Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
- Johnny071
#626 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ma ne mozes ti njima nista, to nije dozvoljeno cuj da se stavi ometac, kako ce kriminalci onda koordinirati svoje kriminalne radnje iz zatvora i zastrasivanje svjedoka...
a sto se tice ovih protesta 9. maja, mogli su stavit i 9. decembar, dok se malo sve slegne i ohladi... ko li to orkestrira, poserem se ja na tu organizaciju zvanu 9. maj
a sto se tice ovih protesta 9. maja, mogli su stavit i 9. decembar, dok se malo sve slegne i ohladi... ko li to orkestrira, poserem se ja na tu organizaciju zvanu 9. maj
- black
#627 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ah pa nece valjda 1. pa ko bi onda teferichioJohnny071 wrote:ma ne mozes ti njima nista, to nije dozvoljeno cuj da se stavi ometac, kako ce kriminalci onda koordinirati svoje kriminalne radnje iz zatvora i zastrasivanje svjedoka...
- Johnny071
#628 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
upravo to, nek se malo slegne sve, strasti se malo smire i hajmo po starom, kad su mu uzeli javno 280 000 maraka, kolko li je podjelio po djepovima samo se to pitam...
nemojte tako ljudi, moraju nasi sudci, ministri, premijeri i ostali snabdjevat svoje zene, djecu, svalerke, valja platit vikendice po morima i jezerima, kuce za odmore na poljinama i tako to... bas niste fer, cuj sad treba da im skoci na nos par miliona pronevjerenih mislim milijardi a oni se tolko zalazu za ovu drzavu... nije fino to
- Toffee karamela
#629 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Kakav ba 9.maj, do tada se ljudi neće ni sjećati šta je bilo, a kamoli zbog čega se ide na proteste? To su valjda iz tih organizacija skontali kada će svi uzeti slobodan dan?dellysa wrote:..."Udruženja gradjana "Front" i "Pokret za evropsku BiH" pozvali su građane BiH na veliki protest 9. maja kao reagovanje na brutalni incident pre zgradom Suda BiH....
izvor:http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=132015
- shuriken
#630 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
a zene umiru od raka dojke jer nema love za HerceptinJohnny071 wrote:upravo to, nek se malo slegne sve, strasti se malo smire i hajmo po starom, kad su mu uzeli javno 280 000 maraka, kolko li je podjelio po djepovima samo se to pitam...nemojte tako ljudi, moraju nasi sudci, ministri, premijeri i ostali snabdjevat svoje zene, djecu, svalerke, valja platit vikendice po morima i jezerima, kuce za odmore na poljinama i tako to... bas niste fer, cuj sad treba da im skoci na nos par miliona pronevjerenih mislim milijardi a oni se tolko zalazu za ovu drzavu... nije fino to
ne daju lijek na vrijeme nego tek kad se pojave metastaze
oni su metastaze
- Johnny071
#631 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
upravo tako shuriken, suti i trpi, il ako vec hoce nesto da se uradi
NEMOJTE BEZVEZE PRICAT I ZAKAZIVAT HAJDE ODMA SVI NAPOLJE DA IZADJEMO, KAKO KO PROCITA NEK SE PRIDRUZI!
pusti mi se 9.maj subota ovo ono
ODMAH!
NEMOJTE BEZVEZE PRICAT I ZAKAZIVAT HAJDE ODMA SVI NAPOLJE DA IZADJEMO, KAKO KO PROCITA NEK SE PRIDRUZI!
ODMAH!
- uvjek dobar gost
#632 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Gdje ?Johnny071 wrote:upravo tako shuriken, suti i trpi, il ako vec hoce nesto da se uradi
ODMAH!
- Johnny071
#633 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ODMAH SAD GDJE SE DOGOVORIMO, ISPRED PREDSJEDNISTA, UNITICA, VSTVa SVEJEDNO ALI ODMAH, POZIVAM SVE ODGOVORNE I SAVJESNE LJUDE EVO JA CU PRVI IZACI SAMO RECITE GDJE VAM ODGOVARA
- suncica24
#634 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
kad? gdje?
