koji se mog'o potrosit..
bajramovicu, jel ti drago sto si igro? u ekipi te puste 15 minuta a ti bi da se uigravas sa spanijom... zlataneee
jbm li vam.. uh

sad jedna malo ozbiljnija :D
da vladavic ima samo malo vise mozga bio bi igracina.. ima brzinu, poneki dribling (nista opako al' normala), prodor i te zafrkancije.. samo da ima malo vise mozga da zna kad da stane, uspori il' jednostavno samo doda loptu bez komplikacija, bio bi pravo dobar igrac.. otom potom :mrgreen:
Edin H.

#639 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Edin H. »

Bosanski_kralj wrote:Mislim da se večeras vidjelo koliko bi nam dobrodošli Salihamidžić i Papac po bokovima. Ćiro idi ih moliti za nastup u baražu!!!

P.S. Mislim da definitivno više na BP ne bi trebali igrati, pa onaj teren je katastrofa. Naše najbolje utakmice su bile u gostima, kad je travnjak bio u redu

Ma nije to do travnjaka. BHF. Da nije njih bilo ne bi bi u ludilu dobili ono u Belgiji. Jednostavno kompletno zbune domacine, a nasima daju krila. Zato nam je jedina sansa u barazu Francuska, jer ako bude mnogo nasih navijaca u gostima dobijamo sto posto, a u Zenici valjda mozemo izvuci nerijeseno.

Ako odemo u Rusiju, daleko je, kratko vrijeme da se organizuje, nece moci puno raje putovati. I onda ce biti, dobro smo igrali, stvarali sanse, ali eto oni nam dva gola ugurali.
charvel.

#640 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by charvel. »

Ja sam se bio sokiro :shock: na ulazu kad mi rekose oni sto gledaju karte da se ne moze unijet zastava sa ljiljanima! Ja prvo konto tip se zafrkava, kad ono ozbiljno...ccc, svasta!
Moglo se jedino unijet sakrivanjem u gacama, il ispod majce isl.

To nije uredu!
salle_eh1986

#641 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by salle_eh1986 »

Svaka čast za Pjanića i njegov talenat ali brate lik pokušava svakog driblati i zaj....... ko da je CR. Kad se bošnju kaže da nešto i zna on odma pomisli da zna sve i da je najbolji...
battan-

#642 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by battan- »

rado_vidjen wrote:
shaqqa wrote:
Švedska, Češka, Poljska, Turska, Hrvatska, Rumunija, Bugarska, Argentina/Urugvaj...
:? Osim Argentine, mi nismo losiji ni od jedne od navedenih reprezentacija.
Vecinu od ovih repki cine jedan superstar (npr. Zlaja) a nekima je odavno odzvonilo (Cesi, Poljaci, Rumuni)

Bitno je da Svica, Slovacka, Latvija, Srbija, Sloevnija, Austrija, Skotska (mada nije od 96e) idu na Svjetsko i Evropsko, samo mi izgleda necemo nikad :roll:
Istina, i jos jedna cinjenica, te ekipe redovno ucestuju u prvenstvima, ovo je njima sada ko nama baraz. I kazu treba biti zadovoljan...

Naravno je uspjeh baraz i da izgubimo, ali treba nastaviti vako. A ne ko prije, jedan korak naprijed pa dva nazad kad govna opet pocnu prodavati igrace.
jefferson

#643 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by jefferson »

Poslije ovolikih komentara ja se samo jedno pitam?
Da li smo mi zemlja sa najvise selektora na svijetu????
KREMEN

#644 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by KREMEN »

Mozete vi pricati gluposti, ali jedna je realnost. Spanija je trenutacno najbolja svjetska reprezentacija, igraju najbolje i to su i pokazali sa ovom igrom. Bosna? Pa mislim da je negdje u rangu, Svedske, Ukrajine i ako prodje baraz bit ce veliki uspjeh. Zato nemojte pljuvati po igracima vec budite sretni sto su i ovo ostvarili.
doktor78

#645 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by doktor78 »

Cyprus, kao i uvijek: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
strong69

#646 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by strong69 »

Izgubili pa sta? Nije baraz i utakmica je beznacajna. Igraci su se cuvali i razumljivo da protiv Spanaca ne ide to bas tako lako. 2 gola direktna su krivica Nemanje Supica...

