Prirodno matematicki fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
neo7

#626 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

minjonja wrote:
neo123 wrote:od 30.08 do 6.09 septembarski....malo su kasno objavili ali bolje ikad nego nikad ;)
meni se to poklapa sa ispitima ljetne skole :-? da mi je znati kako ce to rijesiti kod nas.
ma, ustvari, necu ni poloziti, svakako prenosim ispit :D
Izgleda da su mi pogresno prenjeli info...od 30.08 pa do 06.09 je prijava ispita
jedna tamo

#627 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by jedna tamo »

šta mai na pmf-u?

ima li gdje Sofića?
me22

#628 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by me22 »

neo123 wrote:
Izgleda da su mi pogresno prenjeli info...od 30.08 pa do 06.09 je prijava ispita
jedino tako moze biti, jer su i meni isto u tom periodu ispiti s ljetne :roll:
TINKY

#629 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

dali je ovo prijemni iz kemije?????moze li mi iko odg kakv je ove godine bio prijemni i sto je bilo najzastupljenije???'

http://www.pmf.unsa.ba/hemija/kohbh/pre ... 20test.pdf

http://www.pmf.unsa.ba/hemija/kohbh/pre ... 20test.pdf

http://www.pmf.unsa.ba/hemija/kohbh/pre ... 20test.pdf[/quote]
minjonja

#630 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

tinky, nisu to prijemni nego pise ti da je to test iz organske hemije.
TINKY

#631 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

minjonja wrote:tinky, nisu to prijemni nego pise ti da je to test iz organske hemije.

hvala moj minjonji punooo sta bi ja bez tebe...hahhahahaha :razz: 8-) 8) :thumbup:
minjonja

#632 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

TINKY wrote:
minjonja wrote:tinky, nisu to prijemni nego pise ti da je to test iz organske hemije.

hvala moj minjonji punooo sta bi ja bez tebe...hahhahahaha :razz: 8-) 8) :thumbup:
:lol: :lol:

a sta bude sa biologijom? oko hemije ti ne mogu nazalost pomoci nista.
TINKY

#633 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

minjonja wrote:
TINKY wrote:

:lol: :lol:

a sta bude sa biologijom? oko hemije ti ne mogu nazalost pomoci nista.
a nista draga zadovoljila sam ali nisam upala...tako mi je javila jedna cura koja je bila sa mnom na prijemnom,a ona je bila 20....uglavnom sada sam dosla s mora i pocela sam uciti kemiju ali pojma nema sta i kako...a zahvaljujuci tebi najvise ali i drugim forumasima saznala sam o biologiji...mislila sam upisati kemiju ako uspijem pa da se prebacim iduce godine na biologiju...aako bude moguce....navodno moram zadovoljiti uvijet na kemiji...ej moze li se npr.iduci semestar prebaciti na drugi odsjek ne cekati godinu dana???
chengaba

#634 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by chengaba »

Određeni broj studenata koji su položili prijemni, ali nisu upisani zbog nedovoljnog broja bodova su naknadno upisani na biologiju odlukom NNV. Tako otiđi i vidi nisi li i ti među tim studentima... ;-)
minjonja

#635 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

tinky tinky, draga tinky... dobro ti je chengaba rekao... pusti se ti te price sta ti je bilo ko rekao, makar ti najrodjeniji bio. samo se mozes u sebe uzdati i sto prije budes mogla, otidji do faxa i vidi da li si polozila na prijemni i da li mozes da se upises na neki drugi smjer (to se masovno radilo kad sam ja upisivala. velika navala bila na genetici pa svi oni koju su polozili prijemni, a nisu upali na taj smjer su mogli da se prebace na drugi smjer i bili su regularno upisani na biologiju). meni koliko god javili jesam li ili nisam polozila nesta, uvijek odem do faxa da provjerim, svojim ocima vidim.

ako kojim slucajem ne mozes upisati sada biologiju, onda mozes hemiju, pa se prebaci odmah na biologiju. uopste ne moras da cekas godinu dana. ti sad predaj papire za prijemni, ako ga polozis, upises se. kad se upises, odes sefu odsjeka biologije i kazes da si primljena na hemiji i da zelis se prebacis na biologiju.

savjet od srca: sto prije otidji do faxa i sama to rjesavaj, nemoj se na druge oslanjati.
cyprus

