Star Trek
Moderator: _BataZiv_0809
- Macan Online
#627 Re: Star Trek
Ta epizoda se zove: "Cause and Effect" (5. sezona, 18. epizoda)dale cooper wrote:Da, i to, Janeway se držala tih pravila ko pijan plota, iako je često išla time na štetu i posade i broda.Neelix wrote:slazem se za vojadzer i taj "reset"jos jedna stvar koja me nervirala je neko pretjeranjo drzanje do pravila zvjezdane flote 70.000 svjetlosnih godina od njenog sjedista....sjecam se epizode u kojoj nalete na neku rasu koja ima tehnologiju pomocu koje vojadzer moze odmah otici kuci...ali je ne zele ustupiti...i babetina odluci da je ne otmu nego nastavi svojim putem, mada to otimanje ne bi imalo nikakve negativne posljedice po tu civilizaciju
![]()
generalno gledajuci, meni su u citavom star treku najdraze epizode koje se bave raznim svemirskim fenomenima, anomalijama, putovanju kroz vrijeme...(npr TNG "We'll always have Paris")...za to sam u DS9 ostao uskracen naustrb epizoda koje se bave razvojem likova, prorocima i prelaznom vladom na bajoru...mislim
I još jedna stvar koju zamjerim je ta što su od Borga, koji je u TNG-u bio opasan i misteriozan neprijatelj,
napravili sprdnju. Teta Kata ih je kantala svakom mogućom prilikom, a oni na stotine brodova imali u Delti. Da, tu se mogu složiti, i ja volim ove svemirske fenomene, posebice to putovanje u vrijeme. Yesterday's
Enterprise iz TNG-a je jedna takva dobra epizoda, kao i ona kada se zaglave u vremenskoj petlji, pa im se
stalno ponavlja isti scenario (ne mogu da se sjetim naziva te TNG epizode)
-
Bulvaj
- vox-populi
#629 Re: Star Trek
Ah, memory-alpha
, koliko sam samo vremena proveo citajuci sve i svasta na ovom wikiju.
Imas i ovo:
http://memory-alpha.org/wiki/Sarajevo
Imas i ovo:
http://memory-alpha.org/wiki/Sarajevo
- Ajatolah_
#630 Re: Star Trek
Dobro se sjećam spominjanja Sarajeva u DS9, ali ga se ne sjećam u Enterpriseu. A Memory-Alpha je
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#631 Re: Star Trek
aaa, šminkaaa, nisam znao za ovo

da nam se nije Šaćijbej zacugo negdje sa nekim scenaristom?According to the Star Trek Encyclopedia the Sarajevo was a starship of the Istanbul-class (β). The same class as the USS Constantinople transport ship.
- vox-populi
#632 Re: Star Trek
U Enterprise-u se zvao samo Sarajevo, jer Federacija nije ni postojala. Sjecam se ja epizode, mada se nisam iznenadio kao kada sam cuo USS Sarajevo u DS9.EdoI wrote:Dobro se sjećam spominjanja Sarajeva u DS9, ali ga se ne sjećam u Enterpriseu. A Memory-Alpha je.
- Skream
#633 Re: Star Trek
Nije loše, sve epizode sa borgićima na jednom mjestu 
Ima i torrent, naravno
Star Trek Fan Collective - Borg

Ima i torrent, naravno
Star Trek Fan Collective - Borg

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#634 Re: Star Trek
ja sam tek na tos st 2. sezona
u šezdesetim sam
u šezdesetim sam
- Skream
#635 Re: Star Trek
smatram se nekima fanom al' nešto mi te tos ne idu nikako...Black swan wrote:ja sam tek na tos st 2. sezona![]()
u šezdesetim sam
ma serem, nisam ni probo kako treba
ja sam Jean Luc Picard, noć i dan generacija
- Truba
#636 Re: Star Trek
pa i ja sam
ali sam i tos gledao na OBNu devedesetih...
pa sad laganini
ali sam i tos gledao na OBNu devedesetih...
pa sad laganini
- Creasy
#637 Re: Star Trek
Da ne listam sada cijelu temu, zna li neko gdje se ima skinuti (ili online gledati) neka od epizoda "The Next Generation"?
