Facebook (mahnahmahnah :)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kralj Tvrtko I.

#626 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Kralj Tvrtko I. »

Al@n wrote:
shecher wrote:https://www.facebook.com/help/contact.p ... te_account
I ne ulazi u njega 14 dana.

14 ? pa ko ce to izdrzati. evo kliknuh pa cemo da vidimo:
pa to i jeste taj link
Kapri

#627 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Kapri »

Ja imam pitanje.Uzasno me nervira Timeline u poslijednje vrijeme.Toliko je spor da to nije normalno.Desava mi se kada otvorim svoj zid da se vidi samo zadnja objava,nista drugo.Da li se kod drugih to desava ili je mozda spor internet u pitanju?Ovo je uzas.Inace mislim da je do fb jer tudje objave vidim normalno,samo kod onih sto imaju Timeline desava se tako
Kapri

#628 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Kapri »

I jos neko pitanje-kako sakriti da mi ne dolaze objave za pozivanje na neke igrice jer ne igram igrice i necu nikada?I nemoze se zid sakriti to je sigurno,ne postoji ta opcija
perfect_guy

#629 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by perfect_guy »

Kapri wrote:I jos neko pitanje-kako sakriti da mi ne dolaze objave za pozivanje na neke igrice jer ne igram igrice i necu nikada?I nemoze se zid sakriti to je sigurno,ne postoji ta opcija
otvoriš aplikacije i igre i tu uz zahtjev imaš opciju blokiranja aplikacije, s tim da moraš svaku aplikaciju pojedinačno blokirati kad ti se pojavi zahtjev.
Kralj Tvrtko I.

#630 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Kralj Tvrtko I. »

Kapri wrote:Ja imam pitanje.Uzasno me nervira Timeline u poslijednje vrijeme.Toliko je spor da to nije normalno.Desava mi se kada otvorim svoj zid da se vidi samo zadnja objava,nista drugo.Da li se kod drugih to desava ili je mozda spor internet u pitanju?Ovo je uzas.Inace mislim da je do fb jer tudje objave vidim normalno,samo kod onih sto imaju Timeline desava se tako

ima nas jos s tim problemom...
Kapri

#631 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Kapri »

perfect_guy wrote:
Kapri wrote:I jos neko pitanje-kako sakriti da mi ne dolaze objave za pozivanje na neke igrice jer ne igram igrice i necu nikada?I nemoze se zid sakriti to je sigurno,ne postoji ta opcija
otvoriš aplikacije i igre i tu uz zahtjev imaš opciju blokiranja aplikacije, s tim da moraš svaku aplikaciju pojedinačno blokirati kad ti se pojavi zahtjev.
Bojim se da nisam skontala kako ide.Ako je neko voljan da mi objassni-Timeline je na nasem jeziku.I da,ako neko nije shvatio kako sam se izrazila-zelim da blokiram razne igrice na fb da mi se salje zahtjev jer ne igram nista od toga
nihil_

#632 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by nihil_ »

E vako

Da bi blokirali aplikacije idete u gornji desni kut i odaberete "privacy settings"

Image

pa onda na listi imas dvije opcije "apps and websites" ovdje blokiras aplikacije (mozes sve blokirati od jednom) i mijenjas kako te ljudi mogu vidjeti preko google-a i ostalih search engine-a
I druga opcija je "blocked people and apps" - ovdje mozes vidjeti koje su ti aplikacije blokirani, koji su ti ljudi blokirani i takodjer (ovo je bitno) mozes napraviti listu ljudi koji ce imati ogranicen uvid u tvoj profil, dakle vidjet ce samo stvari na koje stavis oznaku "public"

Image

Ovdje pravis listu ljudi koje ces ograniciti.

Image

aplikacije takodjer mozes posebno blokirati tako sto odes na stranicu applikacije i kliknes na "block this app" u donjem lijevom uglu.

Npr. poker - kod mene je vec blokiran pa zato pise unblock

Image
nihil_

#633 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by nihil_ »

I kako tacno zelis da zid sakrijes? Od koga?
Kapri

#634 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Kapri »

nihil_,meni je timeline na nasem.I pratila sma te samo vidi mozes li mi nekako jednostavnije objasniti .Zelim da zabranim svima da mi vise ne salju pozive za igrice.Samo to.

I da,zid zelim da sakrijem da moje objave i opcenito zid mogu vidjeti samo moji prijatelji niko vise
neo7

#635 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by neo7 »

Zid se kompletan ne moze sakriti kao prije :) Sada ces morati ici post po post i izmjeniti zastitu ukoliko je potrebno. Mada ima ona opcija ko moze vidjeti moj profil pa nastimaj prijatelji...to je u postavkama privatnosti negdje :)
nihil_

#636 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by nihil_ »

Kapri wrote:nihil_,meni je timeline na nasem.I pratila sma te samo vidi mozes li mi nekako jednostavnije objasniti .Zelim da zabranim svima da mi vise ne salju pozive za igrice.Samo to.

