Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Cholina_Lokica

#626 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Cholina_Lokica »

Sofija89 wrote:Danas je bila avlijanerova akcija u mercatoru skupljanje hrane za pse u praci, pa mi nije jasno sada
kako ustvari funkcionira taj azil ko to financira ako se opet prikuplja hrana u vidu donacija, jel imaju oni neki stalni budzet ili ustvari zive od tih donacija ?

Drago mi je sto se skupilo bas dosta konzervi,iako ce to sigurno planuti dok stigne,trebalo bi cesce organizovati te akcije ,posebno za ulicne pse.

Image
Nije za Pracu sakupljanje, nego za Gladno polje bilo. Oni nemaju budzet nego od donacija zive
Sofija89

#627 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Sofija89 »

Meni su rekli da je za Pracu .
VenomousV

#628 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by VenomousV »

samo da obavjestim one koje eventualno zanima da se plisko fino oporavlja =)
isli smo na rtg, nema nikakvih lomova/uganuca/iscasenja... i dalje svera pomalo nogicama ali je dosta stabilniji, fino papa i sladak je as usual =)
ono pored uha je gljivica sto lijecimo tabletama i kremom

za macice se niko ne javlja pa evo opet:
VenomousV wrote:
kad smo vec kod toga, ko je citao moj post od prije mjesec i po (komsijina maca se omacila kod mene na terasi) - macici su ostali kod mene, dezuram stalno da ne pridje neki od mojih macora da im sta ne uradi :roll:
komsija je dolazio sa namjerom da ih pokupi i odnese "na neku livadu" :x
molim vas pomozite mi da pufnicama nadjem topli dom i nekoga ko ce ih maziti i paziti
sitne su gradje kao i mama tako da nece biti velike mace ni kad porastu

Image
curica

Image
djecak

Image
curica
KenCo

#629 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by KenCo »

pozdrav svima. zelio bih udomiti macica(muzjaka). o njemu bi se brinuo djecak, maca bi imala potrebnu njegu, ne bi bila kucna maca vec vanjska. molim da se jave oni koji imaju "viska" macica :) pozz
globosa

#630 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

Image

Uploaded with ImageShack.us
Mala slatka curica (4 mjeseca) naučena na život u stanu traži dom!
Lex77

#631 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Lex77 »

KenCo wrote:pozdrav svima. zelio bih udomiti macica(muzjaka). o njemu bi se brinuo djecak, maca bi imala potrebnu njegu, ne bi bila kucna maca vec vanjska. molim da se jave oni koji imaju "viska" macica :) pozz
Stalno viđam na forumu ovakve postove točno ispod postova u kojim ljudi pokušavaju (nekome drugome) udomiti macu.
Pa dajte pročitajte post iznad, pogledajte mace i nazovite ljude koji nude mace! :thumbup:
Billy The Kidd

#632 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Billy The Kidd »

Pozz
Hitno mi treba pomoc. Prije 2 dana nasao sam mace hajmo reci na samrti. Brat joj je uginuo a ona je jeo bila ziva. Unio sam je u kucu i evo jos uvijek se oporavlja. Za sad je super trckar jede i igra se. Mace nema ni 2 mjeseca ali je problem sto je mogu drzati jos sedam dana. Molim vas ako neko ima da je udomi hitno je. Ako je opet izbacim na ulicu sigurno ce uginuti jer je preemala. Slike cu uskoro objaviti ali molim vas da mi pomogne te. Nadam se da ce neko moci bar privremeno da je udomi preslatka je i preumiljata. Slike cu sutra ili prekosutra objaviti.
ŽIKA_Antić

#633 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by ŽIKA_Antić »

Billy The Kidd wrote:Pozz
Hitno mi treba pomoc. Prije 2 dana nasao sam mace hajmo reci na samrti. Brat joj je uginuo a ona je jeo bila ziva. Unio sam je u kucu i evo jos uvijek se oporavlja. Za sad je super trckar jede i igra se. Mace nema ni 2 mjeseca ali je problem sto je mogu drzati jos sedam dana. Molim vas ako neko ima da je udomi hitno je. Ako je opet izbacim na ulicu sigurno ce uginuti jer je preemala. Slike cu uskoro objaviti ali molim vas da mi pomogne te. Nadam se da ce neko moci bar privremeno da je udomi preslatka je i preumiljata. Slike cu sutra ili prekosutra objaviti.
Zadrži je i zavrsena priča, vidis da svi nude na odomljavanje a rijetko ko i udomi i tako ukrug :x
globosa

#634 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

globosa wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us
Mala slatka curica (4 mjeseca) naučena na život u stanu traži dom!

Udomljena!

