iPhone - All about
Moderator: Benq
- innovision
#626 Re: iPhone - All about
moras da skontas da ima dosta boljih telefona od iphona ali on nije samo telefon on te izdvaja razumijes zato ih brane drzao sam u ruci i tek kad izadju budu sasvim dobri telefoni medjutim nokia izbaci 3 modela dok ovi izbace 1 .
- Qler
#627 Re: iPhone - All about
hakazvaka wrote:dzemmo wrote:da ne ulazim u raspravu izmedju vas dvojce, samo me ovo zanima:
da forwardujes sms moras hackovati telefon..
nisam skontao sta si mislioa mene ovoQler wrote:cuj prilagodjavati iPhone nasem formatu brojeva? koji je to nas format boga ti? jel to u USA drugacije pisu brojevi? daj bolan otvori malo oci.
Ovo prvo, koliko sam ja upratio iPhone nema opciju forward sms. npr ti meni posaljes broj od hake porukom i da ja tu poruku proslijedim stripiiiju.
Drugo, gore sam napisao da ako me upisao u imenik bez pozivnog 00387 kad ga zovem ne pise moje ime, nego puni broj. I sad on prica kako je to do nas tj do telecoma a ne do mobitela.
-
Richard Peti
- Qler
#629 Re: iPhone - All about
eto, onda je to do mene.
-
iSwagga
#630 Re: iPhone - All about
apple-ov multitasking i nije bas pravi multitasking na 4.0 jer ti zamrzne aplikacije u backgroundu... a sto se tice multitaskinga na 3G sto ne moze... e tu se i sam dingosp Jobs zajebao.. jer MOZE!! ja, i ostali hiljadama ljudi svijesta su zivi dokaz da moze..
a svima bi preporucio "ProSwitcher" iz Cydia nego apple-ov multitasking..
ljudovi, takodje probajte "Infinidock" iz Cydia.. meni licno prejaka stvar.. a imam i ajfona za prodat
procackate u iFile-u 'multitasking' plist i samo postavite na 'True' i eto vam multitasking radi na 3G ne samo 3GS..
sve se moze na ovom iphone-u samo valja znati
)
i btw.. 3.1.3 fw sa novim 05.12.01 basebandom postoji unlock.. samo sto nije jos u javnost pusten..
svasta se ja vama nagovori u ovom postu..
)
a svima bi preporucio "ProSwitcher" iz Cydia nego apple-ov multitasking..
ljudovi, takodje probajte "Infinidock" iz Cydia.. meni licno prejaka stvar.. a imam i ajfona za prodat
procackate u iFile-u 'multitasking' plist i samo postavite na 'True' i eto vam multitasking radi na 3G ne samo 3GS..
sve se moze na ovom iphone-u samo valja znati
i btw.. 3.1.3 fw sa novim 05.12.01 basebandom postoji unlock.. samo sto nije jos u javnost pusten..
svasta se ja vama nagovori u ovom postu..
-
DYD666
#631 Re: iPhone - All about
koji god da je, ne nalazi se po settings/general/international/region format...gdje se recimo nalazi Croatian jer ljudi imaju legalan store, tako da sam poprilicno siguran da to ima veze, ali nisam rekao da to ima veze sa Telecomom, samo nije ni to poenta poenta je sto se fakat kacite sa presitne stvari da bi bile relevantne u vaganju bolji/losiji telefon. Jer evo ja sam slucajno oduvjek bio dovoljno blesav da inace sve brojeve spasavam sa +378...eto onako bilo mi zanimljivo i ispravno, pa mi sad sobro i dosloQler wrote:koji je to nas format boga ti?
- 3GS. Ali stvar je u ovome...BT izumure, prespor je za bilo sta vece od 500kila, pored WiFi i 3G + email...nisu ga trebali uvesti uopste.Qler wrote:Hajde bez hackovanja posalji nesto BT-om?