I da,zid zelim da sakrijem da moje objave i opcenito zid mogu vidjeti samo moji prijatelji niko vise
Hm pa to je najjednostavnije. :D
Igrice ti spadaju pod aplikacije tako da imas opciju da ugasis aplikacije sve odjednom ili da ides na svaku igricu pa da je blokiras posebno.
Za postavke zida ides na privacy settings-> how you connect(edit settings) pa tu namjestaj.
Eh sad mozes na foru prebaciti na engleski pa onda vratit poslije. Ja stvarno ne znam kako se sta zove na nasem :D
Melanholik

#637 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Melanholik »

nihil_ wrote:Hm pa to je najjednostavnije. :D
Igrice ti spadaju pod aplikacije tako da imas opciju da ugasis aplikacije sve odjednom ili da ides na svaku igricu pa da je blokiras posebno.
Za postavke zida ides na privacy settings-> how you connect(edit settings) pa tu namjestaj.
Eh sad mozes na foru prebaciti na engleski pa onda vratit poslije. Ja stvarno ne znam kako se sta zove na nasem :D
to i ti furaš na engleskom? :mrgreen: i ja sam vratila poslije jednodnevnog korištenja na bosanskom, ne snalazim se. :lol:
nihil_

#638 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by nihil_ »

Melanholik wrote:
nihil_ wrote:Hm pa to je najjednostavnije. :D
to i ti furaš na engleskom? :mrgreen: i ja sam vratila poslije jednodnevnog korištenja na bosanskom, ne snalazim se. :lol:
Ma kakav bosanski, ne umijem nista na njemu. Gubim se ko abdest :lol:
Evil.Eddie

#639 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Evil.Eddie »

da li je iko uplacivao novac na facebook racun tj.na neke igrice i ide li bez problema.....naime nije mi prvi put da sam uplacivao,ali nedavno se javio problem i kad god podnesem uplatu javlja se kao neki problem gdje pise da nisu u stanju obraditi zahtijev....zna li iko ista o tome????
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#640 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by plain vanilla »

Evil.Eddie wrote:da li je iko uplacivao novac na facebook racun tj.na neke igrice i ide li bez problema.....naime nije mi prvi put da sam uplacivao,ali nedavno se javio problem i kad god podnesem uplatu javlja se kao neki problem gdje pise da nisu u stanju obraditi zahtijev....zna li iko ista o tome????
zasto uplacujes novac za igrice? :?
Evil.Eddie

#641 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Evil.Eddie »

plain vanilla wrote:
Evil.Eddie wrote:da li je iko uplacivao novac na facebook racun tj.na neke igrice i ide li bez problema.....naime nije mi prvi put da sam uplacivao,ali nedavno se javio problem i kad god podnesem uplatu javlja se kao neki problem gdje pise da nisu u stanju obraditi zahtijev....zna li iko ista o tome????
zasto uplacujes novac za igrice? :?

ne znam sta cu od para ;-)
plain vanilla

#642 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by plain vanilla »

blago tebi, a i zyngi :D
Evil.Eddie

#643 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Evil.Eddie »

FreeSol2 wrote:
Poceli su problemi sa paypalom, puno phishing site-ova se pojavljuje, neko ko uplati uopste ne prodje uplata npr. na stranicu, a na kartici ti odbije. Inace iz Indije su navalili s ovim prevarama, to je haos.

preko paypala nisam uplacivao obicno direktno jer imas opcije paypal,nova kreditna kartica ili preko mobitela......e sad mislim da je fora upravo u ovom prefiksu nova jer sa kojih sam uplacivao vise nece sad moram naci novu kreditnu karticu od nekog :D
miki27A

#644 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by miki27A »

jesam li ja jedina koja jos nema taj famozni Timeline? 8-)
/znam da se pricalo od 24.12 svi ce automatski preci na timeline, pa onda u januaru 2012, januar dodje i prodje, a ja jos bez njega (i nadam se da ga necu dobiti/ biti prebacena na isti)
plain vanilla

#645 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by plain vanilla »

nemam ni ja TL

Image
Evil.Eddie

#646 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Evil.Eddie »

miki27A wrote:jesam li ja jedina koja jos nema taj famozni Timeline? 8-)
/znam da se pricalo od 24.12 svi ce automatski preci na timeline, pa onda u januaru 2012, januar dodje i prodje, a ja jos bez njega (i nadam se da ga necu dobiti/ biti prebacena na isti)

nisi jedina nemam ga ni ja,a da ti pravo kazem ni ne zelim ga :-D istina je da cemo svi dobiti timeline,samo preveliki je broj korisnika da odrade to za par dana tako da ne brini imaces i ti timeline samo kad te stignu obraditi :thumbup:
Evil.Eddie

#647 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Evil.Eddie »

FreeSol2 wrote:A sta igras pa je zapalo? :lol:

A sta mislis? :mrgreen:
plain vanilla

#648 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by plain vanilla »

Evil.Eddie wrote:

poker?
miki27A

#649 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by miki27A »

Evil.Eddie wrote:
miki27A wrote:jesam li ja jedina koja jos nema taj famozni Timeline? 8-)

nisi jedina nemam ga ni ja,a da ti pravo kazem ni ne zelim ga :-D istina je da cemo svi dobiti timeline,samo preveliki je broj korisnika da odrade to za par dana tako da ne brini imaces i ti timeline samo kad te stignu obraditi :thumbup:
Ja se sve nadam da ce na mene zaboraviti totalno :skoljka: ... pa da ga nikad ne dobijem :mrgreen:
Evil.Eddie

#650 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Evil.Eddie »

plain vanilla wrote:
Evil.Eddie wrote:

poker?

:thumbup:
Post Reply