Eurosong 2009

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
rodiboga

#626 Re: Eurosong 2009

Post by rodiboga »

konrad wrote:Ko da mora da se odrzi u Sarajevu :oops:
jok eto u visokom medju piramidama
Amazonka27

#627 Re: Eurosong 2009

Post by Amazonka27 »

:lol: :lol:
mmostar

#628 Re: Eurosong 2009

Post by mmostar »

suncica24 wrote:Mislim da je Izet Gegaj sa svojim hitom "hej ba sa ima ba, djes ba sarajlija" definitivno zasluzio da prenese domacu atmosferu u "poluvremenu" europskim slusateljima i gledateljima :D
:lol: :lol: :lol: "idi u p. m"
:lol: :lol: :lol:
Mikado

#629 Re: Eurosong 2009

Post by Mikado »

kekec wrote:Najbolje ove veceri:
Aysel Teymurzadeh- Azerbejdzan
Image
Ljepota !

Mislim da ova kombinacija moze i do pobjede...
Ridjobrki

#630 Re: Eurosong 2009

Post by Ridjobrki »

Eurosong 2010. će se održati u Bihaću i voditelji će biti Eso Budimlić i Ela Cerić. ;-)
musac

#631 Re: Eurosong 2009

Post by musac »

Ridjobrki wrote:Eurosong 2010. će se održati u Bihaću i voditelji će biti Eso Budimlić i Ela Cerić. ;-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
P. Stanley

#632 Re: Eurosong 2009

Post by P. Stanley »

Sestra je najbolja :D

adnan_hz

#633 Re: Eurosong 2009

Post by adnan_hz »

kako padamo na kladionicam to je cudo.. bili smo jedno vrijeme i 3. sve je kriv davor.. unistio je nastup svojoj tremom i mrtvim stajanjem na bini.. a i kamere su pripomogle...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#634 Re: Eurosong 2009

Post by ladyblue18 »

adnan_hz wrote:kako padamo na kladionicam to je cudo.. bili smo jedno vrijeme i 3. sve je kriv davor.. unistio je nastup svojoj tremom i mrtvim stajanjem na bini.. a i kamere su pripomogle...
Ma ja mislim da ljudi bas nisu primjetili tremu isl., imaju i ostali tremu samo sto mi to ne primjetimo, svako uvijek gleda svog i onda kritikuje, tako ti je to.
A vec sam rekla kladionice nikada nisu bile relevantan pokazatelj, ali nikada, tako da... :mrgreen:
jeste se nafurali :mrgreen:
Meho Kodro

#635 Re: Eurosong 2009

Post by Meho Kodro »

Najbolji :thumbup:
Meho Kodro

#636 Re: Eurosong 2009

Post by Meho Kodro »

Image
bhxxl

#637 Re: Eurosong 2009

Post by bhxxl »

ovaj iz srbije izgleda ko maslacak hahahah :D
Meho Kodro

#638 Re: Eurosong 2009

Post by Meho Kodro »

Bandierra Rossa wrote:
musac wrote:
Loulou wrote::lol:
Ja tek sad ovo vidjela:
http://www.youtube.com/v/pgJsm44yhKw

Jooj, "Regina", joooooooooj :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-) :-)
Za ove je Baka Slišković izmislio engleski jezik.
:D
Trebali su kod Bake na "repeticije"
Better Man

#639 Re: Eurosong 2009

Post by Better Man »

Loulou wrote:Cukrovljeva interpretacija ove pjesme je diskutabilna (da li je on uopće bio pravi izbor. Ja mislim da nije).
Kompozicija u cjelini - stvar ličnog ukusa. Meni je, naravno, :thumbup:
A što se Huljića tiče - long live Huljić! :music2: Bez njega ne bi bilo nekih fantastičnih crossover radova Mrvice.

Kompletan Eurosong je skup jeftinih pesmuljaka i ništa više. Pjesma koju izvodi Igor Curkov nije moj stil i ukus, kao ni bilo šta slično tome, ali reči za njegovo pjevanje da je diskutabilno je smiješno, jer momak ima fantastičan glas koji malo naginje na operu i volio bih vidjeti vas dežurne kritičare da probate šta otpjevati i pokazati barem 10% glasovnih mogučnosti koje ima Igor. Druga stvar je što ja takvu vrstu muzike ne slušam i ovdje sam komentarisao samo sa apekta kvalitete njegovog glasa, tj. njegovih glasovnih mogučnosti. što se tiće finala neću ga gledati, jer ima mnogo bolja zabava od Eurosonga, a to je koncert Discipline Kitchme u Domu Mladih.
Pacificgirl

#640 Re: Eurosong 2009

Post by Pacificgirl »

ladyblue18 wrote:
adnan_hz wrote:kako padamo na kladionicam to je cudo.. bili smo jedno vrijeme i 3. sve je kriv davor.. unistio je nastup svojoj tremom i mrtvim stajanjem na bini.. a i kamere su pripomogle...
Ma ja mislim da ljudi bas nisu primjetili tremu isl., imaju i ostali tremu samo sto mi to ne primjetimo, svako uvijek gleda svog i onda kritikuje, tako ti je to.
A vec sam rekla kladionice nikada nisu bile relevantan pokazatelj, ali nikada, tako da... :mrgreen:
jeste se nafurali :mrgreen:
Primjetili su svi, na svim stranim forumima su to spominjali, pise da je bio "nervous", "extremely nervous", "please Davor, calm down!" i slicne stvari, tako da nije proslo neprimjeceno. A kladionice ponekad i jesu pokazatelj, to sam bas jucer citala, Dima je prosle godine visoko kotirao na kladionicama pa je i pobijedio...A Svedska se isto drzala tu negdje pa je lose prosla...Nikad se ne zna. Ja nakon sinoc nesto mislim da mali Norvezanin pobjeđuje 100 posto, kažu da je "samo potvrdio status apsolutnog favorita svojim perfektnim nastupom", i bas mi je krivo sto nisu tako i za nas mogli reci.. :sad: Ali ipak,u subotu :bih: :bih: :bih:
Last edited by Pacificgirl on 15/05/2009 13:53, edited 1 time in total.
gladna sam

#641 Re: Eurosong 2009

Post by gladna sam »

Laka bi bio odlican :D

Edin H.