Nekada davno sam je gledao, sjecam se da nisam propustao nijednu... Picard kralj!

EDIT: sa prevodom.
Nekada davno sam je gledao, sjecam se da nisam propustao nijednu... Picard kralj!
EDIT: sa prevodom.
- Creasy
#638 Re: Star Trek
Aj dok nisam poceo da skidam, da cujem vase misljenje:
-koji je bolji serijal: TNG ili neki koji je dosao poslije? Vidim spominje se neki DS9, to su one epizode gdje se brod zove "Voyager"? Ja sam gledao samo serijal sa "Enterprise"-om i pravo mi se svidjela ekipa. Mislim da sam odgledao jedno 80% epizoda, pa se sad dvumim da li da gledam ponovo TNG ili tu neku noviju sezonu. Ma tesko ko moze nadmasiti Pikara, Rajkera, Datu i ostale...
Ili grijesim? 
-koji je bolji serijal: TNG ili neki koji je dosao poslije? Vidim spominje se neki DS9, to su one epizode gdje se brod zove "Voyager"? Ja sam gledao samo serijal sa "Enterprise"-om i pravo mi se svidjela ekipa. Mislim da sam odgledao jedno 80% epizoda, pa se sad dvumim da li da gledam ponovo TNG ili tu neku noviju sezonu. Ma tesko ko moze nadmasiti Pikara, Rajkera, Datu i ostale...
- dale cooper
#639 Re: Star Trek
Po redu preferencije:Creasy wrote:Aj dok nisam poceo da skidam, da cujem vase misljenje:
-koji je bolji serijal: TNG ili neki koji je dosao poslije? Vidim spominje se neki DS9, to su one epizode gdje se brod zove "Voyager"? Ja sam gledao samo serijal sa "Enterprise"-om i pravo mi se svidjela ekipa. Mislim da sam odgledao jedno 80% epizoda, pa se sad dvumim da li da gledam ponovo TNG ili tu neku noviju sezonu. Ma tesko ko moze nadmasiti Pikara, Rajkera, Datu i ostale...Ili grijesim?
1. TOS
2. TNG
3. DS9
4. ENTERPRISE (samo 3 i 4 sezona, prve dvije su osim nekih pojedinačnih epizoda prosječne ili
čak i skroz loše)
5. VOYAGER
-
Korisničkoime
#640 Re: Star Trek
DS9 meni najbolja ne znam kako Odo, Quark nisu kult još se doda O´Brien kasnije Worf a i Sisko je ok tako da je ekipa meni dobra još se doda i Garak i Gul Dukat kao i sasvim nova prijetnje Dominion zatim se više upoznaju Cardasijanci čak i Ferengije po prvi puta kako treba upoznajemo. Jest stacionarna malo ali se tu treba dodati da se tako otvaraju dodatne priče znači nisu skupa samo monolitni i fini članovi Federacije nego se i unutar tog mikro društva znaju zakuhat stvari.
Voyager nije tako loš može se gledati mada po meni najlošiji iako je ideja dobra da se radnja preseli u drugi kvadrant i da se upoznaju nove rase i neprijatelji i slično ali većina likova iritira od Janeway koja je još dobra poredeći sa
Chakotayom, Kes i Neelixom te Kimom. Najbolji lik je holografski Doktor mega lik brod pun ljudi koji su stotinama hiljada godina udaljeni od svega što znaju a on najnadra... lik na brodu i sve mu fura na živce
. 7 of 9 isto dobar lik o drugim atributima ne treba trošit riječi
. Tuvok isto tako je lik koji mi se svidio.
TNG je kult Patrick Stewart najbolji glumac koji se po meni pojavio u bilo kojem serijalu, Date i Worf ekstra likovi e malo samo Troi i Crusher zezaju a onaj njen mali nervira do bola ali imao je samo mini učešće što je super.
Ja bi svakom preporučio DS9 prije ostalih ali ukusi nisu isti.
