Project: Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Svidja li vam se ovaj objekat

Da
335
84%
Ne
66
16%

Total votes: 401

mrtva kokoš

#626 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by mrtva kokoš »

fakat se moraju one barake srusiti, grad bi trebao da napravi zgradu, dvije, podijeli stanove i po kratkom postupku skloni ono ruglo u centru grada...
poznanik

#627 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by poznanik »

breuer wrote:
poznanik wrote:
pape wrote:Sve su to bajate informacije, ... :D
Da je u zeni spas, ... imao bi je i ti, ... :oops:
Šta s tobom nije u redu :? O čemu ti pišeš :shock: Jesi ti zdrav čovječe :shock: :shock: :? :lol: :lol:
fkt te ne razumijem :-) počeo si pisati malo-je-reč gluposti i komentarisati rad stručnjaka čiji je posao to o čemu ti 'laprdaš' i sad se čudiš kad te ljudi ismijavaju jer si se sam pokušao praviti pametan il' ne znam ni šta, ciničan možda :D

izvinjavam se ako kršim pravila, izvinjavam se i dotičnom forumašu, no mislim da na ovoj temi predstavlja samo smetnju...
Od kada je na forumu zabranjeno komentarisati nečiji javni rad :shock: Betonska skalamerija - SCC je nešto najružnije izgrađeno u gradu, to je moje mišljenje, a moje je pravo, i pravo svih drugih, da hvali ili kritikuje svaki javni objekat, svako iz svog ugla razumijevanja ili stručnog znanja. Za dalje "laprdanje" se obrati odgajateljima, nadam se da će shvatiti grešku u podučavanju pristojnom ponašanju.

A druge, nebulozne i nesuvisle komentare drugih forumaša neću komentirati. Besmisleno je, a izvan teme je :D
karanana

#628 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by karanana »

pa nije jos izgradjeno
Mr.Penguin

#629 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Mr.Penguin »

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#630 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Chmoljo »

ovo ti nije prvi put da radiš ove stvari...

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “trolanje i provociranje”
» poznanik

mjesec

:zjev:
DoradO

#631 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by DoradO »

odlicna slika Mr.Penguin :thumbup: sad se vidi da se bas dobro uklopio i da ce da kopa oci dusmanima :P :bih:
Mr.Penguin

#632 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Mr.Penguin »

DoradO wrote:odlicna slika Mr.Penguin :thumbup: sad se vidi da se bas dobro uklopio i da ce da kopa oci dusmanima :P :bih:
Nije moja slika samo sam je preuzeo :D
sarajevsko_pivo

#633 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by sarajevsko_pivo »

Mr.Penguin wrote:
DoradO wrote:odlicna slika Mr.Penguin :thumbup: sad se vidi da se bas dobro uklopio i da ce da kopa oci dusmanima :P :bih:
Nije moja slika samo sam je preuzeo :D
Odakle?
BiH-x

#635 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by BiH-x »

Edin_Sarajevo wrote:Daj ba ne zezajte. Ja molim Boga da im ne nestane love...a nece valjda jer bi ovo baš unakazilo Marijin Dvor da ostane nedovršeno. Ali vidim ih svaki dan, tu su rade i kako neko reče hrane dobar dio naših ljudi. Kad aBd jednog dana krene na bolje, ono će biti možda i najljepši kvart u regionu. Ovo govorim zbog toga što za iskorištene kapacitete dva tržna centra i dva hotela, klijenti moraju imati love. Kako god, onaj dio grada se diže. Živio sam tu i fakat je bilo ružno. Unitic zapaljen, škola neobnovljena, umjesto alte stara fontana bez vode i sivilo...na mjestu gdje je SCC bio Magros čini mi se? Sad je to sve puno ljepše :thumbup: . Volio bih da niko ne dira ono livade što je ostalo izmedju zgrada (Šibica i zgrada od crvene fasadne cigle u Kranjčevićevoj)
:thumbup:
MUNAFIK

#636 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by MUNAFIK »

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#637 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Chmoljo »

iz nekoliko različitih izvora sam čuo info da imaju jako, jako mnogo problema sa prodajom prostora. faktički niko im još nije pod ugovorom.

to i nije toliko čudno obzirom kakva je situacija sa ekonomijom i kod nas, i u svijetu. pogotovo kod nas.

kako će se to sve odraziti na dinamiku radova... pitanje je.
cranberries

#638 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by cranberries »

Upravo ovo iznad.

Predpostavljam da je investitoru obecano da ce se raditi usporedno sa tornjem i unutrasnji radovi kao i radovi na fasadi ali realno nase firme nemaju taj kapacitet, nazalost.

