SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

Bosanski_kralj

#626 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosanski_kralj »

Ko od vas koji glavne krivce za neusvajanje statuta vidite u skupštinarima(i političarima) iz RS-a, možete tvrditi da upravo ovo sve nije isplanirano sa njihovim kolegama iz Federacije. Ovakav razvoj događaja svima odgovara. U RS-u će Dodik kupiti glasove pričom kako su uspjeli srušiti reprezentaciju BiH u nogometu. Sa druge strane će se "Federalci" moći vaditi pričom da ga nisu mogli usvojiti zbog druge strane, iako su oni sami glasali za novi usvajanje novog statuta.
campa_xxx

#627 Re:

Post by campa_xxx »

Opet online rjecnik :mrgreen:

May 26, 2008
(Reuters) -Irak suočava godinu u nogometu pustinji nakon što je FIFA je suspendiran iz svih međunarodnih natjecanja u ponedjeljak i izdala ultimatum Bagdadu.

Izvršni odbor World Soccer je upravno tijelo objavila je izrečena zabrana nakon što je vlada raspuštena Iraku Nacionalnog olimpijskog odbora i nacionalnih sportskih federacija u kršenje propisa FIFA

Odbor će preporučiti da Kongres FIFA-e, koji se sastaje u Sydney u petak, suspendirala Irak iz svih natjecanja za 12 mjeseci, ali je ostavio otvorena vrata za odlaganje izvršenja kazne, ako Bagdad preinačio svoju odluku 15:00 Britanski vrijeme u četvrtak.

Suspenzija uništiti Irak san natječu na Svjetsko prvenstvo 2010 finale u Južnoj Africi.

Iraku su zbog igrati Australiju u kvalifikacijama u Brisbaneu u nedjelju opet u Dubaiju sljedećeg tjedna i ako oni nedostaju ti odgovara, Australiji će se dati bodove

"FIFA Izvršni odbor odlučio suspendirati irački nogometni savez (IFA) od danas ... sljedećih vladinih dekret donesen 20. svibnja koji su otopljeni iračkog Nacionalnog olimpijskog odbora i svih nacionalnih sportskih federacija, uključujući i IFA," izjavio je FIFA

"FIFA Izvršni komitet također odlučio ... slučaju iračkog nogometnog saveza će biti predstavljeno Kongresu FIFA-e 30. svibnja za suspenziju do Kongres FIFA-e u 2009, odnosno godinu dana.

"Međutim, suspenzije odlučiti danas se može podići ukoliko primi FIFA-e od 29. svibnja ponoći (Sydney vrijeme), pisane potvrde od iračke vlade da je dekret bio poništen."

U pokušaju da preokrenu odluku FIFA-e, iračka vlada obavijestila je IFA u ponedjeljak da nije bila pod utjecajem prošlotjednom uredbom, iako Bagdada stajao odlukom raspustiti administrativne ruka Iračkog olimpijskog odbora.

BAGDAD pojašnjava UREDBA
"Dobili smo pismo od glavnog tajnika kabineta koji pojašnjava da odluka ne sadrži športskih saveza, uključujući i nogometni savez," IFA glavu Husseina Saeed rekao je za Reuters

"Poslali smo kopiju pisma FIFA-e. Ne znamo da li će promijeniti svoje misljenje ili ne," rekao je.

Saeed je, govoreći iz Dubai, rekao da će ispuniti predsjednik FIFA-e Sepp Blatter je u utorak u Sydneyu kako bi razgovarali FIFA odlukom. Ministra sporta Jasem Mohammed Jaafar izjavio je za Reuters Vlada poslala pojašnjenje na nogometna federacija jer je stara odluka bila nejasna i pogrešno protumačena.

Mi smo učinili što smo mogli. Ako FIFA ne preokrenuti svoju odluku i Iraku ne igra u Svjetskom kupu, nećemo biti odgovorni", kazao je.
Iraku tima su bili u Tajlandu sprema otputovati u Australiju kada je FIFA objavila svoju odluku. Irak trener Adnan Hamad izjavio je za Reuters u Bangkoku da su igrači bili u stanju depresije nakon učenja od zabrane.