Hvala obitelji Bukvić koji su joj pružili prekrasan dom!
Elzana

#635 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Elzana »

:thumbup:
Billy The Kidd

#636 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Billy The Kidd »

ŽIKA_Antić wrote:
Zadrži je i zavrsena priča, vidis da svi nude na odomljavanje a rijetko ko i udomi i tako ukrug :x

Mi bismo je vrlo rado ostavili, jer smo i ranije imali mace i pazili ih ali nemamo uslova. Svi radimo i jako puno putujemo, a ona bi bila sama, i sad je sama po cijeli dan, niti moze jesti na vrijeme ni nista. Jos slijedecu sedmicu smo tu, onda nas nece biti duzi period, tako da ili cemo je udomiti ili morati ostaviti na ulici :( (a na ulici su cuke :sad: )
luna09

#637 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by luna09 »

Ovako, danas sam idući s posla našla mače od oko 3 mjeseca. Nogica mu je bila skoro sva ogoljena kost se vidjela.Stvarno ne znam kako je uopće krvotok funkcionisao kroz taj dio. Nit sam je mogla ponijeti jer već imam u kući dvije ljepotice i jednu gostujuću koja nekad zna i prenoćiti i 4 cuke pred zgradom. Elem odnijela sam je vetrinaru.Vetrinar je pregledao i rekao da je rana već počela zarastati i da to što izgleda iščašeno je zbog toga što je maca "čuva". Dala joj je injekciju protiv bolova, injekciju antibiotika i zavila nogicu. Ostavila sam je kod autobuskog stajališta za vogošću na stupu tik do pekare Euro. Molim vas ako je niko ne može uzeti a prolazi tuda bar joj do ponedeljka ostavite malo hrane . A bilo bi krasno da je neko uzme. Cijelim putem dok sam je nosila mazila me šapicama i "ljubila".srce mi se cijepa i sad ali :( :( :(
globosa

#638 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

luna09 wrote:Ovako, danas sam idući s posla našla mače od oko 3 mjeseca. Nogica mu je bila skoro sva ogoljena kost se vidjela.Stvarno ne znam kako je uopće krvotok funkcionisao kroz taj dio. Nit sam je mogla ponijeti jer već imam u kući dvije ljepotice i jednu gostujuću koja nekad zna i prenoćiti i 4 cuke pred zgradom. Elem odnijela sam je vetrinaru.Vetrinar je pregledao i rekao da je rana već počela zarastati i da to što izgleda iščašeno je zbog toga što je maca "čuva". Dala joj je injekciju protiv bolova, injekciju antibiotika i zavila nogicu. Ostavila sam je kod autobuskog stajališta za vogošću na stupu tik do pekare Euro. Molim vas ako je niko ne može uzeti a prolazi tuda bar joj do ponedeljka ostavite malo hrane . A bilo bi krasno da je neko uzme. Cijelim putem dok sam je nosila mazila me šapicama i "ljubila".srce mi se cijepa i sad ali :( :( :(
Nažalost, niti će je ko posjetiti niti udomiti.

Iz iskustva znam sljedeće: ako si joj htjela pomoći, trebala si je privremeno negdje smjestiti (kod sebe, prijatelja, pa čak i u pansion za mace) i onda udomiti, recimo preko PIK-a ili FB svijet mačaka, što je jako ostvarljivo. Nekada traje dan, sedam, deset... U tom slučaju srce bi ti igralo od sreće jer si spasila jedan, mali nedužni život. Sigurna sam (iz tvojih ranijih postova) da iskreno voliš mace. Zar bi je inače vodila veterinaru? Preko foruma x, nikada niko, niko mi se nije javio. Nažalost...
luna09

#639 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by luna09 »

Iz iskustva znam sljedeće: ako si joj htjela pomoći, trebala si je privremeno negdje smjestiti (kod sebe, prijatelja, pa čak i u pansion za mace) i onda udomiti, recimo preko PIK-a ili FB svijet mačaka, što je jako ostvarljivo. Nekada traje dan, sedam, deset... U tom slučaju srce bi ti igralo od sreće jer si spasila jedan, mali nedužni život. Sigurna sam (iz tvojih ranijih postova) da iskreno voliš mace. Zar bi je inače vodila veterinaru? Preko foruma x, nikada niko, niko mi se nije javio. Nažalost...[/quote]

Postoji objava i na fb, a što se tiče pomoći od drugih ništa od toga :( , za većinu poznanika moja porodica i ja smo malo fiju-fiju a od prijtelja samo je moralna podrška. Na žalost danas sam uradila ono najosnovnije jer sam imala i ograničenje u vremenu, imala sam zakazano u suprotnom dijelu grada i jedva sam stigla. Ne pravdam se ali ljubim te ne sipaj so na ranu
Billy The Kidd

#640 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Billy The Kidd »

Image

Image
Lex77

#641 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Lex77 »

Jadno mače, baš loše izgleda. Treba ga malo srediti da bude lakše udomljivo.
P.S. Fascinantno mi je kako svi moraju ići na put kad nađu macu. :roll:
Oglas treba staviti na pik.ba kako je netko napisao.
Mace je jako lako imati, ne trebaju puno brige, mogu biti i vani, ali po zimi je bolje da barem spavaju u kući. Znači, macu je dovoljno nahraniti ujutro, i onda navečer i pustiti je da prespava kod vas i njoj će biti super. Ne izbacujte male mačiće na zimu (svima upućeno). :(
Billy The Kidd