#636 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by cyprus »

ja baš i ne znam za slučajeve prebacivanja sa odsjeka na odsjek ... tako da mislim da to ne može, al' opet, ko zna, provjeri i sretno :)
minjonja

#637 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

cyprus wrote:ja baš i ne znam za slučajeve prebacivanja sa odsjeka na odsjek ... tako da mislim da to ne može, al' opet, ko zna, provjeri i sretno :)
moze se prebacivati sa odsjeka na odsjek. prosle godine se kod mene barem 10 prebacilo sa matematike, hemije, fizike.
TINKY

#638 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

minjonja wrote:tinky tinky, draga tinky... dobro ti je chengaba rekao... pusti se ti te price sta ti je bilo ko rekao, makar ti najrodjeniji bio. samo se mozes u sebe uzdati i sto prije budes mogla, otidji do faxa i vidi da li si polozila na prijemni i da li mozes da se upises na neki drugi smjer (to se masovno radilo kad sam ja upisivala. velika navala bila na genetici pa svi oni koju su polozili prijemni, a nisu upali na taj smjer su mogli da se prebace na drugi smjer i bili su regularno upisani na biologiju). meni koliko god javili jesam li ili nisam polozila nesta, uvijek odem do faxa da provjerim, svojim ocima vidim.

ako kojim slucajem ne mozes upisati sada biologiju, onda mozes hemiju, pa se prebaci odmah na biologiju. uopste ne moras da cekas godinu dana. ti sad predaj papire za prijemni, ako ga polozis, upises se. kad se upises, odes sefu odsjeka biologije i kazes da si primljena na hemiji i da zelis se prebacis na biologiju.

savjet od srca: sto prije otidji do faxa i sama to rjesavaj, nemoj se na druge oslanjati.

oticu ja u ponedjeljak u sarajevo..pa cu sve to viditi...samo sam te htijela pitati za informator ili skriptu testova od proslih godina moze li se naci u knjiznicam i u kojoj jer mi je ovo drugi posjet sarajevu...samo mi reci ime knjizare koja to ima pa cu je traziti...????
hvala puno :-) :roll: 8) :-D
minjonja

#639 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

joj ja znam samo za informator koji medicinari koriste, ali mislim da je to preopsirno. ima po 500 uradjenih zadataka iz hemije, biologije i fizike. tebi je najbolje da odes do faxa i direktno do nekog profesora hemije i reci slobodno ja nisam odavde, meni treba informacija iz kojih knjiga da ucim za prijemni, oni ti kazu i onda odes do knjizare i kupis. ima knjizara "svjetlost" u ferhadiji. samo ne znam imaju li sada skolskih knjiga preko raspusta.
skuhlo

#640 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by skuhlo »

TINKY wrote:
minjonja wrote:tinky tinky, draga tinky... dobro ti je chengaba rekao... pusti se ti te price sta ti je bilo ko rekao, makar ti najrodjeniji bio. samo se mozes u sebe uzdati i sto prije budes mogla, otidji do faxa i vidi da li si polozila na prijemni i da li mozes da se upises na neki drugi smjer (to se masovno radilo kad sam ja upisivala. velika navala bila na genetici pa svi oni koju su polozili prijemni, a nisu upali na taj smjer su mogli da se prebace na drugi smjer i bili su regularno upisani na biologiju). meni koliko god javili jesam li ili nisam polozila nesta, uvijek odem do faxa da provjerim, svojim ocima vidim.

oticu ja u ponedjeljak u sarajevo..pa cu sve to viditi...samo sam te htijela pitati za informator ili skriptu testova od proslih godina moze li se naci u knjiznicam i u kojoj jer mi je ovo drugi posjet sarajevu...samo mi reci ime knjizare koja to ima pa cu je traziti...????
hvala puno :-) :roll: 8) :-D

Knjiga sa zadacima za prijemni se može nabaviti kod doc Melihe Zejnilagić-Hajrić (prizemlje, hodnik prije bifea) a ona je sad na odmoru. Trenutno je par ljudi na hemiji, od slijedeće sedmice bi trebala većina doći. U svakom slučaju bitno je znati slijedeće stvari:

- Građa atoma
- Pisanje elektronskih konfiguracija
- Poznavanje i preračunavanje SI jedinica
- Računanje koncentracija
- Funkcionalne grupe (organska)
- Razlikovanje smjesa, spojeva i tako to
- Osnovne gasne zakone
- Još malo organske