Voyager nije tako loš može se gledati mada po meni najlošiji iako je ideja dobra da se radnja preseli u drugi kvadrant i da se upoznaju nove rase i neprijatelji i slično ali većina likova iritira od Janeway koja je još dobra poredeći sa
Chakotayom, Kes i Neelixom te Kimom. Najbolji lik je holografski Doktor mega lik brod pun ljudi koji su stotinama hiljada godina udaljeni od svega što znaju a on najnadra... lik na brodu i sve mu fura na živce
TNG je kult Patrick Stewart najbolji glumac koji se po meni pojavio u bilo kojem serijalu, Date i Worf ekstra likovi e malo samo Troi i Crusher zezaju a onaj njen mali nervira do bola ali imao je samo mini učešće što je super.
Ja bi svakom preporučio DS9 prije ostalih ali ukusi nisu isti.
- Skream
#641 Re: Star Trek
Treker je Treker, ja iskreno volim sve što ima veze sa Star Trek franšizom. Najviše volimTNG i ovaj zadnji Enterprise. TOS nisam gled'o baš puno, osim filmova. Trenutno repriziram Voyagera, zadnja sezona i odmah prelazim na DS9.
Live long & berićetno
Live long & berićetno
- vox-populi
#642 Re: Star Trek
Trek je Trek, ali neki Trek je bolji od nekog drugog Treka
.
'vako, potpuno objektivna, moja lista
:
1. TNG - epohalni serijal, price su nevjerovatne, totalno u duhu Star Treka, glumacka ekipa odlicna. Patrick Stewart je neprevazidjen kao kapetan, a od genijalnih likova, tu su jos Worf i Data. Riker me malo nervira, kao i Troy, ali dobro, generalno najbolja postava.
2. DS9 - malo drugaciji koncept ali cijela tamna atmosfera, daleko od savrsenog Starfleet svijeta ima svoje cari. Odo i Quark su zanimljivi, Dax je osvjezenje za oci a ni Sisko nije los. Nervira me Kira i cijela ta spritualno-religijska prica, ali moze se podnijeti. Eh da, na zivce mi ide i Bashir ali balans pravi O'Brein pa moze proci.
3. ENT - dobro zamisljeno, generalno losi glumci. Tucker me toliko nervirao da sam znao ukinuti ton kada on ima nesto da kaze. Sa druge strane, T'Pol je nevjerovatna, naravno zbog svojih unutrasnjih ljepota. Ono sto mi se svidja u ovom serijalu su efekti i daleko najbolje predstavljen alien life.
4. TOS/TAS - jedina vrijednost ovog serijala danas je istorijski element. Gluma ispod prosjeka, price manje-vise prosjecne. Ali ako uspijem zaboraviti da je 2012 i vratim se u 1966, skontam kako je jebeno genijalan serijal. Spock je genijalan, ostali podnosljivi.
5. VOY - mozda i najbolje zamisljena prica sa definitivno najlosijom realizacijom. "Gluma" je na nivou KUD "Crni vrh", posebno Jenaway, totalno neuvjerljiva i dosadna. Chakotay bi bio dostojna zamjena Ronu Jeremyju ali nije za iole ozbiljnijih uloga. Paris je iritantan kao i B'ellana Torres, taman su se nasli. Svjetle tacke su odlicni Doctor i pefektna 7of9.
Sve u svemu, definitivno pocni sa TNG, neces se pokajati a mozda te na taj nacin zainteresuju i drugi serijali.
'vako, potpuno objektivna, moja lista
1. TNG - epohalni serijal, price su nevjerovatne, totalno u duhu Star Treka, glumacka ekipa odlicna. Patrick Stewart je neprevazidjen kao kapetan, a od genijalnih likova, tu su jos Worf i Data. Riker me malo nervira, kao i Troy, ali dobro, generalno najbolja postava.
