Nelogicno mi je to sto rade, potpuno si u pravu i stvarno bi bilo logicno da ti od tog budzeta oduzmu samo cijenu mobitela, a ne da ti obracunavaju penale tj preostale pretplate, pogotovo jer prelazis na tu vecu tarifu i obavezujes se da ces placati vecu sumu mjesecno...The Realist wrote:Eh ovako, ja sam očekivao da će on meni oduzeti cijenu mobitela i onda koliko ostane za drugi uređaj, da ja uzmem. Ja sam prvo mislio da ja otplatim svoj mobitel i onda da taj dio obaveze regulišem i da se onda prebacim, tek sam nakon toga saznao za tih 500KM budžeta za mobitel, koji sam mislio iskoristiti za penale i ostatak za možebitni drugi mobitel.Alkos wrote: E pa sa mobitelom je navlakusa, ne samo kod Eroneta nego kod svakog operatera, na taj nacin te vezu ugovorom i obavezuju da placas pretplatu (zato i nude telefone). Npr. da si u BHT uzeo mob na godinu dana i da zelis da raskines ugovor, takodjer bi morao bi platiti ratu za mobitel i preostale racune (mislim da bi bilo slicno i u slucaju da zelis da predjes na vecu tarifu).
Sve bi bilo u redu da nisi samo otisao naknadno i uzeo taj mobitel, bez problema bi mogao preci na vecu tarifu i iskoristiti taj budzet od 500 KM. Inace, uvijek sklapajte ugovore na pravim PM/kioscima, ima ih nekoliko u Sarajevu (po trznim centrima), zaobilazite te standice u sirokom luku jer oni nude samo te optimum tarife koje su poprilicno nepovoljne, a i broj uredjaja koji mozete kupiti u sklopu te tarife je poprilicno ogranicen.
http://www.eronet.ba/media/312377/uvjet ... mum-15.pdfKada postojeći korisnik mijenja Tarifu, a vrijedi obvezno razdoblje trajanja pretplatničkog odnosa definirano ponudom mobilnog uređaja, u slučaju prelaska sa Tarife na jednu od tarifa iz komercijalne ponude HT Eronet-a (Eronet 20, Eronet 40, Eronet 80, 15 Plus, 25 Plus. 50 Plus i ostalih) sa većim ili jednakim iznosom minimalne mjesečne potrošnje / pretplate, istom se nastavlja postojeći ugovorni odnos definiran ponudom mobilnog uređaja.E gledaj sad, meni ni ovo nije sve jasno. Po ovome, ti imas pravo preci na vecu tarifu, ali ti se penali obracunavaju samo ukoliko zelis uzeti jos neki uredjaj uz taj koji si vec uzeo. Ukoliko bi presao na vecu tarifu bez uzimanja uredjaja to bi trebalo biti moguce bez ikakvih penala, jer ni meni nije logicno da ti naplacuju penale.U slučaju kada se postojećem korisniku obračunavaju penali po posebnoj ponudi novu posebnu ponudu korisnik može iskoristiti tek kad podmiri ispostavljene račune / dugovanja koja uključuju i obračunate penale.
Najlogicnije mi je da ti bude besplatan prijelaz, ali da ti od budzeta odbiju MPC mobitela koji si uzeo tako da ti ostane jos 250-300 KM za potrositi. Ne znam, dobro se raspitaj, ali svakako promjeni tarifu, pa i po cijenu telefona, te optimum tarife mislim da nisu isplative. Mozes li napisati koje su cijene poziva?!
Ili opet kazem, nemoj placati racune, uzmi na nekog drugog family paket i iskorisiti max budzet jer se stvarno isplati ta opcija.
Ali kada sam otišao rekli su mi da će mi oduzeti i penale, iako je tarifa na koju prelazim veća (čak za 30KM, ako PDV računam, ovako 25KM). To su mi rekla dva izvora (jedan provjerio moje stanje, tj. forumaš eques, a nakon toga sam ja otišao u poslovnicu njihovu i isto su mi rekli).
Tarifa je 15plus, pa vidi tamo cijene, da ne pišem sada (izvini), ali je problem što bih ja prešao na 40+, a to je oko 47KM minimalno, ako uračunam PDV. Trenutno trošim oko 30KM mjesečno, plus supruga na svoj mobitel određenu sumu potroši (nekada 5, nekada 10), tako da meni teško ti pozivi mogu "jeftiniji" biti, ali sam htio ipak da i supruga i ja sve jednim računom plaćamo i da stalno imamo "kredit".