- Johnny071
#635 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
DANAS 22.04.2009. 15:00 ISPED PREDSJEDNISTVA, POZIVAM SVE NORMALNE, MORALNE I SAVJESNE LJUDE DA DODJU, DOSTA JE!!!
- nevenkagaragic
#636 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Sud BiH malopre izdao saopstenje : ocekuju reakciju NADLEZNIH organa!!! PERU SEBE???
Saopštenje za javnost
(22.04.2009. 13:30)
Sud Bosne i Hercegovine zaprepašten je jučerašnjim napadom na posjetioce Suda, koji se desio u krugu ove institucije. Ugrožavanje sigurnosti, prijetnje i nasilje nad posjetiocima Suda je neprihvatljivo i zahtijeva utvrđivanje odgovornosti i preduzimanje neophodnih mjera.
S tim u vezi Sud je od Ministarstva pravde i zapovjednika Sudske policije, čiji je rad inače u nadležnosti Ministarstva pravde, zatražio hitnu istragu i kompletan izvještaj o aktivnostima koje su poduzete prije, u toku i nakon izricanja presude u predmetu Tasim Kučević i drugi. Sud će tražiti preduzimanje odgovarajućih mjera kako u smislu sankcioniranja odgovornih osoba, tako i preduzimanja neophodnih mjera kako bi se ubuduće obezbijedila sigurnost unutar Kompleksa pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine.
Sud iskreno žali zbog jučerašnjeg događaja, koji ima posebnu težinu upravo zbog činjenice da su predmet napada bili član porodice žrtve i novinar prilikom obavljanja svoje dužnosti. Zbog toga očekujemo da će reakcija nadležnih organa biti blagovremena i adekvatna kako sigurnost uposlenika Suda, stranaka i posjetilaca ubuduće ne bi bila upitna.
http://www.sudbih.gov.ba/?id=1230&jezik=b
Saopštenje za javnost
(22.04.2009. 13:30)
Sud Bosne i Hercegovine zaprepašten je jučerašnjim napadom na posjetioce Suda, koji se desio u krugu ove institucije. Ugrožavanje sigurnosti, prijetnje i nasilje nad posjetiocima Suda je neprihvatljivo i zahtijeva utvrđivanje odgovornosti i preduzimanje neophodnih mjera.
S tim u vezi Sud je od Ministarstva pravde i zapovjednika Sudske policije, čiji je rad inače u nadležnosti Ministarstva pravde, zatražio hitnu istragu i kompletan izvještaj o aktivnostima koje su poduzete prije, u toku i nakon izricanja presude u predmetu Tasim Kučević i drugi. Sud će tražiti preduzimanje odgovarajućih mjera kako u smislu sankcioniranja odgovornih osoba, tako i preduzimanja neophodnih mjera kako bi se ubuduće obezbijedila sigurnost unutar Kompleksa pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine.
Sud iskreno žali zbog jučerašnjeg događaja, koji ima posebnu težinu upravo zbog činjenice da su predmet napada bili član porodice žrtve i novinar prilikom obavljanja svoje dužnosti. Zbog toga očekujemo da će reakcija nadležnih organa biti blagovremena i adekvatna kako sigurnost uposlenika Suda, stranaka i posjetilaca ubuduće ne bi bila upitna.
http://www.sudbih.gov.ba/?id=1230&jezik=b
- amrica
#637 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
I ja bih rado sada nesto uradila, dok smo svi ovako pogođeni onim što smo vidjeli....
Ali ne može to tako, puno nas radi, ili ima obaveze na faxu, u školi, ne možemo izaći s posla kad nam je ćejf, ima more ljudi koji će tek večeras pročitati ovu temu... treba vremena da se napravi dogovor. Bolje sačekati par dana, da bude više ljudi, da se naprave transparenti (eventualno), ... nego sad izletjeti na prvu i skupi se desetero.
Ali ne može to tako, puno nas radi, ili ima obaveze na faxu, u školi, ne možemo izaći s posla kad nam je ćejf, ima more ljudi koji će tek večeras pročitati ovu temu... treba vremena da se napravi dogovor. Bolje sačekati par dana, da bude više ljudi, da se naprave transparenti (eventualno), ... nego sad izletjeti na prvu i skupi se desetero.
