Premier liga BiH 2008/2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ripicipi

#626 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Ripicipi »

Šibicar wrote:
Plavih_11 wrote:
dino84 wrote:Ja sam vjerovatno jedini navijac Zelje na ovom forumu koji nije ostavio nikad ni slova na pitarskoj temi a tako ce biti i ubuduce
Nisi jedini .. 8-)
Upravo tako. :wink:
Al' iz prikrajka spijunirate :lol:
pOZz

#627 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by pOZz »

Samo da nam Dino ozdravi, k'o što bi rekli. :-?
elSaik

#628 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Ne mogu oni a da mene ne spomenu. :roll:
Peppers

#629 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Peppers »

ćiro wrote: vaš vođa na ovom forumu elSaik
Niko kao El Saik sa juga :)

Nema mi Junuza, pa ne znam ni sta se pise po tm.org-u. Junuze vrati se!!! :-)
elSaik

#630 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Peppers wrote:
ćiro wrote: vaš vođa na ovom forumu elSaik
Niko kao El Saik sa juga :)

:kravata: Hvala, hvala, divni ste... :kravata:
elSaik

#631 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Evo čitam u novinama da je stigao dopis iz Opštine Centar da počevši od kraja aprila, 30 dana FK Sarajevo neće moći koristiti stadion Koševo za treniranje. :-)

Da, da, imaju oni svoj stadion, mogu raditi šta god i kad god žele. :kravata:
Peppers

#632 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Peppers »

...al i Bayern, Inter, Milan isto nemaju svoj stadion :-) :lol: :lol: :lol:
campa_xxx

#633 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by campa_xxx »

Peppers wrote:...al i Bayern, Inter, Milan isto nemaju svoj stadion :-) :lol: :lol: :lol:
A ciji je stadion Allianz Arena ????????
PITARKA_SA

#634 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by PITARKA_SA »

elSaik wrote:Evo čitam u novinama da je stigao dopis iz Opštine Centar da počevši od kraja aprila, 30 dana FK Sarajevo neće moći koristiti stadion Koševo za treniranje. :-)

boring prica :zzzz: sad ce tebi replicirat njih petoro kako mnogi veliki klubovi nemaju stadiona pa su opet veliki i idemo opet u zacarani krug.mozes ti to bolje...
ako ti klub vec ne moze :D
nego,haj se vi potrudite da upalite kandilje na grbavici.odgovara mi nocni termin za derbi :D :D
Peppers

#635 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Peppers »

campa_xxx wrote:
Peppers wrote:...al i Bayern, Inter, Milan isto nemaju svoj stadion :-) :lol: :lol: :lol:
A ciji je stadion Allianz Arena ????????
Samo navodim neke od prethodnih odgovora njanja na ovu temu ;-)

BTW, ako bas prigusti, rentam parking 10X25, nije bas ravan, ali da nam komsije bar nekako odrzavaju formu.
elSaik

#636 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Onoga dana kada Romi, Laziu, Interu ili Milanu dođe dopis iz odgovarajuće opštine da NE MOGU trenirati do daljnjeg, jer se približava koncert Moj Ummete ( :mrgreen: )/Olimpik zaprijet da će početi igrati na tom stadionu/određenom timu prijeti selidba u Vogošću/opština počne pripremati teren za utakmice reprezentacije, možemo govoriti da su ti klubovi u jednakom položaju kao i Sarajevo. Do tada ta vaša priča pada u vodu.

PS I otkud vam ideja da Bayernov stadion nije Bayernov. Čiji je ako nije njihov?
elSaik

#637 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

PITARKA_SA wrote:
elSaik wrote:Evo čitam u novinama da je stigao dopis iz Opštine Centar da počevši od kraja aprila, 30 dana FK Sarajevo neće moći koristiti stadion Koševo za treniranje. :-)

boring prica :zzzz: sad ce tebi replicirat njih petoro kako mnogi veliki klubovi nemaju stadiona pa su opet veliki i idemo opet u zacarani krug.mozes ti to bolje...
ako ti klub vec ne moze :D
nego,haj se vi potrudite da upalite kandilje na grbavici.odgovara mi nocni termin za derbi :D :D
Mi kandilje palimo samo za timove koji igraju fudbal ili konkretno nogomet, jer se pale protiv Zrinjskog.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#638 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by since1921 »