- i zatrebao ti je koliko? 2 x u 5 godina, isto kao i meni. Fino sam napisao ranije "ne pamtim kada mi je zatrebao a da nisam mogao rucno brze otkucati isto to."Qler wrote:Copy/paste uveli sad sa zadnjiom verzijom OS-a to sam na na nokia 7650 prije ne znam ni ja koliko godina imao.
ne trebas, ali onda bez ljutnje, ocigledno si lose informisanQler wrote:MMS? Onda iTunes, i moranje koristenja istog, umjesto da spojis mob sa kablom, BT-om, ili Wi-Fi-em i prebacis sebi sta hoces, muziku, flimove, slike.. al nee, moras koristiti iTunes, i naravno, iTunes je nesto najbolje, zasto pojednostaviti stvari kad moze to fino samo preko iTunes-a. Pa bolan da forwardujes sms moras hackovati telefon.. trebam li ti sta vise pricati..
MMS radi, SMS forward - radi, a iTunes ima zilion besplatnih alternativa tako da se nista ne mora. Druga je stvar sada sto bi nakon 2 dana skontao da ipak nema nista jednostavnije od iTunesa ali ocito nisi dovoljno dugo probao koristiti iPhone pa da sam na to nadodjes.
- Ja se samo nadam da to nije OVA http://img.gsmarena.com/vv/pics/nokia/nokia-n82-04.jpg nokia? Premale tipke, 240 x 320, Symbian OS 9.2...staro staro staro...& ugly.Qler wrote:Evo ja imam N82, izuzev mulittoucha, po svemu dere svaki iPhone. Bukvalno po svemu. Nema prednosti. Da mi je samo cuti sta ces navesti kao bolje u odnosu na nju
Hayde da ti posaljem jedan film srendan i optimiziran za iPhone da gledamo kako ce se gusiti da ga odvrti i na sta ce uopste to liciti jer se nece moci ni zarotirati a o citanju titlova ne smijem ni pomisliti. Mogu tek misliti kakav je web browsing. Probao sam surfati na N95 - neka hvala. Koju od igara poput NOVA, BiA2, Rolando, RedAlert, PvZ mozes pokrenuti? Video record/trim? Citanje stripova?
Samo je kamera haman bolja ali ne puno ni spram 3GS kamere...i da. Mozes li na njoj dodati vise brojeva na jedan kontakt ili je ono "svaki broj 1 kontakt - Sejo posao, Sejo kuca, Sejo tetka
Ovo ne tvrdim samo pitam. Mozda i moze.
U kratko, ne mogu na nju instalirati nista sa http://apptrackr.org/ meni i vise nego dovoljan razlog da bilo koji telefon ignorisem
- Qler
#632 Re: iPhone - All about
za display sam rekao, bolji je, ali i ja mogu gledati xvid, divx, naravno accelerometar imam, igri i programa imam koliko ti srce hoce, to za format nema veze za croatian ili neki drugi, isto ti je i kod nas, jednostavno glup bug u iPhone-u,
BT izumire... hmm... kao i kad je izasao airmac pa odjednom dvd izumire... kako ces ti npr. uslikati nesto i meni poslati na mob, ili pjesmu neku da mi posaljes na mob? Cime je to jednostavnije poslati?
copy paste mi je trebao taman toliko puta da mi je bas trebao. To mi je dovoljno.
za MMS moras imati iPhone 3G ili 3GS je li tako? Znaci za MMS platis 1000KM vise, a to sada ima bukvalno svaki telefon koji ima color display, pa i onaj sa 4096 boja.. za forward sam se izvinuo, eto do mene je, ako i to nije uvedeno u 3G i 3GS modelu.
Znaci ti mozes sad snimiti 10 mp3-ca na iPhone, slusati ih, doci kod mene spojiti sa USB kablom na moj komp i bez ikakvog snimanja nekih programa prebaciti meni te pjesme, i sebi neke druge?
e jeste to je ta nokia, stara, i ima sve funkcije koje ima najnoviji iPhone, tj imala ih je dok je iPhone tutu u rikverc vozao. Display je dobar, na suncu se odlicno vidi, tipke su meni OK. Volim i ja touchscreen ali realno, ovo je bolja opcija nego bilo koji touchscreen kad npr u autu hoces da zoves ili saljes sms
to sam se uvjerio
ali u globalu touchscreen je super stvarka i priznajem iPhone tu briljira. Web browsign, pa procitaj malo recenzije, pored odlcnog nokia-inog browsera tu je jos dosta drugih, a po meni najbolja opera mobile i opera mini. Igri ima od SNES emulatora od 3D igri sa igranjem pomocu accelerometra.. O kameri i video zapisu necu ni trositi rijeci, tu iPhone generalno nema sta traziti.