-
The Silent Man
#638 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Ja sam vec pokusao reci,ne znam da li ko cita,vjerovatno ne pljujem dovoljno jako i vulgarno,pa nije zanimljivo...
Kakve „internet revolucije“ ,okupljanja,kakav sistem,alija,sda,reis,o cemu vi pricate ljudi?
Na taj nacin se sve razvodnjava i umjesto neke konkretne smisljenje akcije – dobije se nista...
U situaciji kad je svako neko kriv, ispostavi se da nije kriv niko .
To je jedna vrlo prosta i opasna takticka greska koja ukazuje na cinjenicu da ne postoji civilno drustvo i gradjanska svijest uopste...
Stvari se mjenjaju na bolje tako sto se nadju konkretna imena krivaca,ukaze na konkretne pogreske i zahtjevaju konkretne mjere... cilj treba da bude stvaranje refleksa i konstanto reagovanje na konkrtetne probleme... formiranje gradjanskog drustva i svijesti je dugotrajan proces,a ne hronicno novinsko pljuvanje (koje je samo po sebi diskreditovano jer je tendeciozno i korumpirano) i nekakvo iskaljivanje bjesa na svasta nesta ,sto se zavrsi u pasivnosti i tako vrti u krug...
Uzmimo za primjer proteste prilikom pogibije D.Mrnjavca... iskalio se bjes,sve se razvodnilo,nisu ponudjeni konkretni zahtjevi,trazeni konkretni krivci,novine su lupetale svoju pricu,trazene su smjene,ostavke,cuda i cudesa i na kraju desilo se jedno veliko nista...
Al sta ja znam,ja nisam na tv-u,ja ne pisem u novinama...
Kakve „internet revolucije“ ,okupljanja,kakav sistem,alija,sda,reis,o cemu vi pricate ljudi?
Na taj nacin se sve razvodnjava i umjesto neke konkretne smisljenje akcije – dobije se nista...
U situaciji kad je svako neko kriv, ispostavi se da nije kriv niko .
To je jedna vrlo prosta i opasna takticka greska koja ukazuje na cinjenicu da ne postoji civilno drustvo i gradjanska svijest uopste...
Stvari se mjenjaju na bolje tako sto se nadju konkretna imena krivaca,ukaze na konkretne pogreske i zahtjevaju konkretne mjere... cilj treba da bude stvaranje refleksa i konstanto reagovanje na konkrtetne probleme... formiranje gradjanskog drustva i svijesti je dugotrajan proces,a ne hronicno novinsko pljuvanje (koje je samo po sebi diskreditovano jer je tendeciozno i korumpirano) i nekakvo iskaljivanje bjesa na svasta nesta ,sto se zavrsi u pasivnosti i tako vrti u krug...
Uzmimo za primjer proteste prilikom pogibije D.Mrnjavca... iskalio se bjes,sve se razvodnilo,nisu ponudjeni konkretni zahtjevi,trazeni konkretni krivci,novine su lupetale svoju pricu,trazene su smjene,ostavke,cuda i cudesa i na kraju desilo se jedno veliko nista...
Al sta ja znam,ja nisam na tv-u,ja ne pisem u novinama...
- Johnny071
#639 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
radim i ja ali bih izasao, evo radi onih koji rade hajde ovako...
DANAS 22.04.2009. 16:10 ISPED PREDSJEDNISTVA, POZIVAM SVE NORMALNE, MORALNE I SAVJESNE LJUDE DA DODJU, DOSTA JE!!! ILI IZADJITE ILI SUTITE ZAUVJEK!!! Isto tako apelujem na sve vas ovdje da obavjestite ostale o ovome, pa DO KAD VISE ?
DANAS 22.04.2009. 16:10 ISPED PREDSJEDNISTVA, POZIVAM SVE NORMALNE, MORALNE I SAVJESNE LJUDE DA DODJU, DOSTA JE!!! ILI IZADJITE ILI SUTITE ZAUVJEK!!! Isto tako apelujem na sve vas ovdje da obavjestite ostale o ovome, pa DO KAD VISE ?