#642 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Billy The Kidd »

Lex77 wrote:Jadno mače, baš loše izgleda. Treba ga malo srediti da bude lakše udomljivo.
P.S. Fascinantno mi je kako svi moraju ići na put kad nađu macu. :roll:
Oglas treba staviti na pik .ba kako je netko napisao.
Mace je jako lako imati, ne trebaju puno brige, mogu biti i vani, ali po zimi je bolje da barem spavaju u kući. Znači, macu je dovoljno nahraniti ujutro, i onda navečer i pustiti je da prespava kod vas i njoj će biti super. Ne izbacujte male mačiće na zimu (svima upućeno). :(
Izgledalo je puno gore, bile su rane, sad je dobro i ovo s lica polahko spada, tj cisti se svaki dan, ne moze odjednom.
Ja vrlo dobro znam kako je imati mace u kuci, jer ih je kroz moju kucu prosao veliki broj (sto bolesnih, zdravih, okota po 3 ili vise macica itd), prema tome nisam trazio savjete. :)
Ukoliko neko zeli da ga udomi bio bih zahvalan.
Hvala
globosa

#643 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

Vidim da je mače objavljeno na pravoj adresi: FB stranici koja se bavi udomljavanjem. Mače je i sad krasno, tako da neće biti problem s udomljavanjem.
Već sam gore napisala: nažalost, preko foruma-x nikada niko mi nije pomogao udomiti macu.
Hvala Vam što ste je spasili :thumbup: :thumbup:
Billy The Kidd

#644 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Billy The Kidd »

globosa wrote:Vidim da je mače objavljeno na pravoj adresi: FB stranici koja se bavi udomljavanjem. Mače je i sad krasno, tako da neće biti problem s udomljavanjem.
Već sam gore napisala: nažalost, preko foruma-x nikada niko mi nije pomogao udomiti macu.
Hvala Vam što ste je spasili :thumbup: :thumbup:
Mace je preslatko i umiljato, ja sam presretan sto sam ga uspio spasiti, ali i tuzan sto ga ne mogu zadrzati. Nadam se da ce naci nekoga ko ce ga maziti i paziti. Od ovog foruma malo ocekujem, jer ovdje izgleda svi su spremni napasti osobu koja ne moze zadrzati zivotinju, nista vise.
Ugl. hvala na komentaru... :)
VenomousV

#645 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by VenomousV »

koja je to FB stranica za udomljavanje?
ovi moji su i dalje kod mene, krmeljaju pa im cistim okice vatom umocenom u kamilicu... niko se naravno ne javlja da ih udomi :roll:

edit: nasla, sad cu im poslat' poruku ;-)
Lex77

#646 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Lex77 »

Nemoj ih mazati kamilicom nego maži sa nekom od masti za oći ili kapaj sa kapima tipa Tobrex, Chlorypenicol (ili kako se već piše). Uglavnom, kapi i masti za ljude pomažu.
VenomousV

#647 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by VenomousV »

imam neke neodeksacin... eh sad kakvo je doziranje jer su jos mali :-)

nista, otvorene su, ne mogu ih vise koristiti :roll:
Volume19

#648 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Volume19 »

Poklanjam macu staru 3 mjeseca.
Razigrana i umiljata. U obzir dolaze samo ozbiljni udomitelji.

Image
Image
Image
Last edited by Volume19 on 26/11/2012 23:08, edited 1 time in total.
PriNc_ba

#649 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by PriNc_ba »

Pozdrav svima. Evo jos jedno mace mi je ostalo inace od 8 kojih sam imao da udomim. Momak koji je udomio bio ovo mace se javio nakon 3 dana s molbom da ga vrati jer mu mjauce kako on rece stalno ali kod mene kuci je sasvim mirno. Mace ima 6 sedmica i u pocetku uvijek kao i svaka beba je plasljivo i stidno dok se ne oslobodi nakon par sati i dok ne istrazi kucu :) Kutiju sa pijeskom sam postavio u kupatilo i samo sam ga prvi puta odnio nakon u kutiju da tamo obavi nuzdu i evo vec danas mace ide samo. Zenka je i stvarno je voli da se igra i umiljato je kada se malo oslobodi. Ako ima neko da bi volio udomiti mace neka se javi ovde ili porukama pa da se dogovorimo, jer sam mace donio iz Zenice i ako ga niko ne bude htio kroz nekih 5-7 dana morao bih ga onda tamo i vratiti a problem je jer zena kod koje je majka maceta uskoro ide u inostranstvo na duzi put pa zato i udomljava sve macice. Lijep pozdrav svima i nadam se da ce se naci neko zainteresovan za udomljavanje ovog umiljatog i veoma pametnog maceta :) :thumbup:

Image

Image

Image
Billy The Kidd

#650 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Billy The Kidd »

Samo da javim, mace je udomljeno :)
Post Reply