Imenik, e to bi te zamolio da malo prosurfas da vidis sta sve ima sta moze i koliko je dobar.
ni ja na iPhone ne mogu snimiti nista sa dotsis.org, i meni dovoljan razlog da ga ignorisem
to je kao argument, jel?
Znaci poredili smo Nokia N82 iz 2007 i iPhone iz 2009 godine.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=2177
edit:
upravo sam vidio, ni 3GS ne podrzava JAVA-u
koja jel'te nikome i ne treba
:D:D
BT izumire... hmm... kao i kad je izasao airmac pa odjednom dvd izumire... kako ces ti npr. uslikati nesto i meni poslati na mob, ili pjesmu neku da mi posaljes na mob? Cime je to jednostavnije poslati?
copy paste mi je trebao taman toliko puta da mi je bas trebao. To mi je dovoljno.
za MMS moras imati iPhone 3G ili 3GS je li tako? Znaci za MMS platis 1000KM vise, a to sada ima bukvalno svaki telefon koji ima color display, pa i onaj sa 4096 boja.. za forward sam se izvinuo, eto do mene je, ako i to nije uvedeno u 3G i 3GS modelu.
Znaci ti mozes sad snimiti 10 mp3-ca na iPhone, slusati ih, doci kod mene spojiti sa USB kablom na moj komp i bez ikakvog snimanja nekih programa prebaciti meni te pjesme, i sebi neke druge?
e jeste to je ta nokia, stara, i ima sve funkcije koje ima najnoviji iPhone, tj imala ih je dok je iPhone tutu u rikverc vozao. Display je dobar, na suncu se odlicno vidi, tipke su meni OK. Volim i ja touchscreen ali realno, ovo je bolja opcija nego bilo koji touchscreen kad npr u autu hoces da zoves ili saljes sms
Imenik, e to bi te zamolio da malo prosurfas da vidis sta sve ima sta moze i koliko je dobar.
ni ja na iPhone ne mogu snimiti nista sa dotsis.org, i meni dovoljan razlog da ga ignorisem
Znaci poredili smo Nokia N82 iz 2007 i iPhone iz 2009 godine.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=2177
edit:
upravo sam vidio, ni 3GS ne podrzava JAVA-u
- innovision
- Qler
#634 Re: iPhone - All about
Moj brat ima ovu x6. Dobar telefon, ali po meni ne vrijedi tih para. Kapacitivni display, to mu je dobra stvar. Ali su mogli malo kameru srediti i bar FM transmiter ubaciti. Samsung i SE ne bih komentarisao, odavno ne pratim sta oni prave 
a HTC
to je drugi par opanaka
to je ono sto sam govorio, nexus je avion za iPhone
samo Jobsovci to nece da priznaju 
a HTC
-
iSwagga
#635 Re: iPhone - All about
ja licno mrzim Apple brand.. iz razloga sto mi ne godi kako ljudi vode biznis.. (ne mislim da se ne uspjesni i da bi trebali meni dati da ga ja vodim) jednostavno, sto svi se moraju njima prilagodjavati.. e jbg Steve nemRe to tako..Qler wrote:Moj brat ima ovu x6. Dobar telefon, ali po meni ne vrijedi tih para. Kapacitivni display, to mu je dobra stvar. Ali su mogli malo kameru srediti i bar FM transmiter ubaciti. Samsung i SE ne bih komentarisao, odavno ne pratim sta oni prave
a HTCto je drugi par opanaka
to je ono sto sam govorio, nexus je avion za iPhone
samo Jobsovci to nece da priznaju
ali sto stvarno gotivim jeste iPhone.. jaca stvar nikad nije izasla.. a ti ne mozes porediti nokia sa iphoneom.. klasnicnu telefonsku proizvodacku firmu sa Appleom koji je tek od skora poceo telefone proizvoditi.. i historiji njihovu.. ne ide to burazeru..
Nexus je avio za iPhone... slazem se 60% s tvojom izjavom iz razloga sto ima samo jaci hardware.. ali brz popusti.. malo pregledaj oficijelne uporedbe ova dva telefona.. pa vidi koji je po cemu jaci.. i krajni winner je 3GS
nego, jedino sto izvlaci iphone jeste milione aplikacija.. to nexus niti htc niti nokia ovi store zajedno nikada nece imati!
