Cars & Coffee
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Šeha
#626 Re: Cars & Coffee
Novi Tesla je zanimljiviji. Veci, jaci, u pola jeftiniji, ljepsi... Razlicita pakovanja baterija sa kojima se moze kupiti.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#627 Re: Cars & Coffee
Da, ali nema ga jos na lageru, nekad u 2011 i poslje, ko' ziv ko' mrtav!Šeha wrote:Novi Tesla je zanimljiviji. Veci, jaci, u pola jeftiniji, ljepsi... Razlicita pakovanja baterija sa kojima se moze kupiti.
- VR6
- anonimni clan
#629 Re: Cars & Coffee
Eeeeeeeejjjjjjjj ima jos:Beg_Babic wrote:@anonimni clan
svaka cast za slike![]()
Legendarni BMW 501/502 Proizvodnja od 1952-64 u pocetku sa 6 cilindricnim motorom od 2000 kubika i 65 KS a kasnije kao ovaj na slici (502) sa V8 ,2500 kubika i okruglih 100KS.
Inace poznat kao prvi serijski automobil sa motorom pravljenim od lakog metala.Kasnije bila i kabriolet izvedba (ali sa dvoja vrata).

Bio je tu i jos jedan Volvo al mi pobjeze..........kao sto rekoh dosao sam kasno........

- Bullet Tooth Tony
#630 Re: Cars & Coffee
BMW je strasan
Audi R8 Spider Leaks ahead of Frankfurt Debut

Audi R8 Spider Leaks ahead of Frankfurt Debut

- johntra
#631 Re: Cars & Coffee
eto vam silni audiji, bmwovi i mečke...ja bih ovo....

- olensoner
#632 Re: Cars & Coffee
ja bih radije ovo

Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde, 1.4l 170KS

Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde, 1.4l 170KS
- VR6
#633 Re: Cars & Coffee
Ako vec biramo male jurilice, moj favorit, prije svega zbog fantasticnog motora

Ne znam, MiTo se meni nije nesto svidio zbog ruznog zvuka lupanja straznjeg ovjesa preko neravnina.
A za Ficu Abarta kazu da mu se ESP ne moze skroz ugasiti, a i da je "glup" po krivinama

Ne znam, MiTo se meni nije nesto svidio zbog ruznog zvuka lupanja straznjeg ovjesa preko neravnina.
A za Ficu Abarta kazu da mu se ESP ne moze skroz ugasiti, a i da je "glup" po krivinama
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- anonimni clan
#635 Re: Cars & Coffee
corolla02 wrote:Slegla se prazina oko prodaje Opela!
http://www.eitb.com/news/business/detai ... -to-magna/
Dilema je izgleda rijesena.Danas potpisan predugovor,i vlasnicki udio izgleda ovako:
Magna 55% GM35% i radnici Opel-a 10%
Svi prozivodni kapaciteti u Njemackoj se zadrzavaju,znaci nema zatvaranja fabrika a broj radnika se smanjuje.
U Njemackoj se brise 3000 od postojecih 26000 radnih mjesta.
U Britaniji u Vauxhall-u ostatalih 7 500 mjesta.
Interesantan je podatak da Opel trenutno ima proizvonju koja je veca za 25 do 30% od one predvidjene kapacitetom,sto znaci da sa proizvodne trake silazi vise automobila nego ih prodavaci stignu prodati.
- corolla02
#636 Re: Cars & Coffee
Da, a i izbori su blizu pa ovaj rijeseni slucaj ide najvise u korist vase kancelarkee.. gosp. Merkelanonimni clan wrote:corolla02 wrote:Slegla se prazina oko prodaje Opela!
Dilema je izgleda rijesena.Danas potpisan predugovor,i vlasnicki udio izgleda ovako:
Svi prozivodni kapaciteti u Njemackoj se zadrzavaju,znaci nema zatvaranja fabrika a broj radnika se smanjuje.
Interesantan je podatak da Opel trenutno ima proizvonju koja je veca za 25 do 30% od one predvidjene kapacitetom,sto znaci da sa proizvodne trake silazi vise automobila nego ih prodavaci stignu prodati.
-
Gost1515
#637 Re: Cars & Coffee