"Ova odluka je veliki šok za igrače," rekao je.
"Sada smo čekati za pravca iz Iračkog nogometnog saveza da zna što učiniti. Mi smo trebali otputovati u Australiju na Svibanj 27, ali mi ćemo odgoditi taj." Australski dužnosnici također rekao da su u nadi za rezoluciju, tako da nedjeljni Svjetsko prvenstvo će nastaviti.

Svejedno otkaz bi povećalo Australije šanse čineći ga na sljedeću fazu kvalifikacija, ali Nogometni savez Australije (FFA) bi izgubiti oko 3 milijuna dolara (1,45 milijuna funti) u prodaju ulaznica i sponzorstava. "Naš snažnu nadu je predmet riješi što je prije moguće, a dvije ekipe može zadovoljiti na terenu ", FFA je voditelj korporativnih i javnih poslova Bonita Mersiades Mersiades rekao je. "U međuvremenu se nastavljaju Socceroos kao da je to posao kao i obično."

http://uk.reuters.com/article/idUKSP32147020080526
Last edited by campa_xxx on 18/07/2010 00:54, edited 1 time in total.
north

#628 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

Ja moram priznati da nisam znao, s obzirom da nisam bog zna kako pratio dešavanja u savezu do jučer, da su ovi tzv. "naši" prije 10-ak dana, također, jednoglasno podržali odluku IO koja kaže da ostaje tročlano predsjedništvo. Ako je to tako, onda naravno zaslužuju da im se skalp skine :x .
Ali opet sa druge strane, ta naša stoka je od strane UEFE koliko toliko urazumljena i jučer su promijenili odluku, ali zadrti primitivci iz RS-a ufatili fursata i ne popuštaju :x

Ne znam, možemo se ovako danima, mjesecima ubjeđivati, ali evidentno je da od ljudi koji sjede u savezu, 1% nije zaslužilo da tu budu i da sve treba s noge na nogu rastjerati.
E sad ,ključno pitanje, kako bagru sa sve tri strane legalno protjerati, dovesti nove ljude koji će se moći dogovoriti?
To mi izgleda u ovom trenutku kao nemoguća misija :roll:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#629 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Admir_1984 »

jeza u ledja wrote:Ako mene pitate ako nas UEFA suspendira smatracu to siljenjem Platinija za Francusku.
Ako mene pitate mislim da je vrijeme da nas suspenduju na jedno 2 godine minimalno, zabrane svim sadasnjim celnicima saveza i raznih komisija bavljenje sportom, napishu nam statut i regule i daju nam 2 godine fore da se preslozimo. Ove kozmeticke promjene samo vode dalje u propast
Dammme

#630 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

Onima kojima nije jasno kakva bagra sjedi u savezu savjetujem da pogledaju video klip sa sjednice skupštine. Može se lako naći na netu pod nazivom: VIDEO: POGLEDAJTE DIO ATMOSFERE NA SKUPŠTINI
campa_xxx

#631 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by campa_xxx »

2006
FIFA SUSPENDOVALA GRCKI SAVEZ...

FIFA Hitna odbor, sastavljen od pet predsjednika i jednog predstavnika svakog od šest konfederacija, danas (3. srpnja 2006) je odlučio suspendirati Hellenic nogometni savez (HFF), odlučivši da se situacija HFF nije u skladu s načela Statuta FIFA-e u vezi nezavisnosti članica udruge i neovisnost procesa donošenja odluka o nogometu vladajuće tijelo u svakoj zemlji. U rujnu 2005, Izvršni odbor FIFA-e dao HFF rok od 15. srpnja 2006 dobiti iz grčke vlade amandman na nacionalnim zakonom o sportu, kako bi se omogućilo udruge biti u skladu sa Statutom i FIFA UEFA relevantnih propisa .
Unatoč ponovljenih upozorenja iz oba FIFA i UEFA, obveze izražene predstavnika grčke vlade za izmjenu Zakona o sportu neopozivo prepoznati da je nogomet samo pitanja mogu odlučiti HFF i njegove podređene strukture nogomet nije ispoštovana. U stvari, nedavno predstavio prijedlog novog zakona o profesionalnim ligama predstavlja još jedan primjer smetnje iz vlade u nogometna pitanja. Stoga, FIFA Hitne Odbor je utvrdio da rok neće biti ispunjeni od strane HFF i da obustave ovog saveza je potrebno. Ova odluka znači da HFF i svih njegovih članova (klubova, igrača, dužnosnika) ukinute su smjesta efekt i do daljnjeg iz svih međunarodnih kontakta, što uključuje i sudjelovanje u međunarodnim natjecanjima na svim razinama, organiziranje međunarodnih utakmica u Grčkoj i imenovanje dužnosnika za međunarodne poslove.