- Haris033
#636 Re: iPhone - All about
Tješite se Vi svi...ali.....samo je jedan iPhone!!!

-
DYD666
#637 Re: iPhone - All about
Vrtimo iz supljeg u prazno, stvar je ugodjaja. Otvara on te formate ali kako, kojeg kvaliteta. De uslikaj Screenshot u real size nekog videa pa postavi da vidimo ostrinu slike i uporedimo 1/1.Qler wrote:za display sam rekao, bolji je, ali i ja mogu gledati xvid, divx,
Jest ali kakvih (Surfao sam dovoljno i vidio)Qler wrote:igri i programa imam koliko ti srce hoce,
jednostavno nevazna stvar opet kazem.Qler wrote:to za format nema veze za croatian ili neki drugi, isto ti je i kod nas, jednostavno glup bug u iPhone-u,
mailom naravno jer kako rekoh, sve preko 500kila je te ra vi jaQler wrote: BT izumire... hmm... kao i kad je izasao airmac pa odjednom dvd izumire... kako ces ti npr. uslikati nesto i meni poslati na mob, ili pjesmu neku da mi posaljes na mob? Cime je to jednostavnije poslati?
Hayd ok. Tebi jest meni nije i mirna BosnaQler wrote:copy paste mi je trebao taman toliko puta da mi je bas trebao. To mi je dovoljno.
- Forward radi i na 2G, ali generalno malo karikiras jer ne mislim nikad dati 1000KM za bilo kakav tel kao sto nisam ni za ovaj. Kad sleti na 400KM plafon, mozemo razgovarati. 3GS objektivno kosta 200$ i to je to. Pusti domacih dilera i ostalih detalja razlike Euro/$, u to zaista ne zalim da ulazim jer stvar prosto nije referentna. Ali jest lijepa tema za pljuvaceQler wrote:za MMS moras imati iPhone 3G ili 3GS je li tako? Znaci za MMS platis 1000KM vise, a to sada ima bukvalno svaki telefon koji ima color display, pa i onaj sa 4096 boja.. za forward sam se izvinuo, eto do mene je, ako i to nije uvedeno u 3G i 3GS modelu.
Za sve ti treba neki program na bilo kojem telefonu, ovdje pravimo konfuziju sto insistiras da ama bas svi moraju doci fabricki ugradjeni i ako nisu, odma je telefon los i zastario, sto je bizarnoQler wrote:Znaci ti mozes sad snimiti 10 mp3-ca na iPhone, slusati ih, doci kod mene spojiti sa USB kablom na moj komp i bez ikakvog snimanja nekih programa prebaciti meni te pjesme, i sebi neke druge?
poredis stvari koje su zakonom zabranjenje svakako i opasne, ali kad vec pricamo, nije bolje jer postoji nesto sto se zove voice control. + mic na kablu od slusalica za slobodne ruke.Qler wrote: ovo je bolja opcija nego bilo koji touchscreen kad npr u autu hoces da zoves ili saljes sms
- sretno, 60% mobilnog browsanja je sad sa iPhonea, da je toliko los koliko govoris, ne bi bilo tako. Stvar je simple, na toliko manjem screenu, ne mozes imati ugodnije surfanje da je ne znam ti kakav browser. A ni tovar drugih stvari kad smo kod screen sizea.Qler wrote: po meni najbolja opera mobile i opera mini.
koje prosto nisu ni do clanaka ovim sa iPhonea, od grafike, preko kvaliteta do igrivosti pa nadalje. Vrlo jednostavno. PSP mu nije do clanaka kad je grafika u pitanju, a mi pricamo o Nokiji?Qler wrote:Igri ima od SNES emulatora od 3D igri sa igranjem pomocu accelerometra...
u 5 grama. Zagooglaj sam i vidi videa sa 3GS i bilo koje Nokije. Nije bolje, ali sasvim blizu, tj dovoljno dobro da mi to nije svakako faktor po kojem bih odlucio sta kupiti.Qler wrote:O kameri i video zapisu necu ni trositi rijeci, tu iPhone generalno nema sta traziti.
