Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

Mustang1

#626 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mustang1 »

Pa ako je promjenjeno sa ciljem da i manje drzave imaju priliku biti domacini ne vidim sto ne bi moglo .. Ako moze u Gruziji jebaji ga .. Sto ne volim pesimizam ne moze .. Moze ba ..
Eborg

#627 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Eborg »

Sa Zenicabloga.

Image

Image
Distortion

#628 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Distortion »

Što da ne :thumbup:

Apsolutno podržavam inicijativu, svaka čat ljudima na ideji, sve ostalo je na vlastima da istu podrže i kandiduju.

Ako može Gruzija, možemo i mi ma koliko djelovalo nestvarno...

Ovo ide ka tome da se dignu sjever i jug...

:thumbup:
Eborg

#629 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Eborg »

A sve se priča da se ove godine radi stadion a niko zvanično ništa ne govori. Bojim se da su ovo Husini pokušaji da namakne neku kintu jer se s tim malo zaletio.

Kao što rekoh, ako treba i da se zadužimo za rekonstrukciju - zadužit ćemo se. Ali samo pod uslovom da se sklopi sa NFSBiH ugovor da se u narednih 10 godina 90% domaćih utakmica ima odigrati u Zenici kako bi se isplatila ta investicija.
Ajatolah_

#630 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Ajatolah_ »

Ma sve u redu, nego je l' ima nekad da je UEFA dodijelila ovako slično domaćinstvo za neko finale a da stadion nije već bio izgrađen? Pošto bih ja rekao da prvo treba obezbijediti stadion, pa onda podnositi zahtjeve.
Eborg

#631 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Eborg »

I to je tačno. Oni već ciljaju na kandidaturu što je nerealno. Ako bismo rekonstruisali stadion mislim da bismo imali neku realnu priliku da to dobijemo, vjerujem da bi UEFA cijenila značaj za cijeli region.

Uostalom, ovo je garant Huso ciljao da mu bude na kraju mandata kao predizborni spektakl. :mrgreen:
Mustang1

#632 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mustang1 »

Moze li Huso biti opet ili ide sljedeci ? (vjerovatno ona budala Duvnjak ? :D ) A zna li se kada ce Uefa donijeti odluku ko ce biti domacin .. Vjerovatno ce im odgovoriti da urade nesto od rekonstrukcije do proglasenja pa ce onda vidjeti dalje :D
Eborg

#633 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Eborg »

Ma može se i dalje kandidovati ako hoće. Nemoj me prepadati u ova doba Duvnjakom, bolje kakve Babince iz šume dovesti nego njega na tu poziciju. :mrgreen:
Mustang1

#634 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mustang1 »

Ma ja mislio da ima neki limit da ne m0re vise.. Ako moze vjerovatno ce se i kandidovati .. Ali ako nece ..Bolje da ne pricamo o tome jer smo najebali jer bi upravo ti babinci nam presudili :D
mistek

#635 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mistek »

Utakmica u Tbilsiju se neće igrati na najvećem stadionu (Dinamovom), koji grmi kako izgleda, nego na stadionu Mikheil Meskhi, koji izgleda ovako:

Image

Image

Dakle, nije nešto spektakularno. Na njega može stati 27.000 ljudi.

Utakmica u Kardifu na gradskom stadionu (26.000):

Image

A u Češkoj na Slavijinom stadionu (21.000):

Image

Nije nerealno, ali treba još puno posla i ulaganja. Dići tribine iza golova na nivo zapada i pokriti ih, pa se nadati nečemu.
Rob_Atl

#636 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Rob_Atl »

Ma treba sve podignuti u visini zapada, jer ako dignes iza gola samo nece to puno podici kapacitet mozda nekih 3000 ukupno, istok isto treba dici i zaokruziti kapacitet na 20-21 hiljadu i sasvim bi dovoljno bilo
mistek

#637 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mistek »

Rob_Atl wrote:Ma treba sve podignuti u visini zapada, jer ako dignes iza gola samo nece to puno podici kapacitet mozda nekih 3000 ukupno, istok isto treba dici i zaokruziti kapacitet na 20-21 hiljadu i sasvim bi dovoljno bilo
Pa iza golova, ako digneš na nivo zapada, kapacitet će se sigurno proširiti za nekih 5000.
Istok je već komplikovanije raditi, ako se ne varam.
motorola01

#638 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by motorola01 »

zlo87 wrote:Ma hoće se malo sutra igrati kod nas. :lol: :roll: Hajde vratite se u realnost.