Mobitel bih volio uzeti, kad već imam šansu, a i nije da bih im malo novca ostavio, ili da im malo novca ostavljam.
Ova njihova politika mi nije jasna, čak i da stoji u pravilniku da je tako, to nema nikakve logike, jer bukvalno sebi oduzimaju mušteriju.
PS
Ja ovdje ne bih ništa platio, jer bi mi tih 300+ oduzeli od onih 500, ali mi sada to ne odgovora.
ERONET
Moderator: Benq
-
Alkos
#626 Re: ERONET
-
Alkos
#627 Re: ERONET
Tu opciju aktiviras jednom u 30 dana (tece od dana kada aktiviras opciju) prema odredjenom broju unutar eronet mreze i to placas 6 KM, tj kada aktiviras tu opciju automatski ti se skida sa racuna 6 KM (to znaci da prilikom aktiviranja moras dopuniti kredit ili imati min 6 KM na stanju).banovan wrote:A sta je sa tih 1000 minescobar__ wrote:!hej kartica košta 5 KM, možeš ga kupiti i u kiosku i u poslovnicama ERONET-a. Što se tarife tiče uglavnom bude početna tarifa, dakle aktivirana je kad aktiviraš broj.banovan wrote:Moze li mi neko pojasniti oko ove Hej zovimo tarife,kako sta.Koliko kosta taj broj,gdje ga kupim na kiosku ili u njihovoj poslovnici kako ide to
Ako to nije slučaj onda ćeš pozvati 063 456, odabrati opciju 3 i odabrati !hej Zovimo tarifu (promjena je besplatna svaki put kad dopuniš račun).
Helem, ništa posebno.
- banovan
#628 Re: ERONET
Tu opciju aktiviras jednom u 30 dana (tece od dana kada aktiviras opciju) prema odredjenom broju unutar eronet mreze i to placas 6 KM, tj kada aktiviras tu opciju automatski ti se skida sa racuna 6 KM (to znaci da prilikom aktiviranja moras dopuniti kredit ili imati min 6 KM na stanju).[/quote]
Eh hvala vam puno svima,samo jos zna li neko dobije li se neki iznos kredita kad se tek kupi kartica
Eh hvala vam puno svima,samo jos zna li neko dobije li se neki iznos kredita kad se tek kupi kartica
-
The Realist
#629 Re: ERONET
Ali ako ostaje isti broj ne mora ni aktivirati stalno, nego je jednom dovoljno, a samo ako broj mijenja, onda zahtjeva ponovnu aktivaciju, što je logično. Barem je kod mene tako.Alkos wrote: Tu opciju aktiviras jednom u 30 dana (tece od dana kada aktiviras opciju) prema odredjenom broju unutar eronet mreze i to placas 6 KM, tj kada aktiviras tu opciju automatski ti se skida sa racuna 6 KM (to znaci da prilikom aktiviranja moras dopuniti kredit ili imati min 6 KM na stanju).
- escobar__
#630 Re: ERONET
Ne aktivira se automatski, to funkcioniše samo za one koji su kupili/dobili broj dok je trajala promotivna akcija (aktivacija besplatnih minuta bez naknade od 6 KM). Ostalima se automatski aktivira samo u slučaju da u trenutku isteka onih prethodnih 30 dana na računu imaju više od 6 KM.The Realist wrote:Ali ako ostaje isti broj ne mora ni aktivirati stalno, nego je jednom dovoljno, a samo ako broj mijenja, onda zahtjeva ponovnu aktivaciju, što je logično. Barem je kod mene tako.Alkos wrote: Tu opciju aktiviras jednom u 30 dana (tece od dana kada aktiviras opciju) prema odredjenom broju unutar eronet mreze i to placas 6 KM, tj kada aktiviras tu opciju automatski ti se skida sa racuna 6 KM (to znaci da prilikom aktiviranja moras dopuniti kredit ili imati min 6 KM na stanju).
Ako u trenutku ponovne aktivacije usluge nemaju 6 KM morat će to naknadno aktivirati (kada nadoplate račun, logično).
-
The Realist
#631 Re: ERONET
Aha, pa ja jesam tada kupio i znam da se stalno aktivira, zato sam se ipak ogradio sa onim "BAREM KOD MENE"
.