McLaren claims that 80% of the MP4-12C's torque is available below 2000rpm, so it'll be damned quick. klix performance figures aren’t available yet, but we hear the 0-60mph time will be in the three-point-something-second bracket and it seems a dead cert that the MP4-12C will top 200mph with some ease.
It’s a 3.8-litre 90-degree V8 mounted amidships and producing ‘around 600bhp and 443lb ft’. ‘It delivers the highest horsepower to CO2 ratio of any car on the market today with an internal combustion engines – and that includes petrol and diesel hybrids,’ boasts Antony Sheriff, MD of McLaren Automotive. Expect a CO2 output somewhere just south of 300g/km.
- anonimni clan
#638 Re: Cars & Coffee
Ona je od pocetka obecala radnicima da ce uciniti sve sto je u njenoj moci da pronadje partnera i tako zadrzi radna mjesta.corolla02 wrote:Da, a i izbori su blizu pa ovaj rijeseni slucaj ide najvise u korist vase kancelarkee.. gosp. Merkelanonimni clan wrote:corolla02 wrote:Slegla se prazina oko prodaje Opela!
To obecanje je i ispunila tako da ovo rjesenje ide najvise u korist zaposlenih u Opel-u.
A Opel je spasen zahvaljujuci i njenom angazmanu u cijeloj prici.
S druge strane da je danas sve politika,to je poznato,medjutim ja licno mislim da bi ona ucinila isto za Opel i da su izbori neke druge godine.
Ona je prije svega sjajan politicar.
- Bullet Tooth Tony
#639 Re: Cars & Coffee
iskreno ocekivao sam nesto brutalnije od mclarena....Gost1515 wrote:
McLaren claims that 80% of the MP4-12C's torque is available below 2000rpm, so it'll be damned quick. klix performance figures aren’t available yet, but we hear the 0-60mph time will be in the three-point-something-second bracket and it seems a dead cert that the MP4-12C will top 200mph with some ease.
It’s a 3.8-litre 90-degree V8 mounted amidships and producing ‘around 600bhp and 443lb ft’. ‘It delivers the highest horsepower to CO2 ratio of any car on the market today with an internal combustion engines – and that includes petrol and diesel hybrids,’ boasts Antony Sheriff, MD of McLaren Automotive. Expect a CO2 output somewhere just south of 300g/km.
evo sta je mecka napravila

a lambo je .....

- anonimni clan
#640 Re: Cars & Coffee
McLaren Mercedes SLR Stirling Moss
Nosi naziv legendarnog britanskog vozaca koji je 1955 vozio SLR iz pobjede u pobjedu.
Cijena,sitnica.......750 000 Dolara,ogranicen na 75 komada.
Pocetak proizvodnje Juni 2009
V8 650 KS,do 100-ke ubrzava za 3,5 sec. max brzina 350km/h

Nosi naziv legendarnog britanskog vozaca koji je 1955 vozio SLR iz pobjede u pobjedu.
Cijena,sitnica.......750 000 Dolara,ogranicen na 75 komada.
Pocetak proizvodnje Juni 2009
V8 650 KS,do 100-ke ubrzava za 3,5 sec. max brzina 350km/h

- johntra
#641 Re: Cars & Coffee
ko je to rekao da je Abarth 500 glup po krivinama? da ga odmah poljubim u dupe...hahahaha..čuj glup...
Mito koji smo vozili na sebi je imao 17, koje moraju prenositi sve čudne zvukove ovjesa na našim divnim cestama....
a ima i mnogo jačih supersportskih jurilica sa 400 ili 500 konja, kojima se ne može isključiti ESP...
Mito koji smo vozili na sebi je imao 17, koje moraju prenositi sve čudne zvukove ovjesa na našim divnim cestama....
a ima i mnogo jačih supersportskih jurilica sa 400 ili 500 konja, kojima se ne može isključiti ESP...
-
Gost1515
#642 Re: Cars & Coffee
Ma dobro, nisu isli na klasu supersportaša (Enzo, Veyron, Carrera GT, ...), nije ovo nasljednik starijeg brata na slici ispodBeg_Babic wrote:iskreno ocekivao sam nesto brutalnije od mclarena....Gost1515 wrote:
evo sta je mecka napravila