- Mozemo ovako do iznemoglosti, prvo sto mi je izbacio na upit "N82 adresar" je bilo "N82 Problem of synchronization with PC Suite"...ali ok postujem, zato sam samo i pitao cisto da znam.Qler wrote:Imenik, e to bi te zamolio da malo prosurfas da vidis sta sve ima sta moze i koliko je dobar.
- ne nego su sve ove aplikacije jednostavno bolje, mnogo.Qler wrote:ni ja na iPhone ne mogu snimiti nista sa dotsis.org, i meni dovoljan razlog da ga ignorisemto je kao argument, jel?
da ponovim, svaka Kineska kopija ovako side by side na papiru dodje jedno 5x bolja od 3GS-a, a "u real world" njom mozes d%&pe obrisati samo.Qler wrote:Znaci poredili smo Nokia N82 iz 2007 i iPhone iz 2009 godine.
Treba je zakonom zabraniti i na desktopu toliko je stara losa & spora.Qler wrote:upravo sam vidio, ni 3GS ne podrzava JAVA-ukoja jel'te nikome i ne treba
:D:D
- Neelix
#638 Re: iPhone - All about
nemam nijedan od ovih telefona, al dyd, druze, u ovoj raspravi potucen si do koljena
ja kad vidim sta taj telefon nema (iz qlerovog posta) pa to je presmijesno
imat telefon bez bt, koji nece prikazat ime callera kako treba...c/p koji sam imao na siemensu prije 7-8 godina, bez jave
i slicne gluposti...sto rece, mozes dupe obrisati s njim 
imat telefon bez bt, koji nece prikazat ime callera kako treba...c/p koji sam imao na siemensu prije 7-8 godina, bez jave
- Qler
#639 Re: iPhone - All about
haj samo da jos nesto ti proturjecim pa da zavrsimo.
Znaci po tebi je bolje poslati nesto preko maila, tj platiti, nego poslati mi BT-om, dzaba? npr. imas neku pjesmu koji sam ja trazio, i ti kazes, no frks, sad cu ja to mailom pa da ja platim, pa ti onda plati kad budes preuzimao?
za N82, ti bukvalno, ne treba, nikakav program, sem obicnom mini usb kabla da bi prebacio na nju nesto, jer je jednostavno prepozna kao mass storage device, tj kao obicni USB stick. Ima jos PC Suite mode, i USB printing. Ima i printanje preko BT-a, a i preko Wi-Fi-a...
opet slike sa N82 (Carl Zeiss, 5MP, xenon blic, autofocus) i iPhone-ova u najboljem modelu 3.2MP kamera, se fakat ne mogu porediti.
Hocemo li pogledati kakav flash
video
youtube i to 
Znaci po tebi je bolje poslati nesto preko maila, tj platiti, nego poslati mi BT-om, dzaba? npr. imas neku pjesmu koji sam ja trazio, i ti kazes, no frks, sad cu ja to mailom pa da ja platim, pa ti onda plati kad budes preuzimao?
za N82, ti bukvalno, ne treba, nikakav program, sem obicnom mini usb kabla da bi prebacio na nju nesto, jer je jednostavno prepozna kao mass storage device, tj kao obicni USB stick. Ima jos PC Suite mode, i USB printing. Ima i printanje preko BT-a, a i preko Wi-Fi-a...
opet slike sa N82 (Carl Zeiss, 5MP, xenon blic, autofocus) i iPhone-ova u najboljem modelu 3.2MP kamera, se fakat ne mogu porediti.
Hocemo li pogledati kakav flash
- Qler
#640 Re: iPhone - All about
mislim da i ta aplikacija ima problema i da joj se cesto zna desiti da prekine prenos podataka. U ostalom, zar nije malo glupo sto to nisu stavili kao defaultnu opciju nego moras snimati posebnu aplikaciju.
- aNTropocentrio
#641 Re: iPhone - All about
Ne mogu da vjerujem da ljudi još uvijek kao anti-iPhone argumente koriste BT i MMS (Javu neću ni spominjati)
Btw, moj mob je Symbian.
Btw, moj mob je Symbian.