2. DS9 - malo drugaciji koncept ali cijela tamna atmosfera, daleko od savrsenog Starfleet svijeta ima svoje cari. Odo i Quark su zanimljivi, Dax je osvjezenje za oci a ni Sisko nije los. Nervira me Kira i cijela ta spritualno-religijska prica, ali moze se podnijeti. Eh da, na zivce mi ide i Bashir ali balans pravi O'Brein pa moze proci.
3. ENT - dobro zamisljeno, generalno losi glumci. Tucker me toliko nervirao da sam znao ukinuti ton kada on ima nesto da kaze. Sa druge strane, T'Pol je nevjerovatna, naravno zbog svojih unutrasnjih ljepota. Ono sto mi se svidja u ovom serijalu su efekti i daleko najbolje predstavljen alien life.
4. TOS/TAS - jedina vrijednost ovog serijala danas je istorijski element. Gluma ispod prosjeka, price manje-vise prosjecne. Ali ako uspijem zaboraviti da je 2012 i vratim se u 1966, skontam kako je jebeno genijalan serijal. Spock je genijalan, ostali podnosljivi.
5. VOY - mozda i najbolje zamisljena prica sa definitivno najlosijom realizacijom. "Gluma" je na nivou KUD "Crni vrh", posebno Jenaway, totalno neuvjerljiva i dosadna. Chakotay bi bio dostojna zamjena Ronu Jeremyju ali nije za iole ozbiljnijih uloga. Paris je iritantan kao i B'ellana Torres, taman su se nasli. Svjetle tacke su odlicni Doctor i pefektna 7of9.
Sve u svemu, definitivno pocni sa TNG, neces se pokajati a mozda te na taj nacin zainteresuju i drugi serijali.
- Truba
#643 Re: Star Trek
Tos priče su sasvim solidne
bude neki mućak ali većinom su dobre
ne bi se ni održao serijal da su priče loše
npr taste of armageddon sa digitaliziranim ratom je nešto najbolje što sam gledao
bude neki mućak ali većinom su dobre
ne bi se ni održao serijal da su priče loše
npr taste of armageddon sa digitaliziranim ratom je nešto najbolje što sam gledao
- Ateista
#644 Re: Star Trek
Nije, DS9 je sa svemirskom stanicom Deep space 9, a Voyager je u istoimenom serijalu.Creasy wrote:Aj dok nisam poceo da skidam, da cujem vase misljenje:
-koji je bolji serijal: TNG ili neki koji je dosao poslije? Vidim spominje se neki DS9, to su one epizode gdje se brod zove "Voyager"? Ja sam gledao samo serijal sa "Enterprise"-om i pravo mi se svidjela ekipa. Mislim da sam odgledao jedno 80% epizoda, pa se sad dvumim da li da gledam ponovo TNG ili tu neku noviju sezonu. Ma tesko ko moze nadmasiti Pikara, Rajkera, Datu i ostale...Ili grijesim?
Uglavenom se slazem sa vecinom komentara, definitivno najbolji TNG, ne ocekuj da ga bilo sta nadmasi, ali je DS9 isto tako dosta dobar, ima jako zanimljive elemente i zanimljive epizode, pogotovo nesto kasnije.
Meni ni Voyager nije tako los, ali kao i kod vecine, iritira me kapetanica i jos neki bezlicni likovi, ali vadi 7of9 kao najbolji lik u serijalu.
Enterprise sam jako malo gledao, nije mi nesto bio interesantan.
TOS sam odgledao dosta epizoda, ali mislim da je taj serijal jako tesko porediti, skroz drugo vrijeme, drugacija gluma, drugacija rezija, efekti - neuporedivo.
- Ateista
#645 Re: Star Trek
Jedna od stvari koja me pravo nervira u Voyager-u je banalizovanje Borga.
U TNG i u filmovima je borg predstavljen kao jedan od najtezih i najgorih neprijatelja koji unistava kompetne vrste, koji utjeruje strah u kosti, citava zvjezdana flota nije mogla da se nosi sa jednim njihovim brodom.