Novac nije problem jer ga investitor ima, problem jeste u iznamljivanju prostora. Izdato je samo mali dio onoga sto je planirano ali se dinamicno traze firme tako da mislim da ce se i taj problem rjesavati do kraja izgradnje.
winnie

#639 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by winnie »

projekat je beton :)

svidja mi se i mislim da ce biti jednako napucan kao i BBI ako ne i bolje, a BBI je dobio nagradu kao najbolji u svojoj kategoriji na nekom takmicenju za balkan ili sire...
ljude koji pljuju na ovakve poduhvate jednostavno ignorisite

http://www.sarajevocitycenter.com/?jezik=bos dovoljno govori o svemu
cranberries

#640 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by cranberries »

Image

by niskogradnja ssc bosnia forum
minjonja

#641 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by minjonja »

winnie wrote:projekat je beton :)

svidja mi se i mislim da ce biti jednako napucan kao i BBI ako ne i bolje, a BBI je dobio nagradu kao najbolji u svojoj kategoriji na nekom takmicenju za balkan ili sire...
ljude koji pljuju na ovakve poduhvate jednostavno ignorisite

http://www.sarajevocitycenter.com/?jezik=bos dovoljno govori o svemu
zasto je ovo sve na latinskom na ovoj stranici? :D
corvus_edin

#642 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by corvus_edin »

Nije latinski - nego samo zvuči tako.

"Lorem ipsum" i ostalo je placeholder za još ne dovršeni tekst - stavlja se iz razloga, da layout stranice dobije već konačni izgled - stvarni sardžaj se kasnije ubacuje.
Walter76

#643 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Walter76 »

Splinter wrote:jos da hoce porusiti sve one barake i one "rusevine" oko ovog giganta...
Nadam se da ce se taj dio potpuno porustiti i da ce nici jos par zgrada i kompleksa kao sto je slucaj kod SCC-a, Alta, BBI itd. Taj dio grada ce u buducnosti postati srediste i biznis centar Sarajeva, to je zasigurno. Pitanje je samo kad...

;-)
saibaba

#644 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by saibaba »

poznanik wrote:
zeko071 wrote:stvarno od kojeg materijala bi ti pravio neboder.sta je tvoj projedlog?
Od betona, naravno, ali s mnogo manje sadržaja, a više upotrebom drugih konstruktivnih materijala, zbog uštede na vremenu u gradnji i cijeni, radi rasterećenja ukupne mase objekta, a i zbog kompletnog vizuelnog utiska...

Zar su i pregradni zidovi morali biti armirano-betonski, ili kompletna sjeverna strana iznad Hiseta ulice :?

Zar se tamo gradi neboder?
Koje bit ti druge konstruktive materijale upotrijebio ?
todd_smith

#645 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by todd_smith »

zeko071 wrote:
todd_smith wrote:Meni samo smeta lokacija, ili tacnije to sto se gradi tacno preko puta Alte, jos jednog shopping centra :-)
prijatelju, investicija koja je trebala biti cirka 120 miliona, prema informacijama koje ja imam narasla je na 300 miliona KM. obzirom da je to jedini znacajni objekat koji se radi u SA u ova teska ekonomska jedra, dopustio bih im da ga prave meni na glavi, samo da ga rade. dragi bog zna koliko ljudi u SA ima korist od ovog objekta. radnici, kooperanti, beton, zeljezo, transport i ne ni ja sta vise.
slazem se i ja, ali kao sto rekoh SAMO mi lokacija smeta, jer bas kao sto ce dosta naroda imati korist od ovog centra tj. radnici i slicno, skodi i drugima tj. uzima promet Alti, i tu gube osobe koje u Alti rade i slicno :)
Mr.Penguin

#646 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Mr.Penguin »

todd_smith wrote:
zeko071 wrote:
todd_smith wrote:Meni samo smeta lokacija, ili tacnije to sto se gradi tacno preko puta Alte, jos jednog shopping centra :-)
prijatelju, investicija koja je trebala biti cirka 120 miliona, prema informacijama koje ja imam narasla je na 300 miliona KM. obzirom da je to jedini znacajni objekat koji se radi u SA u ova teska ekonomska jedra, dopustio bih im da ga prave meni na glavi, samo da ga rade. dragi bog zna koliko ljudi u SA ima korist od ovog objekta. radnici, kooperanti, beton, zeljezo, transport i ne ni ja sta vise.
slazem se i ja, ali kao sto rekoh SAMO mi lokacija smeta, jer bas kao sto ce dosta naroda imati korist od ovog centra tj. radnici i slicno, skodi i drugima tj. uzima promet Alti, i tu gube osobe koje u Alti rade i slicno :)
Konkurencija=Nize cijene=Zadovoljan kupac
sarajevsko_pivo

#647 Re: Project: Sarajevo City Center

U SCC Turci otvaraju BurgerKing! Bice i C&A i Deichmann!
todd_smith

#648 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by todd_smith »

Mr.Penguin wrote: Konkurencija=Nize cijene=Zadovoljan kupac
konkurencija=nize cijene=vise roba kosta=manje radnika zaposleno, da se olaksa :-)
dingosp0

#649 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by dingosp0 »

nadam se da u ovom centru nece biti nekih presaravanja i fency marka...
ebes shoping centar kad 90% stanovistva ne moze u njemu majice kupiti...
Najjaca je ona turska radnja waiki ili kako s vec zove... odes za 100KM obusec s ko covjek....
treba sve turske radnje otvoriti u SCC....
tako kad kazem da idem u shoping mogu se nadati i da cu nesto kupiti...a ne samo oci naprariti pa na otoku svratiti.
sarajevsko_pivo

#650 Re: Project: Sarajevo City Center

Poceli radovi na fasadi!
Locked