Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fixer

#626 Re: Mirza Teletovic all about

Post by fixer »

Tomahawk11 wrote:Mirza je imao zelju da se oproba u NBA. S Cajom je prekucao Evropu, tamo je imao sve, uzimao titule Spanije, bio glavni igrac. Sta ces vise? Mogao je preci u neki od boljih klubova, ali se ne bi puno toga promijenilo.
Kako nije klub kriv, pa sam trener kaze da su trojica ispred njega. To je bas peh. Normalno da su ga zayebali, bar zasad, jer je doveden na jednu pricu, a sad se prica druga. A on njih nije zayebao, jer su znali profil igraca kojeg dovode.
Pa nije ti niko garantirao. Kao da kazes da je Real Kaku zajebao. Nisi se dokazao i sta sad. Imat ces prilike jos i cekaj svoje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#627 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Sve je to u redu, ali oni su njega i doveli zbog napadackog potencijala, a vi i dalje pisite da je slab u odbrani i sl. Slab je i Lopez, pa mu se tolerise ;-)
fixer

#628 Re: Mirza Teletovic all about

Post by fixer »

Trener dodje i kaze - ja njemu vise vjerujem. I tu sva prica prestaje. Mirza je dobar igrac, ali nije pismen. On je divlji i za NBA.
Mustang1

#629 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Mustang1 »

Ne kontate da kad je on dosao druga je prica bila .. Tako da to o dokazivanju pada u vodu .. Kad ce se dokazati kad dobija 2-3 minute .. I ne mozes porediti Kaku ..Da je znao da ce dovesti jos ovoliko igraca na njegovoj poziciji ne bi potpisao ..
fixer

#630 Re: Mirza Teletovic all about

Post by fixer »

Bubalo1 wrote:Ne kontate da kad je on dosao druga je prica bila .. Tako da to o dokazivanju pada u vodu .. Kad ce se dokazati kad dobija 2-3 minute .. I ne mozes porediti Kaku ..Da je znao da ce dovesti jos ovoliko igraca na njegovoj poziciji ne bi potpisao ..
Pa ne bi ni Mirza dosao da je znao da mu je ovolika minuta. Kao sto ne bi ni Kaka. Ali u sportu ne postoje garancije. Nece ti niko dat 40 minuta jer ti je to obecao u pripremnom periodu. Njemu je neko pricao o planovima, ali planovi su q krasni. Vecina se izjalovi.
karanana

#631 Re: Mirza Teletovic all about

Post by karanana »

planovi i obecanja se mogu praviti oko lebrona, kobeja, duranta....
ali da neko dodje mirzi i kaze mu da je pozicija striktno za njega i da konkurencije nece biti....ko to moze garantovati i kome? mozda onoj dvojici-trojici gore nabrojanih.
Tomahawk11
Globalni moderator

#632 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Kaka je doveden u Real kao zvijezda i tako je tretiran. Onda je dosla povreda i sve se promijenilo.
Mirza je doveden kao najbolji strijelac Eurolige. A znamo kakav je tretman. Da je dobijao po 10-15 minuta i nije nista pokazao, i ja bih rekao: Mirza, mars nazad u Caju!
Ali nije tako. Jedinu minutazu vrijednu paznje dobija na utakmici sa Heatom, gdje su razmontirani 30 razlike. Tu se nije znalo sta ko radi. Treba biti posten i prema Mirzi, ono sto je uradio do sada za ovu mizeriju od minutaze je solidno, a to spocitavanje za odbranu necu podrzati, jer je Mirza napadacki potencijal.
fixer

#633 Re: Mirza Teletovic all about

Post by fixer »

kakavdanakneiskustvu wrote:

poslije njega su potpisali blatcha jer im je trebao neko ko će mijenjati lopeza a čini mi se da su i evansa doveli poslije mirze,što ne bi doveli kad mogu
Logicno. Samo je kod nas sistem takav da su Hrvati postali male mace za nas. A nekad smo se njima smijali koliko "precijene" svoje igrace.
jasko_ba

