Ma nama se svidja ova lokacija...zgembo_sa wrote:Ja nesto ne vidim da bi se iko bunio da se napravi trgovacki centar u kojem se prodaju iskljucivo pajceki, toci samo alkohol i pun je kladionica. Slobodno otvorite i tamo visite po cijeli dan. Svakom svoje, demokratija...
Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
- nosara
#626 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
- black
#627 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
neki bi mogli i chir dobiti 
- mark II
#628 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Vjeruj mi prijatelju, bio sam u Kataru prije dvije tri sedmice na otvaranju QSTP-a, tamo bili i Croati, sve lijepo s njima, te u ZG ima i džamijaVjecitiStudent wrote:mark II wrote: Time što je Sarajevo neatraktivno za investiranje, neprijateljski nastrojeno prema stranim investitorima - naročito prema Arapima, zbog kompleksa koje nosimo, i zato jer je korupcija u našoj zemlji vjerovatno među najgorima u svijetu. Iskreno svakog investitora savjetujem da zaobiđe moju zemljuOni misle da smo mi muslimani i da će nam biti drago, ali vjerujte mi da je Sarajevo jedan od najnetolerantnijih gradova na svijetu prema "maramašima", kako ih zovemo ovdje
-
Basta
#629 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Odicno... Napokon jedna zdrava inicijativa. Pa ovo sa kladenjem vise nije normalno. Na svakom koraku kladionice, pa vise su i nane uz kahvu pocele muteberit hocel bit dvojka na Chelsia ili mozda kec na Barceloni. Pa naravno da je to sve haram. Danas dobijes 100 maraka, pa podivljas, pa sutra izgubis 200. Pa ti onda kriva zena, djeca, djevojka sto radi u kladionici... A alkohol jos gore...Uskoro ce doci vrijeme pa ce se i na zapadu alkohol protjerati bas kao sto se i pusenje protjeralo. Pa cemo onda skontat i rec, "Pa vidi ovo nama sve u casnoj knigi pise". Dakle samo tako. STOP KLADENJU, STOP ALKOHOLU, STOP SVINJETINI... Ali zato DA KOMPJUTERU, DA INTERNETU, DA HUMANOSTI, DA ZDRAVIM INICIJATIVAMA, DA POSTENJU ...
- mark II
#630 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
-------------------------------------------------------------------------------------------------------zonbirile wrote:Govorimo o ovoj investicija dva meni jako poznata investitora - živim i radim u Dubaiju i znam o čemu pričam. To što pričaš nema veze sa bontonom u poslovnim zgradama i investicijama.mark II wrote:--------------------------------------------------------------
nisi korektan,ali na dušu ti.Investicije namaju veze sa tim što pričaš,i onakav prostor bi svako uzeo,sada se postavlja i pitanje,prostora,a gabarita objekta pogotovo.To je prežvakana priča,sječam se rata ,kada je poslana evropska pomoć bez uslovljavanja,a onda su samo muslimanima dijelili po 10KM iz neke zemlje sa Istoka.Niko nije imao muda da kaže,ili svi,ili niko.Ista je priča o gradnji i investicijama u nove,bosanskom duhu i tradiciji neprimjerene đamije.Kada već pričaš o investicijama,Holandski Antili su uložili više nego sve islamske zemlje zajedno.