-
latinalover
#640 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
treba na ulicu izaci ali iz drugih razloga..ovo je samo jedan mali dogadja...bolje bi bilo izaci na ulicu radi onog "haram im bilo"..to je puno bitnije..a za ovakeve terba milicija!
-
The 51st State
#641 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
poslje pozivanja raje da se smire pred kantonalnom skupstinom, sa dostasima nigdje i nikad, prosto ne vjerujem vise u smisao takve vrste protesta, doduse i ne vrijedi za ovakav narod ista ciniti..., jedino kada bi zgembo revizor, compact, f.g.r., vozdra raja i slicni poveli proteste
.
- shuriken
#642 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
aha, protiv lamije tanovic, rasima kadica i ibre spahica!!The 51st State wrote:poslje pozivanja raje da se smire pred kantonalnom skupstinom, sa dostasima nigdje i nikad, prosto ne vjerujem vise u smisao takve vrste protesta, doduse i ne vrijedi za ovakav narod ista ciniti..., jedino kada bi zgembo revizor, compact, f.g.r., vozdra raja i slicni poveli proteste.
sikter rezimlije!
- Johnny071
#643 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
procitaj citav tekst ne vadi iz konteksta... radi takvih ljudi kao sto si ti i jeste ovako, smanjili ti topli obrok.. buhuhu, ja bi ti ga oduzeo skroz i nabio nogom sposla, sto ti neko nesto nebi oduzeo kad si takva, sto bi nekog bilo briga za tvoje potrebe kad ti ignorises ovako fino tudje... fuj, gadis mi se.mima wrote: Kome da spucas samarcinu?
- Johnny071
#644 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
radi ovakvih ljudi kao sto je mima ovako uskoumnih i uskovidnih t.j. ogranicenih nikad se nece nista ni desiti... ona vidi nekog kretena iz sandzaka, ne vidi sta se sve desava prije, u toku i nakon toga, i sta onda... narod glup pa mu se moze svasta i radit, evo mima ko primjer.
-
The 51st State
#645 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
probaj procitati i skontati prije nego odgovoris...shuriken wrote:aha, protiv lamije tanovic, rasima kadica i ibre spahica!!The 51st State wrote:poslje pozivanja raje da se smire pred kantonalnom skupstinom, sa dostasima nigdje i nikad, prosto ne vjerujem vise u smisao takve vrste protesta, doduse i ne vrijedi za ovakav narod ista ciniti..., jedino kada bi zgembo revizor, compact, f.g.r., vozdra raja i slicni poveli proteste.
sikter rezimlije!
- shuriken
#646 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
PipiDugaDevetka wrote:Ne mogu da čitam sve postove, pa pitanje GDJE I KADA JE SPONTANO OKUPLJANJE NARODA.
Ona ošamarena je i MOJA TETKA, ona mrtva djeca tetkina su MOJA DJECA!
evo zasto
-
frla
#647 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
E vala baš su ovi protesti teški.
Svaki me je prst boli od protestvovanja.
Kako je kod vas?
močvara, bara, zujanje, komarci ... nastavljamo i dalje "virtualne" proteste ...
Svaki me je prst boli od protestvovanja.
Kako je kod vas?
močvara, bara, zujanje, komarci ... nastavljamo i dalje "virtualne" proteste ...
- Johnny071
#648 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ja sam napisao...
DANAS 22.04.2009. 16:10 ISPED PREDSJEDNISTVA, POZIVAM SVE NORMALNE, MORALNE I SAVJESNE LJUDE DA DODJU, DOSTA JE!!!
pa bujrum, to je sve sto ja mogu da uradim, da mogu vise uradio bih i to... ali ovo je vrijeme kada treba da se probudi KOLEKTIVNA SAVJEST
DANAS 22.04.2009. 16:10 ISPED PREDSJEDNISTVA, POZIVAM SVE NORMALNE, MORALNE I SAVJESNE LJUDE DA DODJU, DOSTA JE!!!
pa bujrum, to je sve sto ja mogu da uradim, da mogu vise uradio bih i to... ali ovo je vrijeme kada treba da se probudi KOLEKTIVNA SAVJEST
Last edited by Johnny071 on 22/04/2009 14:48, edited 1 time in total.