http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... viewfull=1
campa_xxx

#632 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by campa_xxx »

campa_xxx

#633 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by campa_xxx »

Comrad

#634 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Comrad »

Zasto ne suspendiraju izraelski savez...mafijasi.

Posljednja večera, tj. posljednji švedski sto

Image

Zasto usvajati kojekakve statute, kad se moze stagod bacit' u zvalje.
Jack Be Nimble

#635 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Jack Be Nimble »

Koliko bi dugo trajale te sankcije? Ima li odredjen broj mjeseci ili se odma skine kad NSBIH promjeni to sto treba da mjena?
zecko_kupuz

#636 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by zecko_kupuz »

To bi trajalo dvije godine valjda.

Eee tugo moja, za komad sira i suhog mesa na tanko presudili su nam za sva vremena.
cyprus

#637 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by cyprus »

Ali koliko znam sve ovo što postiraš su bile kratkotrajne suspenzije i mislim da reprezentacije ipak nisu propuštale službene utakmice...
Edin H.

#638 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

Admir_1984 wrote:
jeza u ledja wrote:Ako mene pitate ako nas UEFA suspendira smatracu to siljenjem Platinija za Francusku.
Ako mene pitate mislim da je vrijeme da nas suspenduju na jedno 2 godine minimalno, zabrane svim sadasnjim celnicima saveza i raznih komisija bavljenje sportom, napishu nam statut i regule i daju nam 2 godine fore da se preslozimo. Ove kozmeticke promjene samo vode dalje u propast

Nije se politicki nista promijenilo od 1990-te, pa me bas interesuje sta bi to bilo drugacije za dvije godine.

Bez obzira na vasa nadanje da bi ovo moglo donijeti nesto dobro, ovdje se radi o izuzetno mediokritetskom potezu FIFA-e za koji se znalo da ce doci Dodiku kao kec na desetku.
ultrajvosa 1987

#639 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultrajvosa 1987 »

@ palermo

Bar si iskren kad je savez u pitanju, i kazes da te ne zanima, al' reprezentacija da....
Pa to ti pokusavam reci, ova reprezentacija nema smisla dok su na celu ljudi koji jesu, ljudi koji su otjerali Kodru i Bolica, koji su doveli Ciru da zamazu raji oci, i koji su mu sve zelje ispunili, a pomenutom dvojcu zatvorlili vrata saveza za sva vremena. To su nase LEGENDE ...
Naravno da je ovo udar na drzavu, i naravno da mi nije svejedno, pa ratovao sam na kraju krajeva za istu, ali dok vi ne shvatite da je reprezentacija najmanji problem nemamo o cemu pricati. Po toj logici, sve sad bude ok, oni smijene Papeta, dovedu novog Ciru, naprave rezultat i vi cete reci opet ma ok, vidis reprezentacija gura, sve za 5... ??? A to sto se krade i sakom i kapom, sto se krse sva moguca pravila, sto osudjeni i dalje rade, sto ta ista reprezentacija nema marke, a o premijama da se i ne prica, sto je zastupljen nacionalni kljuc i kad se u halu ide nema veze ....???
Meni ne treba nikakva "navijacka penzija", a ni ostalim navijacima FKS to budi siguran....A to sto mislis da smo "na svoju ruku", pa da se ne lazemo jesmo, ali ima dosta upravo i zbog ovog saveza, jer ubjedljivo najvise nepravde je naneseno FKS, i klub koji najvise mrze jeste upravo FKS, samog imena radi... Nosimo ime glavnog grada DRZAVE, i to im je 'trn u oku"..
Porediti FKS, i situaciju oko istog prije rata i sad je "nidje veze", a tebi u svakom slucaju hvala sto si pratio FKS iako nisi "nas" navijac....Tim postupkom, sto se mene tice, svaki nas nesporazum je zaboravljen :D
cyprus