Za više detalja može se obratiti bilo kome na Odsjeku, a postoji i pripremna nastava koja će se održavati vjerovatno u prvoj sedmici septembra. :-)
TINKY

#641 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

Knjiga sa zadacima za prijemni se može nabaviti kod doc Melihe Zejnilagić-Hajrić (prizemlje, hodnik prije bifea) a ona je sad na odmoru. Trenutno je par ljudi na hemiji, od slijedeće sedmice bi trebala većina doći. U svakom slučaju bitno je znati slijedeće stvari:

- Građa atoma
- Pisanje elektronskih konfiguracija
- Poznavanje i preračunavanje SI jedinica
- Računanje koncentracija
- Funkcionalne grupe (organska)
- Razlikovanje smjesa, spojeva i tako to
- Osnovne gasne zakone
- Još malo organske

Za više detalja može se obratiti bilo kome na Odsjeku, a postoji i pripremna nastava koja će se održavati vjerovatno u prvoj sedmici septembra. :-)[/quote]
hvala skuhlo:D..otici cu sutra pa cu pitati.....dali ti imas neke primjere prijemnog???
Johnny77

#642 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Johnny77 »

Zna li se kad bi otprilike mogla poceti skolska 2010/2011 godina za brucose?
me22

#643 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by me22 »

joj organizacije :x ispiti pocinju sljedece sedmice, kod nas se jos ne zna kad je koji :x :twisted:
neo7

#644 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

me22 wrote:joj organizacije :x ispiti pocinju sljedece sedmice, kod nas se jos ne zna kad je koji :x :twisted:
Ako mislis na septembarski, tek od 30 su prijave :)
me22

#645 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by me22 »

neo123 wrote:
me22 wrote:joj organizacije :x ispiti pocinju sljedece sedmice, kod nas se jos ne zna kad je koji :x :twisted:
Ako mislis na septembarski, tek od 30 su prijave :)
ma ispiti s ljetne, prijave su u toku ove sedmice, a ispiti su od 30. do 6. ali se jos nisu udostojili da stave kad je koji :roll:
minjonja

#646 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

kad je upis na fax?
neo7

#647 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

pa to ste valdja trebali sa predmetnim profesorom rijesiti ? Mi smo tako :)

Nego kada bude sept, budu predmeti iz oba semestra, znaci 14 predmeta? Eh sada je li svaki dan po jedan ispit ili ?
Mene bas interesuje kako ce ovo ukombinovati...jos i Bajram ide :)
me22

#648 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by me22 »

neo123 wrote:pa to ste valdja trebali sa predmetnim profesorom rijesiti ? Mi smo tako :)

Nego kada bude sept, budu predmeti iz oba semestra, znaci 14 predmeta? Eh sada je li svaki dan po jedan ispit ili ?
Mene bas interesuje kako ce ovo ukombinovati...jos i Bajram ide :)
pa valjda trebaju oni rasporediti kad ce koji ispit biti i fino staviti na oglasnu :roll:
a i doticni dolazi s odmora u ponedjeljak, tako da je i to nemoguce :-)

inace bude svaki dan po jedan, a kako ce ovo sad ukombinovati, ko zna :roll:
minjonja wrote:kad je upis na fax?
ja znam samo da nastava pocinje 20. :roll:
neo7

#649 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

zato sto nemogu dati septembarske dok se na zvrsi ljetna, a onda kada se zavrsi ljetna nemogu dati septembarske jer ce ubrzo Bajram, a kad prodje Bajram pocinje nova godina... ja danas bio kod Bilje i ona tako prica, pricala ona s Nurkovicem, neznaju ni sami kako ce... ili ce nam ga dati odmah pa smutiti nekako dva ispita na dan ili nekako kasno
jaran mi rece da je zbrka na faxu oko rokova :S Sve ce biti izmjesano :-)
cyprus

#650 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by cyprus »

Na faxu je zbrka oko svega, nikad veća konfuzija nije bila. Pola mojih kolega uzelo diplomski kod jednog profesora, a sad kad bi im on to trebo pregledat pa da oni to brane, ode on lagano u Češku na dvije sedmice :D :oops:

A ažurnost i smisao za logiku na studentskoj službi je također za "pohvalu" :|
Post Reply