Pa bonton u Dubajiu,nije bonton Sarajeva,sem toga niđe veze sa vezom.Sve te investicije su luk i voda,ovo za Holandske antile je podatak komore za privrednu saradnju,uostalom ovde je situacija čista,cijela "intresantna" Federacija za te investitore nema 2 miliona stanovnika,na 16.000 Km2 teritorije,da je kako pričaš,ovde bi bio raj,a nije.Njihov interes je 0,više je to naših sronja od političara,za ostvarenjem zacrtanog cilja koji vodi-nigdje.Krmetina sa investicijama nema veze,a sa mnogo štošta da.[/quote]
Bonton u onome što je tvoje vlasništvo je tvoj bonton. Ja kad odem GMu jedne prestižne informatičke kompanije koji je jevrej i ima kikice ne očekujem da ću u njegovom officeu, ili na njegovom partiju biti ponuđen sa krkom i lokom. Bila bi sramota da ga u onome što je njegovo ne poštujem. A bio sam u takvoj situaciji. Kiko pravi, sa onim šeširom. Ne ovdje na ME-u naravno
-
njonjica
#631 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Imas ti kakav da nije?zgembo_sa wrote:Imas li neki dokaz za ovo ili lupas napamet? Godinama se proteze po brijacnicama ova prica, a niko nikad nije ponudio nijedan konkretan argument za ovu tezu.njonjica wrote:Ta dzamija, btw je ekstrateritorijalna, kao da je rijec o ambasadi....
- zgembo_sa
#632 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Nazalost niste dali ponudu. Probajte razgovarati sa vlasnikom ovog centra po pitanju njegove kupovine, mozda vam proda pa otvorite objekat sa gore navedenim sadrzajimanosara wrote:Ma nama se svidja ova lokacija...zgembo_sa wrote:Ja nesto ne vidim da bi se iko bunio da se napravi trgovacki centar u kojem se prodaju iskljucivo pajceki, toci samo alkohol i pun je kladionica. Slobodno otvorite i tamo visite po cijeli dan. Svakom svoje, demokratija...
-
zonbirile
#633 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Holandski Antili u BiH uložili 400,7 miliona KM
Registrirano je 8.890 ugovora o direktnim stranim ulaganjima u vrijednosti 3,73 milijarde KM...
01.04.2009. 12:00
Prema podacima Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, u periodu od maja 1994. do 31. decembra 2005. godine u BiH je uložen kapital stranih investitora iz 85 zemalja svijeta.
Registrirano je 8.890 ugovora o direktnim stranim ulaganjima u vrijednosti 3,73 milijarde KM. Evropske zemlje, njih 35, u ukupnom kapitalu učestvuju sa 3,05 milijardi KM ili 81,9 posto, a 50 vanevropskih sa 674 miliona KM ili 18,1 posto.
Od evropskih zemalja najviše su uložili Hrvatska 582,6 miliona KM, Austrija 552,3 miliona KM, Litvanija 493,6 miliona, Slovenija 456,8 miliona maraka, a od vanevropskih to su Holandski Antili 400,7 miliona i Turska 54,5 miliona maraka.
Registrirana ulaganja 22 islamske zemlje iznosila su 158,1 milion KM i njihovo učešće se znatno smanjuje, tako da je sa 18,2 posto iz 2002. palo na 4,2 posto u decembru 2005. godine nakon ustupanja cjelokupnog kapitala osnivača "Kuwait & Consulting Investment CO" iz Kuvajta postojećem osnivaču "Mittal Steel Holdings N.V." iz Holandskih Antila.
ovo piše u Avazu,@mark II,možeš misliti koliko je bilo teško objaviti istinu.Kada odbaciš emocije,ima samo jeftina propaganda i vjersko podjarmivanje i to Bošnjaka.
Registrirano je 8.890 ugovora o direktnim stranim ulaganjima u vrijednosti 3,73 milijarde KM...
Prema podacima Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, u periodu od maja 1994. do 31. decembra 2005. godine u BiH je uložen kapital stranih investitora iz 85 zemalja svijeta.
Registrirano je 8.890 ugovora o direktnim stranim ulaganjima u vrijednosti 3,73 milijarde KM. Evropske zemlje, njih 35, u ukupnom kapitalu učestvuju sa 3,05 milijardi KM ili 81,9 posto, a 50 vanevropskih sa 674 miliona KM ili 18,1 posto.
Od evropskih zemalja najviše su uložili Hrvatska 582,6 miliona KM, Austrija 552,3 miliona KM, Litvanija 493,6 miliona, Slovenija 456,8 miliona maraka, a od vanevropskih to su Holandski Antili 400,7 miliona i Turska 54,5 miliona maraka.