Sramota bi bilo upalit svjetla protiv omalenog ligasa iz istoimenog grada kojeg tjeraju sa njihovog(BUAHAHAHA)stadiona.Zrinjski je svojim igrama ipak zasluzio da bude upisan u istoriju Grbavice!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#639 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by -LIBERO- »

Vidis kad nekome ko nije navikao das struju i on se kao kofrci zbog toga :D :D

"...Oni imaju svoj voz,hej voz,a nas se cetvorica u taxi guramo..." :dance:

Vi i jeste puno blizi F.K Glasincu sa Sokoca,Slaviji iz I Sarajeva ,Zrinjskom ,Posusju...nego Sarajevu,mentalitet vas spaja. :thumbup:

Sretno paljenje kandilja..ups..zarulja,ipak je to sa Zrinjskim,a na derbiju ce vam svakako pasti mrak na oci poslije poraza od Sarajeva,tako da vam 9. ni kandilji pomogli nebi :lol: :lol: :dance: :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#640 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

Koji cemo k.rac u Evropi sa ovim igracima .. :-D Treba da nas kantaju luksemburzani ... :-D :-D
cikcanga

#641 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by cikcanga »

-LIBERO- wrote:Vidis kad nekome ko nije navikao das struju i on se kao kofrci zbog toga :D :D

Vi i jeste puno blizi F.K Glasincu sa Sokoca,Slaviji iz I Sarajeva ,Zrinjskom ,Posusju...nego Sarajevu,mentalitet vas spaja. :thumbup:

Sretno paljenje kandilja..ups..zarulja,ipak je to sa Zrinjskim,a na derbiju ce vam svakako pasti mrak na oci poslije poraza od Sarajeva,tako da vam 9. ni kandilji pomogli nebi :lol: :lol: :dance: :thumbup:
Covjece,njanje svaku utakmicu igraju pod "zaruljama"?

Ja stvarno ne znam kako im ne dosadi?Boze sacuvaj,cudnih ljudi.Oni svaku utakmicu igraju pod reflektorima.
The 51st State

#642 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by The 51st State »

cikcanga wrote:
-LIBERO- wrote:Vidis kad nekome ko nije navikao das struju i on se kao kofrci zbog toga :D :D

Covjece,njanje svaku utakmicu igraju pod "zaruljama"?

Ja stvarno ne znam kako im ne dosadi?Boze sacuvaj,cudnih ljudi.Oni svaku utakmicu igraju pod reflektorima.
http://img27.imageshack.us/my.php?image ... 861350.jpg

jesi ovo ti memljivce?
Cafe Camargue

#643 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Cafe Camargue »

since1921 wrote:Sramota bi bilo upalit svjetla protiv omalenog ligasa iz istoimenog grada kojeg tjeraju sa njihovog(BUAHAHAHA)stadiona.Zrinjski je svojim igrama ipak zasluzio da bude upisan u istoriju Grbavice!
Da, da, nadam se da ce ponijeti i zastave HVO-a, pa da vam ugodjaj bude potpun.
elSaik

#644 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

http://www.youtube.com/watch?v=OsIXiWGg ... re=related

Eh, dobra stara vremena...

"Ne znam koliko imamo prednosti... 10 bodova... 11... ne znam ni ja..."
paja_patak

#645 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by paja_patak »

elSaik wrote:http://www.youtube.com/watch?v=OsIXiWGg ... re=related

klasicna montaza pitara je bilo vise na njihovoj proslavi!
pOZz

#646 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by pOZz »

Na onosvu ovoga zaključih da vas je 5 puta bilo više. :oops:
belissima

#647 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by belissima »