Možda će moći nekad za deset i više godina ali za tri godine, tj. 2016 nema šanse.
:thumbup: . Bolje im je da se umiju hladnom vodom. Grad nikad nije bio prljaviji, a delegat bi Superkup Evrope :-) . Nije u stanju natjerati ALBAnce da operu grad smrkom, a pravio bi stadion :-) . Centar grada nije opran smrkom godinu dana(da ne govorimo o ostalim dijelovima grada), a jos bi se kralo u saradnji sa Almy-em itd..........
Logovan

#639 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Logovan »

Bubalo1 wrote:Pa ako je promjenjeno sa ciljem da i manje drzave imaju priliku biti domacini ne vidim sto ne bi moglo .. Ako moze u Gruziji jebaji ga .. Sto ne volim pesimizam ne moze .. Moze ba ..
Nisam ja pesimističan, nego realan.
Treba uložiti još puno para, truda, znoja i treba krv propišati da bi mi dobili organizaciju nekog velikog takmičenja kao što je ovaj Super Cup. Nije to organizacija malog šlagera majka mu stara, već utakmica gdje igraju pobjednik Lige prvaka i Europa lige. Mi smo jedva onu novu travu postavili i uradili neke radove po stadionu i to završili na jedvite muke a vi mislite da imamo velike šanse da organizujemo ovu utakmicu. :-) Ovi komentari tipa ako može Gruzija onda možemo i mi. :run: Pa ljudi moji, šta je vama? :-) Ove "male" zemlje, kao što je Gruzija, napreduju jer im je država "uređena" a pogledajte stanje u našoj državi. Ne mogu da vjerujem kako se naša raja ovako lagano naloži. Da se razumijemo, podržavam ovu inicijativu, rado bih da dobijemo organizaciju ali budimo realni. Daj Bože da ja ispadnem u krivu, pa da Super Cup bude kod nas a organizaciju da bude pohvalila cijela Europa.

p.s. I još da kažem nemojte mi samo spominjati da sam/smo ljubomoran/ljubomorni na Zenicu, jer to su one dječje gluposti kada se nema nešto pametno da kaže onda se govori o ljubomori.
Gandalf

#640 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

da su uskoro izbori, razumio bih ovu "vijest" ali to je toliko nerealno, mislim stvarno niđe veze, ili je predizborna kampanja baš ono baš uranila;

mislim da bi g. Smajloviću bilo bolje da se pobrine o hiljadama pasa lutalica na ulicama, prljavim ulicama koje samo kiša sapere, a ALBU plaćamo iz ko zna kojih razloga, grijanju koje u Zenici nestaje k'o brašno u ratu, Mittal je prevelik problem za bilo kojeg pojedinca pa neću teretiti samo načelnika, jer je to krupniji problem od same Zenice i mnogo stariji od političke karijere načelnika, ali moram ga spomenut i o najmanje stotinjak emira fetića koji nosaju pištolje po gradu a za koje se svi zainteresuju tek kad padne mrtva glava;

a kada smo već kod sporta koji načelnik toliko voli, nek' malo pomogne da nam nisu svi zenički klubovi mrtvo dno dna u najslabijoj ligi Evrope, čuj on bi odma' na UEFA SUPERCUP :?

Sve ovo me podsjeća na onu reorganizaciju OI u Sarajevu, patkurina u svoje vrijeme = Husinom superkupu
Pisistratus

#641 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Pisistratus »

Ne vidim šta je nerealno tu, uz dobru organizaciju i ozbiljan pristup, može postati itekako realno.