Registrirana ulaganja 22 islamske zemlje iznosila su 158,1 milion KM i njihovo učešće se znatno smanjuje, tako da je sa 18,2 posto iz 2002. palo na 4,2 posto u decembru 2005. godine nakon ustupanja cjelokupnog kapitala osnivača "Kuwait & Consulting Investment CO" iz Kuvajta postojećem osnivaču "Mittal Steel Holdings N.V." iz Holandskih Antila.
ovo piše u Avazu,@mark II,možeš misliti koliko je bilo teško objaviti istinu.Kada odbaciš emocije,ima samo jeftina propaganda i vjersko podjarmivanje i to Bošnjaka.
- zgembo_sa
#634 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Stani malo, znaci lupas napamet i ocekujes da ja sad istrazujem tvoje izmisljotine? Isto kao da nekog osudis na smrt i onda mu kazes eto dokazi da nisi krivnjonjica wrote:Imas ti kakav da nije?zgembo_sa wrote:Imas li neki dokaz za ovo ili lupas napamet? Godinama se proteze po brijacnicama ova prica, a niko nikad nije ponudio nijedan konkretan argument za ovu tezu.njonjica wrote:Ta dzamija, btw je ekstrateritorijalna, kao da je rijec o ambasadi....
-
VjecitiStudent
#635 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Pitanje svih pitanja ovdje je da li su u trenutku dodjeljivanja prostora opcinske/gradske/kantonalne vlasti znale za buduci izgled i uslove BBI-a?
- mark II
#636 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Zaboli Dubai za tebenjonjica wrote:Banja Luka je dio MOJE DOMOVINE koja se zove Bosna i Hercegovina i to sto je se ti odrices uopste ne umanjuje tu cinjenicu!!mark II wrote: Samo u Banjaluku _njonjaro, oni vole rušiti i ubijati što podsjeća na muslimane. Btw, dubai je malo bogatiji od tvoje demokratske Banjaluke
Nemoj mi od drzave pravit fildzan ziv bio![]()
Ma zaboli me za Dubai......kakve on uopste ima veze sa komadom ovog neba?????
-
zonbirile
#637 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
zgembo_sa je napisao/la:
Ja nesto ne vidim da bi se iko bunio da se napravi trgovacki centar u kojem se prodaju iskljucivo pajceki, toci samo alkohol i pun je kladionica. Slobodno otvorite i tamo visite po cijeli dan. Svakom svoje, demokratija...
dobro druže Dodik,znam da ste uvijek bili za toleranciju i demokratiju
Ja nesto ne vidim da bi se iko bunio da se napravi trgovacki centar u kojem se prodaju iskljucivo pajceki, toci samo alkohol i pun je kladionica. Slobodno otvorite i tamo visite po cijeli dan. Svakom svoje, demokratija...
- zgembo_sa
#638 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Ko mi kaze hahaha dezurni islamofob forumazonbirile wrote:zgembo_sa je napisao/la:
- mark II
#639 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Koga briga sadaVjecitiStudent wrote:Pitanje svih pitanja ovdje je da li su u trenutku dodjeljivanja prostora opcinske/gradske/kantonalne vlasti znale za buduci izgled i uslove BBI-a?
-
in33sa
#640 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Tako brate, iskreno, otvoreno.Basta wrote:Odicno... Napokon jedna zdrava inicijativa. Pa ovo sa kladenjem vise nije normalno. Na svakom koraku kladionice, pa vise su i nane uz kahvu pocele muteberit hocel bit dvojka na Chelsia ili mozda kec na Barceloni. Pa naravno da je to sve haram. Danas dobijes 100 maraka, pa podivljas, pa sutra izgubis 200. Pa ti onda kriva zena, djeca, djevojka sto radi u kladionici... A alkohol jos gore...Uskoro ce doci vrijeme pa ce se i na zapadu alkohol protjerati bas kao sto se i pusenje protjeralo. Pa cemo onda skontat i rec, "Pa vidi ovo nama sve u casnoj knigi pise". Dakle samo tako. STOP KLADENJU, STOP ALKOHOLU, STOP SVINJETINI... Ali zato DA KOMPJUTERU, DA INTERNETU, DA HUMANOSTI, DA ZDRAVIM INICIJATIVAMA, DA POSTENJU ...
