Najbolja pizza u SA?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
le piaf

#626 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by le piaf »

oldtajmer wrote:
brown.sugar wrote:Nakon pohvala ovdje, odem neki dan u La Perlu. Ambijent je fin, moze proci i za romanticne vecerice. :thumbup: Momak narucio pizzu, ja lasagne bolognese. Pizza je ok, nista inovativno, ali definitivno odudara od prosjeka. Lasagne se nisu proslavile, tjestenina je bila prekuhana, a onaj zapeceni povrsinski sloj preslan. Eh sad, mozda im se samo zalomilo, nemam pojma. Minus ide zbog skoro sat vremena cekanja, a pored nas su sjedila dvojica frajera koji su na 2 sendvica cekali sat i po. Vec "pomalo" iznervirani, pitali su konobara u cemu je problem. Ovaj je rekao da narudzbe idu po redu, dakle ako je neko narucio dostavu prije njih, moraju cekati da kuhar prvo dovrsi to jelo. Ne znam je li im to inace politika, ali bi u tom slucaju trebali zaposliti jos osoblja u kuhinji.
bas sam konto da odem,jel se ovo uvijek desava sa cekanjem jer nema teorije da bi cekao ovoliko taman da im je kuhar Stevo Karapandza
Ja idem tamo cesto nikad nisam cekao nesto posebno duze od uobicajenog. Hrana dobra, pizza, ova domaca hrana, wok. sve ukusno, cijene pristupacne.
bumerangss

#627 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by bumerangss »

Kakva je pizza kod Age na Markalama? Vidim iz tramvaja pise kapricoza 3,5KM a margarita 2,50KM :)
brown.sugar

#628 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by brown.sugar »

Haris033 wrote: Već duže vremena idem u La perlu i nikada nisam čekao duže od 15 min. Šta se to desilo pa ste čekali sat vremena? :?
Nemam pojma. :-? Da je bilo puno, razumjela bih. Dostavljac je 2 puta odnio narudzbe, ali po 2-3 komada, nista pretjerano. Koliko sam mogla vidjeti, u kuhinji je bila 1 kuharica, tek kad smo placali dosao je i kuhar u objekt. Drago mi je ukoliko je to bio izdvojen slucaj jer mi se ambijent bas svidio. Voljela bih probati i ostala jela. :thumbup:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#629 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by bitanga_sa_otesa »

bumerangss wrote:Kakva je pizza kod Age na Markalama? Vidim iz tramvaja pise kapricoza 3,5KM a margarita 2,50KM :)
najgora ....
tarikBA

#630 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by tarikBA »

bitanga_sa_otesa wrote:
bumerangss wrote:Kakva je pizza kod Age na Markalama? Vidim iz tramvaja pise kapricoza 3,5KM a margarita 2,50KM :)
najgora ....
kad si gladan nisi svoj
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#631 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by bitanga_sa_otesa »

tarikBA wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
najgora ....
kad si gladan nisi svoj
ma znam sve,ali bas je odron.
ona zamjena za sir i ko zna kakva salama....jednom probao i ne bih bas vise....
drag_gost

#632 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by drag_gost »

Piccolo Mondo definitivno pa onda Bell u Vilsonovom. Takodjer, Ragazzi Hrasno je bila odlicna.
tarikBA

#633 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by tarikBA »

bitanga_sa_otesa wrote: ma znam sve,ali bas je odron.
ona zamjena za sir i ko zna kakva salama....jednom probao i ne bih bas vise....
pa dobro, za 3 marke i ne treba bolju ocekivat, u U2 je takodjer katastrofa , preslana a i ima ukus kartona.
DaffyDuck

#634 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by DaffyDuck »

AGO,Kako rece neko iznad, kad si gladan nisi svoj :lol:
Studentska, za svaki dan rucat za 3 marke :D

Jel iko probao pizzu u onom ba.napoli na carisiji? Mene nikako da put nanese, a cini mi se da bi moglo biti dobro :-)
Kontas?!

#635 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Kontas?! »

Terrazza u Strossmayerovoj?

Sendviči u Angolu, u Robotu Hrasnom,neprevaziđeni :D
brown.sugar

#636 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by brown.sugar »

DaffyDuck wrote: Jel iko probao pizzu u onom ba.napoli na carisiji? Mene nikako da put nanese, a cini mi se da bi moglo biti dobro :-)
Ja sam jela Capriciosu, iako oni imaju neki drugi naziv za nju. Ok je, ali nista inovativno, takva se moze pojesti na vise mjesta u Sa.