#634 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

ne znam i odakle prica o odbrani, pogotovo u ovoj ekipi gdje skoro niko ne zna igrati kako treba, a to ce se dokazati kad im napokon dodju bolje ekipe koje ce im utrpavati po 100+ poena redovno( lagano je protiv klivlenda i orlanda i sl) dokazivati nesto
i sad odjednom, od tih silnih besmislenih statistika, ubacili i teletovica i njegovu odbranu za 2-3 minute
ma dajte ba :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#635 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Kad je taj Evans toliko dobar (zivotinja jest, ubio se samo za skakanja), sto ga shutaju svi redom, sto su ga se Clippersi kutarisali? Mogao je i kod njih isto ovako igrati (a i igrao je).
Pogresno u vezi minutaze. Logicno da ne moze dobiti poziciju na obecanje, ali moze priliku da se pokaze i dokaze. Ne trazi se nista na lijepe oci.
fixer

#636 Re: Mirza Teletovic all about

Post by fixer »

Tomahawk11 wrote:Kaka je doveden u Real kao zvijezda i tako je tretiran. Onda je dosla povreda i sve se promijenilo.
Mirza je doveden kao najbolji strijelac Eurolige. A znamo kakav je tretman. Da je dobijao po 10-15 minuta i nije nista pokazao, i ja bih rekao: Mirza, mars nazad u Caju!
Ali nije tako. Jedinu minutazu vrijednu paznje dobija na utakmici sa Heatom, gdje su razmontirani 30 razlike. Tu se nije znalo sta ko radi. Treba biti posten i prema Mirzi, ono sto je uradio do sada za ovu mizeriju od minutaze je solidno, a to spocitavanje za odbranu necu podrzati, jer je Mirza napadacki potencijal.
Samo zaboravljas jedan bitan detalj - ti ga ipak ne treniras, niti s njim treniras. Sta znas sta se kod njih desava na treningu? Nije sve svjetska zavjera ljudi dragi. Moguce je da oni u Netsima ne znaju sta jos imaju. Ja igrace poput Mirze zovem KVISKO. Cim si u govnima ubaci ga i ako pogodi, vrijedi duplo. Ako fula, svakako bi izgubio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#637 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

jasko_ba wrote:ne znam i odakle prica o odbrani, pogotovo u ovoj ekipi gdje skoro niko ne zna igrati kako treba, a to ce se dokazati kad im napokon dodju bolje ekipe koje ce im utrpavati po 100+ poena redovno( lagano je protiv klivlenda i orlanda i sl) dokazivati nesto
i sad odjednom, od tih silnih besmislenih statistika, ubacili i teletovica i njegovu odbranu za 2-3 minute
ma dajte ba :lol:
Eto odakle, otkad je Mirza presao u Netse, ispadose isti Celticsi, a nas reprezentativac treba da glumi Garnetta 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#638 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

fixer wrote:
Tomahawk11 wrote:Kaka je doveden u Real kao zvijezda i tako je tretiran. Onda je dosla povreda i sve se promijenilo.
Samo zaboravljas jedan bitan detalj - ti ga ipak ne treniras, niti s njim treniras. Sta znas sta se kod njih desava na treningu? Nije sve svjetska zavjera ljudi dragi. Moguce je da oni u Netsima ne znaju sta jos imaju. Ja igrace poput Mirze zovem KVISKO. Cim si u govnima ubaci ga i ako pogodi, vrijedi duplo. Ako fula, svakako bi izgubio.
I dali 15 miliona ugovor KVISKU? Mogli su onda i mene za te pare potpisati, ne bi se ja bunio, a mogu ko i on sjediti na klupi.
U redu, ne znamo mi sta se tacno desava, ima tih nekih izjava trenera, vidimo da nije u rosteru i to je to. Neka ga jednu sezonu, pa cemo izvlaciti zakljucke sta je i kako je. Ovako je sve prazno mlacenje slame.
fixer

#639 Re: Mirza Teletovic all about

Post by fixer »

Tomahawk11 wrote: I dali 15 miliona ugovor KVISKU? Mogli su onda i mene za te pare potpisati, ne bi se ja bunio, a mogu ko i on sjediti na klupi.
U redu, ne znamo mi sta se tacno desava, ima tih nekih izjava trenera, vidimo da nije u rosteru i to je to. Neka ga jednu sezonu, pa cemo izvlaciti zakljucke sta je i kako je. Ovako je sve prazno mlacenje slame.
Nije ni prvi ni posljednji igrac kojem su dali 15 miliona. Koji je to argument? Mogli su tebe potpisati da imas ruku kao on, a i rezon kao on.
Tomahawk11
Globalni moderator