#640 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by cyprus »

ultrajvosa 1987 wrote:...Pa to ti pokusavam reci, ova reprezentacija nema smisla dok su na celu ljudi koji jesu...
Vrijeme je da se prestanemo zavaravati. Drastično drugačiji ljudi nego što su sad u savezu neće doći na željene pozicije, bar ne u dogledno vrijeme. Prva stvar, ni približno većina legendi nije zainteresovana da preuzme stvari u savezu i reprezentaciji u svoje ruke. Druga stvar, oni koji su zainteresirani i koji bi upali u savez, bili bi manjina u odnosu na one koji sačinjavaju sadašnji savez. Treće, one legende koji su ušli u savez i reprezentaciju uglavnom su također popljuvani...
elSaik

#641 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by elSaik »

Kako samo na forumu Lešinara neofirno brišu bijesne komentare njihovih navijača povodom ove odluke i mogućnosti da Borac bude izbačen iz Europe. :lol:
elSaik

#642 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by elSaik »

Pa ko kaže da treba od 40 članova (lupam cifre) biti i 40 legendi. Dovoljno je da ima 5 legendi na ključnim mjestima. 10 običnih će im se priključiti (ona manjina koja već sad postoji u Savezu). Dodaš još 10 koji su koliko toliko podložni pritisku javnosti i UEFA/FIFA, i imaš 25, odnosno većinu (e, sad, što je ta većina prema sadašnjem statutu nedovoljna za donošenje odluka, to je već druga stvar).
oho

#643 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by oho »

Za "pad" novog statuta nisu krivi delegati (pola ih nije znalo ni za šta ili protiv čega glasaju). Kriv je IO NSBIH !!!

Oni su na svojoj sjednici sedam dana uoči skupštine odbili prijedlog UEFE i FIFE o jednom predsjedniku.
IO je lukavo pripremio tekst novog prijedloga statuta. Sve je bilo toliko lukavo zamotano da delegati nisu jednostavno znali ni za šta glasaju.
Budući da članovi IO ( tu je i tročlano predsjedništvo) na skupštini nisu imali pravo glasa, jednostavno su morali sastaviti takav prijedlog koji se neće moći prihvatiti kako bi sačuvali vlastite pozicije u Savezu.

U skupštini sjedi jedan broj delagata koji stvarno misle dobro BH nogometu, ali su nažalost na perfidan način od strane IO iskorišteni za postizanje cilja.
Oni rijetki koji su skontali "mućku", ili nisu glasali ili su glasali ZA, ali je bilo dovoljno deset kloceva od njih 56 da kompletna stvar propadne što se na kraju desilo.

Pod plaštom kobajagi nacionalnih interesa zaključili su da je upravo to razlog propasti statuta.
Nema to veze ni sa RS ni sa Federacijom.
Po srijedi je kriminal, i naravno njegovo veličanstvo NOVAC.

Boje se personalnih promjena u vrhu Saveza, jer bi se u tom slučaju pokrenula istraga o kriminalu, a ona će se destiti danas ili sutra , jer poslije suspenzije UEFA i FIFA u našem Savezu više neće željeti vidjeti sudionika vogošćanskog sastanka.

U ostalom Marcel Benz je na odlasku, između redova i rekao: "Izvršni Odbor prevario je Skupštinu"

Dan prije same skupštine 15.07, predstvanici UEFE I FIFE su delegtima objasnili kakva je situacija, i tada je načelno postignut dogovor. Trebalo se glasati jednostvano bez ikakvih rasprava ZA ili PROTIV novog statuta, i to bi sigurno prošlo. Međutim,.. sutradan na samoj skupštini od strane nekih članova IO najprije je za govornicom nabrušena NACIONALNA ATMOSFERA, spominjala se majorizacija, vitalni nacionalni interesi, Dejton.... , a onda su u takvoj atmosferi delegatima podvalili neke amandmane koji se jednostavno nisu mogli prihvatiti na čemu je kasnije pao i kompletan novi statut.

Dakle, nisu izdali ni Hrvati ni Srbi ni Bošnjaci!