Na bombe od načelnika smo ionako navikli. Jedna više neće ništa ni promijeniti ionako :lol:
Pisistratus

#642 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Pisistratus »

Gandalf wrote:da su uskoro izbori, razumio bih ovu "vijest" ali to je toliko nerealno, mislim stvarno niđe veze, ili je predizborna kampanja baš ono baš uranila;

mislim da bi g. Smajloviću bilo bolje da se pobrine o hiljadama pasa lutalica na ulicama, prljavim ulicama koje samo kiša sapere, a ALBU plaćamo iz ko zna kojih razloga, grijanju koje u Zenici nestaje k'o brašno u ratu, Mittal je prevelik problem za bilo kojeg pojedinca pa neću teretiti samo načelnika, jer je to krupniji problem od same Zenice i mnogo stariji od političke karijere načelnika, ali moram ga spomenut i o najmanje stotinjak emira fetića koji nosaju pištolje po gradu a za koje se svi zainteresuju tek kad padne mrtva glava;

a kada smo već kod sporta koji načelnik toliko voli, nek' malo pomogne da nam nisu svi zenički klubovi mrtvo dno dna u najslabijoj ligi Evrope, čuj on bi odma' na UEFA SUPERCUP :?

Sve ovo me podsjeća na onu reorganizaciju OI u Sarajevu, patkurina u svoje vrijeme = Husinom superkupu

Bravo, za početak bih našem dragom Che Guevarri načelniku preporučio makar da posjeti Rukometni klub Čelik i ženski košarkaški klub Čelik, koji iz ničega prave nešto, umjesto da baca bombe i basa o Superkupu.
Emir 7

#643 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Emir 7 »

To bi bilo najbolje rijesenje da se jug,sjever i istok podignu na nivo zapadne tribine, i sve to natkriti bas kao zapadna tribina. Mislim da bi to estetski bilo fenomenatno u stilu tipicnog engleskog stadiona, a o akustici u tom slucaju suvisno je pricati. Kapacitet u tom slucaju mislim da bi bio oko 25 000 ako se nevaram. To je sasvim dovoljno za nase uslove.
samo_ti

#644 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by samo_ti »

Pisistratus wrote:
Gandalf wrote:da su uskoro izbori, razumio bih ovu "vijest" ali to je toliko nerealno, mislim stvarno niđe veze, ili je predizborna kampanja baš ono baš uranila;

Bravo, za početak bih našem dragom Che Guevarri načelniku preporučio makar da posjeti Rukometni klub Čelik i ženski košarkaški klub Čelik, koji iz ničega prave nešto, umjesto da baca bombe i basa o Superkupu.
Lupetate, obojica ;-)

Na probleme grada Zenice se ne bih osvrtao, jer to nije tema :)
Nego pomaganje rukometu i kosarci :D
Pa jeste li vi svjesni koliko je Pane Skrbic ( rukomet ) ogulio nacelnika i Opcinu ?
Pa sve plate, pripreme, koristenje Arene, sve je i placeno od Opcine.
Zlatko Saracevic, svojevremeno je imao platu 5 000 KM kao trener !
Dakle, guralo se maksimalno. Samo sto i tamo, kao na svakom cosku ima dzabalebarosa koji su omastili brk i od RK Čelik.

Kosarkasice, budzet prosle godine je bio preko milion. Nisu uspjele osvojiti u Ze final four i to je to. Ne vidim sta im i sada fali ?
Sta hocete, kako jos da ih se gura ?
( osim sto treniraju u najboljoj dvorani u drzavi, sto koriste teretanu, sto imaju atletski stadion i td )

SDP i Dzonlic demagogija :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#645 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by JoseMujica »

motorola01 wrote:
zlo87 wrote:Ma hoće se malo sutra igrati kod nas. :lol: :roll: Hajde vratite se u realnost.