Utakmicu sam pogledao mirno, bez pretjeranog uzbudenja a jedini koga sam "prokomentarisao" je Miralem Pjanic sa svojim bespotrebnim i glupim driblinzima. Vise se nikada necu zapitati zasto neki igrac ne igra. Selektor najbolje poznaje igrace i mislim da ni Pjanic a ni Bajramovic nisu na klupi bez razloga.
phillie

#647 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by phillie »

Evo jos jednog "strucnjaka". Ocekivan poraz, mislim da bi ovako bilo i u spaniji da smo igrali sa ovom taktikom...al ne daj boze da je ovako zavrsila ta utakmica, pa nidje nas ne bi bilo, ni Cire sa nama.
A opet, odbrana nam dosad nije katastrofalnije odigrala, pa nije to toliko razlog spanski vezni i napadaci (mada ima i toga), vec sto su se i Rahmic i Spahic i Nadarevic i Jahic bukvalno cuvali malo jaceg starta sve zbog straha da se ne bi dobilo zuti karton. Meni samo nije jasno cemu se Ciro nadao povodom ove "problematike" sa kartonima. Prije mjesec dana svima je bilo jasno da pobjedom u Estoniji utakmica sa Spanijom nece imati nikakav znacaj. Vecina je strahovala da bi se kartoni mogli prenositi i na baraz. Pa zar nije bilo logicno sto neko rece 10 minuta prije kraja "kriticni" igraci dobiju po zuti i tako preskoce Spaniju, ali mognu odigrati obe utakmice baraza punom snagom. Ovako, nista nismo dobili. Izgubili smo utakmicu (ako je Ciro isao na to da bi mogli prvim sastavom iznenaditi kombinovani sastav Spanije), jer su igraci igrali "pod rucnom". Dalje u prvoj utakmici baraza ostaje nam isti problem zutih kartona cijele odbrane plus Misimovic, pa ce igraci vjerovatno i u tu utakmicu oci opreznije i nece moci odigrati "muski". A sad, tako igrati protiv napadaca kao sto su Henry, Arshavin... realno gledajuci ne vodi nicem dobrom. Na ovom planu Ciro je ispao kao kao naivna skolarica. I zao mi je sto bi nam ovo moglo upropastiti ove cijele kvalifikacije. Mislim nije sramota izgubiti od bilo koga ko nam bude dodjeljen u barazu, ali izgubiti zato sto nasi igraci nisu mogli pruziti svoj maximum u prvoj, ili mozda ako dobiju kartone, ne bude ih u drugoj utakmici, to ce ostaviti gorak okus u ustima svima nama, a vjerovatno i Ciri....al sta je tu je.

O igri pojedinih igraca na ovoj utakmici necu komentarisati, jer ovo i nije bila utakmica za pokazivanje. oni su svoje pokazali u Belgiji, u Estoniji, Armeniji...i hvala im na tome. Idemo dalje!
mejdanbl

#648 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by mejdanbl »

Supcu nije mjesto u reprezentaciji. (tacka/tocka)

Imamo li mi ijednog golmana koji standardno brani u nekoj pristojnoj ligi i da brani pristojno, tj. brani ono sto se braniti mora. Ne treba biti Casillas. Ne znam jel Hasagic standardan?

Igra obrane se ne moze ozbiljno analizirati zbog zutih kartona...pa nije bilo postenog klizeceg starta na utakmici.

Vezni red s Rahimicem fenomenalan ofanzivno u prvom poluvremenu dva zicera koje je Casillas jedva odbranio, plus Pjanicev udarac kraj same stative,plus dobrih poluprilika...Ko je to Spaniji u zadnje vrijeme napravio? JEDINO MI SE CINI DA PJANIC I MISIMOVIC NE MOGU IGRATI ZAJEDNO, GUSE JEDAN DRUGOG. CESTA POJAVA.

Dzeko rutinski odlican, Ibisevic...izgleda jos nije usao u punu formu?

Cetvrta najefikasija repka Evrope 1 ENG 34 2 SPA 28 3 NJE 26 4 BOS 25 golova.

Dobro je ovo, sve u svemu, a nek se i potencijalni protivnici fino opuste (zna Ciro sta radi)

A sad fino bilo ko osim Rusa...Svidja mi se ideja Portugal na snijegu u Zenici, s crvenom loptom i crveno-bijelim stativama i preckom plus malo autenticnog zenickog smoga :evil:
backclocker

#649 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by backclocker »

Ima li negdje na netu snimak utakmice da se skine - bio bih zahvalan. :run:
mejdanbl

#650 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by mejdanbl »

mostarac wrote:

Mi moramo imati taktiku baziranu na onome najboljem sto imamo, a imamo samo ofanzivne veznjake i napadace. Nemamo dovoljno kvalitetnih igraca za 442 zato je 352 ili 3511 jedino sto mozemo igrati. Jest to "jedan kiks i cao", riskantno, ali nismo Rusija ili Francuska koje imaju vise igraca nego mi stanovnika.
Da li neko zna koji nam je izbor golmana, Supic nije kalibar, ovo protiv Spanije...dva gola su njegova.
Post Reply