-
Alkos
#632 Re: ERONET
Kartica se placa 5km, a na racunu dobijes 1 markicu. Kada budes kupovao karticu obavezno naglasi da zelis aktivirati tu opciju, obzirom da postoje kartice sa razlicitim tarifama.banovan wrote: Eh hvala vam puno svima,samo jos zna li neko dobije li se neki iznos kredita kad se tek kupi kartica
pozz
-
marinella2
#633 Re: ERONET
sada možeš na Raiffeisen i Unicredit banci otvoriti trajni nalog, jer Eronet ima ugovor sa ove dvije banke; svaki novi račun tako ima 10% bonusa od razgovora prema eronetu
-
marinella2
#634 Re: ERONET
sada možeš na Raiffeisen i Unicredit banci otvoriti trajni nalog, jer Eronet ima ugovor sa ove dvije banke; svaki novi račun tako ima 10% bonusa od razgovora prema eronetu; otvaranje trajnog naloga je besplatnosemmy wrote:vise nigdje nekad bila raiffeisen banka..a sada im je najmanja provizija cini mi se 75pfkakavdanakneiskustvu wrote:gdje se mogu platiti računi za eronet bez provizije?
-
The Realist
#635 Re: ERONET
Šta ovo tačno značimarinella2 wrote:sada možeš na Raiffeisen i Unicredit banci otvoriti trajni nalog, jer Eronet ima ugovor sa ove dvije banke; svaki novi račun tako ima 10% bonusa od razgovora prema eronetu; otvaranje trajnog naloga je besplatnosemmy wrote:vise nigdje nekad bila raiffeisen banka..a sada im je najmanja provizija cini mi se 75pfkakavdanakneiskustvu wrote:gdje se mogu platiti računi za eronet bez provizije?
-
marinella2
#636 Re: ERONET
jednostavno, ako si klijent bilo Raiffeisen ili Unicredit banke, samo pođi do najbliže poslovnice, zatraži od svog ličnog bankara (tako se zovu u Unicreditu) da ti otvori nalog, ponesi barem jedan račun sa sobom; na njemu se nalazi tvoj JMB i broj ugoora, a to je sve što je potrebno da banka pošalje eronet-u. od mjeseca kad otvoriš trajni nalog; svaki ugovoreni datum redovno će ti skidati tačan iznos računa...a na svakom sljedećem računu vidjećeš da ti je stavka 11a,tj razgovori u eronet mreži 10% jeftinija- evo primjer, sad si otvorila nalog za uplatu računa od maja.2011, npr. ugovoreni datum je svaki 11. kalendarskog mjeseca, dakle račun od maja biće ti plaćen 11.06.2011. trajnim nalogom., a kad na računu od juna. stavka 11a. biće ti sa 10% popusta....
ma usluga je čudo!!!
-
sarajev_o
#637 Re: ERONET
Opet su poceli standovi danas sam prisao i pitao kako sta pojavio se neki žvaljo uglavnom ako hocete ugovor idite iskljucivo u centralu standovi ne
-
Alkos
#638 Re: ERONET
sarajev_o wrote:Opet su poceli standovi danas sam prisao i pitao kako sta pojavio se neki žvaljo uglavnom ako hocete ugovor idite iskljucivo u centralu standovi ne
- escobar__
#639 Re: ERONET
Uzeli su i novi predbroj, 064, i brojevi sa tim predbrojem će biti sedmocifreni (u početku blok brojeva 40x xxxx). Dakle imaju skoro 10 miliona novih kombinacija, možete misliti sad kad krenu sa maltretiranjem građana po ulici.
Btw, i m:tel je uzeo novi predbroj za sedmocifrenu numeraciju, 067.
Btw, i m:tel je uzeo novi predbroj za sedmocifrenu numeraciju, 067.
-
Mustang1
#641 Re: ERONET
Ovo za hej ti broj sto moze 1000 minuta kako se to ..jel obadva korisnika moraju imati aktiviran isti broj ? Ja aktivirao ali opet mi uzelo kredit sav
Jos se ja raspricao 
- escobar__
#642 Re: ERONET
Ne mora kod oba korisnika biti aktiviran isti broj.
Više o aktivaciji i provjeri preostalih minuta pročitaj ovdje.
Više o aktivaciji i provjeri preostalih minuta pročitaj ovdje.