- VR6
#643 Re: Cars & Coffee
A to glup, tako mi ga bilo najlakse opisati, po onom sto sam cuo o njemu. Nedovoljna povezanost vozaca i auta, ne previse osjecajan volan i ESP koji sve kontrolise, kazu ni naglim otpustanjem gasa u krivini neces ga natjerati da se uzbuni, cisto ide gdje si okrenuo volan. Gotovo savrseno sigurno, no to nije bas ono sto zelim od tog auta, a vjerujem ni vecina ljubitelja tih malih jurilica. Hocu nesto "zivo" sto ja kontrolisem, neka ESPa, al neka i dugmeta da ga ugasim, kad pozelim sam upravljati autom, zanositi zadnji kraj naglim pustanjem gasa, trzanjem volana, zelim onaj lijepi osjecaj na volanu da tacno znam kad ce proklizati i slicno tome. Taj 500 Abarth mi je inace prelijep autic, iznutra predobro uradjen, al nisam siguran da je bas prava stvar. A ne znam na koje jace jurilice mislis? U svim dobrim sportasima mozes iskljuciti ESP, Audi, BMW, Ferrari, Lambo... Sto se MiTa tice, pored onog kojeg smo vozili, probao sam i slabijeg dizela sa 120 KS i on je isto lupao straznjom osovinom. I moj auto ima gume profila 45, pa opet ne lupa tako iritantnojohntra wrote:ko je to rekao da je Abarth 500 glup po krivinama? da ga odmah poljubim u dupe...hahahaha..čuj glup...
-
jefferson
#644 Re: Cars & Coffee
Jbg, ne znam sad regulative EU, ali znam da je do mozda 2000 ABS dugme bio standardna oprema na Puch G, te se time davala opcija na teskim terenima da se iskljuci ABS>VR6 wrote:A to glup, tako mi ga bilo najlakse opisati, po onom sto sam cuo o njemu. Nedovoljna povezanost vozaca i auta, ne previse osjecajan volan i ESP koji sve kontrolise, kazu ni naglim otpustanjem gasa u krivini neces ga natjerati da se uzbuni, cisto ide gdje si okrenuo volan. Gotovo savrseno sigurno, no to nije bas ono sto zelim od tog auta, a vjerujem ni vecina ljubitelja tih malih jurilica. Hocu nesto "zivo" sto ja kontrolisem, neka ESPa, al neka i dugmeta da ga ugasim, kad pozelim sam upravljati autom, zanositi zadnji kraj naglim pustanjem gasa, trzanjem volana, zelim onaj lijepi osjecaj na volanu da tacno znam kad ce proklizati i slicno tome. Taj 500 Abarth mi je inace prelijep autic, iznutra predobro uradjen, al nisam siguran da je bas prava stvar. A ne znam na koje jace jurilice mislis? U svim dobrim sportasima mozes iskljuciti ESP, Audi, BMW, Ferrari, Lambo... Sto se MiTa tice, pored onog kojeg smo vozili, probao sam i slabijeg dizela sa 120 KS i on je isto lupao straznjom osovinom. I moj auto ima gume profila 45, pa opet ne lupa tako iritantnojohntra wrote:ko je to rekao da je Abarth 500 glup po krivinama? da ga odmah poljubim u dupe...hahahaha..čuj glup...
Medjutim, EU je rekla NE vise, tako da sad i cistokrvni terenci imaju ABS koji radi stalno.
E sad, s obzirom na neuoborive dokaze da je ESP izuzetno koristan, a da su proizvodjaci kao BMW i Posche ostavljali mogucnost 100% iskljucenja, ne bi me cudilo da je to jedno od birokratskih sranja EU!
- VR6
#645 Re: Cars & Coffee