Sarajevo,Horde,Bog i carsija!!!
Charuga
Globalni moderator

#648 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

elSaik wrote:http://www.youtube.com/watch?v=OsIXiWGg ... re=related

Nisi ovo trebao postavljati .. Sjebao sam se i najezio u isto vrijeme .. Eeeeh .. Nece zadugo biti nesto ovako sto se Zelje tice ..
Charuga
Globalni moderator

#649 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

Zrinjski i Široki najbliži, ostali daleko od licence

Od klubova koji pretendiraju ka Evropi, u najtežoj situaciji je Sloboda...
15.04.2009. 12:00

Kao i obično, bh. premijerligaši projekt licenciranja ne shvataju dovoljno ozbiljno, pa se postavlja pitanje koji će od njih sljedeće sezone uopće moći igrati u najjačem rangu.

Naši klubovi aplikacije za izdavanje licence podnijeli su u avgustu prošle godine. Rok za dostavu neophodne dokumentacije bio je 31. mart, ali mnogi su se oglušili na to, nadajući se da će im Nogometni savez BiH progledati kroz prste. Međutim, toga neće biti.

- Situacija je jako loša. Klubovi ponovo ne posvećuju dovoljno pažnje licenciranju, iako su mnogo puta upozoravani da su za narednu sezonu uslovi još strožiji i da ih je znatno teže ispuniti. Ne znam ko će dobiti licencu, ali prema onome što do sada imamo i znamo, malo ko ispunjava uslove - kaže generalni sekretar NSBiH Munib Ušanović.

Nazivi klubova koji će dobiti licence bit će poznati do kraja mjeseca. Kako kažu iz NSBiH, najbliži su Zrinjski i Široki Brijeg, mada niti kod njih ne cvjetaju ruže. Ostali su prilično daleko, uključujući i one koji se (možda i uzaludno), bore za Evropu. Prema riječima Ušanovića, od klubova koji pretendiraju na nastup u eurokupovima, najteže je Slobodi.

- Ponovo pozivam klubove da se uozbilje i da ne dozvole kompromitiranje svih svojih napora u ovoj sezoni. Ovoga puta Savez ne smije popustiti nikome, jer nam je zaprijećeno sankcijama i izbacivanjem svih klubova i reprezentacije iz međunarodnih takmičenja - apelira Ušanović.

Odluke o odobravanju licenci ovoga puta neće donijeti Izvršni odbor, već Skupština NSBiH.

Neka dođu da im pomognemo

Ušanović je pozvao predstavnike klubova da dođu u Savez na razgovore.

- Ne želimo da se ponovi ona sezona kada Željezničar i Sarajevo nisu dobili licence za Evropu. Neka i klubovi sa svoje strane iskažu želju za ličnu dobrobit. Neka dođu u NSBiH, pomoći ćemo im koliko možemo - kaže Ušanović.

Šta je licenciranje

Licenciranje je projekt koji je UEFA uvela prije nekoliko godina u cilju da unaprijedi i ojača klubove. Da bi dobio dozvolu za nastup u domaćem prvenstvu i evropskim kupovima, klub mora ispunjavati strogo određene sportske, infrastrukturne, administrativne, pravne i finansijske kriterije.

Do sada su kriteriji za domaće takmičenje bili dosta blaži u odnosu na one koji se odnose za nastup u Evropi, ali od sljedeće sezone su identični, što naše klubove stavlja u još težu situaciju nego do sada.
LSD

#650 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

Cafe Camargue wrote:
since1921 wrote:Sramota bi bilo upalit svjetla protiv omalenog ligasa iz istoimenog grada kojeg tjeraju sa njihovog(BUAHAHAHA)stadiona.Zrinjski je svojim igrama ipak zasluzio da bude upisan u istoriju Grbavice!
Da, da, nadam se da ce ponijeti i zastave HVO-a, pa da vam ugodjaj bude potpun.
ponijet cemo ih siguran budi...samo da bi nam zvrkovi na slijedecem derbiju opet skandirali Gazi ustaše...mi ne odbacujemo tradicionalne vrijednosti,za razliku od navijaca "vjecno podstanarsko-parazitskog kluba" koji su preko noci odbacili svog dugogodišnjeg psihijatra.
Locked