Sinoc sam otisla u Barbarosu nakon duuugo vremena i pizza im je fakat odlicna, jos bolja nego prije par godina! :thumbup:
Better Man

#637 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Better Man »

Niko ne komentariše novu Pizzeriu kod BBI centra.
karanana

#638 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by karanana »

ljuta raja na gazdu kabadahiju.

jel ko probo? jos jedna od pizzerija gdje mozes uzeti i grah i cevape i pitu.
BHF_Manijak

#639 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by BHF_Manijak »

DaffyDuck wrote:
Jel iko probao pizzu u onom ba.napoli na carisiji? Mene nikako da put nanese, a cini mi se da bi moglo biti dobro :-)
Jesam ja, onako vala. Furaju kao italijansku verziju pizze, ono samo mozzarella, domaci sos itd... Ali za moj ukus jako malo, ma premalo sira stave. Pizza je povelika, a ne znam da 3 kolutica mozzarelle stave. Kao tijesti i po njemu sos. Nisam impresioniran.
rumenige_brajtner

#640 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by rumenige_brajtner »

Better Man wrote:Niko ne komentariše novu Pizzeriu kod BBI centra.
ono nit je picerija, nit restoran. napucanija pekara koja prodaje smeće od pite i peciva koja se mogu kupit u bilo kojoj drugoj pekari.
drag_gost

#641 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by drag_gost »

DaffyDuck wrote:AGO,Kako rece neko iznad, kad si gladan nisi svoj :lol:

E da, cesto svratim u napoli. Odlicna pizza, a i mozes da izaberes da na svakoj krisci bude dio neke druge pizze ili sta ti zelis.
VenomousV

#642 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by VenomousV »

Bili smo maloprije u La Perli. Pizza 4 vrste sira (i oni uvaljuju sir koji veze nema sa Italijom - travnicki) i margarita... Onako, nista posebno. Bolje od onih fast foodovskih tipa U2 al' generalno neki prosjek :roll:
racionalista

#643 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by racionalista »

Solidna pizza u pekari Sito na D. Malti
tututuuuu

#644 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by tututuuuu »

Ma nema u Sarajevu dobre pizzerie. Sve je to lose do u najboljem slucaju prolazno. Samo sto neki rade lose ali ih jos i skupo naplacuju.

Ovdje spominjani Ago je uzas, to je jedina pizza koju ne mogu jesti da mi je neko daje dzabe.

U2 je ipak bolji. U2 Kulovica je meni sasvim dobar. 3 KM mala fungi (a nije tako ni mala), i oni sosovi meni bude super za pojesti usput, bolje nego sendvic. Ne moze covjek traziti vise za 3 KM, a bolja zna biti i od skupljih pizzerija. Ovisi isto tako kako je koji pizza majstor na poslu.

Dunde ima O.K. pizze. Imaju i happy hour radnim danima od 18 - 20 (vikendom negdje oko 12h) pa su im sve velike pizze 5, a narucis dvije velike dobijes i 1.25l Cole gratis. Imaju i suho meso s kajmakom (ala Mahir) samo izadje jeftinije kad je happy hour.

Sve u svemu tanko je Sarajevo tu. Prvo i osnovno za pizzu je da ide puno sira, a ovdje svi kronicno skartare s njim i sve pizze su na isti fazon i sta god da oni napisu tamo vrste sira dobijes uvijek isto.
mirsek

#645 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by mirsek »

Od ovih jeftinijih pica ala margarita ubjedljivo je najbolja margarita iz Montane.
Za 3 KM ne moze bolje, duplo bolja od Agine i U2.
Od ovih skupljih, meni je picerija Galija jos uvijek najbolja.
gnjev

#646 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by gnjev »

mirsek wrote:Od ovih jeftinijih pica ala margarita ubjedljivo je najbolja margarita iz Montane.
Jesil ti jeo margaritu u Bingu, u Maloj aleji na Ilidzi ?
mirsek

#647 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by mirsek »

gnjev wrote:
mirsek wrote:Od ovih jeftinijih pica ala margarita ubjedljivo je najbolja margarita iz Montane.
Nisam, ima li dostava, koliko kosta i kakav je ukus ?
gnjev

#648 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by gnjev »

mirsek wrote:
gnjev wrote:
Nisam, ima li dostava, koliko kosta i kakav je ukus ?
Ukus je brutalan . Obicna je 2.5 km a jumbo 8 . Imaju dostavu . Probaj pa mozda promjenis misljenje o najboljoj socijalnoj pizzi sarajeva .
mirsek

#649 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by mirsek »

gnjev wrote: Ukus je brutalan . Obicna je 2.5 km a jumbo 8 . Imaju dostavu . Probaj pa mozda promjenis misljenje o najboljoj socijalnoj pizzi sarajeva .
Probam pa cu ovdje dati komentar. :thumbup:
DaffyDuck

#650 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by DaffyDuck »

drag_gost wrote:
DaffyDuck wrote:AGO,Kako rece neko iznad, kad si gladan nisi svoj :lol:

E da, cesto svratim u napoli. Odlicna pizza, a i mozes da izaberes da na svakoj krisci bude dio neke druge pizze ili sta ti zelis.
Odoh vala danas da probam, pa makar snijeg zapadao :D

Meni bude super pizza u Sarajci u BBI :thumbup:
I odlicna je pizza sa lososom u Metropolisu (SCC), i ogromna, za podijelit s nekim :)
Post Reply