Možda će moći nekad za deset i više godina ali za tri godine, tj. 2016 nema šanse.
:thumbup: . Bolje im je da se umiju hladnom vodom. Grad nikad nije bio prljaviji, a delegat bi Superkup Evrope :-) . Nije u stanju natjerati ALBAnce da operu grad smrkom, a pravio bi stadion :-) . Centar grada nije opran smrkom godinu dana(da ne govorimo o ostalim dijelovima grada), a jos bi se kralo u saradnji sa Almy-em itd..........
:lol: :lol: :lol: :thumbup: svaka čast

al ovdje je izgleda što je ideja luđa toliko je popularnija :-) hoće ovi superkup pod gasmaskama...ko li će samo spnzorirati event i namać lovu za nagrade...biće ćevabdžinice i pekare :lol:

hoće i evropsko prvrnstvo a stadiona normalnog nemaju....pa hoće olimpijadu a olimpijske planine po pitanju staza, liftova i uopće infrastrukture nemogu opepelit zadnjem selu u Švabiji :-)

sve bi oni samo da neko drugi plati....e balkane moj :-) ...navuci ćebe na glavušu i spavaj
Ajatolah_

#646 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Ajatolah_ »

JoseMujica wrote:ovdje je izgleda što je ideja luđa toliko je popularnija :-) hoće ovi superkup pod gasmaskama...ko li će samo spnzorirati event i namać lovu za nagrade...biće ćevabdžinice i pekare :lol:
Pa jebem ga, ne daje grad domaćin nagrade već UEFA. :-) Ne kontam ni spominjanje gas maski, pa je l' oni dolaze na liječenje bolesti respiratornog sistema ili da odigraju utakmicu od 90 minuta?
Da je stadion ima samo 10-tak hiljada sjedišta više, sve bi bilo OK i s punim pravom bismo se mogli nadati da se ovakvo nešto može organizovati kod nas.
Gandalf

#647 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

@samo ti, pa ti lave k'o da živiš u Kanadi a ne u Zenici - pa kojom linijom ti hajvani dolaze u klubove da kradu pare i zašto niko ne odgovara - da ih možda ne ja ne postavljam u upravne odbore i na direktorske funkcije - i ko je ono zaglavio zatvora zbog kriminala - ah ja, niko naravno, a što li pitam se :wink: 'beš tu demokratiju kada ne smiješ ništa reći o svetom Husi i njegovim pulenima, a da ne dobiješ 100 etiketa
samo_ti

#648 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by samo_ti »

Gandalf wrote:@samo ti, pa ti lave k'o da živiš u Kanadi a ne u Zenici - pa kojom linijom ti hajvani dolaze u klubove da kradu pare i zašto niko ne odgovara - da ih možda ne ja ne postavljam u upravne odbore i na direktorske funkcije - i ko je ono zaglavio zatvora zbog kriminala - ah ja, niko naravno, a što li pitam se :wink: 'beš tu demokratiju kada ne smiješ ništa reći o svetom Husi i njegovim pulenima, a da ne dobiješ 100 etiketa
Poenta, pomoc su navedeni klubovi imali i imaju jos :)

Etiketiranje. Pa jbga, podsjecas me na nabrojane :razz:

Ja sam ti napisao to sa sportske strane, sta i kako je.
A vi sto se odjednom upalite pa pisete o kerovima, Mittalu, GGM-u i td, jbga...nije do mene :)
Gandalf

#649 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

pa kad se dotični gospodin bavi glupostima umjesto pravim problemima - još samo da pošalje pismo namjere Formuli za Grand Prix Babino i izgradi nam Kosmodrom, jbg, nije ni do mene, ja nisam vlast, ali ću gluposti vlasti uvijek kritikovati, ko god bio ta vlast
splend

#650 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by splend »

to nije husina ideja. huso je samo podrzava. lik koji je to sve poceo, spominje se u onom pismu, ima super odnos sa bekimom. i oni ce preko bekimovih šema pokušati ovo odraditi u zenici. meni zvuci nerealno, bar iz danasnje perspektive, al' ima jos do 2016.
Post Reply