Pa i danas dosta proizvodjaca daje mogucnost iskljucivanja ESP-a, znaci nije jos obavezno da je stalno aktivan. Ali recimo od 2011. godine, sva nova vozila registrovana u Evropskoj uniji morat ce imati ESP, a i EuroNCAP nece dati 5 zvjezdica autu koji to nema - makar sve ostalo bilo super. Sad niko ne spominje hoce li biti zabranjeno i dugme ESP OFF od 2011., a nadam se da nece, da nebi morali vaditi osigurace kao sto se to radi nekad i sa ABS-om...
-
emko1234
#646 Re: Cars & Coffee
al proizvodjaci koji daju tu mogucnost u knjizi uputstava jasno naglase da se to ne preporucuje ako vozac nema iskustva il kazu da je to na vlastitu odgovornos..jer sad zamisli jednog sl63 amg u rukama neke tatine curice i sina koji misli da zna vozit pa slozi gas a iskljuci esp negdje dok se vozi prema kucici u planinama..vrlo vrlo opasno..recimo kod octavio rs s 200konja i kad iskljucis esp on je jos budan,cim ona mahne malo lijevo desno sam se ukljuci..na novom a4 kojeg sam licno vozio s 3.0tdi motorom ne mozes iskljucit esp skroz..cim malo proklize kompjuter ga sam ukljuci..mada ima ljudi koje to nervira jer znaju da voze i oce da malo driftaju i da se glupiraju..sad nisam siguran kako je od ovih supersportasa koji imaju 400+ konja al bi ja dooobro promislio prije nego bi recimo na GT2 novoj iskljucio espVR6 wrote:Pa i danas dosta proizvodjaca daje mogucnost iskljucivanja ESP-a, znaci nije jos obavezno da je stalno aktivan. Ali recimo od 2011. godine, sva nova vozila registrovana u Evropskoj uniji morat ce imati ESP, a i EuroNCAP nece dati 5 zvjezdica autu koji to nema - makar sve ostalo bilo super. Sad niko ne spominje hoce li biti zabranjeno i dugme ESP OFF od 2011., a nadam se da nece, da nebi morali vaditi osigurace kao sto se to radi nekad i sa ABS-om...
- Bullet Tooth Tony
#647 Re: Cars & Coffee
video za tu recenicu :sad nisam siguran kako je od ovih supersportasa koji imaju 400+ konja al bi ja dooobro promislio prije nego bi recimo na GT2 novoj iskljucio esp
i jako dobri cak sta vise odlicni vozaci nekada naprave gresku i btw. ko nije pogledao obavazno - download
-
emko1234
#648 Re: Cars & Coffee
hahahahahahah,eto bas si ga nasao
nema zajebancije s 530ks ni na praznoj cesti a kamoli u svakodnevnici..zamisli ove egzibicije izvodit na putu od konjica uz ivan il recimo kad se ide prema bjelasnici iz hadzica..samoubistvo
- Bullet Tooth Tony
#649 Re: Cars & Coffee
Brabus E V12

-
jefferson
#650 Re: Cars & Coffee
Ima X auta kojima kada iskljucis ESP u slucaju pretjerovanja kompjuter zaobidje naredbu! Jbg, eto na sta je spala vznja auta, jos malo pa ce sva auta biti dosadna ko ToyotaVR6 wrote:Pa i danas dosta proizvodjaca daje mogucnost iskljucivanja ESP-a, znaci nije jos obavezno da je stalno aktivan. Ali recimo od 2011. godine, sva nova vozila registrovana u Evropskoj uniji morat ce imati ESP, a i EuroNCAP nece dati 5 zvjezdica autu koji to nema - makar sve ostalo bilo super. Sad niko ne spominje hoce li biti zabranjeno i dugme ESP OFF od 2011., a nadam se da nece, da nebi morali vaditi osigurace kao sto se to radi nekad i sa ABS-om...