Po srijedi je velika prevara!

Koliko velika....,? Znat ćemo u ponedjeljak do 12 h kada nam iz Niona stigne pismo suspenzije.

Učesnik
campa_xxx

#644 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by campa_xxx »

oho wrote:Za "pad" novog statuta nisu krivi delegati (pola ih nije znalo ni za šta ili protiv čega glasaju). Kriv je IO NSBIH !!!
Ja u zivotu nista smjesnije nisam procitao...SVI STE VI KRIVI!
elSaik

#645 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by elSaik »

Nije tačno. Oni iz RSa su mnogo prije sjednice IO rekli da neće prihvatiti Statut. Ne kažem da nije IO uticao negativno, ali sigurno ne toliko da je on isključivi krivac. Taj tekst je klasično prebacivanje krivice na drugoga.
and

#646 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

jeza u ledja wrote:U Azerbejdzanu se prije 7-8 godina desio raskol u njihovom savezu, te su napravljena dva paralelna, pa su neki klubovi (ja mislim vecina) presli u novi, a neki ostali u starom, pa je neko tu suspendovan od strane UEFA , itd... Ne sjecam se detalja, mozete proguglat malo o tome...

Ako mene pitate, nije mi jasno zasto je troclano predsjednistvo toliki problem za UEFA. Ima u Savezu mnogo drugih problema koji imaju veze sa korupcijom i drugim finansijskim malverzacijama s kojima se UEFA treba pozabaviti. Najmanje je bitno ovo predsjednistvo.
znaju iz fife i uefe za sve probleme.ljudi su dobro upućeni u ovu problematiku i traže normalan savez od 2003 godine.
na početku su popustili nebuloznoj formulaciji našeg saveza,primli nas u članstvo i to shvatili kao neki prelazni period do uspostavljanja novog saveza,po njihovim mjerilima.
dovoljno je da vide neki sastanak predsjednika uefe,fife i odmah ti bude jasno da tu ne štima.iz jedne male zemlje na sastanak dođu 3 predsjednika,tri kreature koje niko ne zna,i još pride povedu četvrtog,da im prevodi,pošto klocevi ne znaju ni jedan jezik.
godinama se upozorava na sve kretenluke u savezu,navijači su slali pisma baš ovim čelnicima uefe,protestvovali na utakmicama,reprezentativci su bojkotovali i nisu htjeli igrati zbog saveza.....
fifa i uefa su jednostavno odlučili da stanu svemu tome u kraj,a znali su gdje da udare.na tročlano predsjedništvo,koje ovi čuvaju kao zjenicu oka.
država ne može ostati bez saveza i reprezentacije,a savez po instrukcijama fife i uefe je savez kakav onima koji vole bih i tu reprezentaciju odgovara.ne odgovara onima koji bih ne vole i onima koji više vole pare i od države i reprezentacije.
nadam se uspostavi novog saveza,po fifinim i uefinim kriterijumima i nadam se da će u tom savezu sjediti ljudi koji vole ovu zemlju i kojima će dobro bih fudbala biti na prvom mjestu.ovi što su do sada sjedili u savezu,a radili protiv interesa bih,u budućnosti ne smiju tu sjediti.kao što navijaju za druge reprezentacije i kao što igrači iz bih koji izaberu da igraju za druge reprezentacije imaju mogućnost da pare zarađuju u savezima zemalja za koje navijaju.
ili možda ovi klocevi očekuju da fifa uskladi statut sa našim i uvedu 206 članova predsjedništva.
plonker

#647 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by plonker »

A evo nije trebalo dugo čekat' i na reakciju gospodina šumskog, DoDick-a
http://www.index.hr/sport/clanak/milora ... 02377.aspx
:cry:
Edin H.

#648 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

plonker wrote:A evo nije trebalo dugo čekat' i na reakciju gospodina šumskog, DoDick-a
http://www.index.hr/sport/clanak/milora ... 02377.aspx
:cry:
Bas iznenadjujuce :oops:
osa

#649 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by osa »

i šta dalje...
nellington

#650 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by nellington »

osa wrote:i šta dalje...
Klubovi će nam se registrirati u HNL u treću ligu, samo da se igra :D