- shuriken
#649 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
SVIM MEDIJIMA – HITNO!
Nevladine organizacije BiH najoštrije osuđuju brutalni fizički i verbalni napad Tasima Kučevića, beskrupuloznog i bahatog trgovca ženama i organizatora prisilne prostitucije, na člana porodice jedne od njegovih žrtava jučer pred zgradom Suda BiH. Takodje najoštrije osuđujemo napad Kučevićevog saradnika Envera Spahića na Vildanu Duran, novinarku Federalne televizije koja je jedina priskočila u pomoć napadnutoj ženi i time iskazala građansku hrabrost.
Najoštrije osuđujemo ponašanje policije koja je napad mirno posmatrala i time poslala poruku građankama i građanima da je u ovoj zemlji kriminalcima sve dozvoljeno. Da li živimo u državi u kojoj se nasilje nagrađuje, a nasilnici se smatraju herojima? Da li građani trebaju preuzeti odbranu svojih i života svoje djece u svoje ruke?
Nasilje u BiH društvu, te naročito nasilje nad ženama i djecom, ubistva na ulicama gradova, odavno su prešli prag tolerancije.
Zahtijevamo od organa vlasti i policije da osiguraju građanima i građankama život u miru i bez nasilja i da konačno počnu primjenjivati zakone i međunarodne dokumente koje je naša zemlja potpisala!
Zahtijevamo od organa pravosuđa da izricanjem najoštrijih kazni kriminalcima i kriminalnim grupama pošalje jasnu poruku nulte tolerancije prema nasilju, trgovini ženama i prisilnoj prostituciji!
Nevladine organizacije:
Prava za sve Sarajevo
Centar «Žena i društvo», Sarajevo
Fondacija CURE Sarajevo
Udružene žene Banja Luka
Udruženje gradjana PRAVO LJUDSKI
Nevladine organizacije BiH najoštrije osuđuju brutalni fizički i verbalni napad Tasima Kučevića, beskrupuloznog i bahatog trgovca ženama i organizatora prisilne prostitucije, na člana porodice jedne od njegovih žrtava jučer pred zgradom Suda BiH. Takodje najoštrije osuđujemo napad Kučevićevog saradnika Envera Spahića na Vildanu Duran, novinarku Federalne televizije koja je jedina priskočila u pomoć napadnutoj ženi i time iskazala građansku hrabrost.
Najoštrije osuđujemo ponašanje policije koja je napad mirno posmatrala i time poslala poruku građankama i građanima da je u ovoj zemlji kriminalcima sve dozvoljeno. Da li živimo u državi u kojoj se nasilje nagrađuje, a nasilnici se smatraju herojima? Da li građani trebaju preuzeti odbranu svojih i života svoje djece u svoje ruke?
Nasilje u BiH društvu, te naročito nasilje nad ženama i djecom, ubistva na ulicama gradova, odavno su prešli prag tolerancije.
Zahtijevamo od organa vlasti i policije da osiguraju građanima i građankama život u miru i bez nasilja i da konačno počnu primjenjivati zakone i međunarodne dokumente koje je naša zemlja potpisala!
Zahtijevamo od organa pravosuđa da izricanjem najoštrijih kazni kriminalcima i kriminalnim grupama pošalje jasnu poruku nulte tolerancije prema nasilju, trgovini ženama i prisilnoj prostituciji!
Nevladine organizacije:
Prava za sve Sarajevo
Centar «Žena i društvo», Sarajevo
Fondacija CURE Sarajevo
Udružene žene Banja Luka
Udruženje gradjana PRAVO LJUDSKI
- Johnny071
#650 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
e pa slusaj, i ja radim za privatnika, i ja placam sve te racune, ali ipak mislim da je ovo bitnije od svega toga, to jeste da je ovaj problem BITNIJI od MOJIH problema... i dok god tako ne pocnu mnogi da razmisljaju... i bit ce ovako.