#640 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Evo veceras su igrali sa Blazersima i slusam da su im dali pick za ovog LIlliarda u zamjenu za Wallacea, koji je za doticnog vec sad vanzemaljac. To bi moglo pokazati da u Netsima i nisu bas tako bistri, malac je bio 6. pick.
Ako mu vec ne daju priliku, nadam se da ce ga u toj nekoj razmjeni poslati u neku ekipu da igra, ako vec imaju viska igraca na toj poziciji.
hau jes no

#641 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hau jes no »

mirza mora poluditi kad gube po 10 razlike, tad ga mora ubaciti jer evans, kardasian, wallace i vecina ovih niskih igraca ne mogu nista pogoditi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#642 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

fixer wrote:
Tomahawk11 wrote: I dali 15 miliona ugovor KVISKU? Mogli su onda i mene za te pare potpisati, ne bi se ja bunio, a mogu ko i on sjediti na klupi.
Nije ni prvi ni posljednji igrac kojem su dali 15 miliona. Koji je to argument? Mogli su tebe potpisati da imas ruku kao on, a i rezon kao on.
To sam ironicno napisao samo da ti pokazem koliko je nerealno da potpisu mene, toliko je nerealno da su kupili macka u vreci.
Tomahawk11
Globalni moderator

#643 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

hau jes no wrote:mirza mora poluditi kad gube po 10 razlike, tad ga mora ubaciti jer evans, kardasian, wallace i vecina ovih niskih igraca ne mogu nista pogoditi.
Kardashian trpa otpatke, pa skupi broj poena.
Evans ni ne pokusava sutati. Njegovo je da hvata lopte, uvijek bilo. Wallace ispade nije konkurencija, jer mu je covjek odredio poziciju 4.
Neovisno o Mirzi, ovakvi Netsi ne mogu osvojiti prsten ni za 100 godina.
jasko_ba

#644 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

8 mjesto na istoku max - mada im je i to previse
Tomahawk11
Globalni moderator

#645 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tomahawk11 wrote:Evo veceras su igrali sa Blazersima i slusam da su im dali pick za ovog LIlliarda u zamjenu za Wallacea, koji je za doticnog vec sad vanzemaljac. To bi moglo pokazati da u Netsima i nisu bas tako bistri, malac je bio 6. pick.
Ako mu vec ne daju priliku, nadam se da ce ga u toj nekoj razmjeni poslati u neku ekipu da igra, ako vec imaju viska igraca na toj poziciji.

pa baš i nemaju viška visokih igrača,svaka ekipa ima 5-6 visokih u sastavu
Da, kad gledas sa strane, onda imaju samo 1 centra, koji i nije onaj klasicni centar, vise neka NBA verzija Tomica.
Onda on to krpi ovim snagatorima Blatche, Kardashian, Evans, da pokrije njegove nedostatke. Lopez je ofanzivno dosta dobar, ali zna se sta je dobar centar.
Problem je sto Mirza nije centar i ne moze igrati ni u kojoj kombinaciji sa Lopezom. Deron, Johnson, Wallace, Mirza, Lopez? Nema sanse.
hau jes no

#646 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hau jes no »

Tomahawk11 wrote:
hau jes no wrote:mirza mora poluditi kad gube po 10 razlike, tad ga mora ubaciti jer evans, kardasian, wallace i vecina ovih niskih igraca ne mogu nista pogoditi.
Kardashian trpa otpatke, pa skupi broj poena.
Evans ni ne pokusava sutati. Njegovo je da hvata lopte, uvijek bilo. Wallace ispade nije konkurencija, jer mu je covjek odredio poziciju 4.
Neovisno o Mirzi, ovakvi Netsi ne mogu osvojiti prsten ni za 100 godina.
ne znam koju mu je poziciju odredio, al kad ga gledam ko da gledam mike millera, stani na tricu, cekaj i opali :roll:
Cyrax

#647 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Cyrax »

Bez igranja "difensa" vise cu ja igrati nego on. :D
Sto naravno ne znaci da nema nista od njega. Ima vremena i uslova da se prilagodi/nauci svemu u NBA (ako mu je stalo naravno) :thumbup:
hrastov žižak

#648 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hrastov žižak »

uvijek se pokajem što ulazim na ovu temu :D
jasko_ba

#649 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

nemoj vise ;-)
Herr Flick

#650 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Herr Flick »

Ma Mirza se upropastio onda kad mu je trener dao 17-18 muta na terenu i kad je imao sut 1/8 za 3pts i 1/7 za 2pts,ja mislim da je tako bilo,ako grijesim neka me neko ispravi :roll: :roll: :roll:
Post Reply