A ne kao ovi, shush mush, uvijeno i prikriveno.
- nosara
#641 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Blebeces... Tvoji investitori se plase raznolikosti...mark II wrote:Zaboli Dubai za tebenjonjica wrote:Banja Luka je dio MOJE DOMOVINE koja se zove Bosna i Hercegovina i to sto je se ti odrices uopste ne umanjuje tu cinjenicu!!mark II wrote: Samo u Banjaluku _njonjaro, oni vole rušiti i ubijati što podsjeća na muslimane. Btw, dubai je malo bogatiji od tvoje demokratske Banjaluke
Nemoj mi od drzave pravit fildzan ziv bio![]()
Ma zaboli me za Dubai......kakve on uopste ima veze sa komadom ovog neba?????ko si ti, demokrato, ujerivač investicijske krmetine??? Je li to ozračje u toj tvojoj domovini. Ja sam se za nju ko konj borio do samog kraja, pa nam je odmjereno od šake do lakta - ja se ničega ne odričem, samo Banjaluka ide ruku pod ruku sa susjednom državom i dalje, a ti još utopista, je li tako - tamo ti trebaš ići i utjerivati demokratiju, a ne kakiti o krmetini kad su investicije u pitanju. Biznis je globalan, genije moj, okreni se oko sebe u Sarajevu, zaista misliš da je raznolikost zlo???? Odeš u BN, tamo je sve unificirano, niko nikoga ne vrijeđa više - nema provokacija sa stvarima koje tuknu na islam.
-
zonbirile
#642 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
----------------------------------------------------------------------------------------VjecitiStudent wrote:Pitanje svih pitanja ovdje je da li su u trenutku dodjeljivanja prostora opcinske/gradske/kantonalne vlasti znale za buduci izgled i uslove BBI-a?
normalno aktivno uključene,prevara sa tlocrtom i veličinom,iste vlast ne znaju ni na M.Dvoru ko i što gradi po istom principu.Važno je da je naša iz Saudijske Arabije,na toj adresi kontejner,sa dvo uposlenika,promet 6000$,doduše imaju klimu.
Vidi natpis iz Avaza on sve govori o nama i "našima".
-
VjecitiStudent
#643 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Jasta, eno u Zenici, u MItalu, radnici vec mjesecima strajkuju zato sto je zabranjeno koristenje teletine/junetine u radnickoj menzi u skladu sa svjetonazorom indijskih vlasnika.mark II wrote:Koga briga sadaVjecitiStudent wrote:Pitanje svih pitanja ovdje je da li su u trenutku dodjeljivanja prostora opcinske/gradske/kantonalne vlasti znale za buduci izgled i uslove BBI-a?Nadajmo se iskreno da više niko neće doći investirati u SA osim ovih pametnijih oko nas, kojima ne smetaju raznolikosti kada je lova u pitanju - nećemo se morati sikirati oko toga hoće li firma biti u vlasništvu jevreja, hindusa ili muslimana (jer krmetina i jeste bit investicije
)
-
zonbirile
#644 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
zonbirile wrote:Holandski Antili u BiH uložili 400,7 miliona KM
ovo piše u Avazu,@mark II,možeš misliti koliko je bilo teško objaviti istinu.Kada odbaciš emocije,ima samo jeftina propaganda i vjersko podjarmivanje i to Bošnjaka.zonbirile
Pošalji privatnu poruku
može li stručni osvrt,finansijskih stručnjaka na ovu temu,ponavljam iz Avaza.