- aNTropocentrio
- hakazvaka
#643 Re: iPhone - All about
nisi nikad pomislio na to da bluetooth nije ubacen jer je apple vlasnik itunesa?Qler wrote:mislim da i ta aplikacija ima problema i da joj se cesto zna desiti da prekine prenos podataka. U ostalom, zar nije malo glupo sto to nisu stavili kao defaultnu opciju nego moras snimati posebnu aplikaciju.
isto ko sto hilmo selimovic ne prodaje coca colu u svojim merkurima, tako apple ne dozvoljava da letaju pjesme okolo.. odnosno pokusava na svoj nacin
- hakazvaka
#644 Re: iPhone - All about
sto da ne? mislim youtubeQler wrote: Hocemo li pogledati kakav flashvideo
youtube i to
flashu zelim laganu smrt, ali eto jebiga, to jest drawback na iphone...
i cuj poredit n82 i 3GS
- Šeha
#645 Re: iPhone - All about
Za nedostatak sharing opcija se mozemo zahvaliti muzickoj industriji a ne Apple-u. Jedini nacin da dobiju ugovor sa muzickim kompanijama je bio da restriktuju pristup i dijeljenje istih, sto su i uradili (ili barem su nacinili iskren pokusajhakazvaka wrote: nisi nikad pomislio na to da bluetooth nije ubacen jer je apple vlasnik itunesa?
isto ko sto hilmo selimovic ne prodaje coca colu u svojim merkurima, tako apple ne dozvoljava da letaju pjesme okolo.. odnosno pokusava na svoj nacin
Ko kod ima otvoren sistem nema na raspolaganju veliku LEGALNU muzicku "biblioteku." Eh sad sto te kod nas gledaju kao umno bolesnog kad das pare za legalnu pjesmu to je druga prica.
- alibaba_i_30_godina
#646 Re: iPhone - All about
Zar ne postoji neka aplikacija koja regulise i slanje MMS-ova sa iPhone?! Cini mi se da sam to negdje vidio.
Da dodam da nemam nijedan iPhone, niti ga branim.
- Šeha
#647 Re: iPhone - All about
Naravno da postoji.NeyDan wrote:Zar ne postoji neka aplikacija koja regulise i slanje MMS-ova sa iPhone?! Cini mi se da sam to negdje vidio.
- alibaba_i_30_godina
#648 Re: iPhone - All about
E pa eto onda je to jos jedan udarac za protivnike iPhone-a. Jedino sto mozda moze nervirati jeste touch screen ... imam touch screen mobitel i sve zivo pobrkam kad pisem poruku a ne gledam u mob ...Šeha wrote:Naravno da postoji.NeyDan wrote:Zar ne postoji neka aplikacija koja regulise i slanje MMS-ova sa iPhone?! Cini mi se da sam to negdje vidio.
-
IlijaLadin
#649 Re: iPhone - All about
Beskorisna diskusija!
Potpuni odmak od teme. Predlažite aplikacije koje ste isprobali umjesto 'mrsimudologije' i 'moja je lopta bolja'.
U skladu s time, iz iskustva, mnogo aplikacija isprobam, ali ih malo koristim neko duže vrijeme. One koje su u tom krugu za mene su, naprimjer:
- ProSwicher - za multitasking;
- aNote - organizer;
- DocsToGo - datoteke iz Office-a, kreiranje, pregled i sl;
Molim korisnike iPhona da napišu svoja iskustva sa aplikacijama i ponude neku.
Potpuni odmak od teme. Predlažite aplikacije koje ste isprobali umjesto 'mrsimudologije' i 'moja je lopta bolja'.
U skladu s time, iz iskustva, mnogo aplikacija isprobam, ali ih malo koristim neko duže vrijeme. One koje su u tom krugu za mene su, naprimjer:
- ProSwicher - za multitasking;
- aNote - organizer;
- DocsToGo - datoteke iz Office-a, kreiranje, pregled i sl;
Molim korisnike iPhona da napišu svoja iskustva sa aplikacijama i ponude neku.
- Op3r4t0r
#650 Re: iPhone - All about
Hajd da vidim zna li ovo ko a meni treba 
Imam npr filmove i serije na kompu, takodje imam i titlove za njih, eh sad kako da na iphone sve to lijepo prebacim i gledam film ili seriju sa titlom???
Imam npr filmove i serije na kompu, takodje imam i titlove za njih, eh sad kako da na iphone sve to lijepo prebacim i gledam film ili seriju sa titlom???