Sa druge strane, Janeway ih je ubijala ko muhe u Alfa kvadrantu - sa Voyagerom koji je niza klasa broda od Enterprise-a, bez bilo kakve pomoci od strane Zvjezdane flote, i to jos na njihovoj teritoriji gdje oni imaju bruku svojih brodova i slicno. Jos se kao borila protiv vrste 8472 koja je utjerala strah u kosti brogu - pretjerano i nerealno.
U TNG i u filmovima je borg predstavljen kao jedan od najtezih i najgorih neprijatelja koji unistava kompetne vrste, koji utjeruje strah u kosti, citava zvjezdana flota nije mogla da se nosi sa jednim njihovim brodom.
Sa druge strane, Janeway ih je ubijala ko muhe u Alfa kvadrantu - sa Voyagerom koji je niza klasa broda od Enterprise-a, bez bilo kakve pomoci od strane Zvjezdane flote, i to jos na njihovoj teritoriji gdje oni imaju bruku svojih brodova i slicno. Jos se kao borila protiv vrste 8472 koja je utjerala strah u kosti brogu - pretjerano i nerealno.
- Chmoljo
#646 Re: Star Trek
meni je strašno interesantno kako je masa raje upamtila kako se zove vrsta 8472
to ba niko da pogriješi u priči 
- Skream
#647 Re: Star Trek
Kako zaboraviti ekipu koja razbuca borga ko kokoši 
@Ateista jbg Janeway je imala Sedmu, velika olakšica i prednost...mada se slažem da je voyager nekako olako izlazio na kraj sa borgovima.
@Ateista jbg Janeway je imala Sedmu, velika olakšica i prednost...mada se slažem da je voyager nekako olako izlazio na kraj sa borgovima.
Last edited by Skream on 09/01/2012 12:26, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#648 Re: Star Trek
pa biće da je to
a i te dvije epizode su bile rijetki biseri u Voyageru
bar meni.
a i te dvije epizode su bile rijetki biseri u Voyageru
- zedo_m
#649 Re: Star Trek
Kako me je ova tema uspjela masiti da je nenamirisem.
ST freek u pravom smislu rijeci (dobro enmam vulkanske gumene usi ni uniformu, al imam sve od ST sem animeted series)
Malo cu retrospekciju da napravim:
Najbolji serijal hmmm, u isti rang stavljam ENT; TNG i DS9, usput da vas malo obradujem povodom jel 25 godian emitovanja ST TNG rade remasterovanje serija malo proguglajte nemogzu da nadjem link.
Pored toga za Vas koji volite malo i poigrat igrica da Vas obavijestim da STAR TREK ONLINE od 17. 1. postaje free to play igra. Nema mjesecne pretplate i neplaca se igra znaci samo skinete i igrate, biti ce malih limita za neplacene acc smanjenje inventorija i banke ali u biti igra postaje sve bolja i bolja. Iz iskustva govorim posto je igram vec 300 i kusur dana. vise infoa http://www.startrekonline.com/splash?redir=frontpage
Zivite dugo i napredujte
ST freek u pravom smislu rijeci (dobro enmam vulkanske gumene usi ni uniformu, al imam sve od ST sem animeted series)
Malo cu retrospekciju da napravim:
Najbolji serijal hmmm, u isti rang stavljam ENT; TNG i DS9, usput da vas malo obradujem povodom jel 25 godian emitovanja ST TNG rade remasterovanje serija malo proguglajte nemogzu da nadjem link.
Pored toga za Vas koji volite malo i poigrat igrica da Vas obavijestim da STAR TREK ONLINE od 17. 1. postaje free to play igra. Nema mjesecne pretplate i neplaca se igra znaci samo skinete i igrate, biti ce malih limita za neplacene acc smanjenje inventorija i banke ali u biti igra postaje sve bolja i bolja. Iz iskustva govorim posto je igram vec 300 i kusur dana. vise infoa http://www.startrekonline.com/splash?redir=frontpage
Zivite dugo i napredujte
- Ateista
#650 Re: Star Trek
Ja ipak nisam zapamtio, ukucao u gugl.Chmoljo wrote:meni je strašno interesantno kako je masa raje upamtila kako se zove vrsta 8472![]()
to ba niko da pogriješi u priči