- Irm@
#645 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
iskreno kako da ne...in33sa wrote:Tako brate, iskreno, otvoreno.Basta wrote:Odicno... Napokon jedna zdrava inicijativa. Pa ovo sa kladenjem vise nije normalno. Na svakom koraku kladionice, pa vise su i nane uz kahvu pocele muteberit hocel bit dvojka na Chelsia ili mozda kec na Barceloni. Pa naravno da je to sve haram. Danas dobijes 100 maraka, pa podivljas, pa sutra izgubis 200. Pa ti onda kriva zena, djeca, djevojka sto radi u kladionici... A alkohol jos gore...Uskoro ce doci vrijeme pa ce se i na zapadu alkohol protjerati bas kao sto se i pusenje protjeralo. Pa cemo onda skontat i rec, "Pa vidi ovo nama sve u casnoj knigi pise". Dakle samo tako. STOP KLADENJU, STOP ALKOHOLU, STOP SVINJETINI... Ali zato DA KOMPJUTERU, DA INTERNETU, DA HUMANOSTI, DA ZDRAVIM INICIJATIVAMA, DA POSTENJU ...
ne razumijem zasto nekome smeta sto i nane na kahvi planiraju listice na kladionici... slobodna drzava... jeste li culi za pravo na privatnost...
i josh jednom... ne konzumirate alkohol i ne volite ga... pa nemojte ali ko vam daje za pravo da ga bilo gdje zabranjujete---
a sto se tice svinjetine... ako je ne jedem vec 21 godinu niti cu... savrseno mi ne smeta ako je neko jede...
jedem i ja crveno meso na Veliki petak pa sta...
cini mi se da bi mnogi na ovom forumu voljeli da zive u nekoj dzamahiriji a ne sekularnoj drzavi...
- mark II
#646 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Slažem se, velim za maramaše nije zdravo - pa pročitaj šta velim, a ne šta ti misliš. Ma joj, što bih ikoga podjarmljivao, prijatelju - vjeruj mi da mi ni u džep ni iz džepa. Ali mi jeste krivo kada vidim kakvi potencijali za investicije postoje i kako se brzo pravi dilovi sklapaju... Samo, pogledaj rejting BiH za investicije, pa ćeš shvatiti da smo ispod nule i da je svaka para - bez obzira na njenu "vjeroispovjest" dobro došla. Ovdje je tema bonton u firmi - da ili ne? Tema je glupa, jer ko se bavi biznisom zna da vlasnici određuju pravila ponašanja, i da nejedenje krmetine i neprodavanje alkohola u jevrejskim i muslimanskim finansiranim firmama jeste nešto sasvim normalno. Iskreno, što manje investicija iz Zaljeva u BiH, to bolje, jer više krmetine i...zonbirile wrote:Holandski Antili u BiH uložili 400,7 miliona KM
- mark II
#647 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Ja tebi u kući ne govorim šta ćeš raditi, niti u tvojoj firmi, pa nećeš ni ti nikome u onome što je njegovo vlasništvo - fer?? Ah demokratijo, daleko siIrm@ wrote:iskreno kako da ne...in33sa wrote:Tako brate, iskreno, otvoreno.Basta wrote:Odicno... Napokon jedna zdrava inicijativa. Pa ovo sa kladenjem vise nije normalno. Na svakom koraku kladionice, pa vise su i nane uz kahvu pocele muteberit hocel bit dvojka na Chelsia ili mozda kec na Barceloni. Pa naravno da je to sve haram. Danas dobijes 100 maraka, pa podivljas, pa sutra izgubis 200. Pa ti onda kriva zena, djeca, djevojka sto radi u kladionici... A alkohol jos gore...Uskoro ce doci vrijeme pa ce se i na zapadu alkohol protjerati bas kao sto se i pusenje protjeralo. Pa cemo onda skontat i rec, "Pa vidi ovo nama sve u casnoj knigi pise". Dakle samo tako. STOP KLADENJU, STOP ALKOHOLU, STOP SVINJETINI... Ali zato DA KOMPJUTERU, DA INTERNETU, DA HUMANOSTI, DA ZDRAVIM INICIJATIVAMA, DA POSTENJU ...