-
marinella2
#643 Re: ERONET
ima ti u Branilaca br 19. prodajno mjesto, radi do 8 sati navečer, ima i novo mjesto u Ilidži, kiosk, ali ima sve što ima i prodajno mjesto, svaku uslugu možeš preko njega odraditi tel,063 491 235 , fax 033 626 046adresa -Butmirska cesta 14.. ali, ako ideš sklopiti ugovor preko štanda, dobivaš dodatne pogodnosti, kao novi korisnik. štand također ima određene ovlasti kod sklapanja ugovora...
-
sarajev_o
#644 Re: ERONET
Iskljucivo ici u centralu radi svih usluga.Ja sam sklopio na standu.Nikad nisam dobio ono sto su obecali niti mogu kupiti ijedan telefon.marinella2 wrote:ima ti u Branilaca br 19. prodajno mjesto, radi do 8 sati navečer, ima i novo mjesto u Ilidži, kiosk, ali ima sve što ima i prodajno mjesto, svaku uslugu možeš preko njega odraditi tel,063 491 235 , fax 033 626 046adresa -Butmirska cesta 14.. ali, ako ideš sklopiti ugovor preko štanda, dobivaš dodatne pogodnosti, kao novi korisnik. štand također ima određene ovlasti kod sklapanja ugovora...
-
Alkos
#645 Re: ERONET
Jedno je goli standic na cesti i na ulazima u trzne centre, a drugo je kiosk kao ovlasteno prodajno mjesto (evo ilidza ima, bbi, mercator). Ti standovi su tako da kazem legalna prodajna mjesta kao i oni kod pozorista.sarajev_o wrote:Iskljucivo ici u centralu radi svih usluga.Ja sam sklopio na standu.Nikad nisam dobio ono sto su obecali niti mogu kupiti ijedan telefon.marinella2 wrote:ima ti u Branilaca br 19. prodajno mjesto, radi do 8 sati navečer, ima i novo mjesto u Ilidži, kiosk, ali ima sve što ima i prodajno mjesto, svaku uslugu možeš preko njega odraditi tel,063 491 235 , fax 033 626 046adresa -Butmirska cesta 14.. ali, ako ideš sklopiti ugovor preko štanda, dobivaš dodatne pogodnosti, kao novi korisnik. štand također ima određene ovlasti kod sklapanja ugovora...
Tih dodatnih pogodnosti na standu vala i nema, osim sto mozes sklopiti ugovor samo na osnovu licne karte, nista drugo!!Na standu se nude tarife kojih nema na prodajnim mjestima
-
marinella2
#646 Re: ERONET
ma potpuno ista tarifa Plus 15 nudi se na prodajnim mjestima, znam zato što imam tu tarifu; dodatno imam 30 minuta razgovora prema svim mrežama u BiH, akcijski... mobitel možeš kupit naknadno na prodajnom mjestu, to sam isto provjerila, prema tome, idi na prodajno mjesto, bilo koje i vidjećeš. inače preko štanda nudi se Optimum ili Plus 15, i Optimum 9. Garant je povoljnije nego bilo koja tarifa na pretplatu, ako si mali potrošač.
-
Alkos
#647 Re: ERONET
Slicne su tarife zaista, provjerio sam, ali su drugaciji uslovi sklapanja ugovora, jer ovamo ti traze samo licnu, a na prodajnom mjestu cips i platnu listu.
Koje telefone mozes uzeti sa tom optimum tarifom!?
Koje telefone mozes uzeti sa tom optimum tarifom!?
- escobar__
- dzeno123
#649 Re: ERONET
Upravo mi stize poruka od eroneta da imaju u ponudi 200mb interneta za 2km unutar 24h. Ovoliko otprilike trosim dnevno u kuci i ako nema nikakvih caka ovo im je pun pogodak. Ko je stalni korisnik interneta ovo je idealno pogotovo kada se ide na odmor, vikendicu, poso...
- perfect_guy
#650 Re: ERONET
obzirom da mi za otvaranje samo sa-x početne uzme otprilike toliko, naravno da se isplatidzeno123 wrote:Upravo mi stize poruka od eroneta da imaju u ponudi 200mb interneta za 2km unutar 24h. Ovoliko otprilike trosim dnevno u kuci i ako nema nikakvih caka ovo im je pun pogodak. Ko je stalni korisnik interneta ovo je idealno pogotovo kada se ide na odmor, vikendicu, poso...
a da li se mogu ovakve ponude kao sad ovo sa FB napraviti za postojeće korisnike?