#642 Re: Eurosong 2009

Post by Edin H. »

Better Man wrote:
Loulou wrote:Cukrovljeva interpretacija ove pjesme je diskutabilna (da li je on uopće bio pravi izbor. Ja mislim da nije).
A što se Huljića tiče - long live Huljić! :music2: Bez njega ne bi bilo nekih fantastičnih crossover radova Mrvice.

Kompletan Eurosong je skup jeftinih pesmuljaka i ništa više. Pjesma koju izvodi Igor Curkov nije moj stil i ukus, kao ni bilo šta slično tome, ali reči za njegovo pjevanje da je diskutabilno je smiješno, jer momak ima fantastičan glas koji malo naginje na operu i volio bih vidjeti vas dežurne kritičare da probate šta otpjevati i pokazati barem 10% glasovnih mogučnosti koje ima Igor. Druga stvar je što ja takvu vrstu muzike ne slušam i ovdje sam komentarisao samo sa apekta kvalitete njegovog glasa, tj. njegovih glasovnih mogučnosti. što se tiće finala neću ga gledati, jer ima mnogo bolja zabava od Eurosonga, a to je koncert Discipline Kitchme u Domu Mladih.
Bolje bi Srbi prosli da su poslali Zelenog Zuba :dance:

Mislim da bi se odlicno uklopilo da im je otpjevao:
"Nemoj da bacas betonske table sa vrha svoje zgrade,
polupaces auta, a mozda i ljude."
:mrgreen:
FaceOff

#643 Re: Eurosong 2009

Post by FaceOff »

Bosnia & Herzegovina: The song is simply a masterpiece and although they have a bad draw they can work it out very well, impressive audience reaction.

oikotimes.com
Loulou

#644 Re: Eurosong 2009

Post by Loulou »

Better Man wrote:

Ako ponovno pogledaš/pročitaš moj post, vidjećeš da piše:
Loulou wrote:Cukrovljeva interpretacija ove pjesme je diskutabilna
O njegovim sveukupnim pjevačkim sposobnostima i kvaliteti, nije bilo riječi.

Nije potrebno imati "10% nečijih glasovnim mogućnosti" da bi se kritizirala određena interpretacija.
Nisu sve pjesme za sve izvođače.
Zamislimo, npr. da Igor izvodi Lakinu pjesmu s prošlogodišnjeg ESC-a. Ili, obrnuto :lol:
Da li bi, i u tom slučaju, kritike bile neutemeljene?

Bilo kako bilo, uživaj u "Disciplini kičme". :-D
tamara*

#645 Re: Eurosong 2009

Post by tamara* »

Better Man wrote:

Recimo da si u pravu, nekih 80% su pjesmuljci, ostalo ne.
Radi tih 20% ostalih i radi cijele fešte koja je jednom u godini i jednom u godini okupi pola svijeta u pjesmi, mi ne pljuckamo s visine nego uživamo i ćaskamo.
tamara*

#646 Re: Eurosong 2009

Post by tamara* »

Pazi vamo engl. remix:

Kul.
Pacificgirl

#647 Re: Eurosong 2009

Post by Pacificgirl »

http://www.index.hr/xmag/clanak/euroson ... 33900.aspx

Evo ovdje, mi na kladionicama peti,šesti...Hrvatima se loše piše, kažu.
Rambo-Amadeus

#648 Re: Eurosong 2009

Post by Rambo-Amadeus »

Po mom misljenju Iceland jedina prijetnja BiH, a njihova pjevacica tu negdje sa azerbejdžankom, samo sa miljon put boljim glasom, pa mi je u overall-u na prvom mjestu! :D
Loulou

#649 Re: Eurosong 2009

Post by Loulou »

Pacificgirl wrote:http://www.index.hr/xmag/clanak/euroson ... 33900.aspx

Evo ovdje, mi na kladionicama peti,šesti...Hrvatima se loše piše, kažu.
Da, pročitah to:
"Prema komentaru koji je uz "Lijepu Tenu" objavljen na Online-betting-guide.co.uk "Igor Cukrov će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2009. s običnom pjesmom. Ova pjesma može biti s bilo koje godine održavanja Eurosonga i bit će veliko iznenađenje ako uopće prođe polufinale. Jedna od najgorih pjesama Moskve 2009. godine i, da je moguće, ne bismo joj dali niti jednu zvjezdicu".
Na: http://www.index.hr/xmag/clanak/euroson ... 33900.aspx
:-?

No, mišljenja sam da su u finale prošli gori "pjesmuljci" i poskočice.
tamara*

#650 Re: Eurosong 2009

Post by tamara* »

Meho Kodro wrote:

Najbolji :thumbup:
I meni, realno. Al hajd. Pjesma je dobra ali se Kon nije potrudio da je ljudski otpjeva, nego na foru.
Otprilike pobijedili smo već, hu kers.
Post Reply