ne razumijem zasto nekome smeta sto i nane na kahvi planiraju listice na kladionici... slobodna drzava... jeste li culi za pravo na privatnost...
i josh jednom... ne konzumirate alkohol i ne volite ga... pa nemojte ali ko vam daje za pravo da ga bilo gdje zabranjujete---
a sto se tice svinjetine... ako je ne jedem vec 21 godinu niti cu... savrseno mi ne smeta ako je neko jede...
jedem i ja crveno meso na Veliki petak pa sta...
cini mi se da bi mnogi na ovom forumu voljeli da zive u nekoj dzamahiriji a ne sekularnoj drzavi...
-
♥ Julianna ♥
#648 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Pa nemoj se TI kladiti, piti i jesti svinjetinu na svakom koraku, ali ostavi DRUGIMA da biraju kako će živjeti!Basta wrote:Odicno... Napokon jedna zdrava inicijativa. Pa ovo sa kladenjem vise nije normalno. Na svakom koraku kladionice, pa vise su i nane uz kahvu pocele muteberit hocel bit dvojka na Chelsia ili mozda kec na Barceloni. Pa naravno da je to sve haram. Danas dobijes 100 maraka, pa podivljas, pa sutra izgubis 200. Pa ti onda kriva zena, djeca, djevojka sto radi u kladionici... A alkohol jos gore...Uskoro ce doci vrijeme pa ce se i na zapadu alkohol protjerati bas kao sto se i pusenje protjeralo. Pa cemo onda skontat i rec, "Pa vidi ovo nama sve u casnoj knigi pise". Dakle samo tako. STOP KLADENJU, STOP ALKOHOLU, STOP SVINJETINI... Ali zato DA KOMPJUTERU, DA INTERNETU, DA HUMANOSTI, DA ZDRAVIM INICIJATIVAMA, DA POSTENJU ...
Dokle više ovakva zatucanost??
-
VjecitiStudent
#649 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
zonbirile wrote: može li stručni osvrt,finansijskih stručnjaka na ovu temu,ponavljam iz Avaza.
Dio odgovora je i ovdje.mark II wrote: Time što je Sarajevo neatraktivno za investiranje, neprijateljski nastrojeno prema stranim investitorima - naročito prema Arapima, zbog kompleksa koje nosimo, i zato jer je korupcija u našoj zemlji vjerovatno među najgorima u svijetu. Iskreno svakog investitora savjetujem da zaobiđe moju zemljuOni misle da smo mi muslimani i da će nam biti drago, ali vjerujte mi da je Sarajevo jedan od najnetolerantnijih gradova na svijetu prema "maramašima", kako ih zovemo ovdje
Dok god imamo ovakve patriote u Dubaiu, jedino cemu se mozemo nadati jesu investicije u dzamije i monoetnicke trzne centre.
- mark II
#650 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Nema veze sa temom. Slažem se, što manje investicija u Bosnu, to bolje i više.... Ne znam, nastavi, meni je svejedno. Mittal Steel i Dubai Islamic Bank??????? Gdje je veza????VjecitiStudent wrote:Jasta, eno u Zenici, u MItalu, radnici vec mjesecima strajkuju zato sto je zabranjeno koristenje teletine/junetine u radnickoj menzi u skladu sa svjetonazorom indijskih vlasnika.mark II wrote:Koga briga sadaVjecitiStudent wrote:Pitanje svih pitanja ovdje je da li su u trenutku dodjeljivanja prostora opcinske/gradske/kantonalne vlasti znale za buduci izgled i uslove BBI-a?Nadajmo se iskreno da više niko neće doći investirati u SA osim ovih pametnijih oko nas, kojima ne smetaju raznolikosti kada je lova u pitanju - nećemo se morati sikirati oko toga hoće li firma biti u vlasništvu jevreja, hindusa ili muslimana (jer krmetina i jeste bit investicije
)